PUUHATAAN PUUHATAAN, KUNHAN EI SAADA MITÄÄN VALMIIKSI.

Otsikko on kuin vanhan ajan ajanvietteestä, arvoituksista. ”Helsingissä hakataan, tänne lastut lentelevät.” Mikä se on? Aina on joku teesi, menetelmä tai rajoite menossa. Isoveli valvoo ja stasi kyttää. Nyt on vihapuheen valvonta päällä. Kaikilla on velvollisuus valvoa kaikkia. Ethän vahingossakaan kiihota kansanryhmää. Etkä yleistä käsityksiäsi kaikkia koskevaksi. Varo tarttumasta väärään lippuun.

Olemme kotoutuneet annettuihin tapoihin. Valvontaankin. Meillä on kotoutumisesta pitkä historia. Mutta kotoutuuko maahanmuuttajien tavat suomalaisiin. Pitäiskö kaikkien tuntea olonsa kotoiseksi. Ja mitä se itse kullekin kansallisuudelle tarkoittaa. Omia vai kohdemaan tapoja. Suomessakin on erilaisia alueita. Sisäisetkin muuttajat joutuvat kotoutumaan uusiin oloihinsa, tai heitä ei hyväksytä joukkoon. Minkä maan kansalaiset ovat vetreimpiä kotoutujia. Kuinka pärjäämme siinä kilvassa.

Katsomme joka itsenäisyyspäivä Tuntemattoman sotilaan. Pitäiskö kaikkien kotoutua sen äärellä. Vai onko joillakin omat itsenäisyystaistelunsa. Ovatko he siihen osallisia. Me koemme tuon elokuvan äärellä syvällistä suomalaisuutta.

Puuhataan, puuhataan.

6 kommenttia artikkeliin “PUUHATAAN PUUHATAAN, KUNHAN EI SAADA MITÄÄN VALMIIKSI.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Etsii, etsii, eikä soisi löytävänsä. Orpon perälautaa ei tarvitse etsiä. Kun soten rahat loppuvat, loppuu hoitokin. Tai koko vuosi hoidetaan niin ettei perälauta tule näkyviin. Eikä soisi löytävänsä – vaikeasti hoidettavia sairauksia kenestäkään. Silloin niin sanotun viivan alle jää iso luku eli paljon rahaa. Jako-osuutta omistajille.

  Elämme suuren vinoutuman aikaa. Yritykset eivät ole enää yrityksiä sanan varsinaisessa merkityksessä. Kunniantunto on hävinnyt. Pelautuminen on tullut vallitsevaksi arvoksi. Aivan sama mistä tulos tulee, kunhan vain tulee. Osingon suuruus on ainut arvo. Ja siitä koituvat bonukset johdolle. On menty ilmeisesti niin pitkälle, ettei kasvojaan menettämättä voi perääntyä. ”Lupaukset on pidettävä, tai muuten???” Perääntyä ei voi lupauksen antaja eikä lupauksen saaja.

  Politikot eivät tajua, että he voivat mennä vaaleissa vaihtoon, mutta yritysten osakkaat jäävät nauttimaan heille jaetuista eduistaan. Eivätkä he jää suremaan entiä polittisia suuruuksia. Heistä on hyöty irrotettu.

  Ehkä tämä kirjoittaminen on turhaa. Jos matkalla on rotko, onhan sen pohjalla pakko käydä, päästäkseen takaisin tasanteelle. Siitähän se historia koostuu. Mitenkä se viisaus menikään. Viisas oppii jo toisten virheistä, mutta tyhmä ei omistaankaan. Aina välillä näkemästään huolestuu.

 2. Eero Heikkinen sanoo:
 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Sote on rakennettu tiettyjen tahojen ansaintamahdollisuus edellä. Vaikka sitä on kansalle kaupattu parempana palveluna ja säästöinä. Tällä ilmeellä on saatu ns. markkinat sekaisin jo nyt. Työntekijät terveyskeskuksista ovat hakeutuneet mielestään parempiin asemiin. Kuka minnekin, arvionsa mukaan. Jo se, että firmat ovat järjestelleet markkinoita poikkeavan voimakkaasti, kertoo kuinka hyvistä ansioista on kysymys. He näkevät sen. Muutenhan sillaisia investointeja, fuusioita ja keskinäisiä kauppoja ei olisi kannattanut tehdä, kun ko. laitkaan eivät ole valmiit.

  Vastaavaa on nähty kun autoveroihin on esitetty ennakoivasti muutoksia. Markkinat ovat reakoineet välittömästi, riippumatta siitä onko muutoksella toteutumismahdollisuutta vai ei.

  Onkohan luja usko paremmasta, kun vielä aiheesta kirjoitin.

