HISTORIAN EUROOPPALAISET SUURUUDENHULLUT

Euroopassa on ollut pitkä liuta otsikon määrittelemiä henkilöitä. Heidän tavotteenaan on ollut nousta merkittäviksi hallitsijoiksi. Vanhaan aikaan sotaa on käytetty välineenä ja siksi pyrkimyksiä on ollut helppo havaita ja vastustaa. Nyt tilanne on toinen. Menetelmät ovat vaihtuneet ja Eurooppa on jo pitkälti rakennettu alamaisuuteen. On vain otettava valta haltuun. Kuka tai ketkä ovat nyt Francon, Mussolinin, de Gaullen, Hitlerin ja Bismarckin jalanläljissä. Kaikilla näillä oli hetkensä ja unelmansa suuruudesta.

Olemmeko menossa jäseneksi muukalaislegioonaan, interventiojoukkoihin, vahvistaaksemme puolustustamme, kun suoraan sanotaan, niin itään päin. Pitäisi todella tarkkaan miettiä mitä eteen voi tulla, kun suuruudenhullut ovat vallassa, jos ovat.

Mitä se Suomenlinnan rakennuttaja Ehrensvärd kirjoittikaan johonkin porttikongiin. Olen unohtanut tarkan tekstin. Ei se tainnut olla työn vapauttavasta vaikutuksesta. Se teksti oli jossain muualla. Kuka muistaa?

4 kommenttia artikkeliin “HISTORIAN EUROOPPALAISET SUURUUDENHULLUT”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Interventiojoukot on yhtä hyvä sana kuin lasten stiiknafulia. Kun sitä ei täysin ymmärrä, on sitä vaikea vastustaa. Parempi hyväksyä. Stiiknafulian käytössä Sauli Niinistökin erehtyi tai oli ymmärtänyt asian väärin ja joutui muiden neuvomaksi. Toisten ei semmoiseen tilanteeseen kukaan halua. On siis parempi olla ymmärtävinään. Liittyä niikuin lapset alkuperäisen stiiknafulian-sanan keksijään ja kilpailun voittajaan.

  Macron pyrkii todella Euroopan johtajaksi. Ensimmäisen erän Merkkeliä vastaan hän on jo voittanut. Merkel on jäänyt taustalle myös Saksan sisäpolitikassa. Niinkuin Helena Petäistö arvioi, Macron ei havittelekaan Ranskan presidenttiyttä vaan tähtää korkeammalla eli Euroopan johtoon. Elkeet ovat selvät ja näyttää, että olemme tilanteen jo hyväksyneet osaltamme. Eli tunnustaneet valta-aseman ja samalla Ranskan johtavaksi valtioksi EU:ssa. Oliko se Napoleon, joka kerran myi meidät Venäjälle.. Aina kun meidät on myyty, olemme joutuneet kauppahinnan itse maksamaan. Se onkin sitä kansainvälistä kauppaa, olisiko ihan vapaakauppaa.

  Tuleeko Macronista eurooppalaisten joukkojen ylipäällikkö. Nämä ovat kaikki olettamuksia. Mutta hulluimmatkin jutut vaivat olla hetken päästä todellisuutta, jos hulluuden mahdollisuutta ota vakavasti.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Oliko Brahan kevät -68 Varsovanliiton interventio? Eli Tsekkoslovakien sisäisiin asioihin puuttumista. Tai väliintuloa polittiseen kehitykseen.

  Olemme ilmeisesti lännessä unohtaneet mitä interventio on tai sitä sanaa ei käytetty vuonna -68 Brahassa.

  Jos käytetään joskus hyödylliseksikin havaittua mielikuvitusta, niin tääsä sitä tulee. EU:sta erominen voitaisiin estää interventiojoukkojen avulla. Ainakin kun eroaja olisi pieni valtio. Englannin kohdalla menetelmä on toinen. Eroamista hankaloitetaan kaikin keinoin ja uhkaillaan taloudellisilla menetyksillä. Englanti olisi liian suuri interventiokohteeksi, eikä joukotkaan ole vielä koossa.

