HIRVITTÄÄ KUINKA HÄRSKISTI OMIA TAVOTTEITA AJETAAN.

Kuka uskalsikaan siirtää vanhan kansankielen sanan polittisten ilmaisujen ykkösketjuun. PASKAPUHETTA. Ja vielä maailman korkeimmalle tasolle suunnattuna. Sen vielä kestäisi, jos paskapuhe jäisi vain puheeksi. Mutta kun toimintakin tuoksahtaa. Meillä Suomessakin.

Saa nähdä joko tänään 11.2. viiden uutisissa peruslakivaliokunta on saanut sote-lausuntonsa valmiiksi vai päätyvätkö he siirtämään valmistelun lakikorjaamolle vikakoodin etsimistä varten. Jo nyt tiedetään lain sisältävän europäästöhuijauksen avaamalla valinnanvapauden (konepellin).

Yksityisten sijoittajien moraali on tullut mitatuksi sosiaalihuollossa. Soveltuuko tuo moraalin taso kestävyysvajeen korjaamiseen. Kun valtiovarainministeriön vastuulla oleva valtiontaloutemme on alijäämäinen, voisi asioita ymmärtämätön luulla korjauksiin pyrittävän useilla eri menetelmillä.

Mistä kaikesta bisnesmallin suunnittelijat ovat olleet tietoisia jo siinä tilanteessa kun vaihtoehdot olivat pöydällä. Havaittiinko jo silloin, että kansainvälisillä arikoisjoukoilla on merkittäviä järjestelykykyjä.

Hoivapalvelujen katjutukset ovat erikoinen ilmiö ja muistuttaa rakennusalan tapaa siirtää vastuuta kauas omasta lähipiiristä. Mhdollisimman halpaan ratkaisuun.

Vastuussa ovat kaikki politikot alimmasta kunnan portaasta maan hallitukseen. Siinä välissä eduskunta.

3 kommenttia artikkeliin “HIRVITTÄÄ KUINKA HÄRSKISTI OMIA TAVOTTEITA AJETAAN.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Maan tavaksi on muotoutunut, ettei ongelman varsinaiseen syyhyn puututa eikä syyn olemassaoloa tunnusteta. Yksinkertainen kysymys paljastaa todellisuuden: Olisikko Oulun tapahtumat toteutuneet ilman maahanmuuttajia. Oikea vastaus on: Ei olisi. Tämä on tosiasia. Ei minun mielipide. On todettu, että tosiasioiden tunnistaminen ja tosiasioiden hyväksyminen on viisauden alku. Niin, oli viisauden alku, aikaisemmin. Sivistyksellä siitä, siis todellisuudesta, on päästy erilleen.

  Päministeri Sipilä oli jo pääministerin haastattelutunnilla lähellä totuutta, kun hän kyseenalasti ovatko Esperit ja Attendot oikealla alalla. Mutta ei hänkään suositellut yhteistyön lopettamista, vaan kehotti yrityksiä itse tutkiskelemaan kysymystä.

  Kun yleiseen käyttöön on tullut niinkin alkukantainen sana kuin paskapuhetta, voi muutakin sanastoa siirtää kansan parista yleiseen käyttöön.

  Pöljyys on saanut vallan. Eikä siitä päästä eroon, koska silloin olisi tunnustettava aikaisemmat pöljyydet, nämä Esperit. Työsyke ollaan myymässä kansainvälisille firmoille, jos ei heti niin ainakin vapaasti kansaninvälisten firmojen saalistettavaksi. Joko oston kautta tai fuusioiden välityksellä. Yhteiskunnalle jää maksajan rooli. Kun nämä uudet palvelun tarjoavat fuusioituu ja jäljelle jää vain yksi tarjoaja, hinta onkin sitten sen mukainen.

