VALKOISEN RUUSUN RITARIKUNNAN KOMENTAJAMERKKI MIEKOIN.

En tiedä onko tuollaista edes olemassa, mutta komealta kalskahtaisi. Näitä kunnianosoituksia kait jaetaan kansakunnan kermalle, mutta jokin puutos systeemissä tai jossakin muussa täytyy olla. Juhannusruusun jälkijättöinen yksi valkoinen ruusu pehkossa toi ajatuksen pintaan.

Nuo miekat, vanhat sota-aseet jataan silinterin mukana tohtoreille. Kunhan sota-aseemme taas kehittyvät, kalasnikohvista tulee seuraava vallan ja menestyksen sekä sivistyksen merkki. Onko tuo miekkasymboli lainattu Raamatusta vahvistamaan valta-semaa, paremmuutta. (Ei esivalta turhaan miekkaa kanna.)

Neuvostoliitossa jaettiin työn sankareille viirejä. Niille me uskalsimme hieman hymyillä.

Jollain tavalla edelliseen liittyy melkein päivittäiset uutiset tutkimuksista, joilla vähävaraiset leimataan esim kiusatuiksi ja hyvätuloiset onnistujiksi, onnellisiksi menestyjiksi. Onko tuo uutisointi tavotteellista. Mietitäämpä.

7 kommenttia artikkeliin “VALKOISEN RUUSUN RITARIKUNNAN KOMENTAJAMERKKI MIEKOIN.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Valta on aina pyritty ja saatukin näyttämään jumalalliselta. Varsinkin keskitetty valta. Kyllä meilläkin suuntausta suositaan ja hyvä niin, jos siitä seuraa vallankäytön vastuuta. Eli jos ymmärretään, että väärä vallankayttö on ylhäältä kriminalisoitua. Vastuuseen joutuu joko demokratian keinoin tai viimeistään tulevassa.

  Biomassauutiset toivat mieleen hauskan mielleyhtymän. Osoitukseksi siitä kuinka alalla kuin alalla voidaan siirtyä valkoisen ruusun ritarikuntaan. Onko nyt esitettävä aine biomassaa, mutta biosta se on ainakin syntynyt.

  Ei ole kauankaan kun huussien alustat tyhjennettiin hevospelillä ja levitettiin pelloille, usein suoraan kuormasta. Tehtävän suorittajat olivat yhteiskunnassa alimmalla portaalla, jos sielläkään. Nyt näiden aineiden käsittelyyn vaaditaan insinöörikoulutus. Ja on täydet edellytykset korkeimpaan kunniamerkkiin. Näin aihe kuin aihe pääsee valkoisen ruusun otsikon alle.

  Luulisi, että ilmaston hyväksi on tehty valtava harppaus tuolla alalla, mutta mitä muuta vahingollisempaa olemme elämäntyylillämme saaneet aikaan. Ei kun mietitään.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Nämä liikennekaaret ovat nykyiseltä liikenneministeriltä ylijännitteisiä valokaaria, suorastaan vaarallisia. Yksityistämisen aalto pyyhkäisi myös keskustan omalta raiteeltaan. Ja omilta kannatusluvuiltaan. Pääsemme kohta ajelemaan yksityisten rakentamia valtateitä ja etenkin ylittämään heidän rahastamiaan siltoja, kuten Italiassa. Rahat menevät sijoittajille, joita emme tule koskaan näkemään. Emme vähine varoinemme pääse niihin paikkoihin näköetäisyydellekään heistä. Tulemme kuitenkin kustantamaan heidän elämäntyylinsä. Kuten nyt sähkön siirtohinnoissa.

  Meille kaupataan eurooppalaista elämäntyyliä tv-ohjelmillakin. Ella Kanninenkin tulee aika-ajoin kotimaahan hankkimaan elantonsa Italiassa asumista varten. Esittelemällä suomalaisia menestyjiä ulkomailla. Mistä me tiedämme kenen käsikirjoittamaa näytelmää seuraamme. Asennemuokkauksesta ohjelmat kuitenkin käyvät. Olemme valmiimpia keskieurooppalaiseen välinpitämättömyyteen. Yhden sillan romahtaminen kuuluu elämäntyyliin. Murehditaan hetki, pienet itkuntirautukset kirkossa ja sitten jatketaan.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Kaikki tässä kirjoitetut eivät sovi pääotsikon alle luontevasti, mutta saattaa näitä aiheita esilletuoneet olla ritareita ruusujen kera. Tai maksettujen arvonimien omistajia, vaikka vuorineuvoksia, josta Spedellä oli oma väännöksensä.