  Politiikasta kautta Euroopan ja laajemminkin, puuttuu tolkku. Nyt viimeistään pitää lopettaa puhe, että politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. Jokaisen politkon ja puolueen ns. hoito on oma pesä ja kannatusluku.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Vainojen uhrien muistopäivän kirjoituksessa ei ole mitään kommentoitavaa. Uhrien luvut ovat niin hurjia, että niitä on vaikea ymmärtää. Meitä suomalaisia on n. 5,5 milj. tämän päivän luku. Verailuksi. Usein kuitenkin unohtuu Stalinin uhriluku, kun Venäjällä silloin vallitsevaa systeemiä vakiinnutettiin. Syntyi pelon ilmapiiri, joka kesti Neuvostoliiton romahtamiseen asti. Niissä puhdistuksissa meni paljon suomalaisiakin. Venäjä jatkaa pelon kylvämistä. Uhriluvuista emme tiedä.

  Vainot ovat tämänkin päivän hallintotapoja. Ei saa ajatella toisin. Kiina alistaa kansoja. Lähi-Idän maat omia kansalaisiaan. Aina ei huomatakkaan noudatettavan samaa menetelmää kun toimitaan asteikon alkupäässä. Demokratiakaan ei takaa kaikille tasapuolista kohtelua. Organisaatoit voivat olla yksilölle todella raakoja, mutta kuitenkin arvostettuja.

  Väärät tavat on helppo aloittaa, mutta todella työlästä on niistä irrottautuminen.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  On isojakin organisaatioita, joiden julkikuva pyritään pitämään puhtoisena ja nykyisellään suuria ihmismääriä kosiskelevana. Ulkokuoren varjossa voidaan olla äärimmäisen julmia, henkisesti, vaikka sisäinen ohjekirja neuvoo erilaiseen käyttäytymiseen. Vainojen uhreja syntyy katseilta ja tietoisuudelta piilossa kaiken aikaa.

  Jatkuva vaino on todellinen hallintatapa. Ihmiset välttelevät joutumasta kohteeksi. Tilanne syö organisaatiota sisältäpäin ihmeen tehokkaasti. Vainoa hallintatapana käyttävä ei uskalla luopua tavastaan. Hän pelkää aemansa menettämisen henkilökohtaisista surauksista. Pelko on tapojen muuttamisen merkittävä este. Kaikki pelkäävät.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Vieläkö Orpo ajaa soten, eli sairaiden siirtämistä yksityisten ja kansanivälisten sijoittajien hoitoon ja rahastettavaksi. Ehkä kokoomus on nyt hiljaa ja antaa pölyn laskeutua tai siirtää syyn keskustalle ja toiselle hallituskumppanille. Näinhän se politiikassa menee.

  Jos sitä ns. perälautaa haetaan, miksi tähän on tultu, syyllinen löytyy EU:sta. EU sallii rajat ylittävää yritystoimintaa ja sijoittamista. Vapaa liikkuvuus on kansalaisilla, mutta se onkin vain syötti, kuten olen aikasemminkin tuonut esille. Pääasia on pääomien liikkuvuus ja ansainta ja mieluummin toisessa maassa kuin sijoittajat. Sijoittajien kotimaassa ollaan vain tyytyväisä kun raha tulee toisen maan verovaroista. EU:n systeemi syö sisältäpäin kansoja. Kuten yhteinen raha ja tulevat yhteiset budjetit. Mikään näistä ei ole minkään kansan etu. Hyödyn korjaa poliittiset johtajat ja moraalittomat yritykset ja niiden omistajat. Kansalaisille tulisi edelleenkin sallia vapaa liikkuvuus, mutta pääomille ei. Pohjoismaissahan tuo ihmisten vapaa liikkuminen on todella vanha asia. Mutta silloinhan pohjoismaalaiset olivat vielä luotettavia ihmisiä.

  Virheellisesti tai tarkoitushakuisesti kehutaan kuinka ulkomaiset sijoittajat tuovat pääomia Suomeen. He vievät pääomat ”””KORKOJEN KANSSA””” niin pian kuin mahdollista. Ja meidän politikothan mahdollistavat sen.

  Kaikki tämä on ollut näkyvissä. Yritykset käyttävät kaikki heille tarjotut mahdollisuudet. Mahdollisuudet joita politikot ovat heille suoneet. Kaikkien osallisten moraali näyttää kestävän suhmuroinnin niin kauan kuin se pysyy piilossa. Senjälkeen pyritään valokeilasta pois, mutta tapoja ei tulla muuttamaan.

  Esperilläkin on tehty rahaa. Ensin SPR ja sitten sijoitusyhtiö ja nyt toinen ulkomainen sijoitusyhtiö. Raaka-aineena on käytetty vanhuksia ja tuloslähteenä veronmaksajia.

  Vaimon tokaisu tilanteseen. Pitänee varata parsipaikka maatilan navetasta. Tunnetusti hoidon taso on siellä hyvä ja valvonta pelaa.

  Lailla tulisi säätää, ettei perustettua hoivakotia saa myydä. Eikä muutakaan terveyspalveluyritystä Ja ainut tapa päästä siitä erilleen on lopettaa toiminta. Näin päästäisiin siihen, että ne jotka perustavat, ovat todella oikealla asialla.

  Täm kommentti sopii hyvin pääotsikon alle: PUUHATAAN, PUUHATAAN….

css.php