MITÄ KOULUTUKSELLA VOITETAAN, SE ELÄMÄNVIISAUDESSA MENETETÄÄN.

Uskallan väittää, jopa otsikossa ja isolla kirjoitettuna. Voimpa pysyä kannassani eriävistä mielipiteistä huolimatta.

Toinen rinnakkaisväittämä voisi olla. Mitä menestyneempiä olemme taloudellisesti, sitä vähäisemmäksi käy ihmisyys.

Nämä molemmat esittämäni asiat toistuvat jatkuvasti julkisuudessa kansaa jakavana. Tutkijat ahkeroivat etsien rajoja huono-osaisuuden ja hyväosaisten välillä. Puolueetkin on jaettu koulutusnäkemyksen pohjalta. Heidän äänestyskäyttäytymisensä on selvitetty. Meidät on jaettu juutalaisiin ja ei juutalaisiin. Vammaisiin ja terveisiin. Jos nyt vähän kärjistää, mutta läheltä liippaa kuitenkin.

Jokin tavoite kyseisillä jaolla näyttää olevan. Niin ahkerasti jakoja tutkitaan ja julkisuudessa esitetään. Ei mene jälkiä jättämättä.

Vaaranahan tosin on, että se rupukansa herääkin ja ottaa lähes sataprosenttisellä äänestysaktiisuudella vallan valtakunnassa. Tutkimuksen mukaan muutama parempiosainen ja koulutettu on äänestänyt Perussuomalaisia. Ennehän Vasemmistoliitto eli aikaisemmin kommunistit olivat jakolinjan alapäässä.

Onko kukaan miettinyt vaihtoehtoa, että ne hyvin koulutetut väsyvät lähitulevaisuudessa, kun pänttääminen aloitetaan jo kapaloista vapauduttua. Kun nytkin mielenterveys/loppuunpalamiset ovat yleinen kansantauti työikäisessä väestössä.

Mitä tapahtuukaan niille hyväosaisille hyvin koulutetuille, jotka huomaavat olevansa muita perempia ja alkavat käyttäytyä sen mukaisesti. Heille kuuluu etuoikeuksia.

Jakolinjoja on alueellisestikin. Muutama kaupunki vastaan rupu maaseutu ja pikkukaupungit. Ja näivettyväthän ne, kun pannaan näivettymään. Kusiaisethan pitävät kekorakennelmista, mutta hakevat ravintonsa tai biokasvattamon ainekset ympäristöstä.

2 kommenttia artikkeliin “MITÄ KOULUTUKSELLA VOITETAAN, SE ELÄMÄNVIISAUDESSA MENETETÄÄN.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Otetaan esimerkki vähän kauempaa. Sillä omien virheiden toteamisesta ei juuri opi, mutta muiden tekemät tehoavat paremmin.

  Notre Damen palosta voi kaivaa uusiakin näkökulmia. Ensiksikin toivotaan ettei se ollut poliittinen tulipalo. Vaan pelkkä onnettomuus. Sodathan voivat olla pekästään sisäpoliittisia. Tietenkin vähempikin vahingonteko riittää osoittamaan hallinnon hyveellisyyttä rientäessään apuun. Katastrooffin aikana annetut avustuslupaukset haihtuvat kun tiedotusvälineiden mielenkiinto siirtyy seuraavaan kohteeseen.

  Hyvin nopeasti löytyi miljardööriperheiltä satakin miljoonaa Notre Damen jälleenrakentamiseen. Ja näitä rikkaita oli useitakin. Samalla aikaa keltaliivit vaativat pieniä lisäyksiä elämäänsä usean kuukauden ajan. Poliisivoimat pidättävät jokaisessa mielenosoituksessa runsaasti osallistujia. Pitävätkö sadan miljoonan lupaukset on eri juttu. Suomalainen sanontahan kuuluu: ”On eri asia luvata ja toteuttaa.”

  En yritäkkään moralisoida, vaan jahkailen mikä on oikein, kun molemmat elävät samassa maailmassa ja tässä tapauksessa samassa valtiossa ja ehkä samassa kaupungissa.

  Sitten ihmetellään ympäri Eurooppaa tai EU:ta miksi halveksitut puolueet saavat lisääntyvässä määrin kannatusta.

  Muuten mielenkiintoinen sattuma. Meillä menee televisiossa sarjana Kurjat, Victor Hugon kirjoittama, hyvin koskettava teos. Ja on toinen Hugon teos Nodre Damesta ja sen kellonsoittajasta, joka saa nyt kuvastaa keltaliivejä. Olkoon Macron poliisitarkastaja Javertina. Näillä saadaan historiallista jännitettä tapahtuma-aikojen välille.

  Sanomme olevamme sivistyneitä nyt tänään. Mutta olemmeko. Vain toteutustavat ovat muuttuneet.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Mitä kauemmaksi loittonemme edellisestä sodasta, sitä eriytyneemmäksi käymme varallisuuden ja polittisen suuntauksemme suhteen. Jatkuvaa etutaistulua käymme keskenämme. Asemoimme itsemme puolueisiin ja luulemme jotain voittavamme. Todellisuudessa puolueet käyttävät meitä k-hevosinaan ja muutamat hyötyvät taloudellisesti. Mutta kaikkihan tarvitsevat seuraajia. Jos olet vasemmistolainen, ajattele auttaako se sinua. Oikeistolainen, onko juku varakkaampi, joka ottaa hyödyn sinun kannattamana.

  Onko mitään porukkaa, joka olisi ihmisen puolella, itse mitään tavottelematta. Auttaako tämä blokkiutuminen kokonaisuutta vai vain tiettyjä, harvoja, hyödyn kerääjiä. Näitä perusasioita pitäisi jokaisen käydä läpi. Olisi ainakin tietoinen mitä kannattaa ja ketä hyödyttää, kun johonkin blokkiin osallistuu.

  Hallintokin perustuu siihen, että mahdollisimman suuren joukon mieliä saa liikuteltua samaan suuntaan. On kuin armeijassa. Katse oikeaan päin. Tai käännös vasempaan päin. Ja mehän tottelemme. Olen joskus kirjoittanut Hämeen Sanomissa mielipidepalstalla otsikolla vastuullisesta anarkismista. Ei pitäisi juosta laumana, eikä ainakaan julistautua ehdottomasti kannattavansa tiettyä suuntaa. Kaikki tervehtyminen alkaa korvien välistä. Vannoutumattomat pitävät oikealla polulla.

  Me pidämme kiinni sananvapaudesta, ym vapauksista, mutta aivan vapaaehtoisesti kuitenkin lyöttäydymme muiden vietäviksi.

css.php