ASENNE, JOSSA EI OLE MUUTOSTA NÄHTÄVISSÄ.

Tämä päivän alanurkkakirjoituksestakin se huokui, siis Hämeen Sanomissa. Jotkut asiat ovat niin varmoja, ettei niistä kirjoittaessaan tai puhuessaan ole ollenkaan tarpeellista ajatella. Kunhan menee yleisen mielipiteen mukaisesti, vaikka yleinen mielipide on tuotettu eräällä pesuohjelmalla. Ohjelmalla, joka on kohdistettu tiettyyn pyykättävään osaan. Onkin ilmeistä, että yleisö on ollut myötämielistä luovuttaessaan pesukohteen käsittelyyn.

Terve kritiikki estäisi pyykkäyksen. Siis aivan normaali kritiikki. Joissain asioissa kritiikille ei anneta sijaa. On nimittäin helpompi mukautua yleiseen käsitykseen asiassa. Näin menetellen tulee säästäneeksi itseään ja suojautuneeksi ulkopuoliselta paineelta. Suuressa joukossa elämä on mukavaa ja tuntee kuuluvansa johonkin, vaikka olo ei olekaan yksilöllistä. Mutta kukapa kaipaakaan yksilöllistä, kun tarjolla on mukavaa samanhenkistä seuraa. Tästä seurasta poikkeaminen vaatisi aivoponnistelua ja paneutumista kohteeseen. Erittelemään saamiaan tietoja ja panemaan niitä tärkeysjärjestykseen. Ja enne kaikkea selvittämään mistä kaikki alkoi ja miten tähän on päädytty.

On asioita joihin edellä esitetty sopii mainiosti. Näitä kohteitä löytyy elämän eri alueilta ja ovat myös paikasta tai ajasta riippumattomia. Esiintyvät siis kaikkialla ja kaikkien asioiden yhteydessä. Mutta erityisesti Lähi-idässä.

4 kommenttia artikkeliin “ASENNE, JOSSA EI OLE MUUTOSTA NÄHTÄVISSÄ.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Aluksi paneudun hetki sitten päättyneen eduskunnan kyselytunnin loppuantiin. Siinä ainakin kaksi puoluetta moitti Timo Soinia abortin vastaiseen tilaisuuteen osallistumisesta.

  Nämä puolueet järjestivät itselleen tilaisuuden julkistaa kantansa ymmärtämättä mitä tuli tehdyksi Olettivat olevansa pyhällä asialla, kuten tietämättään olivatkin. En ota polittista kantaa, koska tämä kysymys ei ole polittinen, vaikka sellaiseksi sitä halutaankin vääntää. Jokaisella ihmisellä saa ja pitääkin olla noin tärkeässä asiassa kanta. Näillä mitataan aito ihmisyys. Valitettavasti olemme länsimaissa kulkemassa aidon ihmisyyden ohi.
  Nyt asenteena on, että jos enemmistö haluaa rypeä loassa, se ei salli kenenkään pysyä lätäkön ulkopuolella. Kaikki on saatava samaan liejuun.

  Tässä on juoppoporukan logiikkaa. Kukaan ei saisi heidän porukastaan raitistua, koska se toisi heidän välisen eron näkyville. Ja sitähän on sietämätöntä katsella.

  Sitten tuosta Lähi-idästä. Arabikansat haluavat pitää Palestiinan konflitkin elossa. Pakolaiset ovat edelleen vuosikymmenten jälkeen entisessä asemassaan. Jos olisi haluttu, niin öljyrikkaat maat olisivat hetkessä sijoittaneet tuon väestön alueilleen. Nyt innostetaan nuoria röttelöimään henkensä uhalla, vaikka kaikki tietävät ettei sillä mitään tuloksia saavutetakkaan. Näiden nuorten kurjat olot jatkuvat ja kansojen välinen epäluulo vain kasvaa.

  On mysteeri, miksi lännessä uskotaan kaikki ne kertomukset tilanteesta. Rauha olisi saavutettavissa ja samalla koko alueen, niin arabien kuin israelilaisten, elinolot ja talous kohenisivat merkittävästi.

