KUINKA KAUAN KÄYTY SOTA KANNATTELEE RAUHAN AATETTA.

Euroopassa sanottiin viime sodan jälkeen, ”ettei koskaan enää”. Olemme kuitenkin kovaa vauhtia matkalla kohti vaarojen aikoja monella rintamalla. Tärkeinpänä tekijänä on mieliala. Mieliala johtaa tekoihin. Tarkasteleppa omaa mielialaasi. Onko siinä tapahtunut muutoksia. Sillä yksittäisten ihmisten mielialoista koostu kansan mieliala ja kansojen mielialoista aina isomman yksikön mielenlaatu.

Mielialaa ruokkivat kielteiset kokemukset, näköalattomuus jne. Mielialat kehittyvät hitaasti ja ovat kypsyttyään täyteen mittaa, kestohyödykkeitä. Ne vaativat tietynlaisen väylän purkautuakseen. Purkautuminen on nopein tapa muutokseen. Mielialojen sulamisnopeus on erittäin aikaaviepä prosessi. Purkautumista pitää osata ohjata.

Lakot ovat hyvä esimerkki mielialojen purkautumisesta. Onhan niissä tosin polittistakin ponnekaasua.

Kansainvälinen mieliala on nyt herkällä. Sodan pidikkeet ovat unohtuneet. Yritetään kuitenkin varoa isojen vastakkaintörmäystä. Auttaako purkautumista lähetetyt risteilyohjukset vai vaatike purkautuminen isompia tekoja.

YK:sta ei ole purkuputkeksi. Siitä pitää veto-oikeus huolen. YK:ssa porpattaa puuro, mutta nautintavalmista ei synny. Minun ehdotukseni on, että YK lakkautetaan ja välittömästi perustetaan vaikka KANSAKUNTIEN OIKEUS. Uusi elin, jossa määräenemmistö voittaa ja välittömästi toteuttaa päätökset. Nykyisellään syyllinen tai syyllisen ystävä kaataa päätökset. Rauha ja vain rauha on aina päätösten tavoitteena.

11 kommenttia artikkeliin “KUINKA KAUAN KÄYTY SOTA KANNATTELEE RAUHAN AATETTA.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Näyttää, että mielialat YK:n kyvyttömyyteen kypsyvät. YK on tominut kuin rampa ankka, eikä sitä edeltänyt Kansainyhteisökään merkittäviä saavutuksia saanut aikaan. Viime sodan voittajavaltiot saivat veto-oikeuden ja ratkaisevan aseman turvaneuvostossa. Sodan päättyessä voittajavaltiot olivat kuin varpusparvi, tai se kuuluisa hujasen höskä, joka ei pysy kasassa päästessään putkesta ulos.

  Liittoutuneiden yhteisen vihollisen kukistamisen tärkeys pilasi myös YK:n. Varsinkin nykyisellään Venäjä on kaikkeen oikeaan yhteistyöhön täysin kykenemätön. Se johtuu johtajan tavasta hallita ja kansan luonteesta. Täytyy todeta, että mistä maan talouden kantovoima loppuu, siitä alkaa sotilaallinen pullistelu. Ison maan huono talous aiheuttaa muille monenlaisia ongelmia.

  EU:lla ei ole paikkaa turvaneuvostossa. Voi olla hyväkin, ettei ole. Se vahvistaisi liikaa rappeutumassa olevan EU:n asemaa. Ranskan ja Englannin jäsenyydet riittävät kattamaan EU:n tarpeet. Yhteenliittymiä ei pitäisikään erityisesti suosia pitkäaikaisiksi tarkoitetuissa järjestöissä. Itsenäinen valtio on pysyvämpi ilmiö.

  Muuten tuon mielialan voisi lukea tartuntatauteihin kuuluvaksi. Mielialojen leviämisvaara on suuri.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Usein mielialojen kypsyminen jämähtää asenteiksi. Silloin olemme jo takalukossa. Kun asenne yhdistyy polittiseen enemmistöön on kysymyksessä vaarallinen ja pitkäaikainen sairaus.

  Mainitsin EU:n rapautumisen. Ilmiö ei juuri näy toiminnallisesti, mutta henkisenä ilmiönä ollaan jo pitkällä. Eilisen iltainen ajankohtaisohjelma, jota Annika Damström veti, kertoi tilanteen tarkkaavaiselle katsojalle. Sirpa Pietikäinen istui ohjelmassa kuin tatti, ylimielisenä EU:n edustajana. Hänen asenteensa ei hetkahtanut viisaistakaan kannanotoista. Vieressä istunut tutkija säesti. Annika Damström edusti samaa asennetta Pietikäisen kanssa. Keskustelun vetäjä edusti toista osapuolta, kuin hyvinä Reporadion aikoina. Silloin vasemmisto oli varma asiastaan ja reporadio säesti, mutta kuinkas kävikään sille ainoalle oikealle polittiselle suuntaukselle.

  Merkillepantavaa oli kuinka tilaisuudessa olleen unkarilaisen esityksiä Unkarin erilaisesta historiallisesta taustasta, ja sen vaikutuksesta maan politikkaan, Pietikäinen ja kumppanit eivät mitään ymmärtäneet, juuri asenteensa vuoksi. Asenne on kuin se kuuluisa lasikatto, sitä ei mikään läpäise.

  Unkarilaiset vielä muistavat ulkopuolisen yhteisön kurinpidon ja alistamisen. He haluavat, kun vihdoin voivat, olla itsenäisiä. EU:n suuntaan on syytä olla epäluuloinen. Jatkuva vallan keskittäminen ja siirtäminen jäsenmailta Brysseliin. Sitten kun vallan tasapaino keikahtaa EU:lle, alkaa useimmalle jäsenvaltiolle huonot ajat. Ehkä Englannissa kansa jo tuon näki.

  Ps.
  Aika hauska juttu. Tässä blogissa jotkut käyttävät avainsanoja. Opposition avainsana, eli sana, joka herätti vasenmiston on PISTEYTYS. Eli meidän kuntomme ja sairautemme/hoidon tarpeemme ja ehkä hyödyllisyytemme yhteiskunnalla pisteytetään. Eli siinä voidaan määritellä huomaamattomasti ketä kannattaa hoitaa tehokkaasti. Tosin tuo pisteytys on ollut jo käytössä. Nouseva ikä on määrittänyt hoidon vaikuttavuuttaa. Arvioidaan elinikää, kannattaako panna hampaita kovin hyvään kuntoon jne. Siirrytään asperiini ja mielialalääkityksiin.

  Minäkin olen puhunut henkilökohtaisesta budjetoinnista, joka on euromääräinen vastine pisteytykselle. Puhe on mennyt kuuroille korville. Tuo pisteytys on osa Suomen talouden tasapainottamista, mutta hyödylliset (varakkaat) pääsevät hoitoon ”rahapussin paksuudesta riippumatta”.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  On mielenkiintoista tehdä huomioita, kun maailmalla soditaan. Saattaa olla, että mitä lähempänä tapahtumia on, sitä pienempi mielenkiinto yksityiskohtiin.

  Katsotaa ketkä ovat osapuolina ja mikä on syy tempautua mukaan otteluun. Iskun Syyriaan toteuttivat kolme suurvaltaa, tai paremminkin mukana oli kaksi entistä suurvaltaa, Englanti ja Ranska.

