EUROOPAN KESKUSPANKKI, EURO, ITALIA, KREIKKA/RAHANTEKOKONE

Oikeastaan keskuspankki on rahantekokone. Siltä ei manit lopu. Masiinankäyttäjälle vain määräys: näppäile lisää sata miljardia. Kokeileppa omalla tiekonella paljonko siihen menee aikaa, kun näppäilette sata miljardi ja vahvistatte sen ruutuun näkyville. Ei tarvitse tulostaa, ei pankkikaan sitä tee. Se siirtää seuraavalla näppäilyllä summan markkinoille.

Kuvittelen sen noin käyvän. Voi olla aivan oikea kuvitelma.

Pankit tekee rahaa. Sijottajat tekee rahaa. Ei ne tee työtä. Vanhaan maailmanaikaa vauraus syntyi tekemisestä. Kyllä kunkin maan keskuspankki teki myös rahaa se lykkäsi vaurastumista vastaavan rahamäärän markkinoille. Muutenhan käteisetä olisi tullut puute. Minulla on käsitys, että realitalous ohjasi rahamarkkinoita. Nyt rahamarkkinoilla ohjataan tai potkitaan perseelle realitaloutta. Nyt vain kaikki pelit, ansaintakonstit ja koukerot lasketaan realitalouteen. Kuka sitä nyt työtä kaipaisi. Polittinen kansalaispalkka pienemmille niin isommat saavat suuremmat pelirahat rauhassa käyttöönsä.Kaikki ovat tyytyväisiä, eivätkä kurki toisten pusseihin tai oikeammin tileille.

Kommentoikaa ja sanokaa, että olen väärässä.

3 kommenttia artikkeliin “EUROOPAN KESKUSPANKKI, EURO, ITALIA, KREIKKA/RAHANTEKOKONE”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Väljä raha antaa väärän singnaalin. Voi tuhlata ja velkaantua. Jostakin sitä rahaa sitten löytyy. Yhteinen raha alkaa. Yhteinen raha alkaa osoittautua riipaksi. Taloudellisa paine-eroja ajateltiin tasattavan esim. maataloustuilla ja kaiken näköisillä kehityspanostuksilla huonommille maille ja vielä niiden huonoimmille alueille.Vähän niikuin valtioiden sosiaalista avustusta. Nämä ovat kuitenkin pelkkä suolaa havoihin. Maustetta todellisten ongelmien kohdatessa. Vertaa Italian valtionvelka.

  Yhteisellä rahalla yritettiin pakottaa kaikki valtiot ja kansat menestyjiksi. Samanlaisiksi. Mutta kansat ovat erilaisia. Edellytykset ovat erilaiset. Historiat ovat erilaiset. Mieliteot ovat erilaiset. Ahkeruus on erilainen.

  Pitäisi olla yhtä viisas kuin pässi, kun siltä päätä leikattiin: ”Aika aikaa kutakin.” Yhteisen rahan aika käy vähiin. Yhteinen raha aiheuttaa vain kärsimystä monille maille. Kärsimys heijastuu myös taloutensa terveenä pitäville. Itse asiassa kaikille on helpompi kun ei ponnistele taloutensa eteen. Ottaa vain velkaa. Keskuspankkihan on sitä varten, että painaa lisää mania.

  Mutta tuokaan ei vetele. Kaikista tulee yhtä laiskoja kansoja. No. Siinä ainakin se samaistuminen toteutuisi. Ehkä vähän eri tavalla mitä yhteisellä rahalla tavoiteltiin. Taitaa edelleen hyvä talous perustua työlle ja napakalle tulojen mukaiselle taloudenhoidolle. Niin valtiossa, kuin perheissä, että kunnissa ja vielä perustamattomissa maakunnissa.

  Kaikki EU-maat eivät lähtenee yhteiseen rahaan, vaikka niillä äänestytettiin siitä useamman kerran. Mutta aina vaan äänestivät väärin ja jäivät omaan valuuttaan. Olisipa ollut silloin kriisinhallintajoukot. Tai edes Varsovan liitto.

  SOINISTA. Oikeuskansleri ei uskaltanut olla moittimatta Soinia. Vai pitikö oikeuskansleri meitä ja maailman ihmisiä niin tyhminä, ettemme pysty erottamaan Soinin omaa henkilökohtaista vakaumusta Suomen valtion vakaumuksesta. Eli virallisesti sanottuna Suomen linjasta aborttiin.

  Kun maassa on yhteinen hypetys päällä jonkin asian kohdalla, kellään ei juuri ole rohkeutta poiketa linjasta. Ei edes oikeukanslerilla. Hänen jos kenenkään pitäisi pystyä ajattelemaan radionaalisesti, Irrallaan moodeista. Politikothan ovatkin täysiverisiä sopuleita. Heistä ei kannata ottaa oppia eikä heidän ajatuksenjuoksuunsa enempi paneutua.

  Kuka tuon kantelun oikeuskanslerille tekikään, oli se selvästi polittinen ja uskonnon vastainen, nykysuuntauksen mukaisesti.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Panempa vertauksen töihin yhden talouden tosiasian selventämiseksi.

  Kuvittelepa tilannetta. 100 metriä leveän rotkon yli tehdään 105 metriä pitkä silta kuivalla maalla. Silta työnnetään rotkon päälle. 52,5 metrin kohdalla painopiste siirtyy rotkon puolelle. Mitä tapahtuu? Siinä tapahtuu sama kuin humpuukin teko ylittää oikean työnteon. Romahtaa.

  Kun otetaan huomioon vielä, että humpuukin teosta maksetaan moninkertaisesti enemmän kuin oikean työn tekemisestä. Romahdus tapahtuu huomattavasti ennen 52,5 metriä, eli enen kuin silta saavuttaa puoltaväliä.

  Sillan rakennustyömaalla voisi käyttää apukeinoja, mutta humpuukimarkkinoilla ei. Humpuuki kippaa koko painollaan rotkoon.

  Tätä tosiasiaa ei saa päättäjien kalloon mahtumaan.

  On kohtalon ivaa, että epäluottamuslauseen Soinille päättäjät kyllä ymmärtävät. Heidän mielestään Soini kävi väärässä tilaisuudessa väärällä vakaumuksella. Surmaamisen vakaumus olisi ollut oikeampi. Mitä jos hän olisi siinä tilaisuudessa käynyt julistamassa Suomen virallista linjaa. Olisiko silloin oppositio esittänyt hallitukselle ja Soinille luottamuslausetta. Suomen virallista kantaahan oppositio haluaa maailmalle julistaa.

  Sampo Terhon aloite asiassa on politikan peliä eli samaa sarjaa kuin epäluottamuslauseen esittäminen. Terho pani politikan kovat piippuun. Eikä taida olla varmistinkaan päällä.

  Kun ottaa vielä huomioon, että surmattava sikiö ei ole tehnyt mitään väärää, mutta hänet surmataan mukavuussyistä. Joskus harvoin terveydellisistä syistä. Monessa muussakaan asiassa ei haluta ajatella kokonaisuutta. Vaan turvaudutaan iskulausemaisesti vain osaan asiasta. Marssilla väki huutaa iskulausetta ymmärtämättä mitä ovat tekemässä ja mitä kokonaisuutta ajamassa.

  Lainsäädännön kautta yksilön vastuu siirretään kollektiiviseksi vastuuksi, yhteiskunnalliseksi vastuuksi. Omantunnon voi näin piilottaa lainsäädännön taakse .

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Lyhyesti. Usein asiat ovat parhaimmillaan ennen katastroohvia.

css.php