RISTI RIIDAT

Yllä olevan otsikon alla voisi kirjoittaa myös hengellisiä, kun yhdyssanaan on jätetty tarkoituksella pieni väli.

Olikohan se Kiina, missä aikoinaan viestitettiin seinäkirjoituksilla. Kuvaannilisesti ja myös käytännössä kiinalaiset joutuivat tuijottamaan kohti seinää, näkemättä asiohin syvällisemmin. Nythän heillä on nykyaikasimmat viestimet. Joita kuitenkin puolue kontrolloi.

Tuo kiinalaisten vanha viestintä tuntuu olevan meillä nykypäivää. Me toteamme uutisissa ongelman, muttei sen taustalla olevia aiheuttajia. Muistapa lukiessasi. Nämä kommenttini eivät ole kannanottoja. Pelkkiä tilanteen toteamuksia.

Meillä yritetään ruskeassa raivossa hävittää eri sukupuolet. Ei saa käyttää vanhoja tyttö ja poika sanoja. Sateenkaaret ovat nyt vallalla. Naiset saavat määrätä kropastaan. Abortit ovat arkipäivää. Välineetkin ovat kehittyneet ja tehneet hommasta huvittelumuodon. Sitten on kova huuto kun syntyvyys laskee. Ei ole eläkkeidemme maksajia. Kaikesta tästä kehkeytyy syy tuoda halpatyövoimaa maahan.

Nyt on keksitty kuinka ilmastosopimusten vaatimukset saamme jopa ilman kustannuksia täytetyksi. Merituulet ovat voimistuneet ja sähkön tuotanto on tuulimyllyillä tehostunut. KIITOS ilmastonmuutoksen. Sääilmiöt ja tuulet ovat voimistuneet.

Metsät kasvavat kiivaammin ja tuottavat hiilinieluja entistä paremmin. Saamme ilmastotavotteita lisääntyneellä metsänkasvulla ilmaiseksi. Mutta, kiittäkäämme tuosta nopeakasvuisuudesta ilmastonmuutosta.

Saunaa ei saisi puilla lämmittää, mutta puoluejohtajat eivät kajoa lentolippujen hintoihin. He lentävät paljon ja paljon lentävät myös heidän kaltaisensa. Lisäksi äänestäjätkin käyvät lomamatkoilla. Eli demokratia toimii.

Toivottavasti kukin lukija lisää esimerkkikokoelmaa. Tämä oli vasta alkusoittoa.

6 kommenttia artikkeliin “RISTI RIIDAT”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Ilmastonmuutoksen vuoksi väestön tulisi vähetä. Mutta taloutemme ei kestä ns. kestävää väestökehitystä. Talouskasvu vaatii lisää tekijöitä ja ennen kaikkea kuluttajia. Tuotanto ja kulutus pitää saada kasvamaan. Eikä pörssikään tule toimeen ellei ole uusia sijoittajia. Uuden rahan tuojia järjestelmään voittojen maksajiksi. Voiton kertyminen pörssissä vaatii kasvavaa rahamäärää. Juuri tuosta syystä aiheutuu voimakas markkinointi sijoitus-toiminnan puolesta. Jos väestö vähenee ja tuotanto sen vuoksi laskee, pörssin toiminta vaatii entistä enemmän sijoitusrahaa.

  Maahanmuuton hamuamisessa ei ajatella yhtään muuttajien lähtömaita. Koulutettujen muuttajien aiheuttama kehitysvajaus tulee näkymään ennen pitkää muuttotappiomaiden kehityksessä. Voisiko ajatella, että muuttotappiomaat antavat näin meille kehitysapua. Aikamoinen ristiriita. Yhteen kirjoitettuna. Eikä siinä ajatella oman maan tuövoimaakaan. Pidetään ne köyhinä kortistossa. Palkkatason kurissapito vaatii työvoimareservin. Eli kilpailua työpaikoista. Kilpailuhan alentaa tunnetusti hintoja.

  Miksi pikavippifirmat saavat pitää ylisuuria korkojaan valtiovallan niihin puuttumatta. Vastaushan on. Köyhät eivät voi perustaa pikavippifirmoja. Siihen tarvitaan rahaa. Ja rahakkaat saavat yleensä merkittäviä ystäviä. Tuon hulvan koron takia yhteiskunta joutuu tukemaan ylivelkaantuneita. On selvä ristiriita, ettei tuollaista ongelmaa panna kuntoon. Aikoinaan koronkiskoja ei ollut kummoisessakaan arvossa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Lisää ristiriitoja.