  On selvää, että perusteeton viha Israelia kohtaan pitää tilannetta yllä. Samalla taloudellinen tasapainottomuus jatkuu ja antaa aihetta syöttää vihanpidon aineksia.

  Kun katsoo näitä Lähi-idän sotadokumentteja, on pakko todeta, että Suomi olisi noilla sotataidoilla menettänyt itsenäisyytensä talvisodassa.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Soinin tapauksessa ihmiset ovat liikuttavan yksimielisiä. Toisenlaista ajattelua edustavat ovat hiljaa, etteivät menetä asemiaan mikäli sellaisen omaavat. Mikäli ihmiset olisivat fiksuja, mitään aborttia koskevaa lainsäädäntöä ei tarvittaisi. Kahden elävän olennon välistä arpomista ei olisi tarvis käydä. Tilanteen aiheuttajat olisivat vastuussa aiheuttamastaan tilasta ja myös keskenään asian ratkaisisivat ja kantaisivat vastuunsa elämälle. Lainsäätäjän ei pitäisi ottaa vastuuta kantaaksen, koska se ei sille kuulu. Lainsäätäjä ei ole ollut osapuolena tapahtumissa.

  Abortissa on nykyisellään kysymys muista ulottuvuuksista kuin asiallisista ongelmista. Henkilökohtainen vastuu on nykyihmiselle kiusallinen asia, Vaikka kaikista ratkaisuistaan vain hän on vastuussa.

  Suottahan tällaisia asioita yrittää valaista. Aika ei ole pohdinnoille kypsä jos tukee enää olemaankaan.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Jos Soinin tapauksesta vielä senverran toteasi, että Sauli Niinistö oli kokoomuksen asialla moittiessaan Soinia. Kyllä kaikki tietävät ettei ministeri voi olla vailla omaa kantaansa. Esittipä hän sen tai ei. Meillä vähempiarvoisillakin on kantamme.

  Kuulin hauskan jutun persuramiehistä. Kirjoittajan oli kosmologi Kari Enqvist. Persuramiehistä joita ilman maailma ei pyörisi, ei ilman heidän osaamistaan. Me tavalliset olemme niitä mainittuja käytännön osaajia. Uskonnosta olen Enqvistin kanssa täysin eri mieltä. Uskon hänen sokeutuneen oppinsa ansiosta, vaikka viisas mies onkin ja usein myös hauska. En nyt osaa neuvoa mistä juttu löytyy, mutta jossain netin syövereissä se piileksii.

  Uusi arkkipiispa näyttää haastattelujen mukaan olevan myös näitä Enqvistin mainitsemia käytännön osaajia. Hän on palauttamassa kirkkon ajattelua opin mukaisen järjestykseen, hyvin maltillisesti vääntäen ohjaimia oikeaan suuntaan. Liian monen arkkipiispan ajan kuljimme epämääräisiä mutkateitä löytämättä mitään kestävää. Pelkkää harhailua, etsien hyväksyntää, milloin mistäkin, jäsenten toivossa.

  Kari Enqville vielä. Mistä tämä materia ja energiamäärä on siunaantunut. Vastaukseski ei kelpaa mitkään teoriat vaan käytännön selitys niinkuin peruramiesten jutussa. Eli mistä aine, jota tallaamme on peräisin.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Ei tuosta Soinin aiheuttamasta asiasta pääsekään niin helpolla erilleen. Uhrataanko nyt mukavuuden alttarille. Irlantilaiset joutuivat äänestyksen kautta ottamaan kantaa ja tulevat äänestyksen pohjalta laadittavan lain kautta collegiaaliseen vastuuseen. Valitettavasti on asioita, joissa enemmistö ei olekaan oikeassa.

  Eikä sitä ratkaise missä – ismissä, -lismissä tai -nismissä olemme yhteiskunnallisesti, kuten ei ratkaissut natsismissakaan.

  Onko siinä eroa minkä ikäinen elämä on kysymyksessä. Kaksitoistaviikkoisestakin tulisi ihminen, vai kuinka se olikaan?

css.php