TEHTIINKÖ NIINISTÖSTÄ ORAAKKELI JA MUITA HAJA-AJATUKSIA.

UUTISLUOKKA on vahvasti esillä tänään. Ompahan mielenkiintoista nähdä kuinka ajattelu alkaa kun on nuori ja päättyy ehkä erilaisena eläkkeelle mentäessä.

Englantilaiset nuoret olivat sitä mieltä ettei kansanäänestyksiä voi suorittaa, kun kansa ei ymmärrä monimutkaisia asioita, kuten brexitiä. Se, että politikot valehtelevat on iänikuinen vitsaus ja tulee aina olemaan. Äänestettiinpä brexitistä tai vain kansanedustajista.

Demokratiaa on juuri kansan äänestäminen ja se ilmaisee kansan tahdon ja on demokratian sisintä ydintä. Kaikki muu on muuta kuin demokratiaa.

SAULI Niinistö joutui oraakkeliksi toimittajien kysymystulvassa. Tosin hän onkin aina ollut oraakkelimainen eli tulkinnallinen. Ja siitäkös kommentaattorit tykkäävät. Saavat siitä leipänsä. Suosio saattaakin pitkälti perustua epämääräisiin vastauksiin, joihin häneltä ei tivata täsmennyksiä. Ei kehdata. Harvat saavuttavat tuollaisen kunnioitettavan aseman. Siinä on vähän, eikä ihan vähäkään, Kekkosmaista asennetta.

IHMISKUNTA on kehittynyt sadassa vuodessa ja eniten viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana. Mitä seuraavat viisikymmentä vuotta tuovat tullessaan. Menemmekö monessa asiassa taaksepäin etenkin inhimillisyydessä. Historiasta tunnemme luokkaerot ja varallisuuserot, jotka kasvavat nyt huolestuttavaa vauhtia. Samalla myös välinpitämättömyys on kasvussa.

Vihapuheen torjuminen muuttuu yhä taitavammaksi ja muuttuu lopulta vihapuheeksi jakamaan kansaa. Onko tämä oikea arvio kehityksestä. Jos on niin vaara on merkittävä.

Se, että onko joku pieni asia vinossa ei ole niin merkityksellinen kuin suurten linjojen suunta, joista politikot eivät pysty, eivätkä osaa, eikä heidän kannatakkaan huolestua tai korjata. Suurten linjojen korjaukset eivät tuo ääniä. Kuitenkin suuret linjat ratkaisevat kansakuntien suunnat.

2 kommenttia artikkeliin “TEHTIINKÖ NIINISTÖSTÄ ORAAKKELI JA MUITA HAJA-AJATUKSIA.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  VERONKEVENNYSTEN TODELLISUUS.

  Edustajamme ja varsinkin ehdokkaina ollessaan puhuvat höölisti veronalennuksista. Varsinkin keski- ja pienituloisille. Nuo puheet ovat menneet toisesta korvasta ulos ilman ajattelun vaivaa. Niitä on pitänyt asiaan kuuluvana liturgiana. Ei siis todellisina. Eikä ole tullut ajateltua tarkemmin koko puhetta.

  Mutta asia tökkäsi silmään kun Jorma Sipilä kirjoitti eilisessä HäSa:ssa mielidesivulla mitä veronalennukset pienituloisille käytännössä merkitsevät.

  Veronmaksajien mukaan valtion veroa, josta kansanedustajat voivat päättää, menee vasta n. 35000 euron vuosituloista ottaen vähennykset huomioon.

  Kunnalliset päätäjät ovat asia erikseen, mutta hehän eivät puhu veronalennuksista vaan miten saisivat lisättyä kuntien verotuloja. Sehän tapahtuu äyrin hintaa nostamalla. Pienituloisetkin joutuvat maksamaan korotettua kunnallista jäsenmaksuaan.

  Valtionverotuksessahan veronkevennys tarkoittaa suurempituloisille suunnattua kevennystä. Sanotaan sodan ensimmäisen uhrin olevan totuus. Ei tuohon kokonaista sotaa tarvita, politiikkakin siihen riittää.

  KATSOTAAN TULEVAISUUTTA MUSTAN AUKON KAUTTA.

  Meitä tulee palvelemaan automatiikka, joka ei tarvitse meitä toimiakseen. Mutta, hetkinen. Miten käy tulonmuodostuksemme. Millä maksamme automatiikan palvelut. Hävittääkö alhainen syntyvyys riittävän nopeasti kansaa, eli automatiikan lisääntymisen tahdissa.

  Mutta politikot tarvitsevat alammaisia. Ratkaistaanko väestön väheneminen 3D-tulosteisilla kansalaisilla, jotka eivät ole kenenkään lapsia, vaan persoonattomia toimijoita yhteiskunnan suorassa alanmaisuudessa. Varasosiahan ihmisille jo tulostetaan tai ainakin yritetään tulostaa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  ON HYVÄ KUN HYVÄ PÄIVÄ ON EDESSÄPÄIN.

  Politikkojen puheet, joissa muistutetaan kuinka tärkeää on pitää kaikki mukana, on yrityksenä jakaa hurskasta kurjuutta. Olkaahan vielä ja odottakaa kyllä se tästä kunhan olemme vallassa. Ja vallassa ollessa. Me työskentelemme oikeuden mukaisuuden puolesta, että kaikki olisivat mukana.

  Näillä puheilla ja lupauksilla on ainut tarkoitus pitää kansa hiljaisena, odottamassa parempaa päivää. Sillä aikaa voi kerätä lissää resusseja kaikessa rauhassa.

  Polittisissa puolueissa on varmaankin suoritettu tehtävänjako kuka ajaa salassa porukan etuja ja kuka pitää muun kansan hiljaisena. Heidän tehtävänä on tuottaa puheiden luottamusta. Tekojen luottamus luvataan tulevan myöhemmin. Siis myöhemmin. Odottakaahan.

  Sirpa Pietikäinen kirjoitti tällä blogilla Hämeen Sanomien aikana, saamatta suurta kannatusta mielipiteilleen. Tyyli näyttää pysyneen samana. Tämän päivän Justissa.

  NYT ON TEHTY TUTKIMUS

  Miksi juuri nyt on ollut tarve tutkimukseen kansalaisten myönteisestä suhtautumisesta EU:iin. Ensiksikin siihen pakottaa BREXIT ja toiseksi EU-vaalit. Ja sehän on hyvä työpaikka, arvostettukin, politiikan ylijäämille. Vai pitäisikö sanoa hyviä lisätyöpaikkoja.

  Pietikäinenkin ajaisi meitä ja muitakin kansoja samasta katiskan nielusta yhteiseen sumppuun ilman ulospääsyä – brexitiä tai finexitiä tai Fraexitiä. No eihän velkaiset maat halua erota he odottavat yhteistaloutta sulattamaan heidän epätasapainoisen taloutensa. Suomekin kannattaa velkautua yhteistaloutta odotellessa rajusti.

  Kukapa enää yhteistaloudessa haluaisi ylijäämäistä taloutta, kun muilta saa tasoitusta tekemättä itse mitään sen eteen. Miksi Sirpa Pietikäinenkin ajaa täysin järjenvastaista yhteistaloutta euroopan maille. Kaipaisin Pietikäiseltä selitystä. Onkohan ainut selitys hyvät taloudelliset palkkiot asian esilläpitämisestä. En muuta syytä tällä ajattelulla keksi. Ainakaan järkevää syytä.

css.php