MIHIN ME TOTUUTTA, HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ JA PERIAATTEITA TARVITAAN.

Onko nuita otsikon ominaisuuksia edes olemassa. Tuo periaate voi olla huonokin samoin käytös. Totuus on lausujan suun muotoinen. Yksi pieni uutisväläys Euroopan ministerien kokouksesta kertoi kuinka koulukiusaus on kohonnut korkeimmalle eurooppalaiselle tasolle. Unkarin Orban yritti Merkelin ja Macronin keskusteluun mukaan. Nämä kaksi Euroopan johtajaa käänsivät selkänsä ja kääntäminen näytti tietoiselle toimelle. Lyhyt uutisväläys saattaa kertoa enemmän kuin pitkä puhe. Näitä kehon kieliä kannattaa seurata, vaikka lukuvirheitä varmaankin tulee.

Historiassa vääryydet on yritetty oikaista oikeutetulla sodalla. Nykyisin on keksitty kevyempi muoto, pakotteet. Mutta kuinka ollakkaan. Tuloksia ei näistä odotetakaan. Se on vain polittinen ele, kansan silmille tarkoitettu harhautus. Venäjä kärvistelee vielä Krimin valtauksen pakotteissa, mutta pian koittaa aika, kun Krim hyväksytään osaksi Venäjää. Kukaan ei puhu enää Karjalan menettämisestä vääryydellä ja vääryydellä aloitetulla sodalla.

Mekään emme jaksa pitkään seurata tapahtumia. Uudet painavat päälle mielenkiintoisimpina. Kataloniasta emme ole enää kiinnostuneita eikä lehdistökään jaksa sitä pitää esillä. Espanjalla on vapaat kädet ratkaista asia haluamallaan tavalla. Paheksujat ovat vaienneet. Muut aiheet kiinnostavat enemmän ja tuottavat paremmin. Jos näitä vanhoja jää vatvomaan, leimataan pysähtyneeksi. Maailma n hetken lapsia täynnä.

12 kommenttia artikkeliin “MIHIN ME TOTUUTTA, HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ JA PERIAATTEITA TARVITAAN.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kun seuraamme politikkojen toimia, on aina porauduttava taustoihin. Hyvä lähtökohta on arvioida mitä henkilökohtaista tavoitetta ajetaan kullakin ulostulolla. Henkilökohtainen tavoite on melkein aina etusijalla, se tärkein. Kuitenkin se on naamioitu yhteisen hyvän tavoitteella.

  Asiantuntijat kommentoivat yleensä kuinka politikon esittämä asia on etenemässä ja onko sillä menestystä. Nyt tuli muutama kommentti taustasta, eli siitä henkilökohtaisesta tavotteesta.

  Puolueen ja ehdokkaan vaaliohjelma on tyypillisin tavotteenasettelu. Tiimi miettii ne asiat, jotka tällä vaalikierroksella vetävät ääniä puolueelle ja kukin kilvoittelee myös henkilökohtaisia saaliita, jopa puoluetovereihin nähden.

  Meno on aika raadollista, vai olemmeko me ihmiset raadollisa. Siinä valtion ja kuntien ja tulevien maakuntien varat ovat käytössä. Kuka vetää varojen käytöstä pisteet itselleen.

  Pakolais-/elintasopakolaisvirrat on yksi tämän hetket polittinen väline. Euroopan ydin heiluu jo vuolaiden pakolaispyörteiden ristivedossa. Merkelille mainasi jäädä musta pekka käteen. Sanan mukaisesti musta pekka. Merkel näyttää selviävän, mutta saako hän dominopalikat liikkeelle pitkin Eurooppaa, alkaen Itävallasta.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meitä viedään kuin pässiä narusta. Naru on yksi ikivanha talutusväline. Tuoteempiakin on. Meitä halutaan aina johtaa johonkin. Kysymys kuuluukin olemmeko tuon vanhan sanonnan talutettavia, pässejä.

