VASTUULLISET JA VASTUUTTOMAT. SAAVATKO VASTUUTTOMAT ENEMMISTÖN?

Kommentoin juuri konsultin jaarituksissa. että myönteisyys on aarre. Siitä kannattaa pitää kiinni.

Mutta nyt on taas aihe josta myönteiseen sävyyn kirjoitettuna tulisi pilapakinaa tai irvailua. Joten menköön entisellä tyylillä.

Jos vastuuttomat saavat enemmistön ja Ranskan aurikopresidentin Macronin esitys EU:n yhteisestä budjetista toteutuu olemme maksumiehenä, vaikka meidänkin vuosibudjeteissa rajat paukkuvat. Olemme kuitenkin vastuullisten hupenevassa joukossa.

Macron ei saanut kansanvastutuksesta johtuen Ranskan talouteen uudistuksia. Keltaliivit eivät sallineet muutoksia ja lisärasituksia osakseen. Macron kokeilee toista maksajaryhmää. Muita EU-maita maksajiksi. Ranskan talous on kuralla, eikä kansallakaan mene hyvin. Me suomalaiset olemme köytettynä yhteisen valutan kautta maksumieheksi. Yhteinen talous voisi koskea vain euromaita. Jos Ruotsi ja Tanskakin olisivat yhteistaloudessa, he voisivat korjata talouttaan valuuttapolitiikallaan. Heillä on omat rahayksiköt ja siltä osin itsenäisiä.

Macronin ehdotus yhteisestä taloudesta saattaa helpottaa Teresa Mayn asemaa. Enlantilaiset ovat tyytyväisiä päästessään kustantamaan vain oman kansan menoja. Erohalukkuutta voi esiintyä muissakin kansoissa. Jos johtajat eivät saa eromielialoja torpattua. Johtajilla on todella hauskaa kun saavat käydä näissä kokouksissa vertaistensa joukossa. He eivät jäsenyydestä hevin luovu. Maksoi mitä maksoi. On ne kokoukset senverran hauskoja ja niihin osallistumisilla voi tärkeillä kotimaassa. Rumasti sanottu, mutta totta.

Italia on jo valmista pässinlihaa. Sille suunnitellaan apuja kiertoilmaisuin.

Euroopan Keskuspankki lopettaa velkakirjojen oston, mutta pitää koron nollassa. Varautuuko EK Italian auttamiseen ja Ranskan tukemiseen. Ja mihinkä EK on ostot suunnannut. Onko se jo ostotoimillaan tulenut velkamaita. Ainakin se on yrittänyt Euroopan taloutta pönkittää. Ne valtavat rahamäärät ovat sulaneet jonnekin. Talous ei ole mitenkään erityisesti vauhdittunut ja inflaatio on pysynyt alhaalla. Erikoinen yhdistelmä normaaliin talousvaikuttavuuteen.

Kommentointi on suljettu.

css.php