  EK eli Elinkeinoelämän Keskusliitto on huolissaan työvoimapulasta ja haluaisi täyttää kertomansa puutteen tuontityövoimalla. Tuosta väittämästä nousee tietynlainen tuoksu, kun haistelee talouden suuntia. Vapaa tuonti johtaisi palkkakilpailuun eli palkka-aleen ja epäonnistuneen tuonnin aiheuttamiin kustannuksiin yhteiskunnalle.

  Yritysten ei tarvitse eikä kannata palkata henkilöstöä suhdannehuippujen mukaan, vaan venyttää suhdannetta pitemmälle ajalla. Suhdannehuippu voi olla ohi muutamassa kuukaudessa ja minne sitten tuontihenkilöt pannaan vai passitetaanko suomalaiset vastaavasti kortistoon. Jolloin näyttää eittei tuonnista ollut haittaa, kun he ovat vielä työssä.

  Kyllä päällimmäinen tavoite on kustannustason alentamisessa. Työvoiman ylitarjonnan kautta. Nyt on tullut tavaksi operoida kannattavuutta tuotannon ulkopuolisilla toimilla. Yrittämisessäkin on helpon rahan aikakausi, kuten koko kansalla kautta Euroopan ja ehkä laajemminkin länsimaissa.

  Muuten. Natiseeko EU? Ihmeen pitkään Unioni onkin pysynyt suhteellisen vakaana, suhteellisen ja suhteellisen. Kun jo puhutan jäsenmaksusta pidättäytymisestä, kuten Italia, ollaan vakavan asian äärellä. Kun lisäksi entiset itäiset jäsenmaat ovat omilla kansallisilla linjoillaan ja Englanti irrottautumassa. Ja siinä vielä Turkkia haaveillaan jäseneksi. Lisäksi Kreikka tulee kylpemään veloissa, joita tulemme kaikessa hiljaisuudessa maksamaan vuosikymmenet.

  Aina nämä keskusjohtoiset ovat vaikeuksissa.Tornista luulisi näkevän kauas, mutta kun ei näe muuta kuin oman egonsa.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Petteri Taalas oli aamun TV:ssa haastateltavana. En yhtään ihmettele hänen valintaansa YK:n ilmatieteenlaitoksen pääsihteeriksi. Hänen tietonsa ja näkemyksensä olivat laajat. Kuitenkin hänen käsityksessään ratkaisuksi oli pieni mutta. Hän uskoi yritysten ratkaisevan ilmaston lämpenemisen.

  Ei yritykset huolehdi muusta kuin markkinaraosta. Ilmaston parissa touhuaminen on myönteinen asia imagolle ja tulokselle, jotka ovatkin yritysten tärkeimmät tavoitteet.

  Toiseksi tärkeimpänä ilmaston kannalta hän piti hallitusten polittisia ratkaisuja. Ikävä kyllä demokratia ei suosi niin pitkäaikaisia polittisia ratkaisuja kun ilmaston suojaaminen vaatisi. Vaaleissa voittaminen on huomattavasti tärkeämpi ja se on myös kunkin ehdokkaan henkilökohtainen lähikuukausien tavoite. Siinä kalpenevat vuosikymmenten taakse menevät tavoitteet. Ilmasto on vaaliteemana kuitenkin hyvä ja tehokas.

  Pitää tapahtua vielä kongreettisempaa kuin pelkät lyhyet kuivat jaksot ja sunsaat sateet paikka paikoin.

  Korvaan särähti Taalaksen myönteinen suhtautuminen matkailuun ja etenkin lentämiseen. Se vaikutti globatulta mielipiteeltä. Ilmeisesti hän itsekin lentää paljon. Kun nämä ykkösihmiset liikkuvat paljon, ovat he kansan esimerkkeinä. Tärkeyden tunteessa unohtuu etätyön mahdollisuus.

