VALISTUKSEN AIKA EUROOPASSA.

Väärä otsikko. Ehkä vain irvailen. Varsinainen valistu jäi 1600 ja 1700 luvuille. Eli järjenkäyttö jäi sinne. Vain uskonnosta luopuminen jatkuu. Mistään virheistä ei opita. Ei vaikka ne maksavat kansalle tuhottomasti ja kansa on tyytymätöntä, mutta voimatonta asioita muuttamaan.

Hankeyhtiömalli tunnin junayhteiden rakentamiseksi Tampereen ja Helsingin välille on tyypillinen narikkatoimi. Siis aivot on jätetty narikkaan. Rakennetaan yksityisille toimijoille monopoli. Ja kuka tai ketkä tulevat sitä omistamaan, kun kaupungit huomaavat kuinka heidän osuudellaan voidaan rahastaa. Myydään kansainvälisille sijoittajille, mikäli ovat olleet laisinkaan osakkaina. JA KANSA TULEE MAKSAMAAN. Tilannehan on kokoomukselle ja Bernerille mieleen. Suomi on typerien monopolien maa.

Yritysten tulee toimia vapailla markkinoilla kilpaillen keskenään. Yhteiskunnan tontilla toimiessaan ne ovat pelkästään riesa. Ja kallis riesa. Mutta yrityksille mieluinen rahastusautomaatti. Tyhmää uhrikansaa voi lypsää ja mukavasti niillä rahoilla lekotella.

Jos kansa ei pysty omilla ansioillaan sijoittamaan ja rakentamaan, juuri silloin sen on vältettävä sijoittaasyöpäläisiä sekaantumasta asioihinsa. Kun kansa maksaa liikaa niiden veronmaksukyky heikkenee ja yhteiskunta entisestään köyhtyy. Kun tuotot ja yritysverot valuvat ulkomaille. Lyhytnäköiset politikot ovat valistumattomia.

Entinen pelifirmamies on tuomassa kiinalaisia sijoittajia lypsämään maatamme. Maailmalla on huonoja kokemuksia kiinalaisten sijoituksista heti sen jälkeen kun ovat päässeet määräävään asemaan. Köyhänkään isännän ei kannata päätyä rengiksi.

Sähkön siirtoyhtiöiden rahastuksesta ei ole mitään opittu tai vaihtoehtoisesti maassamme on vallalla poliittista korruptiota.

4 kommenttia artikkeliin “VALISTUKSEN AIKA EUROOPASSA.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Eläkeyhtiöiden johtajat valistavat meitä työperäisen maahanmuuton tarpeellisuudesta. Olen samaa mieltä ainakin siltä osin, kuin nämä suuripalkkaiset johtajat vaihdetaan alipalkattuihin maahanmuuttajiin. Ainakaan aluksi muuttajat eivät olisi vailla erillisiä bonuksia työpaikalla olosta. Jopa 34000 tuhatta vuosittaista henkilöä nämä herrat ovat laskeneet tarvitsevansa.

  Kaikille suomalaisillekaan ei ole työtä. On tosiasia. Mihin heidän harkintansa perustuu. Todennäköisesti työpaikoista kilpailuttamiseen ja sitä kautta pienempiin palkkoihin ja ennen pitkää pienempiin eläkkeisiin, Jolloin heille jäisi enemmän bonusmahdollisuuksia. Ehkä tuo on ajaturakennelma vaatimuksen takana.

  Maahanmuuttajat, saatuaan työpaikan, lähettävät suuren osan ansioistaan kotimaahansa. Rahan kierto miedän yhteiskunnassa merkittävästi vähenisi ajanoloon.