  Hannu Juvonen Pihlajalinnan hallitukseen. Hämeen Sanomien tämänpäiväinen otsikko. Juvonen jäi eläkkeelle sairaanhoitopiirin johdosta. Onko näillä kahdella asialla yhteisiä tekijöitä. Tällä hallituspaikalla ja tulevalla Työsykkeen myynnillä. Saattaa hyvinkin olla. Olisiko tämän huomion voinut tehdä Hämeen Sanomat. Siinä ja siinä. Lehtikin on bisnes.

  Nämä jutut olivat kyllä lehdessä samalla sivulla ja alekkain. Senverran vihjettä ehkä lehti kuitenkin antoi. Voin olla väärässkin, mutta ajatelkoon kukin tykönään voisiko näillä olla yhteyksiä.

  Nuilla hallituspaikoilla tienaa eläkkeen päälle erittäin hyvin. Jutussa on mielenkiintoinen tieto. Pihlajalinnan hallitukseen on valittu hallitusammattilaisia. He istuvat ammatikseen monessa eri yritysten hallituksissa. Luulisi heidän yhteiskuntatuntemuksensa kaventuvan, ilman muita elämän kosketuspintoja.

  Hoivapalveluyritysten kehityshistoriasta lyhyesti. Alkuun nämä yritykset olivat yksityisiä ja paikallisia, pieniä yhden toimipisteen yrityksiä. Sitten sijoittajat huomasivat tilaisuutensa. Tulivat markkinoille ja kilpailutuksen turvin pudottivat pienet pois halvoilla tarjouksillaan. Senjälkeen he hallitsivat suvereenistu markkonoita ja hinnoittelua. Kansainväliset firmat tulivat seuraavaksi ja maksoivat kotimaisille omistajille riittävästi ja alkoivat ansainnan omilla konsteillaan, kuten nyt tiedämme. Yhteiskunta on katsonut toisaalle ja antanut kaiken tapahtua. Kun oma toiminta on lopetettu. Nyt ollaan tässä pisteessä, eikä korjausta ole nähtävissä. Päättäjät eivät kehtaa ottaa hommaa hoitaakseen. On helpompi olla pelkästään hieno päättäjä.

  Sotesta, jos se toteutuu, joudumme maksamaan ja rutkasti. Ja mistä me tiedämme millä perusteella bisneslääkäri tekee päätöksiä puolestamme valinnanvapauden toteutuessa. Tutematonta sotilasta mukaillen. Meille lyödään sellaiset rätingit eteen, ettei meillä voi olla nälkä.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Tarkoituksellista kielenkäyttöä. Uutisissa kuvattiin kansallisvaltioon käpertymisestä ja EU kuvattiin kehittyvänä.
  Tosiasiassa kuitenkin EU:iin käpeerrytään ja kansallisvaltiot ovat luoneet sen menestyksen missä nyt elämme. Hyvin hoidettuja kansanlisvaltioita syövät EU ja huonosti hoidetut kansallisvaltiot. Juuri sellaiset valtiot, jotka odottavat taloudellisten resussien siirtoa EU:n välityksellä. Toivottavasti EU tuhoutuu ennen kuin se tuhoaa meidät.

  Kun huonosti vastuuta kantaville tarjotaan kainalosauvoja, he myös käyttävät niitä. Suomenkin talous on velkaantunut EU:n aikana. Yhteinen valuutta kuluttaa meitä, kun vierellä Ruotsi hoitaa itse omat asiansa omalla rahallaan. Itsenäisillä päätöksillään. Jos ei ole tottunut itsenäisyyteen eihän sitä uskallakaan olla itsenäinen.

  Myös sosiaali- ja terveydenhuolto ulkoistetaan muiden maiden kansalaisille heidän omistamiensa yhtiöiden kautta. Ja vielä on tarjottu valmiit suomalaisten kehittämät organisaatiot ostettavaksi ja sitten meillä maksatettavaksi.

