TIITISET MYKKÄSET YM KAKSOISKANSALAISET.

Tiitisellä tuo julkisuuden syömähammas on tiitisen lista. Listaa ei Tiitisen kannata julkistaa, koska hän menettäisi mielenkiintoarvostaan merkittävimmän osan. Myös kirjan markkinoinnissa väline, tuo lista, on noussut suureen merkitykseen.

En tiedä, mutta luulen, listalla olevan merkittäviä, vieläkin julkisuudessa jollain tavalla esiintyviä demareita. Tiitisen muistamat nimet, Sorsa ja Halonen, eivät olisi listalla. Eli mainittujen nimien esilletuominen viittaa demereihin. Tiitisellä on siis valikoiva muisti. Pätkii sopivasti tarkoituksenmukaisessa kohdassa. Mutta olisiko Tiitinen muisti kuitenkin nuiden nimien kohdalla kohtalokkaasti väärinpäin.

Kaksoiskansalaisuuslain kohdalla olisi syytä paneutua aiheeseen, miksi rajavartiosto on sisäministeriön alaisuudessa ja puolustuvoimat puolustusministerössä. Onko tuossa jaossa jotain sisällissodan peruja. Mene ja tiedä. Poliisin kuuluukin olla sisäministeriön komennossa. Hehän pitävät huolta sisäisestä turvallisuudesta, sikäli kun muilta hommilta ehtivät. Mutta rajamihet ovat ensimmäisenä ottamassa vihollista vastaan, eli suorittavat maanpuolustusta. Molemmista tietovuoto mahdollisen vakoilijan välityksellä viholliselle voi viedä monen suomalaisen hengen. Että Mykkänen ajatteleppa asiaa uudestaan.

5 kommenttia artikkeliin “TIITISET MYKKÄSET YM KAKSOISKANSALAISET.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Meillä tulee olemaan melkoinen ongelma tuon kaksoiskansalaisuuden takia. Esimerkiksi puolustusvoimissa käytettävät robotit voivat olla salaa kaksoiskansalaisia. Vieraan vallan vakoilijat ovat voineet asettaa robotin tarvitsemaan osaan tieotyhteyden.

  Myös psykoloogeille tulee uusia haasteita, kun pitää ymmärtää robottien keinoälyn sielunelämää. Mitä barometrejä niihin on asennettu ja mitä ne pystyvät itse kehittämään. Kehittämään täysin tuntemattomia tunnetiloja. Tarvitseeko psykologeja enää lainkaan kun robotit oppivat omalla hassulla tavallaan hoitamaan meidän mielentilamme ja barometrimme kuntoon ja rapostoimaan niistä työnjohtajarobotille.

  Lisäämällä meihin täysin uusia barometrejä, meidän hyötykäyttömme kasvaa huomattavasti. On varmastikin totta mitä monet tutkimukset ovat osoittaneet, ettei robotit vie meiltä työpaikkoja, vaan ne tarjoavat meille lisää monipuolisempaa työtä. Uudet barometriannokset antavat meille rajattomat kehitysnäkymät, mutta ei johtajuutta.

  Monet mittarit osoittavat, että olemme jo nurinkurimaailmassa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Politikassa näyttää löytyvän jatkuvasti ja kaikista asioista uusia näkökulmia, muttei elävän elämän alueelta. Puolueet jo kalistelevat taisteluvälineitään, vaikka niiden pitäisi vetää yhtä köyttä hallitusohjelman mukaisesti.

  Taistelu pääministeryydestä on ottanut semmoisen vallan, ettei yhteisestä ystävyydestä ole mitään jäljellä. Anteeksi, onhan halu säilyttää ministeryis. Kaikki haluavat olla mustan takapenkillä viimeiseen mahdolliseen päivään asti.

  Soini oli hötäkässä vain pelinappula, pelissä johon oppositiokin sai upottaa lusikkansa. Oli jopa käynnistäjänä.

