HUOMIOITA

Hyvissä aikeissa. Olemmeko jo ohittaneet ihmisten jakamisen kategoriohin. Kehittyneet ja kehittymättömät ja vailla kehitysmahdollisuuksia perintötekijöistä johtuen. Periaatteessa kyllä. Olemme ohittaneet. Käytännössä asia ei ole niin yksinkertainen. Nimitykset ovat ehkä vaihtuneet, mutta pohjavire on sama. Piispa Juha Pihkala esiintyi hyvissä aikeissa ohjelmassa. Kertoen ukkinsa Martti Pihkalan ajatuksista ja käytännön toimista. Jotenkin siitä jäi pesun maku, kun vertaa nykyistä erilaisilla termeillä suoritettua jaottelua. Eikä ihminen piirteistään niin helposti erilleen pääsekään.

Jonkinlainen sukumme habitus meitä seuraa läpi elämän.

Nyt jaotellaan koulutuksen, oppiarvon, yhteiskunnallisen aseman ja varallisuuden mukaan. Jaotellaan kuitenkin. Eikä ulkonäkö eikä habituskaan ole jäänyt jaottelua aiheuttavana tekijänä unholaan.

Käytännön esimerkkit tulevat vanhushuoltofirmojen sisäisistä ongelmista. Vähemmän koulutetut työntekijät pelkäävät tuoda yrityksen ongelmia, siis asiakkaiden hoitoon liittyviä ongelmia julki. Ja vaikka he kertoisivatkin, heitä ei uskota. Juuri heidän vähäisemmän koulutuksensa vuoksi.

Peltohehtaarit ovat kohdanneet. Varakkuudet on sopineet yhteen. Aateluus on velvoittanut. Kielelliset yhteneväisyydet ovat olleet eduksi. Mittarien termit vain ovat muuttuneet aikaansa seuraten. Mutta kyllä nuo hehtaarit vieläkin ovat arvossaan. Nämä on huomioitu avioliiton esteitä tutkittaessa. Onko systeemi vielä voimassa uudistetuin termein.

Otsikko on huomioita: Tässä yksi. Nyt päivitellään lumen painosta katkeilevien puiden aiheuttamia sähkökatkoksia. Ongelmaa ratkotaan leventämällä linjaa. Eli pienentämällä metsäpinta-alaa. Entäs jos pantaisiin johdot pitempien pylväiden nokkaan, niin ettei kaatuva puu aiheuttaisi vaurioita. Ideassani voi olla jokin heikkous asiantuntemattomuudestani johtuen. Senhän ammattilaiset nopeasti selvittäisivät. Voin olla kuitenkin vääränlainen henkilö asiaa esittämään. Ja se tyyssää siihen.

4 kommenttia artikkeliin “HUOMIOITA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Lisää huomioita.

  Aivan hirvittää kun kokoomus ja Berneri näyttävät yhdessä viihtyvän ratahankkeiden parissa. Miksi kukaan ei laita reunaesteitä hankkeelle, ettei se karkaa taas monopoliksi ulkolaisille sijoittajille. Kun omistaa radan, voi käytön hinnoittaa yhtä vapaasti kuin sähkönjakelulinjan. Se ainoan yhteyden josta virtaa voi toimittaa ja ostaa ja junien kulkea. Rata on tyypillinen monopoli. Tuon yksinkertaisen asian pitäisi alakoululaisenkin ymmärtää. Ehken ei kuitenkaan kaupunkien päättäjien . Ja muuden politikkojen. Kun ei ymmärrä ei uskalla olla eri mieltäkään. On siis joo joo.

  En vastusta ratahanketta. Vastustan sen aijottua toteutustapaa.

  Hämeen Sähkönkin yteiskunta omisti. Kaupungit ja seurakunnat. Mutta se muutettiin rahaksi, muka hyvään hintaan. Nyt myydyn omaisuuden markkina-arvo on moninkertainen ja arvo monopolina vain kasvaa muuta arvonnousua nopeammin. Hämeen Sähköllä ruotsalainen Fattenfall on jo rikastunut. Nyt on jo toisen vuoro. Ja kuinka moni tulee vielä rikastumaan. Lukija, jos olet tuon linjan vaikutusalueella, olet saanut maksajan osan.

  Samalla tavalla tulee käymään nopeiden rautatieyhteyksien. Valtio on vähän mukana, samoin kaupungit. Orpo jo aluksi väläytti, ehkä tyhmyyttään, että sijoittajat voisivat olla osaltaan mukana. Tuon Orpon ilmaisun olisi pitänyt panna isot hälykellot soimaan.

