VUOSI VAUHTUU – PAREMPAAN.

Onnitelkaamme toisiamme polittisen NYHTÖVUODEN päättymisestä ja vaalienalusajan riksastuttavista lupauksista, kuten myös vaalien jälkeisestä todellisuudesta. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA.

Eero Heikkinen

3 kommenttia artikkeliin “VUOSI VAUHTUU – PAREMPAAN.”
 1. RexDurio sanoo:

  Muistakaa vaatia valitsematanne ehdokkaalta allekirjoitus paperiin jossa annetut lupaukset on luetteloitu tarkkaan.
  Tuo toimenpide siksi, että kun takki sitten vaalien jälkeen kääntyy ja lupaukset perutaan, voi paperia käyttää todisteena situmuksesta pitää lupaus. Ja haastaa edustaja-takinkääntäjän käräjille!

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Ei Sauli ollutkaan maailman nopein presidentti. Hän istui Wienin konsertissa ja puhe tulikin nauhalta. Vaikka muuta alkuun väitettiin.

  Repostelisikko Saulin puhetta hieman. Vaikka vain ajatusleikkinä.

  Hänen mielestään keltaliivien joukossa olleet anarkistit ja Suomessakin natsilippujen heiluttajat eivät kuuluneet demokratiaan. Rikkoivat eurooppalaisia demokraattisia arvoja. Edustuksellinen demokratia on lähtenyt kieltojen kannalle, syystä, ettei menneen vuosisadan hirmuteot toistuisi. Mutta mutta. Natsihallintohan oli vaaleilla valittu edustuksellinen demokratia. Hekin kielsivät muut vaihtoehdot todella raaalla kädellä. Aina kun hallinto haastetaan. päädytään samanlaisiin menetelmiin. Olipa hallinto sitten hirmuinen tai tavallinen. Onko mahdollista tavallisen hallinnon muuttua hirmuiseksi. Nostaen vain omaksumansa menetelmän toteutustapaa.

  Niin se yhtäläisyys löytyi. Toteutuksessa on vain aste-ero.

  Hallinnon pitää kiireesti tarkistaa tapojaan, mikäli sen toiminta ruokkii tai synnyttää äärimmäisyyttä. Hallinnolla on se velvollisuus. Demokratia on itse asiassa kansanvaltaa. Vallan pitää tajuta millaisin valtuuksin se toimii vaalien välisenä aikana. Valta on kansalla vaikka puolueet, nykykäytännön mukaan, valtaa käyttävätkin vaalitulosten mahdollistamana.

  Käytäntöä tulisi muuttaa. Niin, että kuka tahansa maan vapaa kansalainen voisi asettua ehdokkaaksi kaikissa vaaleissa ilman puoluesidonnaisuutta tai minkään puolueen sitä estämättä. Eniten ääniä saanut voittakoon omilla äänillään. Koska hän oli kansan (kansanvallan) mielestä paras. Nykyisellään pulueet manipuloivat kansanvaltaa.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Alla olevan esityksen perusteella ei kannata yrittää määritellä puoluekantaani. Puoluekantani on asiapohjainen.
  Jotkut asiat vain tökkäävät voimakkaasti silmään.

  Miten historiassa on tapahtunut. Ottiko puolueet vallan itse, itsenäisyyden alkuaikoina vai kuinka he vallan saivat haltuunsa. Kerran valtaan päästyään puolueet eivät hevin luovu oikeuksistaan. Kuitenkin he sallivat tietyin ehdoin uusia puolueita puoluerekisteriin. Mikäli näin ei olisi, kysymyksessä olisi vallananastus, ainakin osittainen.

  Meitä äänestäjiä manipuloidaan kautta Euroopan ja muuallakin. Populismi on sana, jolla meidän päätämme käännetään ja samalla toivotaan, että kääntäisimme myös selkämme tuolla sanalla määritellyille puolueille. Kysymys kuuluu onko se kansanvaltaa, kun äänestäjät ovat populistipuolueeksi nimitettyä äänestäneet. Vastaus pitäisi olla: Kyllä se on kansanvaltaa sen varsinaisessa merkityksessä.

  Kansaan pitäisi sen verran luottaa, että he saavat itse määritellä äänestettävän puolueensa. Tämä on periaatteessa erittäin tärkeä. Vaikka tuo vaatimus voi tuntua turhan puhdasoppiselle.

  Populismi nimitystä näytetään käytettävän puolueiden välisen kilpailun välineenä. Populismistä on pyritty tekemään kielteinen jopa epäilyttävä haukkumanimi. Mutta, mutta. Korvataampa kansanvallan etuosa latinan kielen kantasanalla populus, jolloin kansanvalllasta tulisi populusvalta. Eli kansa on se populaatio jota populismi sanalla haukutaan.

  Vain lapset yrittävät toisiaan nimittelemällä pyrkiä kohteensa yläpuolelle. Onko tuo menetelmä valtaa käyttäville politikoille soveliasta.

  Ruotsissa on kuukausitolkulla oltu ilman hallitusta juuri populismihirttosilmukan johdosta. Vanhat puolueet asettivat silmukan itse kaulaansa ja kansa ehkä nauraa ja äänestää ruotsidemokraatteja. Mitä Suomessa tapahtui popilistipuolueelle. Niitä tulikin kaksi.

  Voisi luulla, etteivät vanhat puolueet halua palvella kansaa. Vaan haluavat olla eliittivallan kannattajia. Koska eivät halua olla kansaa eli populusta.

css.php