  Kilpailutus. Tuontityövoima. Urakoiden ketjuttaminen. Tuloksen tavoittelu. Yhtiöiden osakkaiden ahneus. Johtajien tulospalkkiot. Tuliko siinä tarpeellinen määrä syitä miksi sisäkatot romahtavat ja rakennukset homehtuvat. Savolaisen puheessakin on enemmän vastuuta kuin rakentamisessa. Vaikka vastuu onkin siirtynyt kuulijalle. Tuo vitsi kertookin savolaisten huumorintajusta. Mutta rakentamisessa kysymyksessä on käytännön todellisuudesta.

  Pääurakoitsija ketjuttaa aliurakat ja aliurakoitsijat käyttävät mahdollisimman halpaa työvoimaa pärjätäkseen kilpailussa. Voi aliurakoitsija vielä hajauttaa urakan ja kilpailuttaa vielä pienemmät urakoitsijat. Kaikki ottavat välistä jotakin. Kilpailussa, joka on alkanut pääurakkatarjousen alihinnoittella urakan saamiseksi. Mikä silloin joustaa. Joko tekijöiden palkkataso tai laatu tai molemmat. Niin hieno homma kuin kilpailuttaminen onkin. Yleensä kaikki hyvät asiat muuttuvat ongelmiksi ajan kuluessa ja ihmisten keksiessä porsaalle reikiä. Kun pitäisi halvalla tehdä, mutta samalla syntyä yritykseen paljon tuloa jaettavaksi, ratkaistaan yhtälö huonolla työn laadulla. Kun rakennustyötä ei voi viedä halpamaihin tehtäväksi.

  Eläkkeellä oleva HäSa toimittaja Viitaniemi vinoili kuinka valtiovalta on ottanut vastuulleen kaikkien kansalaistensa nenän pyyhkimisen. Mutta ei se vielä mitään. EU on ottanut kaikkien jäsenkansojensa hohouksen tehtäväksi. Italia on nyt vuorossa. Italia ei osaa hoitaa valtion eikä kansantaloutta. Italialaiset ovat oikeastaan viisaita. Kun kerran EU ottaa vastuun, myös kantakoon sen. On siinä ristiriitaa kerrakseen. Kun luullaan tekevämme hyvää ottamalla vastuuta, tuo yksi tekijä pilaakin koko sopan. Sekä yksilön, että kokonaisen kansan.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Tuosta Italiasta vielä. Valtava ristiriita komission käytännössä. No käytäntöähän ei ole vielä ollut. Saksaa, Ranskaa ja Espanjaa ei ole rangaistu.

  Kun maan talous on heikko, kuten Italialla, sille lätkäistään monen miljardin sakot. Kait sinä velkamaa alat veloistasi selvitä. Jos ei selviä tulee uudet sakot entisten päälle. Valtionvelan korotkin saattavat, tai varmaankin nousevat kurittamaan ennestään huonoa tilannetta.

  Sitten kun Italia romahtaa me maksamme ne sanktiotkin. Sakko saattaa näin pasahtaa syyttömille. Olen usein sanonut syyksi yhteisen rahamme, Euron. Mutta nyt en sano välttääkseni toistoja. Yhteistaloudessa koituu yhden hulttion toilaukset myös muiden harmiksi. Globaalit ongelmat ovat suurten poikien huolena. Ei meidän. Mitenkä nyt meitä koskisi.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Kurittaisiko työperäinen maahanmutto jotain eritystä puoluetta. Tuota puolta puolueiden kannattaisi ajoissa ajatella.

  Nyt on muotia selvittää kaikenlaisilla tutkimuksilla hyvinansaitsevien ja korkeasti koulutettujen asemaa rahvaaseen. Rahvas kun ei osaa syödäkään oikealla tavalla tai syö väärää sapuskaa. Kuoleekin aikaisemmin korkeasti koulutettuun nähden.

  Mutta tuo heikko syntyvyys. Mitä ryhmää se eniten kurittaa. Kannattaisi tehdä tilasto missä ryhmässä, siis hyvin ansaitsevissa vai matalassa luokassa, lastenteko on kitsainta. Ek, kokoomus ja keskustakin kannattavat maahanmuuttoa. Jos kuvietellaan syntyvyyden olevan juuri noissa puolueissa alhaisella tasolla ja maahanmuuttajat eivät liitykään ko puolueisiin. Sosdemitkin ovat hyvinvoivia, joten sama ongelma saattaa kohdata myös heidän puoluettaan. Ruotsalaiset ovat oma rotunsa. Aina apupuolueena. Tässäkin ryhmässä.

