HÄMMENNYSTÄ

On mielenkiintoista seurata kuinka vakautta luomaan perustettu yhteisö aiheuttaakin hämmennystä. Vai oliko taustalla vallanhakuisten maiden ainoaksi koettu väline, kun aseellinen kunto oli todettu heikoksi. Englanti ei tullut toisessa maailmansodassa miehitetyksi eikä alistetuksi. Ehkä senkin vuoksi he ovat pitäneet hajurakoa sodassa huonosti menestyneiden maiden perustamaan järjestöön.

Taustat vaikuttavat yllättävän kaukaa nykyratkaisuihin. Englantilaiset eivät ole tottuneet alamaisuuteen. Ehkä tuon erosopimuksen hylkääminenkin oli itsenäisyyden näyttöä.

Luulen EU:n olevan jo ajallisesti huippunsa ohittanut järjestelmä. Mikään maailmanvalta ei ole kestänyt määräänsä kauemmin. Eikä EU ole mikään valtio tai valta. Itsenäisyyteen tottuneet valtiot eivät halua olla määrättömää aikaa komennettavana. Se ei vain ihmisluonteelle sovi. Tilapainen yhtenäisyys brexitin tiimoilta on vain väliaikainen ilmiö.

Yhteistyö pitäisi tarkoittaa vain rajattuja asioita ja niihin liittyminen pitäisi olla vapaaehtoista. Jatkuva itsenäisten jäsenmaiden vallan rajoittaminen alkaa monia kyrsiä. Kuten on jo nähty. Tämä näkemys pitäisi saada komission ja eu-parlamentin ymmärrykseen

Ihmettyttää tuollaisen sivistyskansan parlamentin (Englanti) mölyämistä istunnon ja toisten puheidenkin aikana.

2 kommenttia artikkeliin “HÄMMENNYSTÄ”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  EU onkin ehkä valtansa huipulla. Voi näennäisesti kurmuuttaa eroavaa jäsenmaataan. Kunhan tuo asenne ei koituisi kapulaksi, joka singahtaa EU:n omaan nilkkaan. Pakkotoimet herättävät aina pelkoa. Joudummeko seuraavaksi ”jalkapuuhun”, mikäli ajattelemme itsenäisesti, oman kansamme edun mukaisesti. Tuota jäsenmaat ehkä ajattelevat, kukin itse tykönään.

  Ihmettelen suuresti ettei Englanti neuvottele ainakaan näkyvästi esim. Amerikan kanssa kauppasuhteista. Sekä kunkin EU-jäsenmaan kanssa erikseen kaupankäynnistä. Ehkä Suomikaan ei uskalla komissaarien pelosta ryhtyä omaa etuaan varmistaakseen neuvotteluihin Englannin kanssa. ”Äiti sanoi etten saa leikkiä niiden kanssa.”

  Meidän firmat joutuvat kilpailemaan Englannin markkinoista muiden EU-jäsenmaissa olevien yritysten kanssa, mikäli ei yhteistä erosopimusta synny.

  Nyt olisi tilaisuus väljentää EU:n tiukkapipoisuutta ja muuttaa EU:n toimintaa niin, että kaikki jäsenmaat, myös Englanti voisivat jatkaa yhteiseloa. Luovuttaisiin hallintovallasta ja siirryttäisiin pelkkiin kauppasuhteisiin, sopimuspohjalta. Kuten maailman sivu vapaat yhteiskunnat ovat toimineet. Alisteisista suhteista on aina pyritty erilleen. Vapaat kansat vapaaseen yhtiestyöhön.

  Muuten ne tullit ovatkin hyödyksi ilmastonmuutoksen torjunnan kautta maailmankaupallekin. Ehkä viiveellä. Lähikauppa kuluttaisi energiaa merkittävästi vähemmän ja tarjoaisi toimeentuloa meille länsimaalaisille. Kiinalla on riittävät omatkin markkinat sopivan elintason ylläpitämiseksi. Nythän kaikki, mitä arjessa tarvitsemme on valmistettu Kiinassa. Ja näillä vientituloilla hankituilla aseilla kiinalaiset uhkailevat naapureitaan ja valtaavat merialueita. Röyhkeästi. Rahavirtojen suistuessa heidän olisi luovuttava maailmanlaajuisista raaka-ainevaltauksistaan, kuten Suomenkin metsätuotteista.

  Kauppa on kokonaisuus, johon brexitkin nivoutuu, kunhan se riittävän laajasti ymmärretään. Kaupalla pystymme säätämään myös ilmastoa.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Nuita EU:n toimia syvemmin seuratessa tuo yhteinen lippumme alkaa näyttää kylmäringiltä. Se on tunne kun tiukassa mutkassa huomaa, kuinka vauhtia on liikaa. Siinä tilanteessa tuntee istuvansa kylmäringin päällä.

  EU kyllä vaatii meiltä kaikenlaista, mutta se ei suojaa ulkopuolisilta rynnistyksiltä. Eu jopa mahdollisttaa alueensa vahingoittamisen. Vaikka kapitalismi on muita järjestelmiä huomattavasti parempi. Kapitalismin heikkous on, ettei se tunne kotimaataan, varsinkaan kun sen edut vaativat muuta. Kapitalismi voi kaupankäynnillään vahingoittaa jopa itseään pitemmällä aikajanalla. Kuten Euroopalle on käynyt. Ahneus on voittanut oman alueen edut. Elämme pahasti alakynnessä tuontitavaroiden takia ja tilanne vain pahenee, vaikka muutosta huomattaisiin jo käynnistää. Mutta kun ei huomata.

  EU:ssa vallantavoittelu on ajanut järkevän talousajattelun ja eurooppalaiseen omavaraisuuteen pyrkimisen edelle. Kansaankin on iskenyt mukavuudenhalu. Helppo raha. Vapaa-aika. Sidonnaisuuksista vailla oleva elämä. Ovat tappavia tauteja. Ainoa rokote nuita tauteja vastaan on talouden romahtaminen. Sitten pääsisimme uteen alkuun ja olisimme samalla henkisellä tasolla (yrittäjähenkisellä) kuin ”kiinalaiset”, jotka ahertavat päästäkseen meidän tasolle taloudellisesti ja meillä tavotteensa maksattaen.

css.php