PUOLUESIDONNAISUUS SOTKEE ASIAPOHJAISEN ÄÄNESTYSKÄYTTÄYTYMISEN

Mikä on maalle ja kansalaisille sekä yhteiskunnalle (valtio ja kunnat) hyväksi, saattaa ja onkin puolueille vahingollista. Kumpi silloin voittaa. Kuka opettaisi kansalle poliittista syväajattelua. Katse ohi tuon puoluetuputuksen. Pitäisikö rakentaa muureja puolueiden vaikuttamisyritysten estämiseksi, suojaksi kansalaisille ja heidän mahdollisuuksille vapaaseen ajatteluun. Eli pysäyttää puolueiden trollitehtailu.

Puolueissa on organisaatiot miettimässä miten parhaiten vaikutetaan kansaan kannatuksen kasvattamiseksi. Esitettävät asiat eivät olekaan tärkeitä, asioiden vaikuttavuus on merkityksellisin. Juuri kannatukseen vaikuttavuus. Onko tuossa jo selvä trollitehtaan tunnusmerkki.

Viime gallupissa tuli esille merkittävä piirre. Sipilän (siis keskustan) kannatus laski juuri Sipilän omassa vaalipiirissä, Oulunläänissä. Miksi?

Pohjoisen ihmisillä on erityistä herkkyyttä haistaa pienetkin vivahteet ja punnita aitoutta ja asiallisuutta. Sipilän tapauksessa, onko hän todellinen keskustalainen. Pohjoisessa keskustan mielletään olevan kansan asialla. Bernerin valinta ministeriksi hälyytti oulunlääniläisiä. Sipilä salli lisäksi Orpon luimuilla vaikeiden asioiden aikana piilossa, ei luonut luottamusta pohjoisen läänissä.

Tuota pohjoisen herkkyyttä näkisi mielellään koko maan politiikassa puoluekannasta riippumatta. Mitä jos äänestettävää ei löydy eli riittävää ryhtiä ei ole havaittavissa.

Kommentointi on suljettu.

css.php