  Kun TV-uutisissa näytettiin perustuslakivaliokunnasta istuntokuvaa, kunkin edustajan edessä olevat paperipinot hämmästyttivät. Voin lähes varmuudella sanoa, etteivät niiden äärellä istujat ole perillä mistä ovat päättämässä. Sitä paperimäärää eli tekstimäärää lakikielellä präntättyä ei voi omaksua, vaikka olisi lakimies. Vain näiden lakien laatijat voivat olla jollain tasolla tekemistään teksteistä perillä, jos hekään.

  Mitä näillä lakipykälillä on merkitystä, kun tiedämme kuinka pitkälle maakunnissa on valmiuksia viety ilman voimassa olevaa lakia. Kuka näille maakunnan miehille ja naisille on nämä tulevat lait selvittänyt ja oikeat organisaatiokaavat piirtänyt. Meillä välillä intoudutaan ylisuuriin harkitsemattomiin hankkeisiin. Kuten jatkosota. Sunny Car Centteri, se olikin paikallinen. mutta paikallisena suuri. Nyt nämä Sote hankkeet. Suuruuden hullut haluavat tehdä omana aikanaan historiaa. Ja sitä ne todella tekevät.

  Kun olisi vain luotu maakunnille malli kuinka toimia, kuten Kainuun kokeilun pohjalta, systeemi voisi olla jo toimiva ja oikeissa mittasuhteissa. Jo nyt voitaisiin kerätä säästöjä.

  Irtohuomio!
  Turvapaikanhakijoiden anomuksia hylätään tai hyväksytään sillä perusteella onko hakija vaarassa. Mitenkä sotilaat. Hehän ovat välittömässä hengenvaarassa ainakin heti sodan sytyttyä. Eli ovat okeutettuja hakemaan turvapaikkaa. Miksi ei kukaan ole tuota aikaisemmin hoksannut. Sodathan sammuisivat heti alkuunsa, kun kaikki sotilaat lähtisivät hakemaan turvapaikkaa.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  En mielelläni jaa puoluepolittisia neuvoja. Pyrin esittämään teksteissäni mahdollisuuksien mukaan järkevintä ratkaisua kuhunkin esillä olevaan tapaukseen. Kuitenkin annan Sipilälle neuvon Suomen kansan puolesta ja myös keskustapuolueen nostamiseksi suurimmaksi puolueeksi ensi vaaleissa.

  Sipilän kannattaa pysäyttää sote joko niin, että keskusta ei hyväksy valinnanvapautta tai yksinkertaisesti vetää lakiesityksen pois eduskunnan käsittelystä ja vapauttaa näin perustuslakivaliokunta vaalilomalle.

  Kaikkien puolueiden, ehkä kokoomuksta lukuunottamatta, olisivat päätöksen johdosta helpottuneita ja ehkä eniten olisi Suomen kansa huokumassa helpotustaan, maksajana.

  Sipilän tuskin lukee tätä blogia. Olisiko joku ystävällinen ja välittäisi tämän viestin hänelle. Tekisi kansalleen palveluksen.

  Sosiaalipuoli ei yksinkertaisesti sovi bisneksentekokentäksi. Tuo yksinkertainen totuus pitäisi täysillä järjenvoimilla helpostikin ymmärtää. Jos ei ymmärrä kyse saattaa olla ja ehkä onkin korruptiosta. Siitä suomalaisesta versiosta, joka vielä pidetään poissa julkisuudesta.

  Voisiko yksi korruption muoto olla sellainen, että päättäjällä on korrutoituneen firman luottokortti käytössä esimerkiksi firman johtajan vapaassa käytössä olevaan tiliin. Tämä on niinsanottu hatusta vedetty mahdollisuus. Parempiakin keinoja varmaan on käytössä. Nämä arviot ovat yhteiskunnan toiminnan tuottamasta tuoksusta tehtyjä päätelmiä. Kuten valtakunnansyyttäjä suoraan sanoi, maassamme on korruptiota.

css.php