  Molempien historiaa leimaa entinen suuruus siirtomaineen ja muine vasillivaltioineen. Molemmat ovat Aasiassa ja Afrikassa hallinneet alueta ja omaksuneet tietyt asenteet. Venäjällä on samoja piirteitä sillä erolla, että Venäjä haluaa pitää edelleen ns. siirtomaita hallinnassaan. Venäjä leikkii maailmanvaltaa vaikka talous ei sitä oikein ole kestääkseen. Mutta kun on kansansa silmissä roolinsa valinnut, on siitä hallinnollisista syistä jatkettava. Ja ajaapa siihen kansan ja johtajien asennekin.

  Amerikka on oma lukunsa, jonka kaikki tuntevat.

  Harrastekirjailija Seppo Hyttinen oli kesäteatterinäytelmään kirjoittanut suuren viisauden, joka pätee maailmapolitikassakin. ”Paras vertaistensa joukossa.” Ei niin pientä, eikä niin suurta vertaisryhmää ole, ettei joku halua olla paras siitä joukosta eli johtaja tai johtajavaltio. Iranilla on omat pyrkimyksensä. Samoin Turkilla ja Saudi-Arabialla. Pohjois-Korea haluaa olla myös suurten joukossa. Nämä haluavat olla oman alueensa herroja.

  Pieni huomio, joka voi olla merkittäväkin. Venäjä ei käyttänyt torjuntaohjuksiaan Syyrian puolustukseksi. Oliko siitä sovittu hyökkääjien kanssa. Vai tiesikö Venäläiset ettei heidän tekniikkansa yllä Amerikkailisten risteilyohjusten torjuntaan. Epäonnistuminen olisi vienyt pelotevaikutuksen ja osan Putinin kasvoista uskottavana johtajana. Mikäli heidän tekniikkansa on alikehittynyttä, auttaa se mahdollisesti alueen rauhoittamisessa ja hillitä Venäjän halukkuutta vastaiskuihin.

  Me ihmiset olemme täysiä typeryksiä, mikäli olemme universumin ainoat älykkyyteen pystyvät olennot. Vaarannamme oman olemassaolomme. Olemme kehittäneet välineet tuhota itsemme ja olemme siihen kaiken aikaa valmiudessa. Jättäisimme tämän vihreän planeetan miljooniksi vuosiksi tyhjään kiertämään rataansa, ennekuin se kokisi luonnollisen poistumansa. Mahdollisesti auringon sammuessa.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Jos ei olisi sotia eikä muutakaan väkivaltaa? Hetkinen, mitä me sitten tekisimme. Mitä ns. media keksisi tilalle, jolla täyttäisi suuren määrän palstatilaa.

  Itse asiassa meitä ei hyvä kiinnosta. Sitä on ollut tarjolla 2000 vuotta, mutta sen osuus on jatkuvasti vähentynyt. Viihdeohjelmissakin pitää aina mennä hurjempiin juttuihin kiinnostuksen ylläpitämiseksi. Se mikä muutama vuosi sitten oli uskaliasta on lällyä kamaa. Se on jo nähty.

  On meillä ongelma. Kyllä sotiminen taitaa olla välttämätöntä. Se antaa rakentajille työtä, hillitsee väestönkasvua, kehittää huipputekniikkaa. Pysähtyneeseen raaka-ainesaantiin keksitään korvaavia aineita. Rajoja saadaan siirreltyä ilman pitkäveteisiä neuvotteluja. Joillekin se tarjoaa ainutkertaisen ja nopean rikastumistien. Ei tarvitse erikseen keksiä pimeänkaupan iltoja. Mikä tungos maapallolla olisikaan ilman käytyjä sotia. Ja mikä parasta, taitamatonkin johtaja säilyttää asemansa.

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Putinin vallassapysyminen perustuu pitkälti pienimuotoisiin sotiin. Pienimuotoisiin maailmansotiin verrattuna. Putinin vallassapysymisen takeena on koko joukko muitakin epämääräisiä tekijöitä. Valehteleminen ei liity yksinomaan omaan kansaan, vaan meidänkin velvollisuutemme olisi uskoa niitä. Aikoinaan televisiossa oli ohjelma valehtelijoiden klubi. Se oli hauska, mutta samalla harjaannutti katsojia medialukutaitoon ja ajattelemaan mahdollisuutta, ettei kaikki ole totta mitä tuutista tulee.

  Maamme asema maailmankartalla on hyvin erikoinen. Vertaisin sitä tarinaan timantista, jossa oli pieni musta läikkä. Läiskästään se tuli tunnetuksi ja sen arvo kohosi. Läiskä oli timantin identiteetti. Sen viimeinen omistaja ei ymmärtänyt asiaa ja antoi hioa sen läiskän eli identiteetin pois. Kukaan ei uskonut että oli samasta timantista kysymys ja arvo putosi normaalille tasolle.

  Venäjä on meidän läiskä. Ilman Venäjää olisimme tavallinen pieni kansa maailman äärissä, jonka historian tarina hukkuisi muiden pienten tekijöiden joukkoon samankaltaisena. Pannaanpa tähän päivän muotisana. Venäjä on meidän narratiivi. Venäjä on maamme tarina. (Oliko narratiivi oikein käytettynä, en ole varma?) Venäjä tuo meille arvon. Venäjä on meidän timanttimme läiskä. Tämän kannanoton ymmärtää kun vertaa Ruotsia ja sen historiaa kansamme vaiheisiin. Ruotsilla ei ole tällaista selviytymistarinaa eikä rajantakaista rasitetta.

  Onhan timantissamme toinenkin läiskä eli tahra. Merkitykseltään aivan erilainen. Se on tarra nimeltään EU.

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Maailman oikeusjärjestys on kummallinen, varsinkin valtioiden osalta. Kun jotakin tapahtuu, sitä tarkastellaan kansainvälisen oikeuden valossa. Kun todetaan oikeutta rikotun, mietitään rangaistus.

  Rangaistus ei kuitenkaan kohdistu oikeisiin syyllisiin. Kohteeksi joutuvat alemman tason tekjät, jos nekään. Useinkin täysin syyttömät sivulliset.

  Syyrian kaasuhyökkäys on oiva esimerkki. Kaasun käytöstä käsky on todennäköisesti tullut Syyrian predentiltä Assadilta. Tuki iskuun on tullut Venäjältä ja hyväksyntä varmaankin Venäjän presidentiltä. Päätöksen tehneitä ei syytetä muuta kuin vääränlaisesta politikasta. Pelätään rangaista Assadia. Puhutaan vain hänen mahdollisesta syrjäyttämisestä, mutta keinoja siihen ei ole. Varsinkaan sellaisia, joita uskallettaisiin käyttää.

  Pienet tekijät istuvat takuuvarmasti tuomiolla ja sitten saamansa rangaistuksen, niikuin pitääkin.

  Eikä kuvaamaani tilanteeseen tarvita edes sotaa. Riittävä taloudellinen valta takaa paremmat lähtökohdat rikkeiden tekijöille. Kurruption- ja veronkierron harrastajille. Heillä on myös paremmat puolustusianajajat. Köyhä ei nykylännessä pysty käymään oikeutta. Suomi mukaan lukien.

