POLITTISET VANGIT

Onko Katalonian erotettu aluejohtaja vielä Suomessa. Jos hän on poistunut saavat suomalaiset viranomaiset ehkä säilyttää pienen osa kasvoistaan. Jo tuo uutinen, että Puigdemont aijottiin palauttaa on häpeällinen. Puigdemontin pidätysmääräys ja yleensäkin viraltapano näyttää selvästi polittiselle. EU:n yksi suurimmista jäsenvaltioista ei kunnioita demokraattisia vaaleja ja rauhanomaisia kansan pyrkimyksiä. Katalonia täyttää ennen arvossapidettyjä itsenäisyyden edelletyksiä. Kansa, alue, kieli ja vielä hallinto sekä tahto hoitaa omat asiansa itse. Nuo ehdot Suomikin täytti aikanaan.

Meillä on keskellä Eurooppaa valtio, Espanja, joka toteuttaa polittista oikeudenkäyttöä. Vastoin kaikkia demokratian pelisääntöjä. EU:n viralliset elimet ja mepit ym. ovat täysin hiljaista porukkaa. Turkin vastaavasta käytännöstä kyllä pidetään porua.

Suomi on EU:ssa päässyt isojen poikien joukkoon ja haluaa olla heille 100 %:sti lojaali kaikissa asioissa. Me itsenäinen valtio. Niin olemme aina menetelleet isompiemme edessä. On unohtunut, että mekin olemme itsenäistyneet eroten suuremmasta omaksi valtioiksi.

Väkisin tuosta Puigdemontin palautusaikeista tulee mieleen Inkeriläiset, jotka Suomi palautti Neuvostoliittoon, pienen joukon juutalaisia teloitettavaksi Saksaan, sekä Suomen puolesta taistelleet virolaiset vapaaehtoiset, joiden kohtelu ei tuo meille kunniaa.

Katalonian ja koko Espanjan tilanteesta huokuu diktaattori Francon perinteet. Hänen tapansa hallita ja sortaa kansaansa on vielä voimassa oleva menetelmä Espanjassa. Se on tehokas tapa, aikansa.

3 kommenttia artikkeliin “POLITTISET VANGIT”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Puigdemontin pidättäminen Saksan rajalla kertoo paljon EU:sta. Tärkeätä ei ole yksi ihminen eikä länsimaita kannatteleva demokratian periaate. EU:n ja sen hallinnon kasassa pysyminen nousee ohi muiden periaatteiden. Länsimaisista arvoista ollaan tässä yhteydessä kovin hiljaa. Tuo yhtenäisyys on juuri nyt tärkeä, kun Englanti on irrottautumassa järjestöstä. Maahanmuutto repii varsinkin uusia jäsenmaita erilleen hallinnon käskytyksestä. EU tiivistää valtaansa eli imee päätöksenteko-oikeutta jäsenvaltioilta. Joten myös Espanjan hallinto tulee pitää tyytyväisenä.

  Eu:ssa toimiva henkilöstö, mepit ym. ovat vaitonaisia. Järjestelmän ylläpito on myös heidän etunsa. Hyväpalkkainen tulo säilyy ja säylyy mahdollisuus myös uusille tulokkaille sanoisiko ”elvistellä” tärkeyttä muiden silmissä. Itse asiassa vain muutamat ihmiset käyttävät todellista päätösvaltaa Unionissa. Kun henkilö siirtyy kotimaansa hallinnosta Unionin päättäjäksi hänen asenteensa muuttuu välittömästi. Tehdäänköhän ko. henkilöistä luonnearvio sopivuudesta ennekuin paikka aukeaa. Periaatteenahan onkin ettei yksittäisen jäsenvaltion etua saa ajaa. Unionin etu tulee olla etusijalla ja se näkyy.

  Melkein poikkeuksetta hallinnot ajautuvat ennen pitkää pitämään kiinni pysyvyydestä kuin rehdistä hallitsemisesta. Juuri tuohon tautiin hallinnot kuolevatkin. Ilmiön perusvire näkyi ns. arabikeväässä. Hallinto ei ollut enää ihmisiä varten vaan hallinnon ja vallan vuoksi.

