YMMÄRRÄMMEKÖ KUULEMAAMME?

Pieni yksityiskohta esimerkkinä vaalitentin sanomisista. Meni pieni hetki ennekuin raksutti mitä oli kuullut. Arhinmäki hyväksyi paikallisen sopimisen kunhan se on oikeata sopimista. Erikoinen kanta vasemmistolaiselta. Sosdemien Skinnari totesi siihen, että jo nyt voi sopia paikallisesti. Ja nyt tarkkana. Kokoomuksen Elina Lepomäki kertoi kuinka muissa maissa yleisesti käytössä oleva paikallinen sopiminen on nostanut hyvinvointia ja ansioita (palkkoja) huomattavasti. Kukaan paikalla olleista puoluepukareista ei väittämään tarttunut.

Mutta, mutta Elina Lepomäki. Jos paikallinen sopiminen on jo nyt ollut mahdollista niinkuin Skinnari väitti. Niin mikä on estänyt Suomessa ansioiden (palkkojen) nousun. Mihin uutta paikallista sopimista tarvitaankaan.

Näitä höpöhöpö puheitahan ja mainoslauseita koko vaalipropaganda on pullollaan ja ne menee meillä kuin se häkä päähän. Ajattelemmeko me ollenkaan puheiden sisältöä. On totuttu, tätähän se on.

Mitä tapahtuu vaalien jälkeen. Rohkea veikkaukseni on. Meille lausutaan pienellä lahti-ilmoituksella kiitokset ja sitten onkin hiljaista, kunnes neljä vuotta on kulunut.

ILMASTOAHDISTUS

Diaknoosi, ilmastoahdistus ja sen hoito. Tuosta ilmiöstä on otettava kaikki irti. Kohta varmaan saamme nielaistavan pillerin pahimpaan ahdistukseen. Tulleneeko Kelan korvattavaksi. Ilmasto tulee olemaan bisnesmoottori. Käynnistää monenlaista tuotantoa ja on ehkä taloudellisen kasvun veturi. Tapetaan ilmastoahdistus heti alkuunsa lisäämällä tuotantoa. Koska ahditus tulee olemaan pysyvää, toimii tuo tuottava tunne pitkäänkin. Ahditus saa uusia kehittyneempiä versioita kuten sairaalabakteeri ja tuleekin olemaan ainainen seuralaisemme.

Kuka tietää mistä noin 2000 vuotta sitten lausuttu ennuste on peräisin. ”Ihmiset pelkäävät mikä maan piiriä kohtaa.” Onko ilmastoahdistus tuota kyseistä lajia tai ainakin osa sitä.

Kommentti artikkeliin “YMMÄRRÄMMEKÖ KUULEMAAMME?”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Oijoijoi, sanoisi urheiluselostaja puoluegallupista. Kun aivan realisia ollaan, niin on jo kauan näkynyt Halla-ahon älyllinen ylivertaisuus puoluejohtajien joukossa. Analyyttinen tarkastelu ja uusien näkemysten esilletuominen ei ole jäänyt huomaamatta edes haastattelijoilta. Viime esityksissä haastattelijoiden etsiessä asiaan liityvää analyysiä sai puheenvuoron Halla-aho. Vain keskustan ja kristillisten puheenjohtajat pääsevät samoille kalkkiviivoille.

  Orpon salahanke ulkolaisten lääkärifirmojen kanssa paljastui. Ja siihen sote kaatui kuten pitikin. Ehkä näissä valiokuntakäsittelyissä oltiin asiasta tietoisia. Ja pitihän niiden ollakin tietoisia, kun koplauksen lemu levisi tännekin syrjäseudulle selvästi havaittavaksi. Tuli kirjoituksissani mainittua liiankin usein.

  Nämä esittämani arviot ovat kaikkien mahdollista nähdä, mikäli ei omaa vahvaa jonkun puolueen kantaa näkemäesteeksi. Mielenkiintoinen vaali-ilta tulee olemaan. Joutuvatko jotkut nielemään aikaisemmat määritelmänsä hallitusyhteistyön mahdottomuudesta joidenkin kanssa. Voi olla, että monet puolueet tekivät ymmärtämätömyyttään vaalityötä PerusS:lle. Mollauskamppanjassa on vaaransa.

  POLITTISTA TODELLISUUTTA edustaa Brexit. Suurella kokoonpanolla venkuloidaan irti kansan tahdonilmaisusta. Demokratia on vain sirkusta ja kansan hämäämistä. Peräti harhauttamista. Mutta myös pelätään kansan reaktioita. Juuri pelosta venkoilu johtuu. Ilman pelkoa Brexit olisi jo peruttu. Demokratia ja pelko ovatkin ehkä synonyymejä.

  Venkulointia tehdään nyt kokoonpanolla EU ja Englannin parlamentin alahuone. Ainakin nämä. Mukana voivat olla myös Englannin molemmat pääpuolueet.

css.php