 7. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kemiallisten aineiden tarkastajat eivät pääse kohteeseensa. Sen estävät Syyrian hallinto ja Venäjä. He kyllä höölisti lupaavat pääsyn, mutta järjestävät esteet. Antavat muka turvatakuun, mutta luovat uhkaavan vaaran omilla toimillaan, siksi kunnes ovat puhdistaneet alueen todistusaineistosta ja näytöt omasta osuudestaan kaasuiskuun.

  Muu maailma suhtautuu ”diplomaattisesti” tuohon venkulointiin ja samalla hämärtää ihmisten käsitystä totuudesta. Ja oikeaa suhtautumista totuuteen. Vääryyden pohjalle kun ei mitän pysyvää rakennu. Suomenkin politikassa tuo totuus pitäisi aukottomasti ymmärtää ja ottaa käyttöön.

 8. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ja höpö-höpö Eero!
  Parhaitenhan jäljet peitetään pommittamalla alue tuusan nuuskaksi, mutta mites ei syntynytkään mitään myrkkykaasuonnettomuutta pommituksista vaikka juuri niinhän piti käydä jos kemikaaleja on.
  Paljonkos jenkit löysi Saddamin jälkeen Irakista kemiallisia aseita?
  Tällaista ei usko erkkikään!
  Enempiä en kommentoi!

 9. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tässäpä Eerolle pohditavaa mitä asiasta muualla pohditaan, eihän se pahaksi ole kuulla muitakin kun kerran itsellä on varma mielipide asiasta!

  Etusivu Pääkirjoitus Syyttömyysolettama vaihtumassa syyllisyysolettamaksi

  Pääkirjoitus

  Syyttömyysolettama vaihtumassa syyllisyysolettamaksi
  Tekijä
  Tauno O. Mehtälä –
  18.4.2018 20
  Jaa Facebookissa
  Tweettaa Twitterissä

  Aidon oikeusvaltion keskeisiin oikeusperiaatteisiin kuuluu syyttömyysolettama; tekijä on syyllinen vasta sitten kun hänet laillisessa oikeudenkäynnissä on todistettu syylliseksi.

  Kansainvälisessä oikeudenkäytössä tämä syyttömyysolettama ollaan korvaamassa valtioeliittien ja valtamedioiden yhteisvoimin syyllisyysolettamalla. Riittää kun USA:n presidentti Donald Trump tai Britannian pääministeri Theresa May tai jonkin muun esihistoriassaan oikeusvaltiota leikkineen valtion päämies toteaa jonkin tahon syylliseksi johonkin tekoon. Globaali lautamiehistö eli valtamedia on Pavlovin koiran tavoin kuola suusta valuen vahvistamassa annetun tuomion. Kun Ylen Jouko Jokinen ja Hesarin Kaius Niemi ovat saaneet pyyhityksi kuolan leualtaan, heidän sopisi hetkeksi pysähtyä miettimään medioidensa roolia.

  Viimeksihän tämä nähtiin Syyrian Douman oletetun kaasuiskun tapauksessa. Todisteeksi riitti sotateatteriseurue Valkokypärien (White Helmets) sopivasti paikalle osuneiden TV-kameroiden edessä suorittama ”pelastusoperaatio”, jossa pelastettavia lapsia suihkutettiin vedellä. Valkokypärä-lääkäreiden omat suojavarusteet olisivat olleet olemattoman riittämättömät, mikäli todellinen kaasuisku olisi ollut kyseessä.

  Teatteriesitys herättää monia kysymyksiä. Miten on ensinnäkin mahdollista, että sota-alueella jokin ulkopuolinen TV-ryhmä näyttelijöineen voi operoida oikea-aikaisesti, jollei heillä ole ennakkotietoa iskusta? Ja jos ennakkotieto on, mistä se on saatu? Kaasuiskuun (jonka todenmukaisuutta ei ole näytetty) syylliseksi nimetyt al-Assadin hallinto ja paikalla Syyrian valtion kutsumana olevat venäläiset sotavoimatko olisivat tällaisen ennakkotiedon antaneet?

  Toki siellä on saattanut ollakin todellista kaasua. Alueelta tihkuneet tiedot kertovat, että sariinia on löydetty kapinallistenkin hallusta. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun kapinalliset tappavat ihmiskilpinä olevia siviilejä. Eli kaiken kaikkiaan, kyseessä näyttää olevan lavastus, jolla pumpataan vielä kansainvälistä tuomiota sisällissodassa jo voitolle päässeille al-Assadin ja hallintoaan avustavan Venäjän joukoille.

  Uskottavuudessaan koko arvoton näytelmä on samaa luokkaa kuin USA:n ulkoministerin Colin Powellin taannoin YK:n yleiskokouksessa heiluttelema putkilo, jonka piti todistaa Irakin joukkotuhoaseiden olevan olemassa. Niitä ei kuitenkaan löydetty; liekö tämä Powellin heiluttelema putkilo-todiste vielä tallessa ja tutkijoiden käytössä? Samaa voidaan kysyä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallussaan oleviksi väittämiensä todisteiden osalta. Toivoa sopii, että Macron pitää putkilonsa – tai mikä ikinä tämä todiste onkaan – tallessa jälkitutkintaa varten.

  Janne Saarikivi esitti perjantain 13.4. Aamu-TV:n Jälkiviisaissa kysymyksen, mitä järkeä al-Assadilla olisi ollut käyttää kaasuasetta juuri sisällissodan lopullisen voiton kynnyksellä? Jo ajatuksenakin se on täysin järjetön. Bilderberg-ryhmää ja sen taustavaikuttajaa CIA:ta edustava jälkiviisas Matti Apunen toki toimi ohjekirjan mukaisesti. Myös aiemmin TV:ssa esiintynyt Maanpuolustuskorkeakoulun kaluunaherra oli niellyt USA:n syytteet karvoineen päivineen; kaluunoita tuntui olevan enemmän kuin järkeä. Toivottavasti tämä ei kuvaa Suomen korkeimman sotilaskoulutuksen ja sen kouluttajien tasoa laajemmin.

  Tämän lavastuksen pohjalta sitten USA, Britannia ja Ranska suorittivat viimein uhkaamansa pommituksen lauantain 14.4. vastaisena yönä. Viiveen syynä kerrottiin olleen halun koota lisätodisteita asiassa. Niitä ei kuitenkaan maltettu odottaa; kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) tarkastajien kerrottiin perjantain uutisissa tulevan lauantaina Syyriaan tutkimaan tapausta Syyrian hallinnon luvalla. Koalitio halusi tehdä pommi-iskun ennen sitä; haluttiinko tuhota mahdolliset todisteet vai eikö niitä uskottu olevan olemassakaan?

  Pommituksen jälkien osalta kumpuaa runsaasti lisäkysymyksiä. Ensinnäkin ilmoitettiin, ettei ketään kuollut pommituksissa. Miten tämä on mahdollista, jos pommituksen kohteina olivat kemiallisten aseiden varastot? Niiden olettaisi olevan tarkasti sotilaiden valvomia vuorokauden ympäri. Toiseksi, jos pommit todella olisivat osuneet kemiallisten aseiden varastoihin, seurauksena olisi varmuudella ollut kemiallisten aseiden sisältämien myrkkyjen pääsy ympäristöön ja sitä myötä laaja ympäristötuho. Kun tällaisista ei ole raportoitu, herää väistämättä kysymys, oliko näitä kemiallisten aseiden varastoja olemassakaan?

