MIKSI JEPPE JUO JA SUOMI MYY.

Ainahan meille jotain jää omistukseemme. Ainakin ne, mitkä eivät ole kauppatavaraa eli eivät kelpaa ulkolaisille sijoittajille. Niitä Suomi ei siis myy. Mutta kaikki mitkä osoittautuvat hyviksi ja tuottoisiksi ne suomalainen muuttaa välittömästi rahaksi, kunhan jonkinlainen tarjous tulee nimenomaan ulkomaiselta sijoittajalta.

Suomalaisen on helpompi seurata kun ulkomainen sijoittaja ei näytä ostoksensa tulosta Suomen verotuksessa, vaan vie voitot halpismaihin verotettavaksi. Lopputulos myyjän kannalta ei näytä niin typerälle, kuin jos suomalainen yrittäjä joutuessaan esittämään tuloksensa kotimaan verotuksissa ja se tulisi julkiseksi.

Aikoinaan suomalaisen yhtiön osakekirjoihin oli präntätty teksti, ettei ulkomainen saanut omistaa näitä osakekirjoja eikä niitä saanut siirtää ulkolaiselle. Sitten tuli kansainvälinen kauppa ja viimein EU ja vapaakauppa.

Maaperämmehän on kaikkien tongittavana. Taitaa olla Talvivaara ainut suomalaisessa omistuksessa, mutta sekin myytävänä ja kaikkien hampaissa.

Rahapelit halutaan vapaakaupan ja EU:n hengessä ulkolaisten rahastettavaksi. Netti on hyvä alusta kaikelle toiminnalle myös laittomalle. Pieni lipunmyyjä Viagogo on hyvä esimerkki, kuinka laajalla rintamalla toimintaan voi osallistua. Siinä netti on tasapuolinen, että pienetkin rikolliset pääsevät tasavertaisesti osille.

Monipuolista raaka-ainettamme, sellua tulevat kiinalaiset hyödyntämään suomalaisten puuhamiesten avustamina. Kohteita on nousemassa kuin sieniä satoi tai paistoi.

Ja kysytään vielä miksi Jeppe juo. Jepellä on hetken aikaa millä juopotella. Sitten Jeppo jatkaa juontiaan kun huomaa typeryytensä. Juopottelu tässä kohtaa tarkoittaa jatkuvaa myyntiä. Aina uusia kohteita kaupataan. Rapulaa eli katumusta ei kannata ruveta potemaan.

10 kommenttia artikkeliin “MIKSI JEPPE JUO JA SUOMI MYY.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Uusi tili osakesäästämiseen on kutakuinkin tervetullut. Mutta usein piensijoittajia huudetaan tuomaan rahaa sijoitusjärjestelmään takaamaan suurten sijoittajien voittomahdollisuudet. Sijoitujärjestelmään pitää tulla uutta rahaa, koska arvot nousevat jo rahanarvon muuttumisen takia.

  Jos osakkeiden arvot nousevat, mutta järjestelmässä ei ole kysyntää rahan vähyyden takia, arvot eivät ole pysyviä. Suurten sijoittajien voitot jäävät toteutumatta. Piensijoittajien toivotaan ostavan hinnan ollessa korkealla ja myyvän hätäpäissään kun hinnat manipuloidaan riittävän alas. Tämä on sijoitusvoittojen syntykaava. Voittojen teko ei ole välttämättä realitaloutta se on ihmistuntemusta, eli ihmisen käyttäytymisen tuntemista.

  Tavallisilla tileillä makaava ns. laiska raha on yrityksille yhtä arvokasta käyttöpääomaa pankeista saatavana lainana. Uusien tilien kautta raha menee suurille yrityksille, eikä ole hyödyttämässä lähialueita. Uuden tilimuodon markkinoinnissa on polittinen oikeistolainen ohjaus. Näin pidetään omista politttisista kannattajista huolta. Politikka onkin tyypillisimmillään etujen kalastelua. Aina sitä ei vaan huomaa, kun ei tule ajatelleeksi syvemmin.

  Tavallisen Jepen pitäisi olla enemmän perillä asioista. Mutta meillä Jepeillä ei ole varaa loppareihin. Saamme ne mitä äveriäimpien pöydiltä tippuu ja siitäkin osa palautuu pöydille.