  Kaikilla ei ole varaa lentää. Eli hyvinvoivat saavat Taalaksen mukaan saastuttaa ilmkehää suoraan ilmasta tarvitsematta laskeutua kuin vasta määränpäässä, lomakohteessa.

  Taalas sai nyt otsikon ruusuja mutta myös risuja samassa puskassa.

  tv:ssä haa

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Venetsialaisten viettäjille antaisin ansiomerkkiin mustan ruusun, kun joku sellaisen kehittäisi. Kaikki hullut tavat kuten halloveinit leviävät kuin huipputulvat ja hakeutuvat helpoimpia reittejä myötämäkeen huuhtoen mennessään kansalliset, vahvat ja vankkumattomina pidetyt tavat.

  Myös ilmastonmuutoksen edessä ihmiset käyttätyvät kuin tulvivat hulevedet ja päätyvät kaupungeissa viemäriverkostoihin ja maalla valtaojiin. Suuremman sateen sattuessa systeemimme pettävät kuten saasteiden osalta on käymässä ja käynytkin. Vastuu sotii nykyistä elämäntyyliämme vastaan ja vastuu häviää ottelun. Mukavuus ja uudet opitut tavat voittavat. Hölmöys näkyy myös yhteiskunnan mainonnassa. Kaikkien pitäisi saada ja näyttää sekä kehua samoilla asioilla pienestä pitäen, alakoululaisesta alkaen.

  Myös tulospalkkaus on täyttä soopaa. Eikö ihminen anna parasta panostaan sopimallaan palkalla. Tulospalkkauksessa on koirankoulutuksen piirteitä. Saa namupalan mikäli suorittaa kiepauksensa puhtaan tyylikkäästi, tyylikkyydellä jolla saa tyydytettyä yleisönsä.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  MItä yhteistä on lintujen ruokinnalla ja politikoiden ajattelulla. Niillä olisi paljonkin yhteistä jos linnut saisivat äänioikeuden. Ympärivuotinen ruokinta olisi taattu. Ehkä olojen kohentamista ja muitakin lisäetuja olisi tarjolla. Demokratia pelaisi kuten demokratian pitääkin pelata. Etuja lupaamalla saa demokratian toimimaan omaksi edukseen. Tätä kutsutaan demokratian ohjaukseksi. Ainakin tästä alken nimitys on käytössä. Demokratiaan kuuluu myös omien kannattajien suojeleminen ja uusien houkuttelu. Suojelu sujuu parhaiten etuja jakamalla tai veronkevennyksillä. Demokratia on perin selkeä ja yksinkertainen ymmärrettäväksi. Pelimerkkinä toimii raha, veroilla kerättynä. Kerätty etenkin niiltä, jotka ovat haksahtaneet muita äänestämään. Valtapuolueiden ulkopuolisia puolueita.

  Ympärivuotisella ruokinnalla saataisiin jäämään uusia lajeja eli etuja jakaneille puolueille uusia äänestäjiä. Valitettavasti luonto jää kuitenkin demokratian ulkopuolelle.

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Demokratia ei anna luonnolle mitään suojaa. Eikä demokratia anna vaihtoehtojakaan. Se on nykyisen talousjärjestelmän vanki. Järjestelmän vallallaolevaa suuntaa ei yleensä saada pysäytettyä, ennen kuin vahinkoja on ehtinyt syntyä. Vallalla oleva markkinatalous tuhoaa itsensä ja luontonsa sekä meidät tavalliset kansalaiset jatkuvalla omaisuuden ja pääomien ja tuottojen keskittymisellä yhä harvemmille.

  Kaikki tapahtuu kehityksen siivittämänä ja ihmisten ymmärtämättömyyden hyväksymänä. Ainoat asioista perillä olevat ovatkin hyödyn saajia. Hyvällä koulutuksella saavutetut uudet keksinnöt ym. oivallukset valuvat niille, jotka pystyvät sijoittamaan ja ostamaan firmojen omistuksia.

css.php