ESKO AHON HALLINTOKAUDELLA SIPERIA OPETTI.

Siperia on meidän suomalaisten oppimispaikka historiassamme. Saattoi sisältää elinikäistä oppimista venäläiseen tapaan. Kyytejäkin tarjottiin, mutta vain rajalle asti, kun oltiin jo itsenäisiä.

Nyt europarlamentin oikeistolainen EPP tarjoaa vastaavia ratkaisuja yhdelle jäsenelleen, Unkarin Viktor Orbanille. Unkari on tullut EU:iin tuolta Siperian suunnalta ja hänet lähetetään joukkoon sopimattomana lähtöpaikkaansa. Komission puheenjohtaja Junckerin mukaan Orban on kaukana kristillisdemokraattisista arvoista.

Tuo kristillisyys toi toisen historiallisen tapahtuman vertailuun. Ajatuksenkulku ja tapahtumat ovat melkein yksi yhteen.

EPP:ssä, Suomenkin kokoomuksen esittämänä, meinattiin Orban ja hänen puolueensa naulata ristille, mutta huomattiin, että villitys voisi tuon teon myötä vain kasvaa ainakin Unkarissa. Tyydyttiin vain jäädyttämään Orbanin puolueen jäsenyys toistaiseksi. Erottamisessa olisi EPP:n äänivalta kaventunut eikä ryhmä olisikaan ollut enää suurin Euroopan parlamentissa. Voi tuota hurskastelun määrää.

Ihminen on aina ihminen vuosituhannesta riippumatta.

Kommentti artikkeliin “ESKO AHON HALLINTOKAUDELLA SIPERIA OPETTI.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Vaikka kuinka pitelee, niin eikun murenee. EU taitaa lahota sisältäpäin. Käykö kuin Suomen sotelle. Yritetty haukata liian iso pala. Kunnianhimo ja vallanhimo sokaisivat tavotteenasettelussa. Olisiko suuruudenhulluudella ollut myös merkittävä osa. Näyttää, ettei Amerikan liittovaltiota saada rakennettua Eurooppaan. Venäjänkin (neuvostoliitto) liittovaltio pysyi vain muutaman vuosikymmenen. Euroopan kuninkuuteen pyrkijät eivät ole huomanneet kuinka kuningahuoneille on käynyt. Ranskakin, entinen kuningaskunta, haaveilee näyttävästä hovinpidosta. Kukin presidentti vuorollaan. Nyt on Macronin aika. Koko on kuitenkin kuin Napoleonilla, mutta samasta valta-alueesta hän kuitenkin haaveilee. Koko Eurooppa.

  EU tuhlaa tarpeettomasti aikaa liittovaltiokehitykseen ja yhteiseen talouteen. Varsinainen työmaa jää hoitamatta. Vapaakauppa-alueena Englantikin olisi ollut mukana. Mutta nyt tätyy venkuloida, että Britit saisi jäämään alamaisuuteen uudella kansanäänestyksellä. Mikäli Britit jäävät, tulevat he sairastamaan pitkää ja masentavaa krapulaa.

  Brittien olisi nyt aihetta ottaa uusi Efta ohjelmaan ja tarjota itsenäisille valtioille sopivaa kaupankäynnin muotoa, jossa myös tuleva ilmastokysymys olisi terveellä tavalla mukana. EU johtajat voisivat herätä kuninkuusunestaan.

  Onkohan tuossa Orbanin EPP:n jäsenyyskysymyksessä sama kuin nuoruudessani erään kaverin kohdalla. Häneltä kysyttiin miksei hän käy kirkossa. Vastaus oli, että siinä menisi siunaus koko seurakunnalta jos hän menisi paikalle. Erona on vain ettei Orban itse asiaa heti tajunnut, vaan EPP:n piti toimia. Muuten tuo kaveri oli armoitettu piirtäjä. Oli hauska seurata kun hän veteli viivoja ja vasta viimeisillä viivoilla kuva sai lopullisen muotonsa. Eikä siinä ollut korjailun tarvetta.

  Ei taida koko EU:llekaan siunausta herua nykymenon takia.

css.php