  Näin vaalien lähestyessä olisi hyvä eläkeyhtiöiden johtajien ilmaista puolukantansa. Siitä tiedosta voisi päätellä mihin vaaleissa pyritään. Kansalle syötetään jo vaalisoppaa. Uusi oikeistolainen ”työväenpuolue” on luvannut jo energia-avustuksia vähätuloisille ilmasto-ongelman nimissä. Lentämistä vastaavasti ei rajoitettaisi lisämaksuilla, puolue summaa. Yhteiskunan rahoilla haetaan puolueelle kannatusta. Olisi rehtiä, mikäli puolueen puheenjohtaja ilmoittaisi, että heidän puolueen jäsenet maksavat ylimääräistä veroa kansan hyväksi. Silloin he pelaisivat omilla rahoillaan kannatuksen kasvattamista. Kun ääni kuurnaan vilahtaa, lupaus sumuun suhahtaa.

  Miksiköhän vaalit ja demokratia ei kansaa kiinnosta???

  Muuten noista jälkiviisaista, perjantain aamuohjelmassa ylellä, voisi rakentaa terävämmän. Kalle Isokallion jälkeen vain Apunen on väläytellyt ajattelulle mallia. Tosin Apusen kommenteissa paistaa liian selvästi puoluekanta. Hän voisi harrastaa yleisviisauttakin. Viisautta on asian kääntäminen nurinpäin, jolloin kuulijakin näkee kääntöpuolen tai joutuu tarkastelemaan totutusta poikkeavasta vinkkelistä.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Tänä iltana nähdään miten julkista hallintoa pissatetaan ja paljonko tuo yritysten tarjoama palvelumuoto maksaa meille veronmaksajille. Nyt on menossa suuri puhallus. Sote, sähkönsiirtofirmat, junayhteydet, tunnelit Viroon. Ja nyt yritysten palvelujen tarjonta työttömille valtion kustantamana. Yritykset tunkeutuvat yhteiskunnan pussille. Miksi? Koska se on helppoa ja hyvin tuottavaa. Kilpailu olematonta tai hyvin vähäistä. Hinnoittelu vapaata, kuten monopoleilla aina. Työvoimatoimistot ovat pitkään käyttäneet konsulttiyrityksiä työttömien kurssittamiseen. Huonoin tuloksin. Konsulttifirmat ovat saaneet helppoa hommaa ja vielä helpompaa rahaa.

  Myöskään yhteiskunnan ei tarvitse itse ponnistella. Kutsuu vain konsultit paikalle ja maksaa. Miksi tähän on tultu??? Länsimainen veltostuminen ja helpon rahan makeus ovat näkyviä syitä. Henkinen ryhdistäytyminen on ainut keino muuttaa suuntaa. Eikä siinä riitä 90 asteen käännös vaan asteluvun tulee olla 180.

  Hallitus on Suomen yritysjohto ja näinollen vastuussa kuinka Suomi Oy/Ab jaksaa, ettei siitä tule pa.

  Yhteiskunta hoitakoon omat tehtävänsä ja yritykset pysyköön lestissään. Siellä missä niiltä vaaditaan osaamista ja taitoa pysyä omaehtoisesti aidoilla markkinoilla. Tilanteeseen johtaneita syitä on paljon ja yksitellen niiden korjaaminen vie liikaa aikaa. Ryhtiliike korjaa kaikki kerralla.

  Mitä meidän politikot meinaa ja etenkin Berneri ja Orpo.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meitä valistetaan uudella koulutusjärjestelmällä vai onko se uusi oppimistapa. Muutosten nopeatempoisuus saattaa olla hyväkin. Haittana on vain jatkuva uudistaminen ennekuin entinen on saati toimimaan. Joukko-oppi taisi vain käväistä opetusohjelmana. Sillä rintamalla on ollut hiljaista joukoittain.

  Menestymisen maailmanlaajuinen kilpailu pakottaa jatkuvaan muutokseen. Kilpailun remmiin valjastetaan aina uusia osallistujia. Nyt on vuorossa koululaiset, kun mukaan on saatu jo päiväkerhoiässä olevat. Kilpailuttaako kunkin maan politikot kansansa läkähdyksiin yhdessä kapitalismin kanssa.