  Oikeastaan kaikki käytössä, meidän huomattavissa, olevat välineet ja tavat eivät olekaan kovin tuoreita. Porukalle omainaiset tervehdykset yhdistävät. Laulujen voimalla olemme marssineet kuolemaan. Ja se merkittävin väline lippu panee joukot seuraamaan. Lipulle vannotaan jopa vala. Eli syntyy kaksi sidettä. Kaksoislukko on luja.

  Valtion lippu on ehkä väljimmästä päästä. Joukko-osaston lippu sitoo jo ememmän. Puolueiden viirit ja liput marssittavat kummasti väkeä. Lipun täytyy erottua muista omaksi tunnisteeksi kuten nerokkaan yksinkertainen hakaristi.

  Koko tämän pohdinnan pani alulle sateenkaarilippu, jonka perässä marssi ennätysmäärä seuraajia, monien värjätessä myös itsensä aatteen väreillä. Tilaisuudessa, uutisten perusteella, näytti olevan samaa hurmosta kuin jossakin ruisrockissa. Vain käsien hurmosmainen heiluttaminen näytti puuttuvan.

  Kaikki tämä perustuu haluumme kuulua joukkoon, vaikka meitä pyritään kouluttamaan itsenäisiksi ajattelijoiksi. Minkä kaiken puolesta ihmiset ovat valmiita laittamaan itsensä ja itsenäisyytensä likoon. Olemmeko mitään oppineet historiasta. Valitettavasti emme. Kun sama ilmiö toistuu uudessa puvussa olemme valmiit mihin vain.

  Ihmisen käyttäytymisessä on vain muutamia perusjuuria, joita aktivoimalla olemme valmiit. Totuudet, käytöstavat ja periaatteet ovat pois pyyhkäistyjä. Niiden noudattajat eivät saa arvostusta.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Aatteet panevat meidät joukolla marssimaan. Jotkut tulevat kaapista ulos, mutta toiset sinne vastaavasti tungetaan. Kaksi merkittävää tähtitieteilijää ovat katsoneet asiakseen vastustaa uskontoamme, vaikka se ei ole heidän tieteenteonsa edellytys.

  Olisi syytä pysähtyä tutkailemaan missä kaikessa haluamme olla mukana ja mitä seurauksia asioista koituu. Etenkin sitä mitä olemme menettämässä tai mihin olemme ajautumassa. Kun jokin viiraus lähtee liikkeelle, sen lopputulos olisi haarukoitava ainakin jollain tarkkuudella.

  Nykyisessä sekamelskassa on omat vaaransa. Eikä se tuo kellekkään kuin hetkellistä etua. Etua, jonka seuraava aalto pyyhkii pois. Järjellinen elämänmeno on alakynnessä. Tänään menon tulee olla hurjempaa kuin eilispäivänä. Loputtomiinhan se ei onnistu. Melkein kaikkihan on jo nähty.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Metsänhoidossa virallinen taho on suosinut ja taitaa suosia vieläkin yksiselitteisesti avohakkuita. Tuota metsänhoidollisella menetelmällä voisi kuvata nykymenoa länsimaissa. Kaikesta entisestä jopa hyvästäkin elämänalueet on puhdistettu. Mikään ei kohoa muita korkeammalle. Kuten avohakatuilta alueilta, myös yhteisöstämme, häviää muukin arvokas. Paljaaksi hakattu alue saattaa hetkellisesti tuottaa hyödyllistä aluskasvillisuutta, mutta ennen pitkää sieltä häviää mustikkakin. Yllätyin henkilökohtaisesti, kun hyvältä alueelta löytyi vuosien jälkeen vain kanervaa. Kylläkin kauniisti kukkien. Taimetkin puuttuivat.

  Nietzscheä koskevassa ohjelmasta jäi mieleen hänen huolensa uskonnon häviämisestä. Samalla kun häviäisi koossa pitävä perusta. Myöhemmin hän haki tuolle ajatukselleen vaihtoehtoja. mutta päätyi umpikujaan. Myöhemmin hänen ajatteluaan käytettiin härskisti hyväksi. Suomalaisen luonnon suojelija on puusto. Mutta mikä on suomalaisen kansan luonnon tai luonteen suojelija. Tuon kukin näkee ehkä omalla tavallaan tai jättää suojaamatta kuten sähköpostinsa, jonne kukin pääsee kirjoittamaan mitä haluaa.

