EHTYMÄTÖN MUOTISANOJEN VARASTO

Uusin muotisana ja samalla epäilyttävästi harhaanjohtava, etenkin kaupunkien rakennushankkeissa. Elinkaarimalli. Se, että hankkeessa on sijoitusrahaa ei tee hankkeesta halvempaa eikä käyttökustannuksiltaan edullisempaa. Päinvastoin sijoituksille halutaan ja pitää saada tuottoa.

Juju onkin siinä, että muotisanalla saadaan hanke liikkeelle. Hankkeen vetäjät ovat jo kaukana kun totuus valkeaa veronmaksajille. Kyllä osa päättäjistä todellisuudessa tietää totuuden jo päätöstä tehdessään, mutta ovat hiljaa. Joko polittisesti vaiennettuna tai omasta tahdostaan tai oman etunsa vuoksi.

Näitä muotisanoja pitää varoa ja ennen kaikkea suomentaa ennekuin niillä tehdään vahinkoa. Ottaako vapaa viedonvälitys tehtävän vastaan?

Tapahtumapuisto HML:ssa on esimerkki porukan päätösten yhteydessä tapahtumia tiivistymiä. Jossa myös puisto-liite tapahtuma sanan yhteydessä oli tarkoitettu myönteiseksi mielikuvaksi. Tapahtumakenttä ei olisi ollut yhtä myyvä nimitys.

Tiivistelmänä voi todeta kuinka hämäyksillä saadaan merkittäviä päätöksiä aikaan.

Kaupunkien johtajille ja päättäjille tulisi saada koripallotermistä tuttu miesvartiointi koko toimintakaudeksi. Kansalaisten, siis riippumattomien kansalaisten vartioimina.

Kun Suomessa jäähalleja alettiin rakentaa saman aikaisesti luovuttiin viljavarastoista, koska niiden katsottiin syövän yhteiskunnan rahaa. Eivät olleet kannattavia. Jäähallit varmaan olivat, oikealla matematiikalla ja elinkaarimallilla laskettuna. Tuottavan toiminnan suhde tuottamattomaan kasvaa huolestuttavasti

Allianssimallissa saattaa olla ituakin. Kaikki nämä keskinnöt kertovat tehokkauuden puutteesta, jota yritetään erilaisin konstein saavuttaa.

Kuitenkin myös allianssi saadaan näyttämään hyvälle tekemällä hintava tarjous, joka on helppo alittaa ja alitus palkitaan rahalla. Aina pitäisi esitetty vaihtoehto pelkistää ja paloitella osina tarkastettavaksi. Tiedettäisiin mistä onkaan kysymys todellisuudessa.

Näitä ajatuksia juoksi Jaakko Löytyn hengellisiä levyjä kuunnellessa.

”Maan alla rihmastossa, sydänten kammiossa ylistyslaulu luomakunnan soi.”

2 kommenttia artikkeliin “EHTYMÄTÖN MUOTISANOJEN VARASTO”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Rasismi ja rasisti. Sanoja joita ei käyttömäärät näytä kuluttavan. Noilla sanoilla voi haukkua, politikoida ja mäiskiä ketä milloinkin huvittaa tai kohdalle sattuu. Voi sanalla kohottaa itseäänsäkin. Muotisana, jota ei tarvitse perustella. Riittää kun vain ottaa sanan käyttöön. Kaikki sanan ja sen sisällön oikein ymmärtävät. Tai ymmärtävät samalla tavalla .

  Mutta kuitenkin.

  Kuka tuon rasismin oikein määritteli. Esimerkiksi maahanmuutossa sanaa käytetään. Mutta kumpi on rasisti. Sekö joka yrittää torjua maahanmuuton vai sekö joka muuttaa maahan sopeutumatta ympäristöönsä, tuoden kulttuurinsa mukaanaan.

  Onko rasisti polittisen laitapuolen kulkija. Jomman kumman äärilaidan edustaja. Mikä pitää olla talonsa ympärille rakennetun aidan korkeus ennekuin se aiheuttaa rasistiksi nimittämisen.

  Onko kerran rasistiksi nimitetty ainaiseksi leimattu, kuin kastinmerkillä varustettu. Tai pysyvästi tatuoitu, tasolleen määritetty.

  Kaiken kaikkiaan nimitys on vihamielinen, eli onko se silloin rasistinen.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Seuraava muotisana tuo mieleen autojen kehitykseen liittyvän mielikuvan. Nykyisin autot käynnisteään starttimoottorilla, mutta elämänkatsomus vie meitä kampiaikaan, kun auto käynnistettiin kammesta pyöräyttämällä. Uskontoon liittyvä hyvä ja siinä toimiva voima jätetään käyttämättä. Tuo kaikki korvataan väkisin väännettävällä ulkoa opetettavalla aineistolla. Eli koko elämänkatsomusrakennelma on omatekoista ja vaivalloista.

  Luin mitä oli mainittu elämänkatsomukseen liityviä asioita oppiaineena. Kaiken sen mitä liitettiin mukaan ei olisi tarvinnut nimetä elämänkatsomukseksi. Ja sitoa niitä hyveitä uskontomaiseksi kokonaisuudeksi. Kaiken olisi voinut millä oppitunnilla tahansa tuoda julki normaalina ihmisyyteen liittyvänä tietona. Joka kaikki itse asiassa pohjautuu uskontoomme. Eli ne asiat ovat uskonnossa kerrottu ennenkuin elämänkatsomusta on edes keksitty.

  Nythän on niin, kuten Ulf Sundqvist olisi puheensa aloittanut. Elämänkatsomus on tehty uskonnon vastustamiseksi. Itäisessä naapurissamme opetettiin eräänlaista elämänkatsomusta. Uskonto sielläkin erityisesti kiellettiin ja tulokset näkyvät vieläkin koko kansassa ja etenkin hallinnossa ja hallinnon toimien hyväksynnässä.

  Uskonnossa on sitä jotakin, kun sitä vastaan noin voimallisesti monelta taholta hyökätään. Se on tietyllä tavalla arvostusta antavaa.

  Olisikkohan huomenna käsiteltävä kuinka totuudenjälkeinen käytäntö on Suomeen kotiutunut. Jos myönteisesti asian ilmaiseisi: Olemme kehityksessä mukana. Globaalisti.

css.php