TÄMÄN PÄIVÄN MURHEUUTISET

Olen pitkään ihmetellyt poliisien kyltymätöntä intoa takaa-ajoon. Vaaratilanteita syntyy tukuttain verrattuna muihin pysäytyskeinoihin.

Mallia voisi ottaa susilaumasta. Yksittäinen susi harvoin onnistuu hyökkäyksissään, mutta lauma turvautuu juoniin ja harhautuksiin ja ehkä piirityksiin. Poliisien pitäisi hälyttää lähialueiden partiot vastaanottamaan pakenija. Pakenija ei joutuisi paniikkiin, paniikkiin joka vie harkinnan, kun häntä seurattaisiin maltillisesti ilman sireeneitä ja vilkuja. Viinanhöyryinen kuski samoin kuin nuoret saavat paniikin nähdessään heitä seurattavan. Pelastautuminen on ihmisen perusviettejä ja takaa-ajo panee vietin liikkeelle hetkessä, antamatta aikaa harkinnalle. Nuorelle kodiutuessa mahdollisesti seuraavat torut voivat siivittää vauhtiin.

Tämän päivän kuolemat ja vielä ulkopuolisten kuolemat ovat turhia. Pitäisi tarkastella onko aihetta nostaa ko. poliiseja vastaan syyte. Ja moinen ramboilu kieltää.

Kommentti artikkeliin “TÄMÄN PÄIVÄN MURHEUUTISET”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Onko tuo poliisien käyttäytyminen normien mukaista. Entäs, jos politikot alkaisivat purkutalkoot juuri tuosta normiudesta.

    Suomalaiset rakastavat normeja. Olemme naapureille alisteisena kansana, ensin ruotsalaisille ja sittemmin venäläisille, saaneet nauttia turvallisista normeista. Kun niitä on noudatettu ei ole ollut mitään hätää, mutta eipä juuri uutta tapahtunutkaan. Vanhanaikaista nimitettiin sanonnalla ”tsaarinaikainen”. Yrittäminen on meillä ollut hyvin monismutkaista. On pidetty tarkkaa rajaa yrittäjän ja työntekijän välillä mm. verotuksessa. Kaikesta byrokratiasta huolimatta meillä on syntynyt ns. autotallifirmoja. Mutta pienyritysten määrä on jäänyt kuitenkin monia muita maita vähäisemmäksi.

    Tosin lähes kaikki ovat olleetkin verottajan tiedossa ja tarkassa kontrollissa, joka on ollutkin hyvä puoli. Esimerkiksi Italiaan verrattuna.

    Nykyinen norminpurku suuntautuu oudoille alueille. Vapautetaan ennen yhteiskunnalle kuuluvia alueita ja vielä monopoliasemaan kontrollin ulkopuolelle. Kehitys ei ole tervettä, mutta ideologisesti muutamien puolueiden suosikkilistalla. Näillä toimilla yhteiskunta ei kehity. Päinvastoin. Yritysten tulee toimia vapailla markkinoilla, terveesti ja yhteiskunta huolehtii niistä alueista, joihin se kerää verovaratkin. Verovarat eivät saa olla perusta yrityksen liikevaihdolle. Nyt mennään siitä mistä aita on matalin. Tai aitaa ei ole ollenkaan.

css.php