KARI SUOMALAISEN OIVALLUS: HERRAN PELKO ON HERRAN ALKU.

Tuo totuus on elänyt jo vuosikymmenet eikä loppua ole näköpiirissä. Mikäli haluat kiivetä herrahississä ylöspäin, sinun pitää muistaa tuo otsikon lausuma. Ei ole hyväksi olla liian viisas ja huomiokykyinen liian aikaisessa vaiheessa. Jos yrität olla mestariasi parempi, herrahissi yllättää sinut viemällä alakertaan. Vaikka luulit esittäneesi maankaatoajatuksen.

Pelkää kaikkia herroja ja myötäile heitä, kyllä sinun vuorosi tulee. Se ottaa kuitenkin aikansa. Nöyränä sinut huomataan, kun vielä viet esiherrasi ajatuksia eteenpäin häntä kehuen. Eli vanhalla suomalaisella ilmaisulla esitettynä: Hännystele.

Luulen Kari Suomalaisen saaneen tuon merkittävän oivalluksen seurattuaan Kekkosta ja hänen liepeillään pyörineitä hännystlijöitä. Mutta muista seuraava sääntö. Kun esiherrasi aika alkaa olla ohi, vaihda salavihkaa se toiseen. Esiherraan joka on valovoimainen ja hänen parhaat aikansa ovat edessäpäin. Mutta kuitenkin esiherra on jo vakiinnuttanut asemansa.

Ehkä Paavo Väysyselle kävi niin, ettei hän osannut ajoittaa hyppyään oikein. Matkimisvaihe jäi päälle liian pitkäksi aikaa. Eiväthän kaikki pääse tavotteisiinsa. Mm Kalevi Sorsa olisi mielellään ollut maan ylimpänä johtajana, mutta joku ehti paikalle ennen häntä. Hän tosin pääsi pitkälle. Paavolla on ajatuksia, mutta esittipä hän kuinka viisaita niillä ei ole merkitystä. Hän painoi hissin väärää nappulaa. Se vei alaspäin.

Jossain vaiheessa oli muotisanana; polittinen ruumis.

Kansakunnalle olisi menestykseksi, kun päästäisiin siihen, että vain viisaat lausumat ja asiat menestyisivät. Eikä olisi väliä kuka ne lausui. Sanonta; Sokeakin kana jyvän löytää. Jyvä pitäisi käyttää hyväksi niin kuin kana varmaan tekee.

2 kommenttia artikkeliin “KARI SUOMALAISEN OIVALLUS: HERRAN PELKO ON HERRAN ALKU.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Useinkin näiden pilapiirtäjien huomiot tulisi ottaa vakavasti, vaikka huumorin muodossa he asiansa ja huomionsa esittävät. He näkevät juuri oleellisen, pelkistettynä, kaikille ymmärrettävässä muodossa.

  Nämä näkijät voisivat olla merkittäviä tekijöitä kansakunnan johdossa. Yksi este siinä on. Kukapa heitä uskaltaisi joukkoonsa tai puolueeseensa nimetä. Saattaisivat letkauttaa omiaankin eikä sitä heti puolueessa huomattaisi.

  Eihän politiikka perustukkaan oleellisiin asiohin. Verovaroja käytetäänkin muuhun kuin juuri oleelliseen. Profiilin nosto on tärkein.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Kuuntelin pätkän eduskunnan varjobudjettien käsittelyä. Kun valmista ei näyttänyt tulevan suljin töllöttimen.
  Täytynee taas todeta, monennenkohan kerran. Eduskunnalta puuttuu tavoiteasettelu eikä siihen ole hallituksellakaan mitään ansioita annettavana. Kaikki puhuvat omiaan ja mollaavat toisiaan. Galluppiluvuista sitten katsotaan kuinka onnistuttiin.

  Kukin haluaa lausua narsistisesti sen salin tärkeimmän asian ja pudottaa samalla edellisten puhujien esityksen alas. Tuolla tyylillä valmista ei tule koskaan. Tulee mieleen vanha kertomus räätälinhommasta. Piti tulla takki mutta tulikin tuluskukkaro tai jotain sinne päin.

  Sipilän paha virhe (laskee puolueen kannatusta) oli ottaa Berneri ministeriksi. Hänellä ei ole edes parlamentaarista vastuuta. Eikä ymmärrystä suomalaisuudesta eikä kansalaisten taloudellisesta todellisuudesta eikä siitä miten yhteiskunta rakentuu. Hän on kuullut, että kansainvälisyys on hienoa. Globalisaatio.

  Nyt olisi Kari Suomalaiselle työsarkaa tai vastaavalle näkijälle. Me emme pääse valtakunnantasolle millään välineellä viestiämme viemään. Vaikka kuinka havaitsisimme merkittäviä ongelmia.

css.php