  Medvedev ylisanoitta vastauksensa Saariston Helmen kysymykseen. Minun lukutaitoni mukaan juuri tuo vastaus kertoi Venäjän hallinnon olevan asialla. Asetelma on sotilaspolittinen. Rahanpesu on hämäystoimintaa. Tarkoitettu näyttämään rikollisten toiminnalle ja johtamaan tutkimuksia harhaan, mikäli toiminta paljastuisi, niinkuin nyt kävi. Myös Hänen muu ilmehtimisensä vahvisti sanavalinnasta luettavan arvion. Väkinäinen ivallinen naurahtaminen on helpoimmin luettavia viestejä.

  Toivottavasti suomalaiset tutkijat, verottaja, rajavartiosto, rikospoliisi, suojelupoliisi, armeija ja polittinen johto ovat venäläisten leikissä mukana. Eli ovat tutkivinaan pelkkänä rikollisena toimintana, mutta rakentavat ja eliminoivat Venäjän sotilaallisen varautumisen tehottomaksi.

  Venäläinen on oikea jeppe. Sille votka maistuu, muuten vaan. Mutta maataan se ei myy.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Venäläinen ei myy edes meiltä ryöstämäänsä maata.

  Kuinka mitättömiä voikaan korkeassa asemassa olevat ihmiset olla. Tullaan tietyissä piireissä vielä sukupolvienkin kuluttua kertomaan kuinka hienossa tilaisuudessa vaarimme ja mummumme olivatkaan. Obama kävi puhumassa vähäpätöisiä kaikkien tiedossa olevia ”suuria totuuksia”.

  Onneksi köyhällä väestöllä ei ole varaa tuollaiseen, muutenhan nuo kaikenmaailman Obamat veisivät koko kansallisvarallisuutemme tunnin puheesta omalla suihkarillaan Amerikkaan. Vai viepikö hän saaliinsa Paratiisiin.

  Obama oli ehkä hyvä presidentti Ameriikalle, mutta ei meidän kannattaisi elättää häntä. Se velvollisuus kuuluu amerikkalaisille. Obaman käynti oli varmaankin yhtä hintava kuin Kantolan tapahtumapuiston rahastustilaisuudet. En tiedä pitivätkö Obaman kuulijat käsiään pystyssä samalla tavalla kuin Kantolassa tapahtuu, mutta hurmos oli verrannollinen. Miljoonatapahtumista lähtee satojatuhansia lentoon taivaan tuuliin. Videoyhteyden saisi muutamalla satasella. Muunnellussa todellisuudessa olisi voinut myös puristaa Obaman kättä. Vaikka ilmaiseksi.

  Suihkukoneen korkeuksista ei näe eläinlajien sukupuuttoonkuolemia. Ilmastopuheet kolisevat onttouttaan.

  Nousiko osallistujien arvo????

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Yksi perusasia meidän tulee iskostaa päähämme ja kaikkia eteen tulevia asioita peilata sitä taustaa vasten. Ihan päivittäisessä kadulla tapahtuvassa kohtaamisessa voi tuon taustan jättää vertaamatta.

  Kaikessa politikassa, kaupassa, hallinnossa ja kansojen välisessä kanssakäymisessä on kyse vallasta. Hallituspuolueidenkin kesken kinastellaan vallankäytöstä. Eli mikä puolue näyttää olevan kussakin kysymyksessä kuskin paikalla. Valtionpäämiesten tapaamisessa on kyse kumpi on isompi eli vallankäyttäjä. Mikä olikaan ensimmäinen polittinen murha?

  Rahaliitto, yhteinen raha, EU hallinto, EKP, brexit neuvottelu, vapaakauppa. Vapaakauppa oletetaan olevan kahden tai useamman maan yhteinen sopimus, kaikkien eduksi. Kuitenkin paras ja ovelin neuvottelija voittaa ja tilanteet muuttuvat tai niitä muutetaan, jolloin sopimus on toiselle edullusempi. Paras sopija on vahvoilla pitkään.