  Koko tämä prosessi vaikuttaa suuren luokan pelleilyltä, jossa lavastetun kaasuhyökkäyksen varjolla suoritettiin suurella metelillä pommitus kemiallisten aseiden muka-varastoihin. Mitään jälkiä ei jäänyt, ei enempää kuolleita kuin myrkkypäästöjäkään. Jälkihoitokin oli siis Valkokypärien teatteriesitysten luokkaa.

  Valtioiden johtoeliitit ja heitä myötäilevä läntinen globaali valtamedia ovat syyllisyysolettamillaan nakertamassa oikeusvaltion laillisuuspohjaa vaarallisella tavalla. Jo nyt on nähtävissä, että nämä eliitit pyrkivät ohjailemaan oikeudenkäyttöä laajemminkin. Yhtenä ilmentymänä Suomen osalta oli ylimmän laillisuusvalvojan eli oikeuskanslerin nimitysprosessi; siinähän presidentti Sauli Niinistö nimitti virkaan suosikkinsa sivuuttaen oikeusministeriön esityksen. Sauli Niinistön virkatoimia valvoo siis ”tuttu tuomari”.

  Presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittiset puheenvuorotkin olisi syytä saada laillisuusvalvonnan piiriin, niin usein niissä esiintyy epämääräisyyttä kansainvälisen oikeuden kannalta katsottuna. Tässäkin tapauksessa juurikin syyllisyysolettamaa tukevia lausumia.

  Tauno O. Mehtälä
  päätoimittaja
  Vastavalkea-verkkolehti

  Kuva: Alpha Coders | Wallpaper Abyss (rajattu)
  Jaa tämä:

  Jaa Twitterissä(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Facebookissa(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Google+ palvelussa(Avautuu uudessa ikkunassa)

  Aiheeseen liittyy

  Helsingin Sanomien pääkirjoitus on häpeätahra19.8.2015Kategoriassa ”Ajankohtaista”

  Kuinka al-Qaidasta tuli ”hyvis” Syyrian sodassa12.5.2015Kategoriassa ”Ajankohtaista”

  Keikuttaako Israel Syyrian venettä?13.1.2017Kategoriassa ”Ajankohtaista”

  AVAINSANAT
  Britannia
  kemialliset aseet
  propaganda
  Ranska
  Syyrian sota
  Valkokypärät
  Yhdysvallat

  JAA Facebook
  Twitter

  tweet

  Edellinen artikkeli
  Sananvapaus – uhanalainen laji!
  Tauno O. Mehtälä
  LIITTYVÄT ARTIKKELITLISÄÄ TEKIJÄLTÄ
  Korruptiovapaa pieni maa, propaganda ja indoktrinaatio – Paradoksi, osa 1
  Ajatushautomo: RT-kanavan vierailijat ”hyödyllisiä idiootteja”
  Tapaus Syrian Girl ja vihapuhe
  20 KOMMENTTIA

  Vesa Raiskila 18.4.2018 at 11:04

  Tunnettu Lähi-idän kirjeenvaihtaja Robert Fisk on haastatellut The Independent -lehdelle paikallista lääkäriä, jonka lausunto tukee Venäjän ja Syyrian näkemystä siitä, ettei kyse ollut kemiallisesta iskusta:

  “I was with my family in the basement of my home three hundred metres from here on the night but all the doctors know what happened. There was a lot of shelling [by government forces] and aircraft were always over Douma at night – but on this night, there was wind and huge dust clouds began to come into the basements and cellars where people lived. People began to arrive here suffering from hypoxia, oxygen loss. Then someone at the door, a ’White Helmet’, shouted ’Gas!’, and a panic began. People started throwing water over each other. Yes, the video was filmed here, it is genuine, but what you see are people suffering from hypoxia – not gas poisoning.” (oma korostukseni)

  https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html

  Hypoksia tarkoittaa happivajetta.

  Tämä vastaa täysin tietoja, joita amerikkalainen OAN-uutiskanava sai haastatteluissa paikan päältä. TV-kanava haastatteli useita kymmeniä ihmisiä väitetyn iskupaikan läheisyydessä, samoin kuin viereisen sairaalan lääkäreitä ja sairaalan johtavaa kirurgia (”head surgeon of the whole hospital”). Kenelläkään satunnaisesti valituista haastatelluista ei ollut havaintoja kaasuiskusta, ja myös lääkärit sekä kirurgi totesivat haastattelijalle, ettei heillä ole näyttöä kemiallisesta iskusta.

  Myös OAN:n haastattelemien lääkäreiden mukaan Valkokypärät olivat yhtäkkiä ilmestyneet paikalle kuvauskaluston, väitettyjen uhrien ja vesiletkun kanssa ja poistuneet yhtä nopeasti kuin olivat saapuneetkin saatuaan suihkutuksen kuvattua. Kirurgi totesi, ettei hän nähnyt mitään todisteita kemiallisesta iskusta ja ettei kukaan ollut kuollut tuona päivänä sairaalassa. Koko uutisraportti löytyy täältä:

  Vastaa
  Truth_hunter 18.4.2018 at 12:48

  Järkyttävää että meilläkin ulkopoliittisen instituutin johto hyväksyy tällaiseen sionistien psykopaattisen tavan toimia maailmassa, jossa totuudella, laeilla ja ihmisarvolla ei ole mitään merkitystä. Lisäksi se hyväksyy toiminnan jolta puuttuu YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntä.
  Tämän alemmas rikollisuudessa on vaikea mennä.
  Aaltolan mukaan Syyrian hallinto on syyllistynyt ihmisoikeusrikkomuksiin (joista ei mitään todistettua Syyrian syyllisyyden puolesta puhuvaa näyttöä ole) ja menettänyt legitimiteettinsä alueellaan.
  Totuus on juuri toisin päin: iskuja suunnitelleet ja sotaa halunneet tahot ovat menettäneet kaiken uskottavuutensa ja kunnioituksensa totuutta ja oikeudenmukaisuutta kunnioittavien silmissä.
  Putinin mukaan Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan ohjusiskut Syyriassa suoritettiin ilman YK:n turvaneuvoston mandaattia, YK:n peruskirjan vastaisesti ja vastoin kansainvälistä oikeutta.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804142200878119_ul.shtml
  Was Syria’s Chemical Attack Another False Flag?
  And the longer these wars in the Middle East will go on, the more we Westerners will be hated…and with good reason.
  https://viableopposition.blogspot.fi/2018/04/was-syrias-chemical-attack-another.html
  ”Mr Trump said on Monday night he was consulting with his military and national security advisers, but that he personally had little doubt that the attack was carried out by President Bashar al-Assad’s regime, with the possible support of his allies.
  “To me there’s not much a doubt, but the generals will figure it out,” he said.
  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/04/09/donald-trump-says-major-decision-coming-syria-next-24-48-hours/
  Näin matalalla tasolla mennään kun päämääränä on Sionismin ajama maailma jossa Talmud (Toora, Hebrew Bibel) muodostaa sen kaiken muun kumoavan ja koko maailmaa hallitsevan ’lain’ jonka mukaan politiikkaa toteutetaan kuten Laurent Guynot toteaa kirjassaan From Yahweh to Zion.
  https://kevinbarrett.heresycentral.com/2018/01/guyenot/
  Vastaa
  I 18.4.2018 at 11:20

  Pertti Salolainen totesi,tosin Britanniassa väitetyksi arveltujen kaasuiskujen jälkeen, että niissä reaktioissa oli kyse ainoastaan poliittisesta tahdosta,jos isku voidaan juriidisesti vahvistaa, sitten tulee viellä toiset, vielä ankarammat sanktiot.