  Tuohon kilpailutukseen sisältyy salakavalasti piilevä rodunjalostus. Meilläkin lokeroidaan työttömät. Puhutaan alemman sosiaaliluokan ihmisistä. Vähemmän koulutetut mainitaan erillään akateemisista. Pidetään huolta huono-osaisuuden periytymisestä. Kaikkea tätä tutkitaan yliopistotasolla. Ilman tutkimustakin osataan avioitua omaan oppiarvoryhmään tai varallisuusryhmään kuuluvien kanssa. Tuossa viimeksimainitussa ei ole mitään uutta. Aina on näin toimittu.

  Onko talouden kasvulla olemassa päätepistettä. Loppuuko kasvu kun maapallon luomisessa siihen syntyneet resussit loppuvat. Vai päättyykö se siihen kun tekniikka eli robotit tuottavat kaiken ja ihmiset jäävät tarpeettomina työttömiksi ja ilman tuloja. Eli tavaraa olisi, mutta ei ostokykyä. Vai onko niin yksikertainen ratkaisu. Meistä loppuu mehu. Ei ole mitään pusristettavissa. Tai sijoittajat joutuvat kuluttamaan kaiken valmistetun. Ei, mutta heilläkään ei ole rahaa, koska ostajia heidän tuotteilleen ei ole.

  Nyt on lapset jo kapaloista vapauduttuaan otettu kehityksen takaajiksi. Saas nähdä milloin eläkeläiset otetaan ohjattaviksi parempaan tehokkuuteen. Tuottamaan eikä vain kuluttamaan.

  Olisi mielenkiintoista kuunnella vaalipuheita kuinka kansanedustajiksi aikovat ajattelevat tai tulevat toimimaan. Kasvua vai malttia.

  Nyt olen kuvannut ongelmaa, mutta ratkaisujen keksiminen on todella vaikeaa. Kansainvälinen kilpailu painaa päälle. Eikä yhdelläkään maalla ole rohkeutta tai edes mahdollisuutta jättäytyä liikkuvasta junasta vaihtaakseen edes höyryjunaan. Näin me mennä remuamme eteenpäin, itse asiassa ilman ohjausta, toistemme pakottamina. Kun on pakko kilpailla.

  Ehkä tuo yritysten suuntautuminen verovarojen nauttijoiksi on oire suuresta muutoksesta. Pyritään turvaan markkinoilta. Ainakin niin kauaksi aikaa kuin verovaroja yhteiskunnalle kertyy. Sote ym. Ehkä politikotkin ovat ymmärtäneet, lyhytaikainenkin hyöty on parempi kuin ei mitään. Työllisyysprosentti saadaan hetkellisesti nousemaan.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Katsoppa vanhoja suomalaisia elokuvia. Halusivatko suomalaiset katsoa aikuisten satuja vai oliko aiheet rotuoppia. Kreivit, teollisuuspomot, muuten rikkaat, oppiarvonimikkeen omaavat vilisevät roolihahmoina. Asemaa ja varallisuutta on. Toisin kuin köyhällä elokuvayleisöllä.

  Saksa ja Ranska ovat uusineet oman YYA-sopimuksensa. Ajottuuko se luonnollisesti brexit aikaan vai onko ajankohta valittu Euroopan yhteinäisyyttä ajatellen. Ainakin sillä halutaan sanoa jotakin. Mikäänhän politiikassa ei ole sattumanvaraista. Kaikesta otetaan hyöty irti.

  Miten Eurooppaa tulisi rakentaa? Ei mitenkää. Eurooppa on luonnollinen ilmiö, jonka ajattelu vahvistui toisen maailmansodan jälkeen. Väsymys vanhaan malliin oli riittävän suurta. Eikä sitä olisi tarvinnut valtarakenteilla ryhtyä kuromaan kasaan. EEC ja Efta olisi riittänyt yhteiseksi rakenteeksi. Nyt kunkin maan toiminta alkaa olla EU:ssa luvanvaraista. Pitää esiintyä yhtenäisenä ulkopuolisiin ja se haittaa taloudellista kanssakäymistä.

css.php