VAALIT

Nyt vaalit menivät tunnepohjalla. No kyllähän Halla-ahon äly tuli kuitenkin tunnistetuksi. Mutta enemmänkin olisi saanut kannatusta, mikäli yleinen kielteinen patia, Euroopasta meille rantatunut, ei oli niin paljon merkinnyt kopissa kävijöille.

Esitän nyt arviointeja vain omatekoisena kommentaattorina, en minkään puolueen puolesta enkä vastaan. Tällaista vaakuutukseen ei pitäisi olla tarvetta. Mutta on kuitenkin.

Toinen tunnepuolen kokenut oli keskusta. Järkevät syyt eivät olisi aiheuttaneet sellaista menetystä kuin nyt tapahtui. Sipilä ei ollut politikko vaan yritysjohtaja, joka seisoo päätöstensä takana.

Olisi mukava kuulla tässä blogissa kirjoittavan yritysjohdon konsulti mielipiteitä polittisen johtamisen ja yritysjohtamisen välisistä eroista. Olettaisin niiden poikkeavan merkittävästi toisistaan. Toisen järjestelmät eivät sovi toisen alueelle. Sille näyttää.

Tuo uho, että kaikki eivät kelpaa hallitukseen on suoraan sanoen lapsellinen, mutta kuitenkin Eurooppalainen tapa. Samalla se on demokratiaa halventava ja kelpaamatonta puolutta äänestäneiden halventamista. Mutta kaikki konstithan ovat politiikassa sallittuja. Niin kauan kun kansa ei ole ymmärryksellään asiantilaa muuttamassa. Muuttaminen käy äänestyksen kautta.

Jos ruotii vaalitulosta eteenpäin tuleekin kokoomuksen vuoro. Orpo on täysiverinen politikko. Menee piiloon kun sen aika on ja tulee esille kun on itselle myönteinen hetki. Näinhän toimii viisas politikko, siis politikko, joka on politikkonna viisas. Moni puoluetoveri sai paljon enemmän ääniä.

Kun kuunteli puoluejohtajien kommentteja ja ajatteli, mitä he toivat esille. He keskittyivät kertomaan millä konsteilla pärjättiin vaaleissa. Mutta eivät sanallakaan ymmärtäneet viitata mitä hyötyö kansalle ja Suomelle on heidän vaalivoitostaan. Jotkut puoluejohtajat asian ymmärsivät ja se kävi esille heidän puheestaan. Mutta tuo näkökohtahan ei olekaan demokratiassa tärkeä. Äänimäärä on mutta ei se mitä sillä tehdään.

2 kommenttia artikkeliin “VAALIT”
 1. Sipilä voisi nyt antaa, niinkun uhosi jossain jokinaika sitten siitä tunkista(”pitäkää tunkkinne”), sen tunkin takaisin, ainakin mulle. Olis nääs tarvetta sille nyt kun pitäisi vaihtaa autoon kesärenkaat..

  Mitä tulee taassen siihen Rinteen höpinöihin siitä että eläkkeitä nostettaisiin satasella kuussa, niin toivoisin että se tosiaankin olisi vain vaalivalhe, joka kohta takinkäännön seurauksena perutaan, ilman selittetyjä.

  Nimittäin laskeskelin se asian tuossa jo jokin aika sitten, ettei ainakaan minun kannattaisi hyväksyä sitä eläkkeen korotusta koska, nyt kun saan minieläkettä 992 euroa kuussa ja maksan eläkkeestäni 0% veroa, niin jos saisin satasen lisää per kuukausi, joutuisin maksamaan veroja ja YLEn uusintamaksua yhteensä 7% siitä uudesta 1092 euron kk-eläkkeestä, eli 76,44€/kk ja lisäksi kun nyt saan eläkkeensaajan asumistukea, en paljon mutta sen verran että silläkin jotain kivaa saa hankituksi, eli 29 euroa kuussa… Joka tulojen ylittäessä tuhat euroa otetaan minulta pois. Joten eläketuloni olisikin negatiivisesti – merkkinen 5,44 eurolla.
  Eli suomeksi sanoen saisin vähemmän rahaa käteen kuin nyt!

  Toivon siis hyvin hartaasti, että Rinteen takki kääntyy jo heti huomenna tässä asiassa, ellei jo olekin kääntynyt..!