 5. avatar tapio13 sanoo:

  Sinä se olet sinnikäs kirjoittelemaan…!

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Minä jo lulin, että maailma ympäriltäni on kadonnut. Pienikin elonmerkki on aivan mukava lukea. Varsinaisesti sinnikkäitä ovat ne lukijat, jotka käyvät teksteihini tutustumassa. Muuten, jotkuthan kirjoittavat jopa pöytälaatikkoon. Pidän sitäkin hyvänä harrasteena. Kehittävää.

  Kirjoittelen mieleen tulevia ajatuksia lyhyesti tänne blogiin ja harvakseltaan HäSa:n mielipidepalstalle vähän keskitetymmin, enimmäkseen taloudesta ja talouteen liittyvistä ja talouteen vaikuttavista havannoista. Katselen asioista ehkä eri vinkkelistä kuin viisaammat. Katselukulmiahan on kaikkiaan 360 noin tarkasti ottaen. Kun katselee ulkokehältä sisäpiiriin päin.

 7. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Ei me nuita otsikon hyviä ominaisuuksia tarvita. Muut niitä tarvitsevat ja heiltä myös niitä edellytämme. Tosin taloudessa kaivataan vanhoja hyviä käytäntöjä. Ainakin Kiinalaiset ja Eurooppalaiset, koske nuo tavat ja käytännöt ovat heille juuri nyt edulliset. Kauppasota on vientivoittoisille maille vallan myrkkyä.

  Yleensähän maailmassa varotaan myymästä maksukyvyttömille tai niille joiden ennakoidaan ajautuvat maksukyvyttömyyteen. Maailmankaupassahan tuo viisaus ei näytä pätevän. Edellytetään, että ostaja hankkii velkaa ja ostaa meiltä tuotteita kulutukseensa. Loputtomasti kuin Kreikka aikoinaan.

 8. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meitä on vedetty nenästä. Tai höplästä. Tai vaihtoehtoisesti sahattu silmään. Uusimpien sanontojen mukaan meille on puhuttu muunneltua totuutta. Kukaan ei sano valehtelevansa. Vaikka totuus on, että valehdellaan.

  Kaikki, jotka jollain tavalla ovat asiaa ymmärtäneet, tiesivät ettei Krekka pysty maksamaan juuri mitään saamistaan lainoista. Kansoille on uskoteltu, että joustavalla takaisinmaksulla Kreikka palaa normaaleille lainamarkkinoille ja annettu ymmärtää Kreikalla olevan takaisinmaksukykyä. Minkähän arvoisia Suomen saamat takuut Kreikalta ovat. Kuka ne tulee kuittaamaan joskus tulevaisuudessa omalle tililleen, ilmoittaen ne arvottomiksi. Englannissahan ne kait ovat. Järjestelmähän oli monismutkainen, eli sinne on varmasti laadittu useamman porsaan reikä asiantuntijoiden toimesta ymmärtämättömille allekirjoitettavaksi.

  Nyt on vihdoin talouselämän edustajat palanneet totuuden kertojiksi tässä asiassa. Vai ovatko he saaneet jotain etuja sovittua itselleen etuja, joka vapautti kielenkannakkeet puhumaan.

  Kaikesta huolimatta Saksa ja Ranska sekä EU:n hallinto haaveilevat yhteisestä budjetista. Eli kaikki hulvaajat saisivat käyttää rahansa mihin haluavat ja vastuuntuntoiset maksaisivat. Eli yhteinen budjetti on Kreikan mallin mukainen sikalauman mentävä reikä.

  Italia varmaankin odottaa uutta yhteisrahoitusta. He eivät selviä veloistaan. Eikä ole varmasti tarkoituskaan.

  KAIKEN HUIPUKSI PELÄTÄÄN TOTUUTTA KUIN RUTTOA, ETTEI ”POPULISTIPUOLUEET” PÄÄSE HYÖDYNTÄMÄÄN VALLITSEVAAN TILANNETTA, ELI TOTUUTTA YHTEISVALUUTASTA JA KOKO EU:STA.