  Aivan samaa logiikaa noudattaa myös Syyrian tapahtumat, se tosin oli informaatiosodan operaatio,joka toteutettiin polittisten tarpeiden vuoksi, kaikissa siihen osallistuneessa valtiossa, joilla jokaisella on omat sisäiset polittiset vaikeutensa, joiden jokaisen vallassaolevan regimin asema on peräti huojuvainen.

  Yhdysvalloissa Trump johtaa maataan, kuten on johtanut yrityksiäänkin, hyödyntäen kaaosteorian kehittyneimpiä menetelmiä, sattumanvaraiselta näyttäneessä sekamelskassa, jokaisen kriisin jälkeen Trump on noussut entistä vahvempana.

  Nyt vaihteeksi hän tarvitsi yhdysvaltalaisen perusjenkin patriottisen suuruudentunteen nostatusta, mikäpä paremmin toimisi kuin näyttävä sotilasoperaatio, ilman minkäänlaista omaa riskiä, tietysti taloudellista menetystä lukuunottamatta, maksoihan yhden ohjuksen laukaiseminen kustannuksina miltei miljoona dollaria.

  Vaikutus iskusta oli välitön, Trumpin kannatus nousi gallupeissa välitömästi,kun perusjenkki totesi, viikonlopun relaksoitumista aloittaessaan, että on Donald sittenkin kova äijä.

  Britannian uudeksi rautarouvaksi haaveileva Mey puolestaan tahtoo nostaa kannatustaan osoittamalla kovuuttaan Putinin suuntaan, onhan Britannian ja Venäjän välisillä imperiumien välisillä kahnauksilla vuosisataiset perinteet.

  Brexitin ja aivan ilmeisen Ison-Britannian valtioliiton hajoamisen uhan edessä,myös maalla ja sen hallnnlla on syytä olla uskottava vihollinen, sellaiseksi kelpaa Venäjä mainiosti, onhan Uusliberlismin yksi isä Levi strauss todennut, jokaisella kansakunnalla täytyy olla uskottava vihollinen, kuviteltu tai olemassaoleva, menestyäkseen ja säilyttääkseen koheesionsa.

  Ranskan Makaronilla on omassa vallankumoukselliseen liekkiin helposti yltyvässä omassa kansakunnassaan riittävästi sisäisiä g-voimia heikentämään kansallista yhtenäisyyttä, siis myös hänen tarvitsee leikkiä kovaa poikaa.
  Vastaa
  Kolmen Markan Mies 18.4.2018 at 12:19

  Ulkopolitiikassa Suomen perinteinen linja on ollut kansainvälisten sopimusten noudattaminen. Kansalle on kerrottu, että pieni maa ei selviä muuten itsenäisenä. Että YK on Suomen turva. — Tästä politiikasta on seurauksena myös, että YK on Syyrian turva.

  Onko Suomi nyt muuttamassa tätä ulkopoliittista doktriinia, kun USA, Englanti ja Ranska hyökkäsivät Syyriaan ilman turvaneuvoston päätöstä? — Haluammehan toki olla noiden hyökkääjävaltioiden ystäviä.

  Syyrian hyökkäykset tehtiin kuitenkin hyökkääjämaiden omien lakien vastaisesti. Niinpä kyseessä ei ole valtioiden tekemä hyökkäys Syyriaan. Hyökkäyksen takana on kuningas. Kuningas tai siis kuka tahansa, joka on ottanut maiden sotavoimat komentoonsa ja nyt käyttää niitä oman mielensä mukaan. — Poliittinen tahto, joka ohittaa lain. Sekö antoi määräykset sotavoimien komentajille? Ja hekö tottelivat sokeasti?

  Jos lähdemme sille tielle, että YK on purettava vanhanaikaisena, on siitä seurauksena Suomen kaltaisille pienille valtioille, että me joudumme jatkuvasti maksamaan suojelurahaa isoille valtioille pysyäksemme ”itsenäisinä”. Nämä suojelurahat maksetaan esimerkiksi ylihintaisina asekauppoina ja kauppasopimuksiin piilotettuina omaisuuden siirtoina. — Näitä suojelurahoja ei makseta valtioille. Ei toki. Vaan niille, jotka pitävät valtaa käsissään isoissa valtioissa. Niille, jotka komentavat näiden valtioiden armeijoita laista riippumatta.

  http://blogit.mvlehti.net/b0osbiujm5mk/2018/04/16/pitaako-turvaneuvosto-lopettaa/
  Vastaa
  HannuK 18.4.2018 at 12:25

  Kyseessä on show. Rangaistusiskun kohde oli sovittu Assadin ja Putinin kanssa. Näin media ei pääse syytämään Trumppia heikkoudesta, vaikka kaikki tietävät ettei Assad ollut iskun takana. Rikkoivat joitain tyhjiä varastorakennuksia jossain, luvan kanssa. Tämä oli helpompaa kuin alkaa jossittelemaan asiassa ja saivartelemaan todisteista pahimmillaan kuukausikaupalla.

  Lisäksi ainakin osa ohjuksista satoi vähin äänin kapinallisten niskaan, jonka seurauksena ISIS suorittikin hetimiten kostoiskuja. Veikkaanpa että monet noista ”Syyrian ilmapuolustuksen alas ampumista” ohjuksista olivat juuri noita.

  Trumpin ehdoton vahvuus on kyky pyörittää itselleen vihamielistä mediaa. En ihmettelisi jos taustalla edelleen vaikuttaisi juuri tässä kunnostautunut Bannon.
  Vastaa
  Valkanjussi 18.4.2018 at 14:05

  Päätoimittajalle: Tarkoitatko todellakin Maslowin koiraa Pavlovin koiran sijaan. Jos tarkoitat, asia selvä. Jos tuli sekaannus, korjaa ihmeessä ihan vaan omien kirjoitustesi uskottavuuden vuoksi. Jopa minä muistaisin kouluajoiltani Maslownsta puhutun hänen tarvehierarkiansa johdosta
  Vastaa
  Tauno O. Mehtälä 18.4.2018 at 14:09

  Kiitoksia Valkanjussi oikaisustasi. Korjaan tekstiä. Tarkoitin todellakin Pavlovin koiria esimerkkeinä näille mediareagoijille. Varmaan noudattivat jotain Maslowin tarvehierarkiaakin, mutta sen selvittely on jo vaikeampaa…
  Vastaa
  Valkanjussi 18.4.2018 at 14:21

  Mitäpäs tuosta kiittelemään. Näinhän asian lukijat varmaan muutoinkin tulkitsivat.
  Kerrassaan erinomainen kirjoitus muutoin, ja siitä kiitoksia itsellesi.
  Vastaa
  Infinity 18.4.2018 at 17:37