  Eräs tapahtuman ulottuvuus on jäänyt kaikilta huomaamatta. tuon ulottuvuuden joutuu kaivamaan Raamatusta. Ai nyt hävisi lukijat palstalta. Jatkan kuitenkin.

  Soinin äänestyksessä otettiin kantaa Soinin ja hallituksen luottamuksesta, virallisesti. Mutta samalla edustajat joutuivat äänestämään ja ottamaan kantaa kannattavatko he uskontomme ohjetta ja oppia. Raamatussa tämä kysymys nousee monessa kohdassa esiin. Piti ottaa kantaa oliko Baalin kannattaja vai oikean Jumalan kannattaja. Jne.
  Uuden Testamentin yksi keskeisimmistä lausumista sopii jolain tavalla tähän yhteyteen. Jeesus sanoo: ” Joka häpeää häntä ihmisten edessä, sitä hän häpeää Jumalan edessä.” Nykyajan kieltä käyttäen, tuosta lausumasta aiheutuu johdannaisia.

  Tuon näkökohdan olemassaoloa eivät ehkä muut kuin Soini ja mahdollisesti Sipilä ymmärtäneet. Ehkä kristillisissä se tapahtui luonnostaan.

  Syvällisten asioiden ymmärtäminen on kytköksissä siihen, millaisella elämänkokemuksella on varustettu. Monet kansanedustajat tulevat viihteen kannattelemina ja tuntevat vain elämän kepeää puolta ja asioihin on pimpulamainen ote, mutta esitystaitoa on liikaakin. Näin taisi käydä entisessä liperi-/kypärä-puolueessakin, kokoomuksessa.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Monessa yhteydessä olen kertonut, ettei ihminen voi olla uskonnoton. Jokainen rakentaa oman oppinsa. Jo se vakuuttelu ettei usko mihinkään on oppi ja uskonto. Juuri ajattelemisen omaisuus on ihmisenä olemisen ikävä puoli. Siitä ruojasta ei pääse pakoon vaikka kuinka haluaisi. Se ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Juuri siksi noita oppirakennelmia on maailma täynnä. Kaikki haluavat oman oppirakennelman mahdollisemman laajapohjaiseksi, koko maailmaa kattavaksi. Vaikka väkisin.

  Ajattelukyky, uskonto ja vapaus pitäisi olla yhtäläistä samaa pakettia. Mutta tuo Soini-äänestys osoitti, että vapaus halutaan vain samoin ajatteleville, eli omille joukoille. Eli omalle uskontosuunnalle, joka voi kietotutua myös polittiseksi blokiksi.

  Olemme Luojamme Tiitisen listalla halusimme tai ei. Lista on kassakaappiin säilötty. Näyttää olevan vain harvojen ymmärtäväisten tiedossa. Vaikka kaikilla on mahdollisuus olla ymmärtäväisiä, jos halua on.

  Jos ja kun olemme listalla niin johdannaisia tulee halusimme tai emme.

  Jaakko Löytyn laulun mukaan voimme ola kahden maan kansalaisia, muttei se tarkoita voivamme olla kaksoiskansalaisia. Vaikka paikallaolija jätti äänestämättä, oli hän kuitenkin vain toisen maan tai suunnan kansalainen.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Vasemmistolainen aatesuunta voisi hyvinkin olla osa teologista tiedekuntaa. Vasenmistolaisuus on sekoitus uskontoa, taloutta, ihmisyyttä, psykologiaa jne. Varsinainen oppirakennelma. Samoilla sanoilla voisi kuvata oikeistolaisuutta. Vain sillä erolla, että oikeisto, ainakin Suomessa, on loitontanut politikkaansa omasta uskonnostamme.

