SEN LAULUJA LAULAT, JONKA KASSIA KANNAT JA LEIPÄÄ SYÖT. VANHAA VASEMMISTOLAISTA ELÄMÄNVIISAUTTA.

Tuolla viisaudella yritettiin ohjata oikean kaupan asiakkaaksi ja kertoa mikä oli sopiva poliittinen koti. Kapitalisteilla oli paremmat ja houkuttelevimmat tarjoukset ja valikoimat. E-liike hävisi markkinoilta.

Tuolle vasemmiston huomiolle olisi vielä käyttöä. Kyllä maksajan lauluja on vieläkin laulettava kautta polittisen ja yrityskentän.

Kun tarkasti kuuntelee talousasiantuntijoiden kommentteja. Varsinkin pankkien talousmiehiä. Enneusteiden on tuettava pankkien tuloksenmuodostusta. Pankki on rahantekokone ja sen peliväline on raha. Pankin tehtävä on tuottaa voittoa ja osakkailleen mahdollisimman hyvää osinkoa.

Yhteiskunta ja EKP näkevät pankeilla muitakin tehtäviä. Heidän tavoitteenaan on pankkien vakaus. Hyvä ongelmien sietokyky ja liiallisen riskinoton rajoittaminen. Mutta osakkaat näkevät hyvätuottoiset riskit olevan heille edullisemmat. Ristiriita on ilmeinen. Pankkeihin sijoittajilla ei ole nykysysteemissä riskiä. Riskin kantaa veronmaksaja yhteiskunnan kautta. Pankit pelastetaan, mutta muita ei.

Aki Kangansharju, Nordean mies,oli huolissaan maailmantaloudesta. Laskusuunnassa ollaan. Kauppasotia ynnä muita epävarmuustekijöitä hän syytti. Haittaavat tuloksentekoa. Syyt ovat kuitenkin syvemmällä. Pääomien keskittyminen on selvä haitta. Pääomilla tehdään helppoa rahaa. Pääoma katsoo vain omaa kapeaa etuaan. Pääomien kasvua tai paremminkin kasautumista.

Toinen paha on valtioiden raju ja jatkuva velkaantuminen. Asia, josta politikot eivät jaksa olla huolissaan. Vaalitulos puolueen kannalta on tärkein huolenaihe. Velanotossa tehdään jatkuvasti ennätyksiä. Suomen, Euroopan ja maailmanennätyksiä. Ennen ylitettiin vaihdittomalla saksityylillä. Sitten terässeipäällä ja nyt joustavalla lasikuidulla, joka nakkaa hyppääjän (velanottajavaltion/politikon) riman yli.

Me kaikki kannamme jonkinsuunnan kassia ja autamme roposillamme rahan suuntaa alhaalta ylöspäin. Omiensa tykö.

Kommentti artikkeliin “SEN LAULUJA LAULAT, JONKA KASSIA KANNAT JA LEIPÄÄ SYÖT. VANHAA VASEMMISTOLAISTA ELÄMÄNVIISAUTTA.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Lieneekö sellaista hommaa, jossa kassinkatamiselta välttyisi. Laulun sanat on aseteltava sen mukaisesti, että leivässä pysyisi.

  Kaikki ovat lähes kauhuissaan brexitin vaikutuksista jälkeen jääneisiin maihin ja englantilaiset omasta puolestaan. Miksei laulun sanoja muokattu paremmin tilanteeseen sopivaksi. Estikö kassin nimikyltti järkevän sanoituksen ja oikean sävelen löytymisen. Macronkin on soittanut Englantiin ja ilmoittanut heille, että tämä on parasta mitä voitte saada. Olisiko kannattanut miettiä miten sanansa asettaa vanhalle kiistakumppanille. Kun omankin frakin liepeet ovat tulessa.

  Oli tyhmä luulo, että EU ja sen jatkuva kehittäminen on lopullinen ratkaisu Euroopalle. Se kehittäminen saattoi olla pahin virhe. No EU-ta kuvattiinkin aikoinaan liikkuvaksi junaksi, jonka kyytiin piti vauhdissa Suomenkin hypätä. EU taisi olla pelkkä tavarajuna, johon kuitenkin haluttiin maita matkustajiksi. Härkävaunut. Jatkuvasti kohoavat lipunhinnat.

  Tuosta sijoitushommasta:
  Ihmiskunnan siirtyessä yhä pääomavaltaisemmaksi ja sijoittamishakuisemmaksi, yrittämisen into saattaa hiipua. Etenkin kun sijoitusten osuutta tulonmuodostuksesta halutaan lisätä myös tavallisten tallaajien keskuudessa. Mihinkä sijoitetaan jos kaikki ovat sijoittajia. Sijoittaminen vaatii kohteekseen jatkuvaa toimintaa.

  Muutenhan kaikki sijoittaisivat kultaan, jonka hinta jatkuvasti nousisi. Jonkunhan pitäisi kultaa hyödyntää ja siitä pitäisi olla jopa puutetta. Silloin vasta arvo nousisi.

css.php