  Satoja (yli tuhat) vuosia, vuotta, vanhaa kulttuuria tuhotaan, vanhoja kauniita basaari kaupunkeja, moskeijoita ym kulttuuri perimää. Olisiko yxi syy siinä, Syyrialla on vielä oma kansallinen pankki joka halutaan ottaa ulkopuoliseen omistukseen? Irakin ja Libyan syndrooma toistuu. Jossain vaiheessa tämä kaikki repeää levälleen toden teolla. Lähi-idän seuraava suuri pakolaisvyöry ja Etelä-Afrikasta alkava miljoonien, kymmenien miljoonien ihmisten vyöry. Jos ei tällä vuosikymmenellä vielä, niin ensi vuosikymmen saattaa olla Euroopalle sangen haastava. Sitä saa mitä tilaa. Eurooppa on väsynyt ja lamaantunut, eikä niin olen pysty reagoimaan mitenkään. Suurta geopoliittista valtapeliä pelataan ja pelilaudalla palikoita (maita) siirrellään uusiin poliittisiin asentoihin, Suomi siinä mukana pikkuruisena osana muiden mukana. Tämä kaikki tapahtuu rahavalta pyramidin huipulta johdettuna. Onko näin? No, ei semitään, koska mediasta tulee kaikenlaista kivaa hömppää ja jossain taas varmaankin kohta avataan uusi tavaratalo tms ja ilmaisia ämpäreitä on jaossa. Jep jep.
  Vastaa
  Totuudenetsijä 18.4.2018 at 19:51

  ” Lähi-idän seuraava suuri pakolaisvyöry ja Etelä-Afrikasta alkava miljoonien, kymmenien miljoonien ihmisten vyöry”

  Vaikka rikollisia vallanpitäjiä tukeva, Protokollien mukaisesti kontrolloitu valtaVALEmedia ei siitä kerrokkaan, niin tuota vyöryä tapahtuu kaiken aikaa. EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa eli eurooppalaisten valkoista kansanmurhaa toteutetaan useimmissa EU-diktatuuriin kuuluvissa maissa maanpetturi-vallanpitäjien tuella:
  ”Jussi Halla-aho: Euroopan väestönvaihdos on käynnissä ja se on nopeaa”,
  https://www.nykysuomi.com/2018/04/18/jussi-halla-aho-euroopan-vaestonvaihdos-kaynnissa-ja-se-nopeaa/
  Vastaa
  Jonsse 18.4.2018 at 21:25

  Syyrian tapaus on herkullinen aihe tänne Vastavalkeaan, mutta ilmeisesti se ja muu lännen käymä informaatiosota heijastelee jotain laajempaa paradigman muutosta. Mediaan ja politiikan huipulle on yhä enemmän levinnyt sellainen perusfilosofia, jossa narratiivi määrittele totuuden eikä päinvastoin. Tämmöistä näkemystä suositaan mm. postmodernissa filosofiassa. Yliopistofilosofit tai sellaiseksi haluavat suorittavat kursseja, joissa heille opetetaan vakavalla naamalla todellisuuden olevan muodostunut sosiaalisten tai kielellisten konstruktioiden kautta. Näitä reaalimaailman ilmiöitä pakenevia filosofioita on toki harrastettu jo ammoisista ajoista lähtien ja kiistat nk. realistien ja nominalistien välillä heijastelevat tätä. Tilanne kuitenkin repesi siinä vaiheessa, kun René Descartes ja Immanuel Kant alkoivat kiistää ihmisen mahdollisuuden saada todellisuudesta luotettavaa tietoa. Samalla valistusfilosofit alkoivat murskata siihen asti vakiintunutta raamatullista maailmankuvaa.

  Nyt kun raamatulliset maailmanselitykset on hylätty länsimaissa eikä tiedekään tarjoa riittävää perustaa esimerkiksi pitävän moraalijärjestelmän tueksi (esimerkiksi evoluutioteorialla voidaan perustella yhtä aikaa sekä lauman heikoimpien tappaminen että lähimmäisistä huolehtiminen), niin yhä useampi ihminen on valinnut tietoisen valehtelun tai puheen kautta tapahtuvan manipulaation omaksi keinokseen selviytyä maailmassa. Niitä ihmisiä, joita faktat ja tapahtuneet tosiasiat aidosti kiinnostavat, on keskuudessamme päivä päivältä vähemmän. Nykyään näitä ihmisiä on jo niin vähän, että heidän esittämänsä kysymykset koetaan äärimmäisen kiusallisina tai eräänlaisena rettelöintinä. Ja mitä vallanhimoisempi tai valtarakenteita edustavampi ihminen on, niin sitä agressiivisemmin hän käy nk. virallisten kertomusten kyseenalaistajia vastaan.
  Vastaa
  Truth_hunter 18.4.2018 at 23:00

  ’..Nykyään näitä ihmisiä on jo niin vähän, että heidän esittämänsä kysymykset koetaan äärimmäisen kiusallisina tai eräänlaisena rettelöintinä..’
  Näin on. Tilanne on huolestuttava ja aika lailla lähellä sitä kun uskonnollisessa lahkossa ei ole toisin uskovaiselle tilaa. Ollaan ’häkkiytymässä’ yhteen agendaan, nwo-agendaan. Se ei salli kuin yhden tavan elää, itse luodun todellisuuden jota myös Aldous Huxley’s kuvaa kirjassaan Brave New World Revisited … it offers an abundance of wisdom for us to consider as we move forward.
  http://washingtonsblog.com/2018/04/brave-new-world-revisited-and-the-disease-of-over-organization.html
  .
  Siksi kysymys tuosta agendasta ja kuka sitä ajaa ja miksi on oleellisin asia. Sitä miettiessä ajaudutaankin yllättäen varsin raamatulliselle polulle, Jahven ja sionismin polulle.
  Sionismi ja nwo-agenda kulkevat käsi kädessä ja sionismin juuret ja maailmankuva ovat hebrealaisten raamatussa ja sen Jahve (The Jealous One) jumalassa kuten Laurent Guyenot osoittaa kirjassaan From Yahweh to Zion.
  Kirjan mukaan kaiken takana on sionismin maailmanvalloitusoppi, maailman pakottaminen hebrealaisten raamatulliseen kaavaan Jahven hengessä.

  Muutama ote linkistä, valitettavasti ei suomea
  How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?

