PESULAPALVELUT

Kuka muistaa ajan, eikä siitä kauan olekaan, kun pankit lähettivät kyselylomakkeet asiakkailleen. Piti ilmoittaa tulojensa suuruus ja omaisuutensa määrä. EU:n vaatimuksesta, kuten meille kerrottiin. Määränpäänä estää rahanpesu..

Nyt ihmetyttää, oliko tuo hämäystä ja katseemme siirtämistä tavallisiin kansalaisiin. Itsemme. Oliko EU:n tarkoitus näyttää meille kuinka Unioni hoitaa tehtäviään. Taisi olla juuri Nordea, joka viivytteli tietojen keräämisessä. Kysymys kuuluu, mikä oli viivyttelyn todellinen syy. Oliko nämä isot pesut silloin jo tiedossa.

Euron ja EU:n tavoite oli vapaa pääomien liikkuminen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Varojen liikuttelun verottaminen pienellä prosentilla vai okeammin promillella oli aikoinaan esillä. Olisiko tuo vero paljastanut rahanpesuliikennettä. Ehkä siihen olisi kiinnitetty huomiota toisella tavalla kuin nyt on käynyt.

Olisi selvitettävä kuin tuottavaa pankeille pesuhomma on. Ilmaiseksi saadusta rahasta on vara maksaa ylimääräistä, hyvästä palvelusta ja rikolliselle jää vielä itselleenkin lähes 100 % tuottoa. Juuri nämä seikat saattavat houkutella riskinottoon. Jos vielä on naivi kiinnijäämisen suhteen. Summat ovat suuria ja rahojen tulokulma on sellainen ettei jälikikäteinen naivius selitä tekoja.

Rikollisuuden käyttämät välineet ovat yhteiskuntien kehittämiä. Onko kehittämisessä oltu naiveja vai tarkoitushakuisia. Jätetty porsaille kulkureittejä. Vai onko maailmassa pääomien muodostus niin merkittävässä asemassa, että se menee ohi rehellisyyden.

Miksi varkauden kohteeksi joutuneet ovat hiljaa menetyksistään. Eivät älähdä vaikka yhteiskunnista lähtee noin isoja summia rikollisten mukaan. Ihmetyttää. Onko vaitiolovelvollisuus ostettu.

Epäilen edelleen, että koneilla tehdään pimeää uutta rahaa ja joidenkin yhteiskunnan toimijoiden pitää olla siinä mukana vai voiko jotkut keskuspankit olla toiminnan alustana. (Alustatalouden tuottavin muoto.) Kun raha on näin virtuaalista nykyään, sen tekeminen ei vaadi painokoneita. Pelkkä pankkijärjestelmä riittää.

Voisiko yhteiskunnat toimia pelkästään tämäntyyppisellä rahalla. Joku rehellinen porukka tekisi meille tarvitsemamme tavarat, jotka maksettaisiin puhtaalla, pestyllä rahalla.

Tämmöistä tekstiä syntyy hajuja haistelemalla.

Juhani Lehdon blogissa oli kommentointi suljettu. Kaupungin menettely tuntui oudolle jo lehtijuttua lukiessa. Onko katse kapeutunut kuten kävi sun sentterissä. Vai onko todella vaihtoehdot vähissä. On tartuttava siihen mistä otteen voi saada. ”Kaupungin kehittämiseksi.”

Kommentointi on suljettu.

css.php