MILLAISTA YHTEISKUNTAA SUOMEN POLITIIKALLA RAKENNETAAN.

1. Säätiöiden verovapaus sijoituksille. Miljardiluokan varallisuuksille.
2. Ilmaiset oppimateriaalit kaikille taloudellisesta asemasta riippumatta.
3. Ilmaiset terveyspalvelut kaikilla varallisuudesta ja maksukyvystä riippumatta. Ilmainen pääsy juuri niihin palveluihin joista ennen kukin maksoi itse.

Politikka on todella äärioikeistolaista ja juuri heitä hyödyttävää. Vaarallisinta tässä on, ettei kansa tunnu reakoivan menoon millään tavalla. Tämä passiivisuus ei tiedä hyvää. Elääkö kansa jo omaa elämäänsä ja suunnittelee omia ”verohelpotuksia”. Verohelpotuksia, joiden saanti ei vaadi lainsäätäjän toimia.

Saattaa olla, että monet joutuvat vasten tahtoaan äänestämään vasenmmistoa saadakseen menoon jotakin tolkkua. Valtion kassa ei kestä näitä kuluja vaikka kansa pysyisikin rehellisenä ja veronsa maksavina.

Näitä ajatuksia on luettavissa gallupeista. Kokoomuslaiset edunsaajina kannattavat puoluettaan ja demarit ovat kiipeämässä oikeudenmukaisen ilmeensä takia kärkipaikalle.

2 kommenttia artikkeliin “MILLAISTA YHTEISKUNTAA SUOMEN POLITIIKALLA RAKENNETAAN.”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Keskusta menettää kannatustaan Sipilän oikeistolaisuuden takia. Keskusta ei ole löytänyt linjaansa nimenmuutoksesta huolimatta. Periaatteessa keskustalla olisi mahdollisuus Suomen puolueeksi, oikeudenmukaisuuden kannattajaksi. Sen ilmeen synnyttäminen vaatisi oikeita koko kansaa ja valtiota hyödyttäviä ratkaisuja.

  Monet keskustan puoluejohtajat ovat olleet tempoilevia oman etunsa ajajia. Esko Aho yhtenä esimerkkinä. Esiintyy laaja-alaisena osaajana, mutta se oma lehmä on ojasta nostettava ja ajaa muiden tehtävien ohi.

  Jos Demarien johtoon puolue saisi värvätty Li Anderssonin, tulisi demareista pääministeripuolue ensi vaaleissa. Vielä varmemmin, jos vasemmistopuolueet löisi hynttyyt yhteen. No se auheuttaisi kuhinaa oikealla. Lähdettäisiin kohti kaksipuoluejärjestelmää. Keskustaa ja kokoomusta en haluaisi nähdä yhdistyneinä ainakaan tällä hetkellä. Keskustalla ei ole vahvaa keskustalaista puoluejohtajaehdokasta. Nimenomaan keskutalaista.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Keskustassa Berneri on puhdasoppinen oikeistolainen. Siitä ei kait kukaan ole eri mieltä. Nyt tämä Bernerin uusin idea, (kait se häneltä on) sähköpyörätuki Berneristä. Uusi ”asumistuki”, joka nostaa vuoren varmasti tuotteiden hintoja. Vain pyräkauppiaat ovat sitä mieltä, ettei tuella ole hintoihin vaikutusta. Jo kauppiaiden mielipide varmistaa, että tuki on valtiolle turha menoerä ja todellisuudessa tulonsiirto yrityksille. Muutkin alat alkavat odottaa, etteikö heidänkin liiketoimille löytyisi tukitoimia. Kyllä Bernerinkin pitää tietää miten tuki tulee vaikuttamaan hinnoitteluun. Se onkin tarkoitettu yritystueksi.

  Tuollaiset henkilövalinnat pilaavat Keskustan mainetta ja vievät uskottavuutta. Jotain tolkkua valtion rahankäytölle pitäisi saada. Aikoinaan Kokoomuskin oli niukka yhteiskunnan rahojen jaossa. Nyt rahanjako on vaaliväline ja galluppien kaunistaja.

css.php