  EKP on hoitanut pankkeja rahankylvöllä ja tukenut näin varansa hurvitelleita maita. EKP yrittää pitää yhteisen rahan ja rahaliiton kuosissa. Ja ketkä sitä kuosia järkyttävät, velkaiset maat tietenkin. Eivät ne, jotka näyttävät pystyvän hoitamaan taloutensa. Pankit ja pankijohtajat, joita kussakin on laumoittain saavat huseerata kuinka lystäävät ja riskinotto heille on mitä kannattavin tapa saada bonuksia. Pankit ovat näissä pimeissä hommissa aina mukana ja pimeiden hommien mahdollistajina. Rangaistukset pitää kohdistaa pankkien lisäksi johtoportaaseen. Johtoportaan omaisuuteen ja pitkiin vapaudenmentyksiin. Vain tuolla henkilökohtaisella uhalla voidaan jonkinlainen vastuullisuus saada aikaan.

  Sitä tässä maallikkona ihmettelee, missä se rahavarasto on keskuspankkien lisäksi, kun lähes kaikki valtiot ovat velkaisia eikä velkaa ole ajateltukaan maksaa koskaan kokonaan pois. Jossakin täytyy olla aimo läjä rahaa ja miten se läjä on syntynyt. Vai kierrätetäänkö samaa rahaa monta kertaa rahavarantoon ja sama raha on lainattu monelle eli moneen kertaan. Elämmekö tuplakuplassa.

  EU:ta ja rahaliittoa ja sen vartijaa EKP pidetään pystyssä hallinnon takia. Jotkut haluavat olla suuria johtajia näiden välineiden kautta. Ei vain ymmärretä, että joku tietyssä tilanteessa voi nousta elinikäiseksi Euroopan johtajaksi, kuten Amerikassa korkeimman oikeuden tuomarit.

  Pankkijepeille pitää olla aina vain kalliimpaa viinaa. Mutta kuka tekikään sen ekan polittisen murhan. Polittinen sen vuoksi, että oli kyse vallasta. Murhatulla näytti olevan parempi yhteys suurimpaan valtaan . Kainhan se oli.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Jepen ei tarvitse olla varsinaisesti juoppo. Jeppeyttä voi toteuttaa monella tavalla. Monet lapsetkin ovat pienestä pitäen jeppejä. Kun nämä jepet aikuistuvat säilyttävät he tapansa, mikäli muokkaavaa tapahtumaa ei ole välillä sattunut tai ympäristön taholta toteutettu.

  Yleinen asenne voi muodostua jepeksi. Ainoaksi oikeaksi. Vaihtoehtoja jopa vainotaan, jos ei fyysisesti niin henkisesti. Tapa, jota meillä sivistyneessä maassamme ja koko Euroopassa toteutetaan. Monimuotoisessa yhteiskunnassamme vallitsee monissa asioissa vain yksi totuus, se virallinen kanta. Älä poikkea siitä tai saat tuta, niinkuin ristisanoissa on tapana ilmaista.

  Tämän pohjustukseni jälkeen uskallan palata Soinin mollaukseen. Soini ikäänkuin puolusti Myanmarin vähemmistöä eli Rohingyaja, enemmistöltä eli sotilasjuntalta. Rinnastan Rohingyat sikiöön, jonka naisten oikeus eli enemmistö karkottaa etnisessä puhdistuksessa omalta alueeltaan, abortilla.

  Tätä aihetta olen nyt kalunnut liikaakin. Mutta minua häiritsee kun puhutaan vain osasta asiaa ja jätetään tietoisesti merkittävin osa käsittelemättä.

  On todella hyvä, ettei meidän kohdalla käytetty tuota naisten oikeutta. Pääsemme ottamaan siihen kantaa.

 5. Suomen virallinen tiedote oli, että vuonna 2018 talouskasvua on ennustettu tulevan 2,6%.
  No joo melko maltillinen luku,parempikin voisi olla, onhan mellä nyt niin hyvät – niin hyvät päättäjät remmin päässä kiskomassa taloutta kasaan ja vääntämässä hienoa soteakin että ei missään maailmassa sellaista ole eikä koskaan tule…
  Mutta..
  Mitä sillä talouskasvulla on merkitystä silloin jos sillä ei saa mitään..

