ONKO YLEENSÄ MAHDOLLISTA SYNTYÄ UUTTA POLITTISTA KULTTUURIA???

Vai onko edes pientä tervehtymismahdollisuutta olemassa. Karu vastaus taitaa olle, ettei ole, mahdollista. Harkimon ulostulo uudeksi polittiseksi järjestykseksi epäilytti ja nyt Hämeen Sanomat tämän päivän jutullaan vahvistivat ettei uutta kulttuuria ole tulossa siltä suunnalta. Tämä on tietenkin oma tulkintani.

Jutun mukaan Harkimolla on erityinen taito myydä tappiokin voitolla. Eli suomennettuna jättää tappiot muille ja siirtyä seuraavaan. Saa nähdä asettuvatko Liike Nyt-perustajat ehdolle seuraavissa vaaleissa vai jättäytyvätkö taustavoimiksi todistaakseen aitoutensa ja puheidenmukaisuutensa.

Harkimon MTV:lle suuntaama 3 milj. uutistuki valtion varoista on paha tahra, kun hän toimii yhtiön ohjelmissa ansaitsijana. Samalla toiselta kanavalta vastaava tuki evättiin.

Kyllä tiedotusvälineillä on tärkeä tehtävä kertoa ja taustottaa, pitäen meitä ajan tasalla.

2 kommenttia artikkeliin “ONKO YLEENSÄ MAHDOLLISTA SYNTYÄ UUTTA POLITTISTA KULTTUURIA???”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Onko varhaiskasvatuksen siirtyminen henkilökuntamuutoksella sitä uutta polittista kulttuuria. Eli opetetaan tavoille silloin kun mielen taipuisuus on parhaimmillaan, eikä omaa ymmärrystä vielä ole. Sanni Gran-Laasonen ajaa härkäpäisesti asiaa, kansankielellä sanottu; kuin käärmettä pyssyyn. Kokoomus laskee, että koulutettu väestö on väistämättä kokoomuslaista aikuistuttuaan. Ei ole kauankaan kun pidettiin tärkeänä, että lapsi saa olla lapsena. Nykykokoomuksen tavotteet ovat kaukana entisen kokoomuksen rehdistä linjasta. Kokoomuksen kolme tärkeistä virhettä ovat : MINÄ; MINÄ JA MINÄ ensin ja ekaksi.

  Puolueet ovat muuttuneet viime aikoina ammattiyhdistysten kaltaisiksi. Ajamaan puoluejäsentensä etua, valtion edun sijaan.

  Kokoomuksen vaikuttajilta tehdyssä kyselyssä vastaajat eivät pidä puheenjohtaja Orpoa yksinvaltiaana. Mutta yksinvaltaisessa järjestelmässä muuta vastausta ei olekaan mahdollista saada.

  Onko todella järkevää, että kaikki viritetään huippuunsa talouden ja menestyksen tavoitteiden eteen. Kaikesta otetaan se viimeinenkin tehon ripe käyttöön. Tuota asiaa pitää pohtia ihmisyyden näkökulmasta. Maailmanennätys on aina vain vaikeammin saavutettavissa, mutta siihen väkeä piiskataan kaikilla muillakin aloilla kuin urheilussa. Eikä urheilu ole ala, vaan sen pitää olla harrastus. Jotain tolkkua.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Urheilussa on todettu, ettei liiallinen treenaminen tuota muuta kuin ylikuntoa ja ennenaikaista harrasteen lopettamista eli kyllästymistä. Lasten vääntäminen tehokkuuteen ja tiettyyn muottiin tulee näkymään oireina myöhemmällä iällä.

  Politikalla halutaan kutistaa suorittava osa henkilöstöstä ja korvata teoreetikoilla lasten päiväohjelmassa. Ihmisten määrätietoista kehittämistä toteutettiin 30-luvulla Keski-Euroopassa. Eikä sitä pidetty hyvänä. Onneksi se päättyi sotilaalliseen tappioon. Mielenkiintoista ettei täysin uusia ideoita enää pystytä kehittämän. Vain entisiä otetaan käyttöön hieman muutettuna, jolloin sitä luullaan uudeksi asiaksi.

  Idässä oli vastaavasti ns. pioneeritoimintaa. Eikä sitäkään länsimaissa pidetty erityisessä arvossa. Jopa varottiin samankaltaisuutta.

  Uuden polittisen kulttuurin luominen onkin erityisen vaikea. Aina löytyy vanhoja esimerkkejä joiltakin osin. Kaikkihan politikassa tähtää puolueen kannatuksen kasvuun. Niin pienet kuin suuretkin uudistukset.

css.php