  Eikä nopean junayhteyden kannata jokaisella pikku asemalla pysähtyä, kuten Hämeenlinna ja Riihimäki.

  Juutilaisen kommentti, oliko se eilisessä HäSa:ssa, kannattaa lukea.

  Nyt on suuntaus, että yhteiskunta siirtää jatkuvasti omia toimintojaan yritysten yksinoikeudeksi, muka kilpailuttamalla tarjoajia. Yritykset osaavat kaupankäynnin ja vastaavasti yhteiskunta on parhaimmillaan palvelujen järjestäjänä. Sen yhteiskunta osaa. Siihen kannattaisi keskittyä. Eikä konsulttien neuvomaan ulkoistukseen. Ulkoistukseen jossa yhteiskunta jää aina kakkoseksi. Senvuoksi ettei muita sijoja olekaan jaossa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Mitä yhteistä on maassammekin olevilla pakolaisilla ja englantilaisilla tai englannissa toimivilla yrityksillä. Kaikki pakenevat omasta maastaan tai ainakin yrityksen siirtävät pääkonttorinsa EU:n alueelle. Pakeneminen kertoo paljon pakenijoista kuten myös ns. aurinkorannikolle majautuvista suomalaisista.

  Kukaan ei kanna vastuuta. Kaikki vain pyrkivät nauttimaan – tuloista. Olipane mistä tahansa. Ansaittuja tai ansaisemattomia.

  Yhteiskunnan rahakirstulle pyritään häpeilemättä. Sitähän nämä sotet ynnä muut murheet ovat. Politikot keräävät itselleen ja puolueelleen kannatusta todella vastuuttomasti yhteiskunnan pussia avaamalla. EU:ssa suurella osalla jäsenmaita on yhteinen valuutta ja myös yhteisvastuuta toisistamme kannetaan. Eli kukaan ei kanna mistään vastuuta tosiasiassa.

  Meillä voivotellaan syntyvyyden laskua ja väestön vähenemistä ja siihen liittyvää kestävyysvajetta. Nuorille jaetaan ilmaista ehkäisyä. Siitäkin yhteiskunta/politikot ovat ottaneet vastuun. Vanhempien ei tarvitse kuin katsoa sivusta. Kyllä yhteiskunta maksaa ja hoitaa. Vanhemmat saavat olla kuin vanha sanonta kuuluu: ”Pellossa ja veräjät auki.”

  Näitä ristiriitojahan yhteiskunnassa piisaa. Samat suut huutavat taloudellista kasvua ja ilmastosta huolta toisella suupielellä. Ymmärtämättä julkitulonsa ristiriitoja. Taloudellinen kasvu tarkoittaa aina lisäkulutusta. Kaikkihan ei tuota yhteyttä tunne.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Mitkä nuo nuorisolle jaettavien pillerien sivuvaikutukset ovat. Vaikuttavatko ne mm. psyykkeen, kun henkisen avun tarvitsijoita nuorissa on merkittävä ja lisääntyvä määrä ja yhä nuorempana.

  Saamelaisten päivä heti Ruuneperin (suomeksi) jälkeen.
  Saamelaiset ovat kuin kurdit neljän valtakunnan alueella ilman omaa valtiota. Tosin saamelaisia ei niin vainota kuin kurdeja. Saamelaisten oloista Venäjällä ei ole varmaa tietoa.

  Tämän päivän eduskuntakeskustelu paljastaa politikkojen vähäarvoisuuden. Eivät he arvosta edes itse itseään. Kehtaavatkin vaihtaa takkia tunnin välein, häpeämättä itseään. Yksikään puolue ei ole tosissaan esittänyt vanhustenhoitoa yksinomaan yhteiskunnan tehtävksi myös käytännössä. Politikot eivät ota vastuuta muuten kuin puheissaan. Ei edes vasemmisto. Bisnes saa jatkaa tuloksen tekemistä niiden kustannuksella, jotka eivät jaksa enää valvoa etujaan. Maahanmuuttajat hoidetaan ja niihin riittää rahaa. Mutta heillä onkin aktivisteja tukenaan.

  Kuitenkin parhaan puheen piti tämän päivän välikysymyskeskustelussa demarien Maria Guzenina. Hänen puheensa oli puheteknisesti, elävyydeltään, mielenkiintoiselta esitystavaltaan ja jopa sisällöltään erinomainen. Hän laajensi esityksensä niin, että sillä oli jo puheen aikana kannattajakuntaa siteerausten muodossa.