  Englantihan julisti meille viime maailmansodassa sodan, että olisihan se mukava vähän vastata kuulumalla interventiojoukkoihin. Eikä ne Ranska ja Englanti ole aina olleet ylimpiä ystäviäkään.

  Taisi Unkarin kansannousu olla vieläkin verisempi kuin Brahan kevät. Unkarin haaveet kukistuivat Neuvostoliiton interventioon.

  Jotain outoa on kun on kaksi puolustusorganisatiota, Nato ja tämä Interventiojoukko. Jotenkin tuntuu. että Nato on ulkopuolista uhkaa varten ja tämä toinen sisäistä uhkaa varten.

  Me tarvitsemme kyllä lisää puolustajia samoin ajattelevista. mutta sisäiseen käyttöön mitään joukkoja ei pitäisi nimetä. Meillä on näistä sisäisistä ampumisista riittävää kokemusta. Tuo kokemus riittää. Kun se vielä äityy normaalia sotaa raaemmaksi.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Sipilä on liian hieno politikoksi. Yksi vaalikausi ei riitä tuon tyylin hyväksymisajaksi. Eikä uutta polittista tyyliä saa hetkessä sisäänajetuksi. Keskusta kärsii gallupeissa Sipilän tyylin takia. Itse asiassa politikan tulisi kiittää, ettei asioiden hoito ole politikkaa. Vaan kylmästi asioiden hoitamista sanan varsinaisessa merkityksessään.

  Kokoomuksen Orpo ottaa tilaisuudesta kaiken irti ja on lähempänä Rinteen mallia ja saa kannatusta puolueelleen. Rinne taas ärhäkkyydellään on hetken makea, mutta jos se makaus vaalaihin asti riittää, niin silloinhan asia on puolueen kannalta aivan hyvä.

  Tuo muuttoliike Afrikasta olisi nähtävä siirtomaavallan kaikuina. Afrikkalaiset olivat alistettuja ja pelkkiä työläisiä, ilman oikeuksia ja kehitysmahdollisuuksia. Siirtomaaisännän johtivat ja omistivat heidän maansa.

  Mugaben Zimbabwe on hyvä esimerkki kuinka avuttomia mustat kansalaiset olivat kun saivat valkoisten maat viljeltäväkseen. Tuli nählänhätä. Ei ollut kokemusta, tietoa eikä taitoa, kun ei ollut omaa historiaa.

  Muuttoliike Eurooppaan johtuu pitkälti siirtomaa-ajasta ja on siten entisten siirtomaaisäntien ja heidän kotimaidensa syytä. Heidän tulisi muuttoliike myös hoitaa.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Vanhat konstit ovat taas käytössä. Hyvät konstit ovat yksinkertaisi ja toimivia kun on riittävän röyhkeä ja pitää väittämästään kiinni.

  Itä Ukrainan separatistijohtaja kuoli räjähdyksessä. Oliko kyse Mainilan laukauksista. Kuka hänet räjäytti. Tulee mieleen herravihan ajalta sanonta: ”Herrat ne ampuivat pyyn ja saivat siitä ryyppäämisen syyn.” Varsinaiseen asiaan tarvitaan perustelu, vaikka pyyn kokoinen. Herrathan järjestivät sen itse. Kävikö tuossa Itä-Ukrainan tapauksessa samoin.

  Ukrainan rauhanneuvottelujen katkaisemiseen rajäytys on hyvä ja käyvä syy. Kun vain tietäisi kenen järjestämä syy onkaan. Alkaako rajummat sotatoimet tarkoituksena Itä-Ukrainan itsenäistyminen tai liittäminen suurempaan valtioon, Krimin seuraksi.

  Krimin valtauksessa käytettiin toista menetelmää. Siinä on kaikuja Terijoen hallituksesta. Oliko se Otto Ville Kuusinen tuon hallituksen pääministeri, edustaen johonkin päin koko Suomea.

css.php