  Kävimme tässä puolisoni kanssa muutamissa kaupoissa, tarkoituksenamme ostaa hieman ketttiön kunnostustarvikkeita.

  Rosterinen , Melamiinitasoon upotettava tiskiallas, oli sellainen että sitä tietynlaista mainostettiin jokaikisella nettikaupan sivulla, mutta toimitusaika olisi semmoiset 8 viikkoa ja toimituskulut n. 40 euroa.. (tästäkö sitä talouskasvua tulee, että tavaraakin saa mutta pitää 2 kuukautta jonottaa, ja toimituksesta maksaa mansikoita?).
  Ei hyvä, jumalauta juu nääs päivää!
  Muuten sen melamiinitasonkin kanssa oli jo ihan tarpeeksi tekemistä, kaikenmaailman mustaa tai vanhan betonin näköistä olis ollut kaupan, mutta muuten ei sitten muuta kuin jotain puuparketin näköistä..
  Onneksi sitten yhdestä paikasta löytyi sellaista kun halusiumme, mutta sa-tanalliseen, talouskasvu- hintaan tietenkin..

  Siis talous kasvaa, mutta kun se näkyy jopa kuluttajan kukkaroissa, niin sillä ei haluamaansa saa kuin odottelemalla pari ellei enemmän kuukausia!?, Eikä sittenkään ole varmaa saako sen mitä tilasi, maksoi ja odottelee… Jos sattuu olemaan se, Ei nohevin postikuski kierrolla ja vie Hartolaan tilatun paketin vaikkapa Hankoon, jollekin kirpparille jälleenmyyntiin?

  Siinä sitten kierreltiin pitkin Jyväskylää kaikkia kauppoja, (kun nyt satuttiin olemaan sielläpäin liikkeellä), olisihan sitä tavaraa löytynyt, mutta kun hinnat olivat joissain liikkesissä ihan pilvissä. Esim Kodin Terra, Palokassa myy samaa allasta, mikä Bilteman- Kiinanroinakaupassa maksaa 46 euroa, hintaan 188 euroa. Ei ostettu, silläkään uhalla että Kodin Terrasta olis saatu bonuksia, peräti 3 euroa… K-Rauta möi sitävastoin EI-OOTA, paitsi että tilaamalla saisi suunnilleen samaan hintaan kuin Kodin Terrastakin kotiin toimitettuna, siis jos Posti ei hukkaa sitä matkalla..
  Gigantistakin olisi saanut perustuotteen halvemmalla, muttaei heti käydessä vaan toimitusmyyntinä, jonka lisäksi lähes 40 euron toimituskulut rupesivat siinämäärin v-tuttamaan että totesin ”pitäkää pskanne stanat ! ”

  No joo… Ostimme sitten sen tiskialtaan Bilteman Kiinan/Intian-roinamyymälästä.
  Ajatuksella että, ok. pskaahan ne myyvät, mutta halpaan hintaan.
  Ok, mutta sitten sen vesilukon ostohan menikin sitten pieleen.

  Kävin siinä kysymässä, erään hyllyn takana seurustelutuokiotaan pitäviltä myyjiltä, että mistähän saisi tälläiseen tiskialtaaseen sopivan hajulukon.

  Seurustelu-myyjäseurueeseen kuului 1 nuori mies ja 2 naisen paikkaa pitävää nuorta neitoa.
  Neidit katselivat kummeksuen ja kyselivät että, mikä se sellaisen hajulukko on ja että, mikä on tiskipöytä`?

  No onneksi sentää tää energiajuomaa hörppivä kundi tiesi että mistä oli kyse ja hänpä lähti auliisti näyttämään tyhmälle asiakkaalle osaamisensa taitoja.
  Kovinpa vähäisiksi ne taidot osoittautuivat, koskapa hän möi minulle tuotteen jossa tiskikoneen liitos on vasta hajulukon jäkeen. eli jos sitä käyttää niin p-skankäru viemäristä leijuu huoneessa.

