OTE HÄMEEN SANOMISSA 15 MARRASKUUTA 2012 JULKAISTUSTA KIRJOITUKSESTANI.

MAAPERÄN RIKKAUDET OVAT KANSALLISTA OMAISUUTTA, JONKA TUOTTO KUULUU KOKO KANSALLE. YMMÄRRYKSEN PUUTTEEN TAKIA OLEMME JÄÄNEET KEHITYSMAAN ASTEELLE, JOSSA UUSIUTUMATTOMAT RIKKAUDET VALUVAT KANSAINVÄLISILLE SIJOITTAJILLE.

JOS EMME YKSIN USKALLA RYHDISTÄYTYÄ, HAETAAN KUMPPANEITA JA PERUSTETAAN MINERAALIVAROJEN OPEC RIITTÄVÄN HINTATASON AIKAANSAAMISEKSI. EI SE SEN KUMMALLISEMPAA OLE TAI SIIRRETÄÄN LOUHIMISEN AJANKOHTAA, JOLLOIN HINTATASO OLI RIITTÄVÄ. SAMALLA SÄÄSTELLÄÄN RAAKA-AINEET OMAA TULEVAA TUOTANTOA VARTEN.

MIETITÄÄMPÄ TILANNETTA, ETTÄ KEHRUU JENNY, JOSTA TEOLLISTUMISEN KATSOTAAN ALKANEEN, OLISI KEKSITTY SATA TAI VAIKKA VAIN 50 VUOTTA AIKAISEMMIN JA KEHITYS OLISI KULKENYT SAMALLA RIPEYDELLÄ. MIKÄ MEIDÄN JA PALLOMME TILANNE OLISI NYT ENERGIAN JA RAAKA-AINEIDEN SAANNISSA?

VALLASSA PYSYMINEN ON POLIITIKOILLE TÄRKEÄ, MUTTA KAUAS KATSOMINEN JA NÄKEMINEN OVAT KANSAKUNNALLE KULLAN- TAI AINAKIN NIKKELIN ARVOISIA.

Kirjoituksen otsikko oli vuonna 2012:”Hyvinvoinnilla ja tavarantuotannolla on vankka yhteys kansantaloudessa.” Otsikon totuus on päättäjiltä hävinnyt eikä näytä kaikista huomautuksista huolimatta palaavan tietoisuuteen.

Olemme ylisivistyneitä hölmöjä, joka näkyy myös Oulun tapausten hoidossa. Mielestäni todellinen sivistys on tosiasioiden hyväksymistä ja niiden mukaan toimimista. Fraasi ”torjuntavoitto” on jäänyt levynä päähän soimaan.

4 kommenttia artikkeliin “OTE HÄMEEN SANOMISSA 15 MARRASKUUTA 2012 JULKAISTUSTA KIRJOITUKSESTANI.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämän sunnuntain 13.01.2019. Hämeen Sanomissa Arno Juutilainen ilmaisi omalla tyylillään saman kuin vuoden 2012 kirjoitukseni otsikkossa toin julki.

  ”Peliyhtiöt ja korvia valaisevat startupit elättävät kansakunnan – kunhan niihin pumpataan tarpeeksi yhteiskunnan rahaa.” Juutilainen irvaili.

  Konsultin jaarituksia kommentoidessani toin samoja huolia esille.

  Tavara ja siihen liittyvä palvelu ovat ihmiskunnan ja valtioiden tuottava osa. Kaikki muu on pelkkää raisitusta, vaikka yhteiskunta näitä aloja suosiikin. Politikoille ei ole väliä miten työllistyy. Vaikka velkaa ottamalla. Maksuhan on seuraavan hallituksen kontolla tai vieläkin kaempana. Hamassa tulevaisuudessa jos politikkojen mielestä koskaan. Tai ei ainakaan heidän elinaikanaan. eikähän velka ole heidän vastuullaan. Kansa siitä vastaa.

  Kaikki tarpeeton on myös suuri saastuttaja.

  Vaikka näille tosiasioille ei mitään tehtäisikään, niin ainakin niitä pitäisi todellisuuden vuoksi pitää esillä. Ihmisten tietoisuudessa ja lisätä näin kansalaisten valintamahdollisuuksia ja samalla vastuuta.

  Oulun tapauksessa poliitikot yrittävät taas torjuntavoittoa. Kyllä alueluovutus tulee tapahtumaan. Meillä on väestöpohja muuttumassa. Muutosta olemme jo pitkään itse valmistelleet jopa lainsäädännöllä. Lainsäädännöllä, joka sopii sivistyskansalle.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Helsingissä vieraskielisten osuus on jo 15,4 %. Luvussa on mukana henkilöt, jotka eivät puhu suomea tai ruotsia. Eli kommunikoivat muilla kuin kotimaisilla kielillä. Saamesta ei ollut mainintaan mihin ryhmään he kuuluvat.

  Eilisen kommenttini lopussa oleva sivistyskansalle-sana pitäisi laittaa lainausmerkkeihin.

  Onko tuo digihomma niin pyhä asia ja tärkeä kansainvälisille suuryrityksille ettei siihen saada rajoituksia esim alaikäisten liittymiin. Viinaakaan ei myydä alaikäisille, kait?

  Näyttää, että ymmärrys syntyy vasta kun ymmärtämättömyyttä tökitään.

  Miksi poliisit ajelevat tukkansa muliksi ja näyttävät skineiltä. Jotenkin vaikuttaa luottamukseen. Ilmiö ei voi olla auktoriteetin kasvattaja nuorisonkaan keskuudessa. Näkyykö poliisien palvelujen tuottamisessa tarvitsijan asema arvoasteikossa?

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Oulu/Helsingin tapahtumat laittavat hyödyntavoittelijat liikkeelle. Kaikki, poliiseja myöten käyttävät tilannetta lisäresussien vaatimiseen. Politikot ym muut haalivat vastuuta vastaavien tapahtumien torjunnasta. Ohimennen mainitaan vanhempien vastuuta. Tai paremminkin vanhempien opastamista lasten ja nuorten hoidossa. Onko demokratia ja politikointi vääristäneet kasvatuskysymykset. Polittiset pisteiden metsästys on vienyt voiton järjenkäytöstä.

  Luulen, että seksipsykologit vain kiihottavat jutuillaan ja opetuksillaan nuoria kokeilemaan jotain jännää. Ansiot ja työmahdollisuudet paranevat. Kaikki hyväätekevät on liikkeellä, mutta pääasia on hoitamatta eikä siitä ole missään mainintaa. Joskus Suomessakin on ymmärretty syyn ja seurauksen kiinteä suhde sekä toimittu sen mukaisesti. Nyt kömmitään sivistyksen peitteen alle huppuun.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Islam ei uskontona katoa. Islamia kaytetään laajasti poliittisena välineenä päinvastoin kuin omaa kristinuskoamme. Islam on hyvä ase, se soveltuu moneen tarkoitukseen ja kulkeutuu väestön mukana uusille alueille vaikka niinsanotusti maallistuneena.

  Islam on tekojen uskonto päinvastoin kuin omamme.

  Meidän sivistyksemme onkin heikkoutta.

css.php