MITÄ PONSSEN PERUSTAJA OLISI SANONUT TUONTITYÖVOIMASTA

Einari Vidgren vaikutti kansanmieheltä ja hänellä oli periaatteita. Eräs ensimmäisistä oli ettei hän joupottele, koska humalassa velatkin voivat näyttää saataville. Jotain tähän tyyliin hänen ajatuksensa kulki lehtihaastattelun mukaan. Ponsse oli silloin vielä pienehkö yritys.

Nykyinen toimitusjohtaja, ulkopuolelta palkattu, halajaa tyontityövoismasta. Eli on helpon ratkaisun kannattaja. Tuskin yritys oli päässyt alkua pitemmälle, mikäli Einari olisi aikoinaan näin ajatellut.

Tästä voimme vetää johtopäätöksen. Olemme menettäneet oman ajattelumme ja vaihtaneet kansainväliseen liturgiaan. Eli yhteiseen yrittäjien ja firmojen kouroon. Arvot ovat hävinneet. Ne joille Suomi on rakennettu. Olemme laiskistuneet ja se näkyy monissa toimissamme.

Emme ole sitä katajaista kansaa vaan yleiseurooppalaista tai koko länsimaista höttöä. Olemme jo hävinneet kilpailun kehittyville maille. Tilanne jo näkyy, mutta laiskuuttamme emme jaksa sitä tosiasiaa katsoa silmiin. Tuo asenteemme johtaa siihen, että muut suorittavat ylikävelymme. Sekös tulee kirvelemään mieliämme. Meille jää vain keinotekoinen ylpeytemme loistavasta menneisyydestä.

Hyvinvointi on tappava tauti.

Kommentti artikkeliin “MITÄ PONSSEN PERUSTAJA OLISI SANONUT TUONTITYÖVOIMASTA”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Arvokysymyksistä meuhkataan. Arvot ovat kuin keppihevonen. Siinä on itse juostava. Oikeilla arvoilla ratsastetaan oikealla hevosella. Tuossakin ilmaisussa on halpa maku. Ei ainakaan aidon tuntuinen.

    Onko arvoilla ratsastaminen tölttiä, kouluratsastusta, hevospooloa, vai lännenratsastusta. Vai onko se totopelin tarpeisiin ravikilpailua.

    Arvoilla ei kannata ratsastaa, ellei ne ole aitoja ja elämässä koeteltuja. Ja saanut yleisöltä luottamuslauseen. Pitkältä, pitkältä aikajanalta. Onhan politiikassa sentään yksi arvo. Päästä valtaan.

    Arvovaltaa voi yrittää. Arvovaltaa joko on tai sitten ei. Politiikka kokonaisuudessaan on menettänyt merkittävästi arvovaltaa. Aivan omilla toimillaan. Eikä siihen porukkaan näytä tuota lajia osautuvankaan. Aina on jokin kepulikonsti menossa. Hallitusneuvottelut eivät ole vielä käynnistyneetkään kun kepulikonstit jylläävät taustalla. Kuka leikkii kenenkin kanssa. Voi tätä saastaa. Aikaihmiset. Eikä tilanne äänestämällä miksikään muutu. Politiikkaan tullaan broilerikasvattamon kautta tai muuten outoja, elämälle vieraita, polkuja. Asennekasvatettuja.

css.php