AIHEUTTAAKO VÄESTÖENNUSTE ODOTTELUA VAI LISÄÄKÖ SE VAUHTIA

Toteuttaako ennuste itseään. Ihmiset alkavat miettiä omia toimiaan ennusteen valossa ja päätyvät omalta kannaltaan oletettavasti parhaisiin ratkaisuihin.

Mutta mitä tapahtuu pitkässä juoksussa, kuten tapana on sanoa. Onkohan ennusteissa otettu huomioon kuinka kustannustaso tulee muuttumaan eri alueilla. Tungossuomessa verrattuna autioituvaan Suomeen.

Voisi olettaa, että pitkällle automatisoidut yritykset hakeutuvat sinne missä muutoinkin on halpaa ja heille ei työvoiman saatavuus olekaan merkittävä.

Ennustetussa kehityksessä on paljon puolia ja tämä ennuste on yksi pieni raapaisu . Saattaa olla niin ja saattaa olla olemattakin, kuten savolainen asian ilmaisisi.

Kaikki junat eivät kulje samaan suuntaan.

2 kommenttia artikkeliin “AIHEUTTAAKO VÄESTÖENNUSTE ODOTTELUA VAI LISÄÄKÖ SE VAUHTIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Laumassa pysyttely on vahva vietti. Eikä siinä menestymis- tai luokkajako paljon paina. Haketuminen vertaistensa joukkoon on vääjäämätöntä. Eräs pohjoisen harrastekirjailijan kesäteatterinäytelmässä esittämä oivallus jäi mieleen merkittävänä viisautena. Kukin haluaa olla paras vertaistensa joukossa.

  Mutta riittääkö parhaana oleminen kun ruuhkasuomen kustannukset karkaavat merkittävästi vertailutason yläpuolelle. Montako tasoryhmää yhteisö pystyy pitämään verovaroin yllä suorittamaan alemman luokan, mutta kuitenkin yhteisön kannalta, välttämättömät tehtävät.

  Tulotasojen haitari saattaa soittaa epävireistä säveltä, haitaten koko maan kehitystä. Mennä ja tiedä.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Onkohan pienten kaupunkien, kuten Jyväskylä, Hämeenlinna, jne, johtajisto lukenut väestöennusteet ja kauhistuneet sekä alkaneet panikoida. Jotain suurta ja repäisevää on keksittävä leipänsä ansaitakseen ja osaamistaan näyttääkseen.

  Voisin kertoa ettei väestöä riitä jokaiseen kylään, eikä jonninjoutavilla projekteilla ainakaan suuria ihmismääriä hämätä. Voi myös olla, että tulevat, projekteista johtuvat veronkorotukset, pelästyttävät ja estävät jo suunnitellutkin muutot paikkakunnalle.

  Tarkoittikohan Antti Leinikka Sunny Car Centteriä, jonka onnistuminen romuttui maineen pilaantumiseen, kun jotkut epäilivät hanketta. Hanke meni puihin ihan hankkeen omista syistä. Onkohan Hämeensaaren nyt julkistettu hanke samaa lajia. Niinsanottu toiveiden tynnyri, joka ei pidä mitään sisällään. Mutta ääntä lähtee.

  On kumma mistä näitä hallinnon porukassa syntyviä tiivistyksiä siunautuu. On kumma kun jokaiseen kaupunkiin halutaan laulajia, soittajia. lätkän lyöjiä ja pallon potkijoita. Juuri näitä taloutta rasittavia asioita.

css.php