  Ehkpä jollekin uusavuttomalle se ei mitään merkkaa jos vähän p-ska kämpässä käryää, mutta minä ainakin totesin paketin avattuani, että ei tällä mitään tee, vaan marssin paikalliseen putkiliikkeeseen ja ostin laatua, joka maksoi euron enemmän kuin mitä Biltemassa myytävä Kiinan/Intian pskaroina..

  Siis jos talouskasvua on, pitäisi sen näkyä muussakin kuin Kiinassa / Intiassa tai muissa Deekumaissa, tuotetun pskaroinan lisääntymisenä, Luulisi sillä tavallisen duunarinkin ja eläkeläisen tilipussin talouskasvulla saatavan muutakin kuin pelkkää p-skaa?

  Vai onko näin että talouskasvu on tarkoitettu vain Wahlrooseille ja muille ökyrikkaille kansalaisten k-settajille ja muut saavat tyytyä siijen mitä jää?

 6. Siis tämä edellä kirjoittamanihan ei liittynyt mienkään siihen kysymykseen, miksi ”Jeppe Juo”?

  Mutta kyllä tuon viimemainitun kauppareiisun jälkeen on viina maistunut hyvin joten Jätkä juo viinaa ja raakana, kun vit-ttaa niin rankasti, tämä talouskasvu-uhoaminen joka ei näy oikeasti yhtään missään..!..

  Onneksi oli hyvä ja lämmin kesä joka tuotti marjoja pensaissa, kiitos keinokastelun, jota osasin itse käyttää, jota ei monet maan-ilveilijä-tukijussit vieläkään tajua toteuttaa tiloillaan koska valittaminen ja yhteiskunnan tuen vaatiminen on paljon kivempaa, tuottoisampaa (kiitos Kepulilaisen hallituksemme) ja helpompaa, kun kansa maksaa investoinnit.

  Marjoista saadusta mehusta olen käyttänyt useita satoja litroja viiniksi, jotka sitten tislaan brandyksi omassa tislaamossani.

  Niin että viinakset ei talosta lopu..

  Ei tarvii lähteä viinoja hakemaan yhä kalliintuvasta Virosta eikä halpenevasta Ruåtsistakaan.

  Omatuotanto kattaa oman kulutuksen… Eikä paljon omatunto kolkuttele, vaikka pimeää viinaa nautiskelenkin..

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Juuri kun tallennin tässä alla olevaa jatkotekstiäni muljahti Kuningasjätkän kommentit ruutuu. Niinkuin nyt tapahtui, koskaan ei tiedä kuinka asiat muljahtavat. Ja mistä kimmoke lähtee. Hyvä niin.

  Aina ei tiedä kuinka ja mitkä asiat muljahtavat eri tapahtumien yhteydessä. Vaikutuksen lonkerot voivat siirtyä kauaskin. Tai jotkut tärkeät asiat valahtavat alas ja pinnalle pulpahtaakin yllätys. Eipä tuosta Kiihtelysvaarasta ole ollut Suomelle eikä muillekaan mitään vaaraa. Kuten ei muistakaan kirkkopaikkakunnista. Mutta nyt Kiihtelysvaarasta kuuluu.

  Joku jeppe aiheutti kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman vahingon ja paljasti kuinka kirkkoa ja sen rakennuksia on veivattu kultturelleiksi. Kultturellit luottamushenkilöt ovat kultturellellin henkilökunnan kanssa muokanneet organisaation ilmettä kaikille sopivaksi, eli neutraaliksi. Kansan elämäntyyliin kantaa ottamattomaksi. Tai polittisia tavoitteita ajavaksi. Kaiken sallivaksi.

  Kiihtelysvaaran kirkon suntio keikautta lyhyellä lausunnollaan esille sen mikä kirkossa oli katoamassa. ”Kait siinä oli pari enkeliä apuna, en tiedä.” Tuossa alttaritaulun pelastamisessa. Suntio lausahdus pakotti pohtimaan oleellisia.

  Vanhat suomalaiset ovat lausuneet viisaasti: ”Ei niin pahaa, ettei jotain hyvää.” Kulttuurimenetys nosti opin tärkeäksi.