  Miten kokoomus ja Orpo kehtaavat vielä jatkaa firmojen tukemista venkuloimalla hoitajamitoituksen sananmuodoilla. Sananmuodoilla, joilla on ainoana tarkoituksena vesittää tulevan lain määräämä käytäntö tulkinnoilla.

  Politkoilta tässä tilanteessa olisi ainut rehellinen toimi myöntää, etteivät ole asioita oikein hoitaneet eivätkä ole esille tulleista ongelmista välittäneet. Vaan ovat antaneet rahastuksen tapahtua.

  Kansalla on vaaleissa valtikat käsissään. Korjatkaa tehdyt virheet uusimalla eduskunta. Suomessakin pitäisi olla välivaalit, jolla joutavat pudotetaan eduskunnasta kesken kauden. Eli sanktio myös kansanedustajille.

  Näyttää vahvasti sille, että Euroopassa on vääränlaista demokratiaa. Jos kansa haluaa ja äänestääkin populistiseksi luokiteltua puoluetta, silloin demokratia ei nykyisten EU johtajien mielestä toteudu. Ymmärrän tuon katkeruuden. Heitä ei ole huolittu populistipuolueiden ehdokkaiksi. Eli on vaara etteivät tule valituiksi vaaleissa. Silloinhan demokratia ei ole todella heidän mielestään toiminut niikuin demokratian pitäisi toimia.

  Euroopassa on useinkin jouduttu äänestämään samasta asiasta uudestaan ja uudestaan, kun äänestäjät ovat äänestäneet väärin. Siis ei ohjeen mukaan vaan oman päänsä mukaan.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Miksi kaikki pyörii puoluekannatuksen ympärillä. Eikö politiikassa ole muuta sisältöä kuin vertailla mikä puolue on vahvimpana. Minkä puoleen puheehjohtajasta tulee seuraava pääministeri. Lehdistö, ajankohtaisojelmat, galluppien tekijät keskittyvät katsemaan näytelmää. Huomaamatta, että valtakunnan asiat jäävät toisarvoiseen asemaan ja sattumanvaraiseen hoitoon, jos puolueet keskinäiseltä kilpailultaan joutavat niitä hoitamaan.

  Demokratiaa ei ole pitkään aikaan, onko demokratian synnyn jälkeen, yritettykään kehittää. Ei ainakaan muutamaan sataan vuoteen. Puolueet ovat omineet demokratian. Eikä se ole enää oikeata demokratiaa. Puolueet ovat jakaneet demokratian keskenään. Ihmiset seuraavat demokratiaa oikeisto vasemmisto akselilla, ymmärtämättä kuinka heitä hämätään. Pulueiden ”demokratia” jakaa meidän veronmaksajien varoja kuin omiaan, niinkuin puolueen pussista. Vaikka puolueilla ei ole mitään omistusoikeutta näihin varoihin. Miksi me anomme omia varojamme puolueilta. Sama koskee EU:iin maksettuja varoja, joita politikot ruinuavat takaisin nöyrästi anoen. Omia rahojamme. Kuka meistä alistuu, henkilökohtaisten varojen osalta, vastaavaan, muuten kuin holhouksen kautta.

  Olen usein jo toistanut vaihtoehdoksi puolueista vapaata aitoa demokratiaa, jossa hallintoon ehdolla olijat saavat itse päättää ehdokkuudestaan. Ja kansa saa äänestää ketä haluaa omalta alueeltaan. Kultakin alueelta valitaan sama määrä edustajia. Näin estetään vallan keskittyminen Ja välivaaleilla raikottaisiin joutavat ja väärintoimijat pois joukosta.

  Politikoinnilta ei pystytä keskittymään oikeisiin kansaa hyödyttäviin kysymyksiin. Kun mediakaan ei pysty niitä tuomaan esiin, vaan he mukautuvat politikkojen tarjoamiin aiheisiin.

  Tämänkin päivän, äsken päättyneellä, kyselytunnilla sama meno jatkui. Ei järjen häivää oikeasta asioiden hoidosta.Saammeko tasoa mitenkään nousemaan. Missään yrityksessä, siis oikeilla markkinoilla toimivassa, ei tuollainen meno vetelisi. Yritys kuolisi mahdottomuuteensa. Kun yritykset ovat tulleet yhteiskunnan tontille toimimaan, he ovat omaksuneet saman toimintamallin politikkojen kanssa tai heidän tukemanaan. Niistä on tullut Espereitä tai Saagoja – satuja. Ovat politikkojen erityisessä suojeluksessa. Saavat jatkaa toimintaansa. Hei ihmiset herätkää tähän epätodelliseen todellisuuteen. Typeryyskin on todellisuutta, jos ei muuta ole.

css.php