TUNNISTEET

Meidät tunnistetaan yksilöiksi ihmismassasta erilaisin menetelmin. Siinähän ei ole mitään uutta. Biometriset tunnisteet käyttävät ikivanhaa keksintöä hyväkseen. Meidän naamavärkkimme on suunniteltu aikanaan yksilöllisesti. Olisiko siinä jo ajateltu tulevia tekniikoita. Vai oliko se alunperinkin tarkoitettu erottamaan meidät toisistamme. Aika vähillä muuttuvilla elementeillä saadaan monenkirjavia muunnoksia. Kahta samanlaista ei taida palloltamme löytyä. Vielä nämä alueelliset perustyypit maanosittain antavat valikoimaan väljyyttä. Nimeen yhdistettynä meidät on todettu ainutlaastuiseksi itse kukin erikseen.

Yhteiskunta on numeroinut meidät pystyäkseen hallinnoimaan meitä ja meidän varojamme, velvollisuuksiamme ja vapauttamme.
Numerointi mahdollistaa tarkan seurantamme monen muunkin toimesta kaikkinaisiin tarkoituksiin.

Pidämme itsestämme CV:tä eli ansioluetteloa, jolla esitämme ansioitamme pyrkiessämme ansaitsemaan elantoamme.

Sitten, kun meidät on nimeltä kutsuttu ja kirjat avataan, seurannan tulokset esitetään, korteilla kerätyt tiedot kalpenavat. Tuo kaikki on ollut mahdollista ilman siruttamistamme. Eli hyvin vanhoista systeemeistä puhumme, vaikka luulemme olevamme nykyihmisiä, omillamme.

Kommentointi on suljettu.

css.php