 8. Eero Heikkinen sanoo:

  Kuulehan Kuningasjätkä, ei me olla siinä sarjassa jossa talousprosentit kasvaa tai ne talouttamme kohentaa. Kyllä vaikutukset on luettava lehdistä. Omakohtaisia kokemuksia ei ole mahdollisuus saavuttaa. Olet ilmeisesti etsinyt ne prosentit muista lähteistä. Jos meille valahtaa lisäeuro, niin björnille nakkautuu satatuhatta vastaa yksikköä.

  Meidät on naulittu siihen asentoon tai taloutemme on siinä asennossa, ettei länsimaisia tuotteita olisi mahdollisuus edes kuluttaa. Tulomme ja Kiinan hintataso kohtaavat hyvin toisensa. Tuontifirmat käärivät (olin vahingossa kirjoittaa niistävät) (ei ne niistä ne käärii)hyvät voitot, siitä huolimatta hinnasto on meille sopiva.

  On kuitenkin muistettava, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Mutta löytynee palloltamme vielä halpaa työvoimaa takaamaan meidän pitämisen ansiokuopassa vielä pitkään.

  Suomessa uskotaan, ettei matkaansa saa mitään. Ainakin perilliset pitävät siitä huolen, että tyhjin käsin on lähdettävä. Eihän niitä tuomisia ollut tullessakaan.

 9. Eero Heikkinen sanoo:

  Kyllä sen huomaa kuinka mielenkiinto viriää, kun kirjoittajia ja kannanottajia tulee lisää. Tämä blogi on harvinaisen vapaa. Monessa blogissa on vaatimuksena tunnistettava valokuva ja kirjoitusten ennakkotarkastus ennen julkaisemista. Eli sinä et itse päätää pääseekö tekstisi luettavaksi tai tuleeko se ulos kirjoittamassasi muodossa. Ehkä paljonkin muokattuna bloginpitäjän toiveita vastaavaksi.

  Yhteiskunnassamme on tapana tuomita vasta rikoksesta, nyt on tosin mahdollista estää jo suunnitteluvaiheessa oleva rikos. Eli rikoksen suunnittelu on jo rikos. Kiitos taannoiset rahankuljetusryöstäjät. Sananvapaus on kuitenkin niin olennainen osa meitä suomalaisia, että ennakkotarkastus tuntuu oudolle. Pikku hiljaa, pala palalta, menemme kohti kontrolliyhteiskuntaa. Joillakin on halu hallita, olla yli muiden. Viisaampia tai mikä onkaan tavoite.

  Tämä Jannen blogi on toistaiseksi kirjoittajademokraattinen. Eli toimii periaatteella kirjoittaja per ääni.

 10. Eero Heikkinen sanoo:

  Yritysjohdon konsultti on kirjoittanut mielenkiintoisen artikkelin yritysjohdolle ajateltavaksi. En malttanut olla ottamatta keskusteluun osaa.

  Tekoälyt ja robotisaatiot muuttavat yhteiskuntaamme, mutta myös meitä ihmisiä. Mitä enemmän siirrämme tehtäviä erilaisille laitteille kuivettuu meidän taitomme vastaavalta alueelta. ”Päässälaskutaito” on hyvä kaikkia lähellä oleva esimerkki. Laskimet ovat hävittäneet ainakin päässälaskunopeuden. Kynälläkin laskemista joutuu hakemaan. Kuinka kertolasku ja jakolasku kynää käyttäen tapahtuu. Kokeileppa.

  Monet tehtävä siirtyvät älylaitteille tai roboteille. Valmistussarjat pitenevät ja yrityskoot kasvavat ja muuttuvat yhä pääomavaltaisemmiksi. Pikkupajoilla ei ole markkinoille asiaa, muuten kuin yksilöllisten tuotteiden valmistajina. Mutta riittävän älykkäät tulevaisuuden laitteet voivat vallata myös uniikkituotteiden valmistuksen.

  Lasinpuhaltaja jää työttömäksi. Jos suuri osa ihmisistä ”vapautuu” työnteosta, vapautuvat he myös kulutusmahdollisuudestakin. Markkinat näin kaventuvat myös sarjatuotannolta. Ei olekaan ostovoimaa kun ei ole työtä ja ihmisillä tuloja.

css.php