VENÄJÄ ALTAVASTAAJANA LÄNNEN ME TOO:SSA

Venäjän käyttäytymisessä on yhtäläisyyttä Me Too kanssa samoin lännen reaktioissa. Meidän itänaapurimme ei osaa toimia kuin me haluaisimme tai yleiset kansainväliset säännöt edellyttäisi. Venäjä haluaa esiintyä miehekkäänä noudattamalla menneen ajan perinteisiä tapoja. Lännen ”feministiset” maat suosivat paremminkin tyylikästä esiintymistä. Epämääräisetkin hankkeet hoidetaan niinkuin ne olisivat lain mukaiset. Omat kansalaisetkin sitä edellyttävät, vaikka ehkä ovat tietoisia todellisuudesta.

Venäjä ei taida pystyä samaan kuin Aku Louhimies ja muut kumppanit. Eli pyytämään anteeksi käytöstään. Kuvitellaampa tilannetta, jossa Venäjä nöyrästi pyytäisi anteeksi ja lupaisi parantaa tapansa läännen vaatimusten mukaiseksi. Syntyisikö siitä ylitsepursuava ystävyys ja yhteistyö länsimaiden taholta. Suorastaan nyyhkytarina.

Vai olisiko antteksipyyntö edes uskottava ja lännessä mietittäisiin kuumeisesti mikä koira nyt on hautauksen kohteena. Kyllä kansainvälinen politiikka on mielenkiintoista vaikakin pikkusieluista.

Lopputulos kaikesta tulee olemaan ns. hiljaiset hautajaiset koko hankkeelle. Kansalaisten mielenkiinto herpaantuu muutamassa viikossa ja polittinen muisti sammuu kolmessa kuukaudessa. Uudet ongelmat pukkaavat tämänhetkisen syrjään, historioitsijoiden käsittelyyn sitten aikanaan.

5 kommenttia artikkeliin “VENÄJÄ ALTAVASTAAJANA LÄNNEN ME TOO:SSA”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Käsittelipä mitä asiaa tahansa, etenkin politikkaa, on aihe syytä kääntää ensin nurin ja sitten pyöritellä ylös alas ja ympäri. Etsien sitä todennäköistä oikeata kulmaa. Voi tosin olla, ettei sitä oikeata kulmaa kyseisessä tapauksessa ole olemassakaan. Sitä kutsutaan ankaksi.

  Mielipidemittaukssessa kokoomus on taas eturivin puolue. Saatiinko tuo tulos erikoisella tapahtumaketjulla. Kokoomuksen johtavat persoonat, Orpo ja Jan Vapaavuori näyttävät olevan eri linjoilla hallituksen tärkeimmästä uudistuksesta. Sopassa esiintyy Elina Lepomäki ja muutama muukin kokoomuslainen. Jokaiselle on jaettu oma roolinsa joko tieten tai heidän tietämättään. Erimielisyydellä yleisölle syötettiin ajatus että sote on nyt vaarassa ja puolueen kannatus katoamassa. Kansalaisten käyttäytymistä ohjailtiin näin psykologien suunnitelmalla ja operaatio onnistui. Kansalaiset riensivät apuun ja mielipidemittaus saatiin taas kohdalleen, näyttämään hyviä kannatuslukuja. Nyt näiden herrojen täytyy nokitella jonkin aikaa uskottavuuden säilyttämiseksi. Näinkin asian voi nähdä ja voisi se niinkin olla.

  Ranskasta kantautuu myös tuollainen manipulaatio. Iäkkään juutlaisnaisen puukotus on todella tarkoin harkittu kohde. Hän oli pelastunut natsileiriltä hengissä. Näemme varmaankin pikapuolin, kuka hyötyi tuosta murhasta ja kuka menetti kannatustaan. Vai oliko kansan reaktio virhearvio ja teko suoritettu ja kohde valittu ilman asiantuntemusta. Vaikuttaa kuitenkin sille, että politikka on teon motiivi.