  ”Zionism was never an ordinary form of nationalism, nor can Israel ever be a “nation like others.” The paradoxical nature of Israel is best embodied by its founding father Ben-Gurion: a secular Jew who saw himself as a new Joshua,[8] hoped for “the restoration of the kingdom of David and Solomon,”[9] and prophesized that Jerusalem will be “the seat of the Supreme Court of Mankind, to settle all controversies among the federated continents, as prophesied by Isaiah.”[10]
  The New World Order is an ancient et eternal idea. It is Israel’s destiny carved in the Hebrew Bible. It is inherent to Jewishness.
  From their point of view, Zionism was the logical and necessary end of biblical Yahwism. “The Bible is our mandate,” Chaim Weizmann declared at the Peace Conference in Versailles in 1920
  “The life of David Ben-Gurion is more than the story of an extraordinary man. It is the story of a Biblical prophecy, an eternal dream.
  Zionism is biblical by ideology, but also in practice. As Avigail Abarbanel wrote, the Zionist conquerors of Palestine “have been following quite closely the biblical dictate to Joshua to just walk in and take everything. […] For a supposedly non-religious movement it’s extraordinary how closely Zionism […] has followed the Bible.”[5]
  Only by taking account of the biblical roots of Zionism can one understand why Zionism has never been a nationalist movement like others. It could not be, as Gilad Atzmon remarked, from the moment it defined itself as a Jewish movement, aimed at creating a “Jewish state”.[6] Jewish exceptionalism is a biblical concept that has no equivalent in any other ethnic or religious culture.
  When Israeli leaders claim that their vision of the global future is based on the (Hebrew) Bible, we should take them seriously and study the Bible. It might help, for example, to know that according to Deuteronomy Yahweh plans to deliver to Israel “seven nations greater and mightier than [it],” adding: “you must utterly destroy them; you shall make no covenant with them, and show no mercy to them. You shall not make marriages with them…” (7:1-2).
  … changing the “Jewish question” into the “Zionist question”: the question about the true ambitions of Israel. Part of the answer is to be found in the Hebrew Bible. The Zionist question is the Biblical question. Zionists themselves tell us so. Their mouths are full of the Bible.
  May those who still want to believe that Zionism has nothing to do with the Bible think twice. Even the nuclear policy of Israel has a biblical name: the Samson Option.[16]
  https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/
  Vastaa
  Totuudenetsijä 19.4.2018 at 00:23

  Sionistien valta USA:ssa on totaalinen ja USA on heidän sotilaallinen nyrkkinsä:

  ”Attacken mot Syrien en sionistisk historia

  Vad beror denna hysteri mot Syrien på? Vem gynnas av att Bashar al-Assad ständigt anklagas för att gasa sin egen befolkning? Varför skickar inte Donald Trump sina ”smarta” missiler mot terroristerna? Varför är man så snabbt att peka ut den skyldige, bara timmar efter att något hänt, utan minsta bevis? Varför lär man sig inget av sina misstag, de man själv erkänt begåtts i Irak och Libyen? Frågorna är många men svaret är bara ett, alla krig i Mellanöstern sker för att sionisterna vill det. Vad som är sant och falskt, rätt eller fel, spelar ingen roll. Det handlar om makt. Sionisterna styr USA – då har sanningen ingen som helst betydelse. Titelvideon och texten nedan kompletterar varandra.

  Sionisternas makt i USA total

  Sanningen är att all militär makt i västvärlden, framför allt i USA, existerar för att skydda Israel. 2006 publicerade John Mearsheimer och Stephen Walt boken The Israel Lobby. Deras bok slog ner som en bomb, dels för att de var professorer på ansedda universitet, dels för att de är judar. De skriver:…”

  Koko artikkeli: http://friasidor.is/attacken-mot-syrien-en-sionistisk-historia/
  Vastaa
  Kolmen Markan Mies 18.4.2018 at 23:09

  > yhä useampi ihminen on valinnut tietoisen
  > valehtelun tai puheen kautta tapahtuvan
  > manipulaation omaksi keinokseen selviytyä
  > maailmassa

  Tämä on sama ilmiö kuin, että metsästäjä naamioituu saadakseen saaliin. Ihminen on pysynyt muuttumattomana, mutta elinympäristö ei. Nyt saaliseläimen tilalle ovat tulleet sosiaalikorvaukset ja vastaavat tulot. — Mitä paremmin osaa valehdella sitä muhevampi on saalis.

  > reaalimaailman ilmiöitä pakenevia filosofioita

  Sama ilmiö koskee myös ”kovaa tiedettä”. Esimerkiksi tähtitieteessä nousevat esiin teoriat, joiden mukaan todellisuus onkin oikeasti virtuaalista.

  Nyt maailmaa ja tiedettä ovat rakentamassa henkilöt, joiden lapsuuden leikit olivat seikkailuja virtuaalisissa pelimaailmoissa. Nämä kokemukset muodostavat pohjan sille maailmankuvalle, jonka päälle sitten elämä rakennetaan.

  Sen lisäksi, että lapsuuden leikit luovat perustan loppuelämälle, on tärkeä vaikuttava tekijä tietyssä iässä (15 — 25) saatu sykähdyttävä kokemus, esimerkiksi luetun kirjan sanomasta saatu. Tällainen kokemus antaa yksilölle elämän passion, intohimon tai pakkomielteen, jota hän tiedostamattaan toteuttaa läpi elämän.

  Sykähdyttävä kokemus voi olla vaikkapa kirjan ”Sukellusveneellä maapallon ympäri” (Jules Verne) tai ”Vuonna 1984” (George Orwell) lukeminen. Tällainen kirja itsessään luo tulevaisuuden. Tulevaisuus oli tyhjä ennen kirjan kirjoittamista, mutta miljoonien nuorten luettua kirjan, kriittinen massa ylittyy ja lukijoiden joukosta löytyy riittävä määrä (tulevia) menestyjiä, joiden elämäntehtävänä on tuon vision toteuttaminen.
  Ja.
  Tulevaisuus on syntynyt!
  Vastaa
  Kolmen Markan Mies 18.4.2018 at 23:21

  > Aldous Huxley’s kuvaa kirjassaan Brave New
  > World Revisited

  Tässä Aldous Huxley’n haastattelu vuodelta 1958 tekstitettynä suomeksi.

  Vastaa
  Truth_hunter 19.4.2018 at 12:52

  Hyvä ja ytimekäs video jossa kuvataan tilanne johon maailma on ajautumassa. Mutta ei sitä miksi ja kenen toimesta.
  Tietenkään tuo kehitys ei etenisi jos ei joku taho sitä haluaisi ja jopa edistäisi. Ja kaikki tuo voitaisiin estää jos vain olisi halua siihen.
  Kuka on kommunismin ja toisaalta kapitalismin takana, kenen hankkeita ne ovat?
  Tiedämme että molemmat ovat juutalaisia hankkeita ja molemmat edistävät tuota Huxley’n kuvaamaa tuhoisaa kehitystä, kaaosta ja sen avulla tapahtuvaa oman vallan lujittamista.
  Miksi erityisesti juutalaisilla on tarve luoda tällaisia tuhoisia projekteja? Kirjassaan From Yaweh to Zion Laurent Guyenot etsii vastausta tähän.
  https://kevinbarrett.heresycentral.com/2018/01/guyenot/
  Vastaa
  matti 19.4.2018 at 13:16

  Kyllähän juutalaiset ovat olleet kautta historian rahantekijöitä, joille pääasia on lopputulos, ei tapa tehdä rahaa.

  Hienoa, että Vastavalkea on saatu jälleen liekkeihin.
  Vastaa
  Truth_hunter 19.4.2018 at 15:34

  ”I shall shake all the nations, and the treasures of all the nations will flow in, and I shall fill this Temple with glory, says Yahweh Sabbath. Mine is the silver, mine the gold! Yahweh Sabbath declares.”
  Haggai 2:7-8
  Kolmen Markan Mies 19.4.2018 at 19:09

  @ Truth_hunter 19.4.2018 at 12:52

  > Mutta ei sitä miksi ja kenen toimesta.

  Siinähän heti videon alussa (00:29) juontaja kysyy Huxley’ltä tuota asiaa. — Kyse olisi ikään kuin kollektiivisesta tapahtumien kaaoksessa syntyvistä menettelytavoista.