  Reaktioissaan länsi-ihminen ei tule ehkä toimimaan kuin arabikansat, mutta hallinto saattaa ja todennäköisesti kaatuukin hallinnon omaan jäykkyyteen. Historia kertoo, että näin on aina käynyt ja tulee aina käymään. Ja sehän on pelkästään myönteinen asia. Näin ihmiskunta remuaa ajassa eteenpäin. Hyvää ja valmista ei tule koskaan.

  Elämme vielä niin hyvinvoivassa mukavuudessa, ettemme ole reakointikykyisiä. Miedänkin mielestämme yksi henkilö saa mennä. Olipa kovin Raamatullinen toteamus. ”Parempi että yksi kuolee kuin koko kansa kärsii.”

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Ihmeen rauhallisesti eurooppalaiset suhtautuvat Katalonian tapahtumiin ja polittisiin pidätyksiin. Ja niistä mahdollisesti tuomittaviin pitkiin vankeuksiin. Vai uskooko kansa, että henkilöt ennen pitkää myös polittisista syistä vapautetaan.

  Venäjä toimii kuten Espanjakin tai paremminkin Espanja toimii kuten Putinin Venäjä. Espanjan nykyinen hallitus on täysin korruptoitunut. Onkin mahdollista, että Kataloniaan kohdistetut toimet ovat peiteratkaisuja korruption salaamiseksi tai unohtamiseksi.

  Unioni puuttuu herkästi tiettyihin yksittäisen maan asioihin. Heidän ajattelunsa näyttää olevan valikoivaa kuten muistikin joskus. Muistaa vain asiat joista on kiinnostunut. Tai EU:n kohdalla, mistä on Unionille hyötyä tässä ja nyt.

  On mielenkiintoista kuinka maailman tapahtumista voi vetää johtopäätöksiä, kaikista siihen liittyvistä vivahteista. Voivat olla vääriäkin päätelmiä. Tosin aina kannattaa kokeilla osuuko ajatteluni oikeaan. Siinä saattaa oheistuotteena kehittyä.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Saksalle ja Ranskalle, näille Euroopan johtomaille Unionin koossa pysyminen on hyvin tärkeä. He saavat tahtonsa toteutettua Unionin kautta. Juuri tuo piirre saattaa koitua Puigdemontin ja muidenkin pidätettyjen kohtaloksi. Jos minä nyt tässä kirjoituksessa kehottaisin eurooppalaisia poikotoimaan Katalonian- ja pidätettyjen puolesta, synnyttäisikö se aiheen antaa pidätysmääräys. Olisinko tällä mielipiteelläni liittynyt ”kapinallisiin”. Suomihan on Unionin jäsen ja mukana kanainvälisessä Interpolissa, jolla ihmiset haravoidaan kiinni.

  Kait tuo järjestelmä on alunperin tarkoitettu oikeille rikollisille, ei eriäviä tai erilaisia mielipiteitä lausuville eurooppalaisille.

  Jos Saksa luovuttaa Puigdemontin, kertoo se samaa tarinaa kuin Putinin Venäjä, ettei valtarakenteita saa horjuttaa rankaisematta. Molemmat, Venäjä ja Saksa (Unioni Espanjan asialla) käyttävät voimassa olevaa lainsäädäntöä ”sovellettuna” tarkoituksiinsa. Venäjän silmässä näemme ison roskan, mutta omasta silmästä kaihikin jää huomaamatta. Kaihi kun tekee näkökentän harnaaksi, jättäen yksityiskohdat hämäriksi.

  Aikanaan EU:ta kaupattiin kansalaisille vapaalla liikkuvuudella ja liikkuvuutta lisäsi vielä yhteinen raha. Kukaan ei kertonut mitä ylempi taso sai. Kansa tyytyy todella pieneen syöttiin kuten Sotessa aivan samankaltaiseen etuun, valinnanvapauteen. Kansa ei huomaa, antteeksi vain, että nämä ovat pelkkiä syöttejä, tosin toimiviakin, todellisten etujen ajamiseksi ylemmälle tasolle. Vertailun vuoksi Venäjä, lue Putin, käyttää vastaavaan tarkoitukseen kansallistunnetta. Halpa ratkaisu.

  Yksittäisen tai edes pienen ryhmän edut eivät paina kun kysymyksessä on politikkojen lanseeraamasta ”yhteisestä edusta” kysymys.

  Tämä on aivovoimistelua, mutta ehkä sisältää todellisuuttakin.

css.php