  Kristilliset, perussuomalaiset ja äärivasemmisto nousisivat galluppien kärkeen. Ja hallitusvastuuseen. Kannattaako sitä maahanmuuttoa kokoomuksenkaan ja EK:n niin pontevasti ajaa. Saattaa syntyä pahakin ristiriita. Aivan puolueiden sisällä olevien asenteiden ja elämäntapojen, (mukavuudenhalu) johdosta. Mieluummin pitää hauskaa kuin kuunnella lastensa itkua.

  Vihreiden lapsentekohaluttomuus on ympäristöpolitiikkaa. Ja neutraaliutta. Sillä saa kannatusta siksi aikaa kunnes ikäryhmä katoaa kumpujen yöhön.

  Jälkiviisaissa mainittiin onnistuneista maahanmuutoista. Esimerkkeinä Ameriikka ja Kanada. Ausraliakin olisi samanlainen esimerkki. Näissä maissa mielipiteensä lausujan mukaan maahanmuutto on onnistunut. Mutta koko väestöhän on maahanmuuttajia. MUTTA, MUTTA kuinka kävikään alkuperäisväestön. He ovat reservaateissa. Nuo buffalobilille hävinneet intiaanit. Onko meillä sama kohtalo. Missä meidän tuleva reservaattimme sijaitsee. Sehän olisi tietenkin Lapissa. Siellähän edellinenkin meidän alkuperäiskansa asuu.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Ristiriidat on päättymön sarja tapahtumia, elämäntilanteita ja kansojen kohtaloita. Brexitin myötä pieni kaistale maapalloa on noussut suureksi kysymykseksi. Ihan kynnyskysymykseksi. (kynnyskysymykseksi on yhtä Y:tä ja K:ta) Tuossa oli kyse sanan sisältämistä kirjaimista Y:stä ja K:sta. Oikea YK ei ole toistaiseksi siihen kuitenkaan puuttunut. Joidenkin kansojen käyttäytymisen perusteella syntyy toisiin kansoihin tai ihmisryhmiin pelko. Näitä pelättäviä kansoja ja maita on meidän lähipiirissäkin.

  Brexitin pintaan nostama pieni alue on Gibralttar. Kiistakapulana se on ollut jo kauan ja useaan otteeseen. Mutta uusi tilanne nosti Espanjassa toiveita saada tuo piikki lihastaan poistetuksi. Gibralttarilaiset ovat jo aikaisemminkin äänestäneet Englannissa pysymisen puolesta. Francomaiset otteet ovat vielä vahvistaneet pelkoja Espanjaan liittymisestä. Eikä Katalonian kysymys ole ainakaan hälventänyt pelkoja. Espanja on melkein diktatuurinen otteiltaan. Ja todella korruptoitunut hallinto. Kuitenkaan sen toimintatapoihin ei EU:aan puutu, kuten ei tuo äsken mainittu YK:aan. Onko siihen liian korkea kynnyskysymys.

  Siinäkin on ristiriita, että maailmassa asiat pitäisi ratkaista oikeudenmukaisesti. Mutta kaikki muut tekijät ajavan tuon periaatteen ohitse oikealta ja vasemmalta. Oikeudenmukaisuus saa kaikki kurat ja ja maailman pölyt silmilleen. Talous, politiikka, suhteet ja tärkeä asema peittävät kaiken oikeudenmukaisuuden alleen. Jopa murhaamiskäskyn.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Me ihmiset viihdymme parhaiten rakennetussa ympäristössä. Niissä puitteissa näemme enemmän mahdollisuuksia kuin luonnon ympäristössä. Haemme luonnosta vain talouttamme ja viihdettämme hyödyttäviä osioita ja rakennustarpeita, itse asiassa luontoympäristön tuhoamiseksi. Rakentamamme ympäristö ei ole elävä. Vaatii jatkuvaa ylläpitoa rapistumista vastaan. Sitävastoin luonto rakentaa kaiken aikaa itseään ja kunnostaa aiheuttamamme vauriot. Mutta kaikkeen sekään ei pysty. Olemme ohittaneet sen rajan jolloin luonto vielä kesti aiheuttamamme rasituksen. Nyt luonnon ainoa mahdollisuus selvitä on iskeä vastaan. Onko luonnon vuoro tuhota meitä ja vähentää aiheuttamaamme rasitusta kestävälle tasolle.

  Olemme luonnon kanssa ristiriidassa. Kumman hyöty on tärkeämpi vai olisiko hyöty jaettava sovussa ja yhteisymmärryksessä. Jättämällä molemmille elintilaa.

css.php