  Mielenkiintoisen lisän tuopi tämän päivän lehtiuutinen. Islam tulee teologisen tiedekunnan ohjelmaan. Ilmeisestikin Helsingin yliopistoon. Tulevaisuudessa ei tiedetä luterilaisen kirkon virkaa hakevia ja piispaksi pyrkiviä, mitä he ovat opiskelleet teologisessa tiedekunnassa. Arkkipiispamme voisi olla muslimiteologian tohtori. Tuulos on pelastunut. Sinne ei voi tulla seurakunnan vetäjäksi imaamia, kun seurakuntaa ei enää ole. Mutta Hämeenlinnasta voisi tulla imaamiseurakunta. Kirkkoherra nimitys korvattaisiin imaamiherra nimityksellä.

  Nyt olisi niille kaipaamilleni pappisseminaareille käyttöä. Siis luterilaisille pappisseminaareille. Joskus 90- luvulla tuota koulutusta kirkossa eri tasoille esittelin. Tietääkseni ajanlaskumme alusta eli Uuden Testamentin aikana ei ole pappien ammattikunnalle perusteita. Papit jäivät Vanhaan Testamenttiin. Eli nimitys voisi olla pitkä. Testamentin täytäntöön saattajien seminaari. Kalskahtaisi orttotoksuudelle. Mutta siitä se muokkautuisu sopivaksi.

  Anteeksi vain ihmiskunta. Te pystytte olemaan vain yhtä suuntaa kerrallaan. Ai niin, minäkin ole mukana ihmiskunnassa, eli ME pystymme olemaan vain yhtä suuntaa kerrallaan.

  Kielet sotkettiin aikoinaan, että ihmiskunnassa pysyisi monimuotoisuus jonkinlaisessa järjestyksessä ja yksilöinä tai kansakuntina eläminen olisi mahdollista. Nyt tuo järjestys ollaan sotkemassa liittovaltioilla ja vielä uskonnotkin sekoittamalla.

  Muuten harmittaa, kun aina joutuu tai ajautuu kirjoittamaan arvostelevaan sävyyn. Vika? Minussako?

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Eiköhän Airiston Helmin tapaus osoita kuinka tärkeä on säätää laleja hyvissä ajoin. Myös kaksoiskansalaisista. Merkillistä on ettei Suna Kymäläisen aloitteesta puhuta mitään. Hänen aloitteensa maakauppojen tarkastelusta ja ilmeisesti halusta laillistaa maakauppojen syynääminen. Oliko taas liian tavallinen henkilö ensimmäisenä esittämässä tärkeää asiaa. Piti odottaa riittävän kauan, että tärkeämmät henkilöt voivat asian esittää omanaan.

  Voi näitä pikku politikko pellejä. Ne ovat ministereinä ja kansanedustajina. He polkevat oman arvonsa, mutta luulevat kohottavan arvoaan käytöksellään ja politpyroopuheillaan.

  Kuka heille kertoisi totuuden.

  Tämä hallituskriisikärhämä päättyi taas politikan omalla tyylillä. Asioista oli päästy muka yhteisymmärrykseen. Mutta Kalle Jokinen kok. lausui kuitenkin mielestään ovelasti, että Sipilä oli se väärinymmärtäjä ja taisihan siinä jokunen aloitteleva kokoomuslaisnainen olla ymmärryksineen hukassa. Minä Kalle Jokinen olen kuitenkin jotain. Yläpuolella pääministerin.

  Eikö politikot ikinä miehisty.

  Kuka tekisi eduskunta-aloitteen, että joka vuosi etsittäisiin hallituksen ja kansanedustajien joukosta oikeata VALTIOMIESTÄ. Kenestäkään ei tehtäisi väkisin valtiomiestä. Voisi jäädä vaikka kymmenen vuotta väliin. Jos yksikin löytyisi sitä koko kansan voimin juhlittaisiin. Lippu äärimmäisen korkealle kaikissa tangollisissa kiinteistöissä. Siihen voisi kehittää tuommoisen erilaisen valtiomieslipun. Juuri tuota juhlapäivää varten.

css.php