AJATELMIA

Missä seuraava ajatus on lausuttuna. Tosin hieman eri sanoin.

MUTTA HE EIVÄT MUUTTANEET TAPOJAAN.

Tuli mieleen kun kuunteli ja katseli aamun uutisia. Uutisia sitä mihin olemme menossa.

7 kommenttia artikkeliin “AJATELMIA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Saako ministeri mennä ihan itse ajattelemaan, ilman eduskunnan ja muiden ministereiden ja asiantuntijoiden lupaa. Näyttää olevan vaatimuksena ministeriydelle ettei ryhdy ajattelemaan.

  TÄSSÄPÄ KAIKILLE AJATELMIA.

  Jos ralliyleisöstä joku kuolee, ei haittaa. Mikäli joku loukkaantuu huvipuistossa. Sitähän sattuu vahinkoja. Bisnekset eivät saa häiriintyä. Turussa puukotetaan ja kaksi kuolee. Koko Suomi on kauhuissaan. Kun surmataan ihmisen alkuja. Näin on demokraattisesti päätetty menetellä. Täysin sallittua. Onneksi meitä ei silloin aikoinaan päätetty surmata. Pääsimme lausumaan mielipiteemme asiasta.

  Mitä jos ministeri kauhisteleekin kaikkia surmia samanlaisina kuin Turun tapausta.

  Kirjasin näitä vaihtoehtoja ajatelmien pohjaksi.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Uskonnon hävittämisen mukana kuolee kuoleman tunteminen. Muutamien kansojen lähimenneisyydessäkin on näin käynyt. Muistuttaa vanhaa fakiiri vitsiä. Ei tunne mitään kipua kun pistää toista neulalla.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Jääkö ihmiselle, vai onko ihmisellä mitään näkymiä kun hänen aikansa on kulumassa loppuun? Kuka moista pohtii, kannattaako ja uskaltaako pohtia? Kuinka on?

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Soinin kohdalla ei olekaan kysymys siitä mitä ministeri voi lausua. Kysymys on selvästi uskonnon vastustamisesta.

  Kyseistä ilmiötä kuvaa vanha totuus juoppokööristä. Juopoista on tärkeää, että kaikki olisivat juoppoja, tarpoisivat siinä samassa liemessä. Eikä kukaan köörin jäsenistä saa raitistua. Ketään ei päästettäisi karkuun. Se on juoppojen omantunnonkysymys. Porukan omaatuntoa ei kukaan raitistumisellaan saa herätellä.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  En ymmärrä!

  Miksi sitä, joka esittää asiat ja mielipiteensä tosiasioihin perustuen, ei uskota. Mutta sitä, joka kertoo asiat niin kuin kuulija haluaa sen kuulevan, uskotaan. Hän on jopa hyvä ihminen.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Tuo Soini ilmiö paljastaa ihmisyhteisöstä uusia piirteitä. Nyt on lyönyt läpi ”totuus”, ettei ulkoministerillä voi olla omia mielipiteitä ja jos on, niitä ei saa esittää. Ylen toimittaja ilmaisi mielipiteensä asiasta ja haki katsojien samansuuntaisi kommentteja vahvistaakseen lausumaansa. Näyttää, että kansalaiset huutavat kysyttäessä julki yleistä mielipidettä. Meitä kriittisiä ei päästettäisikään lähetykseen, sotkemaan hyvää tavoitetta, jos meiltä vahingossa kysyttäisiin.

  Joukon jatkeena on turvallista olla, mutta myös merkityksetöntä.

  TÄMÄN PÄIVÄN KAUPUNKIUUTISISSA (la 18.elokuuta 2018.) sivulla 6 on merkittävä Veli-Matti Savolaisen kolumni maamme ja länsimaisen markkinatalouden vinoutumasta. Kannattaa lukea. Voin hyvällä omallatunnolla kehua, että olen kirjoittanut samoja asioita Hämeen Sanomissa jo useita kertoja. Saa nähdä julkaistaanko alustataloutta koskeva kirjoitukseni. Lähetin sen su 12.8. sähköpostilla. Alustatalous on uusin lisä heikentämään tavallisen kansan oloja hyödyn valuessa suursijoittajille, kansainvälisille markkinoille. Todennäköisesti jokaisesta taksimatkamme maksusta osa valuu sijoittajille, tämä esimerkiksi tulevasta.

  Markkinataloutta voi verrata tuleen. Markkinatalous on hyvä renki, mutta huono isäntä. Me kansa olemme isäntä ja politiikojen tulisi olla palvelijoitamme. Niin ei nyt ole.

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Onko Saksa ja EU:kin Putinisoitumassa. Alkaako Itäsaksalaisuus Merkkelin mielessä janottamaan kuin vanha suola. Vai pärjääkö Putin niin hyvin vertailussa Trumpiin, että Putin vääntäytyy paremmaksi ystäväksi EU:lle ohi Amerikan. Politikassa taitaa olla niin, että selkärangattomana kierona pärjää kun on energiaa myytävän. Siinä unohtuvat Ukrainat sivulauseisiin. Pakotteista puhumattakkaan. Onko tuo juuri sitä radionaalista ajattelua ja politikkaa. Aatteet menee vaihtoon kuin halvat tuontivaatteet.

  Alustataloutta käsittelevä kirjoitukseni oli tämän päivän 20.08.18 Hämeen Sanomissa mielipidepalstalla otsikolla: ”Alustatalous, mahdollisuus vai suuri surkastuttaja.”

css.php