  Tuo on yksi merkittävimmistä syistä totuuden pimittämiseen. Vanhat puolueet haluavat pitää valta-asemasa millä verovarojen hinnalla hyvänsä.

  Tässä on hyvä esimerkki miksi uutisten taakse tulee aina tunkeutua etsimään totuutta, tai sitä lähinnä totuutta olevaa käsitystä asioista.

  Meitä sumuttaa se hallinto, jonka olemme äänestäneet EU:iin ja omaan maahamme hallinnoimaan yhteiskuntamme monipolvista valtarakennetta ja maksamiemme verovaroja. Hallinnon mielestä mikään satamiljardi ei ole liikaa heidän vallassapysymisensä maksuksi.

 9. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Onko Euroopan keskuspankin pitkään jatkunut hulvaton rahanpumppaus markkinoille ollut osa totuuden peittelyä. Eli ylivelkaantuneiden maiden tukemista. On hulehdittu, ettei rahan loppuminen markkinoilta herätä kiinnostusta ilmiön syystä. Samalla korkotaso on pidetty matalana ja toivottu inflaation kehittyvän. Inflaation, joka perinteisesti hoitaa velkoja eli siirtää ne säästäjien maksettavaksi. Inflaatio ja aika ovat velkaisen parhaat ystävät ja auttaneet perinteisesti investoijia.

  Euroopan keskuspankki ja EU:n polittinen hallinto pitäisi olla toisistaan riippumattomia. Nykyisten tietojen valossa yhteistyö sekä parlamentin ja komission tavotteet ovat menneet keskuspankin periaatteen edelle. Eli se arvopohja, jota politikot niin hanakasti kuuluuttavat ovat vain hämääviä puheita. Arvopohja onkin muussa kuin alkuperäisessä tehtävässään.

  Se, miksi nämä epärehellisyydet eivät syö EU:n ja kansallisten hallintojen luottamusta, on yksinkertaisesti meidän tietämättömyys tosiasioista. Ja siihen tietämättömyyteen luotetaan ja sidosryhmien esim pankkien riippuvuuteen keskuspankista ja sen ohjeistuksista. Pankkien talousasiantuntijat esittävät vain lyhyen ajan ennusteita kertomatta kaikkia taustoja. Pitäähän ammattisalaisuudet pitääkkin salassa, jo oman etunsa vuoksi.

 10. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Terveiset bloginpitäjälle. Tämä palsta kaipaa uusia kirjoittajia, erilaisia mielipiteitä, erilaisista elämänalueista. Ilman uutta verta palsta näivettyy. Kun näyttää etteivät aikaisemmat kirjoittajat palaa palstalle, syystä jota en tunne. Tai pelkästään tunnesyystä.

  Tämä palsta ei ole koskaan ollut rakettitieteilijöiden hallussa, vaan elävän elämän kuvaajat ovat tuoneet ajatuksiaan julki. Jos blogin lukijoista kertyisi pienikin porukka lykkäämään ajatuksiaan julki, elämä palaisi ja maailma saattaisi paikallisesti parantua.

 11. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Arvoisat blogin käyttäjät. Avatkaa oma väylä ajatuksillenne vaikka nimimerkillä. Maailmahan on vapaa kaikenlaisille ajatuksille. Ainakin Suomessa saa kirjoittaa vapaasti varsinaisesti pelkäämättä. Teksteillä voi miekkailla ketään vahingoittamatta. Tuota maamme vapautta voi käyttää hyväkseen harvinaisena herkkuna maailmassa.

  Janne, blogin omistaja, voisi elävöittää omalta osaltaan palstaa vaikka kutsukirjoittajilla, kuten lehtien mielipidepalstoilla on tapana. Herätellä meitä tuottamaan asioille uusia kulmia kommentein.

  Häme tarvitsee vapaita palstoja, sanojen ja mielipteiden helinää ja käsitykseni mukaan tämä on juuri sellainen. Ja ilmainen. En ole ainakaan minä saanut käyttämästäni tilasta laskua. Joku tästä ilmaisun mahdollisuudesta joutuu kuluja maksamaan.

 12. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Uusia mielipiteen lausujia odotellaan.

css.php