ONNETTOMUUSTUTKINTALAUTAKUNTA EI TUTKI VARUSMIEHEN KUOLEMAA MÖNKIJÄONNETTOMUUDESSA.

Turma jää poliisin ja puolustusvoimen väliseksi asiaksi. Muistuu omalta armeija-ajalta kuolemaan johtanut tapahtuma. Tapahtuma sattui vapaa-ajalla, mutta varuskunta-alueella. Varusmies keräsi meidän joukkueen porukkaa pelaamaan joukkueiden välistä koripallosarjaa. Ottelu oli illalla ja olin jonkin verran koripalloa harrastaneena joukkueessa. Pelin tuokinassa menetimme pallon ja palasimme omalle kenttäpuoliskolle. Joukkueen koonnut varusmies istui vastapuolen korin alla seinään nojaten.

Elvytyksestä huolimatta hän ei selvinnyt.

Nyt kertomuksen varsinainen osa. Hänellä oli pitkään jatkunut yskä. Jokaisella marssitauolla hillitön rykiminen jatkui ja tuntui meistä muista joukkuetovereista pahalle. Lääkäreiltä hän sai aina KP:tä eli kelpaa palvelukseen. Tutkimuksessa, jonka poliisit ja armeija yhdessä suorittivat, kuolema todettiin luonnolliseksi. Meille varusmiehille jäi vahva epäily tutkinnan oikeellisuudesta. Terveetkään elimet eivät olisi sitä rykimisen määrää kestäneet.

Syyttäjälaitoksen tai muun vastaavan instanssin pitäisi olla tutkimuksia tiiviisti valvomassa. Valtiollisilla elimillä on hyvät keskinäiset suhteet ja hyvä niin. Joissain tapauksissa suhteet saattavat kuitenkin aiheuttaa epäilyksiä.

Kommentti artikkeliin “ONNETTOMUUSTUTKINTALAUTAKUNTA EI TUTKI VARUSMIEHEN KUOLEMAA MÖNKIJÄONNETTOMUUDESSA.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Onnettomuustutkintakeskus on ko elimen oikea nimitys.

css.php