MIKSI TUONTITYÖVOIMA ARVIOIDAAN NIIN TARPEELLISEKSI

Otetaampa ihan alusta ja perusteellisesti. Meillä on hyvä työllisyysaste, muttei loistava. Työllisyysaste, jolla hallitus on kehuskellut on 72 % ja risat. Mutta mikä olisi mahdollinen työllisyysaste. Tietenkin teoriassa. Sehän olisi 100 %. Ei kansasta vaan työvoimasta. Meillä on siis 28 %:n reservi. Olisko hyvä lahteä tästä reservistä liikkeelle. Tarjotaan heille mahdollisuus, kun tästä joukosta työvoimapalvelujen piirissä on reilusti porukkaa ja heidän henkilötietonsa ovat selvillä osoitteineen.

Meillä on vielä lisäreserviä ulkomailla. Lisäksi Ruotsissa, joka on melkein kotimaata, suuri populaatio ari aikoina menneitä suomalaisia. Heissä voi olla melkoisia asiantuntijoita eri aloille. Näistä mahdollisuuksista ei ole haluttu mitään mainita. Pitäsi saada EU:n ulkopuolista porukkaa tänne. Ei aivan perustellulta vaatimukselta tunnu. Tuontitarve voi ollakin höpö höpö puhetta tietyssä tarkoituksessa.

Muutamia ajatuksia jatkoksi.

Tuontityöläiset pitäisi saada kehittyvistä maista. Sekin soittaa kelloja. Mitä ns aivovuoto merkitsee näille lähtömailla. Lisäksi. Tuontityövoima lähettää ansionsa kotimaihinsa. Eli talouden resussipako meiltä on ilmeinen. Palkkatason uudeleenmäärittelystä puhumattakaan.

Rikottiinko valtionvarainministeriössä perustuslaillista velvoitetta. Pimitettiin sote-tietoja eduskunnalta. Ministeri on ministeriönsä päällikkö ja johtaa alaisiaan. Virkavastuulla olevia virkamiehiä. Eikä virkavastuuta ole turhan takia asetettu. En viitsi mainita kuka oli valtionvarainministeri. Ettei ruveta luulemaan tarkoituksellisuudesta tai politikoinnista tällä palstalla. Näyttelemällä valtiomiestä voi päätyä muuksi kuin valtiomieheksi.

2 kommenttia artikkeliin “MIKSI TUONTITYÖVOIMA ARVIOIDAAN NIIN TARPEELLISEKSI”
 1. Jos eläkeikää edelleen nostetaan, niinkuin on kaavailtu monissa piireissä, niin tää 28% reservi ei pääse koskaan töihin.
  Rollaattoriukot ja -akat vaan työmailla asentelevat koneenosia paikoilleen, vetäen välillä nitroja naamaan ja hengittäen lisähappea kannettavista respiraattoreistaan.
  Vielä nykyisen hallituksen piikkiin menevä koulutusleikkaus aiheutti sen ettei opiskelu ja ammatin hankinta oikein kunnolla suju, joten ammattitaitoisista tekijöistäkin alkaa olla pulaa.
  Ne joilla ammattitaitoa on hakeutuvat tietenkin sellaisten työnantajien palvelukseen jotka maksavat palkan selvällä rahalla, eikä vain mielihyvällä siitä että saa kuulua työyhteisöön..
  Työstähän pitäisi saada palkkaa, sellaista että sillä tulee toimeen, saa maksunsa maksetuksi ja jää jotain vähän tai enemmänkin sukanvarteen.
  Nykyisen hallituksen ”luomat” tukityöpaikat, kaunistivat tilastoja, oikeasti se mainitsemasi 72% työllisyys on kupla joka puhkeaa piakkoin. Puhuisin pikemminkin prosenttiluvusta 59. Joka kuvaa sitä määrää tekijöitä, jotka joten kuten tulevat palkallaan toimeen, ketkä paremmin ketkä huonommin. Loput 13% ovat niitä 9,- euron tuella työllistettyja/aktivoituja pitkäaikaistyöttömiä, jotka lähinnä ovat ”tekevinään” töitä, kun työllistäjäkin kerran on vain ”maksavinaan” jotain.

  Syy siihen miksi EK- haluaa tuontityövoimaa, on päivänselvä, täytyy saada kilpailukykyä. Yksi kilpailukykyä vahvistava asia on ”orjatyövoiman lisääminen” tuodaan ulkomailta halpatyövoimaa, jolloin kilpailukyky lisääntyy, eli sen 28% kanssa kilpailee ne jotka halvemmalla tekevät työt.

  Mutta näin ollen se 100%n tavoite kaikkien työvoimien työllistämiseksi ei täyty milloinkaan, sillä matematiikan lait pitäisi laittaa uusiin puihin ja korottaa prosenttilukemia, niin että 1% onkin 1/128 osa jostakin,. (Nythän 1% = 1/100 osa )

  Eihän siinä mitään kyllähän suomessa osataan lakeja rukkailla.
  Viimeisten neljän vuoden aikana, on moni laki kokenut uudelleenkirjoituksen, miksksipä ei siis matematiikan laitkin voitane uusia?

  Mitähän tästäkin vielä tulee?

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Saattaahan se olla, että keinotyöllistettyjä on tuossa 72 %:n luvussa melkoinen joukko. Mutta missä ja milloin meni vikaan. Alunperihän jokainen joutui sen riistansa kivittämään. Vai oliko silloinkaan niin? Mutta jos niin oli niin jossain vaiheessa systeemit ovat muuttuneet. Halutaanko edes kaikia töihin tai edes kouluttaa. Tosin meissä on niitä vempuloita, jolla ei ole haluakaan rasittua. Ja toisessa päässä on ne, jotka tulevat toimeen vain operoimalla jollain elementillä. Vaikka vanhempien tienaamalla varallisuudella. Eikä penskoja haluta vaivoiksi sotkemaan vapaa-aikaa.

  Vastuu on siirretty yhteiskunnalle kuin savolaisen puhuessa kuulijalle. Tuo on tosin vitsi, mutta yhteiskunnan ottama vastuu onkin tosiasia. Politikot vahvistavat suuntausta jokaisessa vaalikeskustelussa. He haluavat olla kansan auttajia tarjoamalla kaikkea hyvää, mitä suinnin keksivät. Äänisaaliin kiilto silmissä.

  Muuten. Kukaan ei ole nähteni huomannut tuontityövoiman piilevää ongelmaa. Kun me tuomme länsimaihin koulutettuja tai vaikka vähemmänkoulutettuja, syntyy vajausta heidän lähtömaihinsa. Näiden maiden edellytykset heikkenvät ja ovat näin kehitysvaun tarpeessa. Ja mehän lähetämme sitä heille eri muodoissa. Eli maksamme tuontityövoimasta tätä kautta melkosen hinnan. Hinnan, joka ei kuitenkaan auta näitä maita kehittymään. He kehittäisivät itse itseään kun antaisimme heidän toimia omillaan ja ponnistella. Mutta me haluamme opettaa heidätkin laiskuuteen etuajassa. Sillä ennen pitkää he kyllä sen oppivat ja Afriikassa ovat aina sen osannee, luulen niin.

css.php