  Tai sitten pitäisi ainakin olla mahdollisuus eläkkeensaajalla kieltäytyä annetusta korotuksesta?
  Ei niinkuin mitenkään tee mieli maksella YLElle uusinta- ja paskataide-elokuvaesityksistä 0,7 prosenttia kuukausituloista ja valtiolle MATUmaksuja loput ja saada käteen vähemmä’n kuin ennen. Aivan hyvin voi Rinne antaa rahat suoraan MAtujen auton ostorahastoihin suoraan ilman minun välikäsiäni..

  Muutenkin voisin sanoa, että kovinpa mielenkiintoiseksi meni tämä vaalien jälkeinen elämä, saapa nähdä kuinka Rinteen pumppu kestää sen rääkin kun pitäisi tulla toimeen toiseksi ja kolmanneksi tulleiden kanssa..

  Toisaalta, olen erittäin tyytyväinen vaalitulokseen, sillä kohtakkoin kilantaa tililleni jonkin verran helppoa rahaa, sillä tempaisin pienen vedon Lontoossa olevaan vedonlyöntifirmaan ja kertoimella 1:25, tonnin panoksella Veikasin että SDP on eniten ääniä saanut puolue, Persut tulevat kakkoseksi ja Sininen tulevaisuus putoaa pois pelistä ja eduskunnasta kokonaan.

  Ainoa mikä harmittaa jutussa, on se, etten satsannut enempää tälle vedolle.

  Mutta onhan se 25 tonniakin paljon rahaa, näin sopivasti persaukiselle.

  No tää nyt ehkä poikkesi alkuperäisestä jutusta hieman sivuun, mutta suon sen itselleni anteeksi, sillä eipä täällä liene paljon kilpailua ollut viimeaikoina kommenttien suhteen.

  Edelleenkin jaksan ihmetellä kuinka sä Eero, saatat jaksaa jatkaa puheen pitoa lähes tyhjille lehtereille, ei mun kanttini kestäisi sitä pitkään, mutta jos sopii niin voin vierailla sillointällöin, kun ei muuta tekemistä ole?

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Ei lehteri todellakaan pullistele. Aina joku harhailija poikkeaa tutkimassa mitä se on höpissyt itseksen. Täytyy totuuden nimissä todeta, että hymyssäsuin noita kommenttejasi saa lukea. Onhan niissä reipasta näkemystä.

  Kuulin juuri uutisista, että Sipilä nakkaa tunkilla johonkin suuntaan. Vaihdoin auton renkaat jokin aika sitten. Yksi vanha pullotunkki on minullakin heittokunnossa. Nosti saman verran kuin Sinisten vaalitulos. Jäi alle kynnyksen.

  Petteri Orpo pullistelee mahdollisuuksia kun toinen älyllinen (Halla-ahon lisäksi) on poistumassa politiikasta. Orpo voi taas yrittää lunastaa lupauksensa kansainvälisille firmoille tuloksentekomahdollisuudesta. Näistä aina kohoaa vahva haju. Mikä tuon hajun lähde onkaan. Korruptiokin tuottaa aina hajuhaittoja aluksi. Sitten myöhemmin myös muita haittoja ja jää pysyvästi asumaan politiikkaan. Rötöstä kun pitää peittää uudella rötöksellä. Näistä aina syntyy yhteisen salaisuuden kierre. Jos toinen osapuoli haluaa irrottautua toinen uhkaa paljastuksella. Näin korruptio saa jatkua ja on käyttävoimainen pitkään. Hajulla ja tuoksulla on melkoinen ero. Opin tuon heti koulutukseni alussa. Murteessa hajuja oli hyviä ja pahoja.

  Miksi kekkulit pärjää politiikassa. Onko heillä erityinen kansan tuki. Eli kansa tykkää venkuloista. Se taitaa olla kansan tosielämän viihdettä. Mutta arvatkaapa paljonko viihteen seuraaminen maksaa. Ei kukaan arvaa, kun sitä rahaa kerätään samalla muihinkin tarkoituksiin. Jos veroissa eriteltäisiin, mikä osa menee venkulointiin ja mikä korruptioon, asenne saattaisi muuttua.

  Miksihän politiikasta tekee mieli kirjoittaa näin halpamaisesti.

  Totuuden nimissä on myös sanottava, että minä höpisen. Mutta on täällä pari kirjoittajaakin.

css.php