  Itse olen pitkälti samaa mieltä. Ja kyse on siitä, että ihminen ei kehity. Se toistaa samat lajille ominaiset reaktiot ulkoisiin muutoksiin uudestaan ja uudestaan. Kun taas samaan aikaan tekniikka kehittyy, ulkoiset olosuhteet muuttuvat.

  Jos vähänkin ymmärtää ihmisen käyttäytymisen syvintä olemusta, peilaa sen juuri tapahtumassa olevaan muutokseen, niin lopputulos on ilmeinen.

  — Ehkä ihmisapinan käyttäytymismallin syvä ydin ei pyörikään kysymyksen ”miksi ja kenen toimesta” ympärillä. Itse näkisin, että reagointi ympäristön muutokseen on aina sama ja yksinkertainen. Mitään ei opita.
  Vastaa
  jolle 19.4.2018 at 18:56

  Artikkelin otsikko ”Syyttömyysolettama vaihtumassa syyllisyysolettamaksi” on suoraan uusliberalismin sanakirjasta, jossa
  sana tarkoittaa aina vastakohtaansa. Saksalainen professori Mausfeldt käyttääkin neolineralistien terminologian yhteydessä sanakirjan sijaan sanaa ”Falschwörterbuch” .
  Mihin näitä röyhkeitä valheita kuten Venäjän tai Damaskoksen myrkytyssyytökset ilman minkäänlaisia todisteita oikein tarvitaan. Sodan aloittamiseen Syyriassa? -Tilanteesta jota kohti oltaisiin menossa kuvataan seuraavassa artikkelissa:
  https://no-zensur.de/2018/04/18/donald-trump-und-der-untergang-des-britischen-weltreichs/
  Vastaa

  JÄTÄ VASTAUS

  Ilmoita sähköpostilla tulevista kommenteista.

  Ilmoita sähköpostilla uusista postauksista.
  HAKU
  Avainsanat
  al-Qaida CIA disinformaatio Donald Trump EU euro globalisaatio Hillary Clinton hyvinvointivaltio infosota Irakin sota Isis Israel isäntämaasopimus Juha Sipilä Kiina korruptio köyhyys leikkaukset Libya media Nato pakolaiset propaganda Saksa sananvapaus Saudi-Arabia Sauli Niinistö Sipilän hallitus sota Suomi Syyrian sota terrorismi trollijahti Turkki työllisyys Ukraina Ukrainan kriisi valtamedia velka Venäjä veroparatiisit WikiLeaks Yhdysvallat Yle
  Suosituimmat artikkelit & sivut

  Syyttömyysolettama vaihtumassa syyllisyysolettamaksi
  Syyttömyysolettama vaihtumassa syyllisyysolettamaksi
  Sananvapaus – uhanalainen laji!
  Sananvapaus – uhanalainen laji!
  Sodat elintärkeitä globalistien agendalle
  Sodat elintärkeitä globalistien agendalle
  Valkeus paljastaa pimeyden työt
  Valkeus paljastaa pimeyden työt
  Israel sotkeutuu Syyriaan
  Israel sotkeutuu Syyriaan

  Vastavalkea Facebookissa

  Vastavalkea Facebookissa

  Vastavalkea — Tilannehuone
  Osallistu keskusteluun myös Vastavalkean Tilannehuoneessa!

  Vastavalkea
  MEISTÄ
  Vastavalkea on Vastavalkea ry:n julkaisema puoluepoliittisesti sitoutumaton verkkolehti. Meihin voit ottaa yhteyttä osoitteella toimitus@vastavalkea.fi
  SEURAA MEITÄ

  Käyttöehdot Palaute / artikkelivinkki Tietoja Vastavalkeasta

  © Vastavalkea
  LISÄÄ ARTIKKELEITA
  Suomeen kansanäänestys EU:n liittovaltiokehityksestä
  18.7.2015
  ”Epämääräiset vastavalkeat” ja muuta trollausta
  25.10.2015
  Timo Soinille ministeriys on miljoonaa köyhää tärkeämpi
  15.8.2015

 10. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ettökö sananvapaus päättyikin tähän tällä palstalla vai miksi pitää odottaa kommentin hyväksyntää?

 11. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Erkille.

  Kaksi kommenttiasi on tullut näkyviin. Yksi puuttuu. Kommentit eivät pitäisi tarvita hyväksyntääni. Olen kuukausia sitten asetuksen poistanut. Itse asiassa on mukava saada kommentteja, ettei aina tarvitse itse kirjoitella jatkokertomuksia. Voi kommentoida kommentteja.

  Nyt ovat ehkä eri miehet, vai pitäiskö sanoa henkilöt, toteamassa tapahtuneita. Saddamin tuhoaminen oli tarkoituksellista. Saddam käytti kemikaaleja omaa kansaansa vastaan. Tai pitäisi sanoa omassa maassa olevia heimoja ja vääräuskoisia vastaan. Kurdit tuntuvat olevan monen hallitsijan hampaissa. Ovat ehkä lujempaa tekoa kuin muut arabit.

  Piilossa olikin pitkä juttu, hyvä kun nettiin mahtui. Täytyy sanoa, että tietoa on monen laista ja eri tarkoituksissa tuotettua. Siinä lukijalle onkin pohtimista, mikä pitää paikkansa ja mikä osa tiedosta on oikeaa ja mikä pluffia.

  Eri maiden käyttäytyminen omiaan kohtaan antaa hyviä viitteitä lukujalle heidän toimintamoraalistaan ja syyn olla varuillaan heidän antamiensa tietojen suhteen. Toisaalta kukaan ei ole puhdas valehtelusta. Toisille se vain on luontaisempaa. Maailman käsitys asioista on yleensä ajan mittaan osunut oikeille jäljille.

  Tuo syyllisyysolettama vastaan syyttömyysolettama on mielenkiintoinen asia. Ilman syyllisyysolettamaa mitään rikosjuttua ei pystyttäisi penkomaan ja tutkimaan. Aina kun rikos on tapahtunut suoritetaan profilointi, vaikka kuinka se olisi kielletty. Jostakin tutkimuksissa on lähdettävä.

  Erkki, kannanoton liitteessäsi puhutaan liika siionisteista. Se kertoo asenteesta ja vie kertomukselta uskottavuutta. Haiskahtaa natsismilta.

  Täältä Suomesta käsin emme pääse totuuteen. Olemme todennäköisyyksien varassa ja siihen meillä kullakin on oikeutensa ja omat perusteensa.

  Kaikkihan tietävät ettei sodassa ole totuutta. Kaikki osapuolet käyvät ”oikeutettua” sotaa. Myöskin Venäjä hyökättyään Mainilan laukauksien johdosta maahamme 1939. Venäjä itsekin on myöntänyt jossain heikossa hapessa ollessaan ampuneensa mainitut laukaukset omalta puolen omalle puolelleen.

  Se että tarkastajat eivät pääse tutkimaan kaasuiskupaikkaa, kertoo omaa tarinaansa syyllisyydestä. Paikallahan ei enää ole kapinallisia. Vain Syyrian armeijan joukkoja ja Venäläisiä. Jos heillä ei ole tarvetta pimittää mitään, heillä on mahdollisuus turvata tutkijoiden työskentely täysin.

css.php