  Joutuessaan politikan pelinappulaksi ihmishenki ja yhden ja useammankin ihmisen kohtalo ei paina mitään.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Vanha juttu siltä ajalta, kun linja-autoissa oli rahastajat erikseen. Se miksi jutussa yleensä esiintyy mummu eikä pappa on pohtimisen arvoinen asia. Olisiko tuosta sukupuoliroolituksesta kysymys. Tai mummuille on opittu nauramaan ja mummut on vastavuoroisesti hymyilleet naurajille.

  Mutta itse juttuun. Saatui niin, ettei linjurissa ollut muita matkustajia kuin tuo kyseinen muummu. Rahastaja oli koiranleuka ja epäili kyydin tulevan kalliiksi kun näin isolla autolla yksin matkustaa. Mummuhan pelästyi ja jäi kyydistä ennen määränpäätään.

  Tuo juttu tuli mieleen kun kirjoittajat ovat tästä blogista kaikonneet. Joko viimeisenkin on poistuttava tai lisää kustannusten jakajia tulee haalia lisää.

  Muutoin olen sitä mieltä että asioista kannattaa olla hyvin perillä, ettei käy kuten matkustajamummulle. Kansan mielipidettä saa seuratuksi vain kansaa kuulemalla, mutta yksi tai kaksikaan ei tee vielä kansaa.

  Paikalliset luottamushenkilöt ja miksei viranhaltijatkin voisivat saada ajatuksiaan esille ja vastavuoroisesti imettyä kansalaisten aatoksia päätöksiinsä. Kansalaisten kannaottoja tosin pitää sietää ja voi niihin ottaa kantaakin.

  Väylä on avoin, niin ainakin luulen.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Aika mielenkiintoinen tämän blogin kehitys. Hämeen Sanomien ylläpitämänä kirjoittajia oli todella paljon ja aiheet ristelivät monella suunnalla. Nyt kun niinsanottu viitekehys muuttui, koettiin se omille ajatuksille tai statukselle sopimattomaksi. Asioista kiinnostuneita kansalaisia näyttää kuitenkin seuraavan kuinka jutustelu palstalla kehittyy. Vaikka blogi onkin laitapuolta varsinaisesta valtavirrasta.

  Joskus jää ihmettelemään mistä ilmiöt syntyvät. Jotkut kantavat kauaskin. Aika kuitenkin täyttyy jokaisen ilmiön kohdalla ja uutuudet valtaavat alan. Yksi on harvoin ilmiö, mikäli se ei ole ilmiömäinen suoritus. Ilmiöön tarvitaan joukkoja. Jannella on nyt vetovastuu ilmiön synnystä.

  Korostan, että olen tämän katoilmiön ihmettelijä, en vastuunkantaja enkä markkinoija.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kun tuota aloittamaani pohdiskelua jatkaa. Herää kysymys, mistä blogi oikeastaan muodostuu? Tässä tapauksessa blogin pitäjä ei määrittele minkäänlaisia reunaehtoja tai puutu ainakaan toistaiseksi kirjoitteluun, eikä muutoinkaan esiinny blogin arvostusta lisäävänä tai sen arvostusta vähentävänä tekijänä. Blogin pitäjä on taustalla todella hiljaa. Blogin sisältö ja myös arvo muodostuvat kirjoittajien lausumista ja kirjoitusten sisällön mielenkiintoarvosta.

  En todellakaan pysty tältä paikalta arvioimaan mikä syntyneeseen ilmiöön on vaikuttanut. Vanhojen kirjoittajien esillepano aiheesta voisi selvittää ja ratkaista tai ainakin valottaa ilmiön syntyvaihetta ja syitä.

  Syiden selviäminen voisi kertoa muidenkin ilmiöiden ja ihmisten käyttäytymisen selityksen. Markkinointimiehet voisivat käyttää tietoa omiin tarkoituksiinsa. Voihan tosin olla ettei ilmiössä ole mitään uutta tai mitään opittavaa.

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Näyttää sille, että viimeisen tulisi sammuttaa valot. Annetaan tuikun kuitenkin lepattaa. Kulo on joskus vaikea hallita alkuun päästyään. Varsinkin suo voi kyteä kauan ennenkuin ilmiliekit nousevat näkyviin. Sammuttaminen onkin sitten työläs. Tuli saattaa kaivautua ja säilyä talvenkin yli.

css.php