HAJA-AJATUKSIA

Ilmastoasiassa toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. Helsingin lentoterminaalia laajennetaan ja tavotellaan 10 miljoonan vuosittaista lisämatkustajaa uuden terminaalin kautta.

Mikäli kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteet viedään Euroopassa läpi, Eurooppa häviää talouden maailmankartalta ja muut tupruttajat tuhoavat loput maapallosta.

Veikkaus: Venäjä painostaa Ukrainaa niin kauan, että kaikki hyväksyvät Krimin osaksi Venäjää. Länsi pääsee taas käymään kauppaa Venäjän kanssa. Mikä on seuraava Venäjän kohde kun Krimin asema vakiintuu.

Maanpuolistustahto on laskenut etenkin nuoremmen polven keskuudessa. Miksi? Vastaus: Ei tarvitse passeja, eikä viisumeita, eikä varata ulkomaan valuttaa, kielitaitoakin on. Voi lähteä siltä istumalta EU:n kaukaisimpaan kolkkaan kun maahamme kohdistuu todennäköisiä uhkia. Ja passihan on kaikilla lomamatkoja tekevillä aina voimassa. Voi lentää vaikka sinne lämpöiseen Thaimaahan. Nuoret ovat ennen kaikkea eurooppalaisia.

Jatkuvasti nousevalla verotuksella menemme kohti sosialismia.

Outoa ajattelua. Puukauppaikään tullutta metsää pidetään parempana hiilinieluna kuin vanhaa metsää. Metsä on myynnin kannalta hakkuukypsää n. 80 vuotiaana. Jonka jälkeen hiili vapautuu käyttötavasta riippuen melko nopeasti. Vanhoissa metsissä se säilyy lahoamiseen asti. Lahoaminenkin kestää kauan, jolloin hiili vapautuu pikkuhiljaa. Eli aika voi olla todella pitkä. Olisiko korjattava väittämiä.

Kommentti artikkeliin “HAJA-AJATUKSIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Maaseudun Tulevaisuuden otsikko: Kalan perskeilläkin on merkitystä. Otsikko herätti ajatuksia. Mitenkä se laulu meni, samassa veneessä olemisesta. Toiset saavat vain perkkuujätteet, mutta nekin nyt viedään teollisuuden raaka-aineeksi. Ilmeiseti energiateollisuudelle. Pyytämäsi ahven on vietävä laitokseen siivottavaksi.

  Erään tiedon mukaan fileerattavat seit ym. ovat jopa viety Kiinaan tuota työvaihetta varten ja tuotu meille ruokapöytäämme takaisin edullisena ruokana.

  Mutta jos nyt Sinun pyytämäsi ahven kuitenkin perattaisiin lähempänä olevassa maassa ja perskeistä tehtäisiin autoosi polttoainetta. Tietenkin Sinä joudut ostamaan sen huoltoasemalta, ekotekona.

  Normaalisti jäte on jäänyt lähiympäristöön uuden kasvun voimaksi. Nyt tulemme sen energian polttamaan liikkumiseemme. Aiheuttaako se kasvustojen köyhtymistä ja niiden pienelijöiden nälkiintymistä meidän pikku palstoillamme ja laajemminkin. Poltetun energian mahdollisesti hyödylliset päästöt eivät jää siihen ympäristöön mistä ne alunperin koottiin tai pyydettiin ahvenena.

  Onko tuolla asialla merkitystä. Onko ajatusrakennelmani väärä. Voiko se olla juuri päinvastoin. Eli jäteraaka-aine tulee paremmin hyödynnetyksi kulkiessaan prosessien kautta.

  Vai pitääkö maaperän pieneliöt ruokkia erikseen innovatiivisella valmisruualla.

css.php