PAINOVOIMA/VETOVOIMA/LIIKE

Tuolla yhdistelmällä mekin pysymme elämässä kiinni. Kukaan ei kyseenalaista noiden voimien olemassaoloa. Ne ovat meille luonnonlaki, mutta niinkuin savolainen sanoisi: ”Voisiko olla olemattakin.” Mielikuvitus vapaalle laukalle. Mitä jos?

3 kommenttia artikkeliin “PAINOVOIMA/VETOVOIMA/LIIKE”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Nuo voimat pitävät meidät lämmönlähteeseen nähden sopivalla etäisyydellä. Tartteisko siirtyä vähän kauemmaksi, kun nuo omat patterit ovat liian isolla. Vuosikin voisi olla pitempi, mikäli kiertovauhti pysyisi samana. Vai pitäisikö hojakkaan panna vauhtia lisää pysyäksemme auringon tuntumassa. Onko massa vauhti ja etäisyys sovitettava yhteen, ettei karata planeettayhteisöstämme tähtisumuun.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Nuo voimat pitävät aivan perustavaa laatua olevaa järjestystä yllä. Voisi sanoa sen olevan yksi merkittävimmistä keksinnöistä. Olisiko se ollut korvattavissa muulla ominaisuudella vai voisiko planeettojen välinen järjestys toimia ilman mitään vastaavaa ominaisuutta.

  Kuka tuo järjestyksen luoja onkaan ollut. Tieto hänellä on ollut hallussa. Ja on pitänyt arvostaa järjestystä. Olemme matkustaneet siinä kyydissä arvaamattoman määrän valovuosia.

  Jotain tuttua tuossa planeettojen välisessä järjestyksessä on meidän jokapäiväiseen elämäämme verrattuna. Kanssamme matkaa tällä kiertoradalla joitain henkilöitä, joiden toiminnasta puuttuu järjestys. He aiheuttavat harmia koko ihmiskunnalle. He tekevät pahaa.

  Vastavuoroisesti ne jotka tekevät asioita oikein eli hyvää, niiden toiminnassa on järjestystä. Koko luomakunta, tarkoitan myös planeettoja, tykkää järjestyksestä. Olisiko noin yksinkertainen systeemi otettavissa koko ihmiskunnan käyttöön yhteisellä sopimuksella. Sopimuksella, johon tarvittaisiin vain yksi pykälä allekirjoitusten lisäksi.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Valkoisen talon tiedottaja ja Venäjän ulkoministeri ovat samassa asemassa. Aina pitää selittää ja valehdella presidentin eduksi. Onhan heilläkin tietty järjestys. He tykkäävät epäjärjestyksestä. Trump sotkee oman kansansa tulevaisuutta ja Venäjä pitää hallussaan varastettua omaisuutta, kuten Krim, Karjala ja Petsamo sekä osaa Sallasta.

  Jumala on järjestyksen Jumala, mutta sille kunniapaikalle Häntä ei nykyisin hyväksyttäisi. Todennäköistä on, että planeettojenkin järjestys on Hänen keksintönsä. Ihmisen osa tuon keksinnön äärellä on ihmettelijän osa ja yritämme vaivalloisesti selvittää mitä onkaan aikoinaan tapahtunut.

  Mistä hyvän logiikka on peräisin. Se oppi joka haluaa toisille hyvää. Mutta haluammeko sitä logiikkaa toteuttaa hyvästä lopputuloksesta huolimatta? Voimme olla maankamaralla sekavia, mutta heti muutama metrin verran ilmaan noustuamme olemme luomisen tuloksista riippuvaisia. Lentomatkustajat osaavat sitä ehkä arvostaa.

css.php