SAMA POHJALEVY

Välillä unohtuu ihmettelemään kuinka ihmiskunta voi olla joistain asioista niin yksimielinen, kun taas toisista, pienistäkin, tappelemme verisesti. Kun jotkut asiat kääriytyvät yleisesti hyväksytyiksi, kellekkään ei pälähdä mieleen, että voisi olla toisinkin. Vaihtoehtojakin saattaisi olla. Yleisesti hyväksytyn murtaminen saattaa olla henkilökohtainen katastrooffi. Arvostuksen menetys.

Autoteollisuus on vasta hiljakkoin ymmärtänyt millainen kustannussäästö syntyy kun samalle pohjalevylle tehdään useita eri automalleja. Muotoillaan vain näkyvät osat uudella erilaisella tavalla. Näin syntyy eri käyttötarkoituksiin tai erilaisille käyttäjille tai vain erilaisilla mieltymyksillä varustetuille asiakkaille sopivia autoja.

Mielenkiintoisessa Tv-ohjelmassa käytiin myös galabagos-saarella. Yllättävää oli kuinka kilpikonnakin on rakennettu samalla periaatteella kanssamme. Panssarista löytyivät samat kylkiluut kuin meillä, mutta toisellaisella merkityksellä.

Nyt kysymys kuuluukin keksikö joku kauan kauan sitten rakentaa luomakuntaa yhteiselle pohjalevylle vai kehityimmekö samasta lähtöpisteestä eri suuntiin kuten yleinen vallalla oleva käsityksemme on. Käytetty ratkaisu on todella fiksu. Pitäisi arvioida onko kyseinen menetelmä älykäs ratkaisu vai sattumanvarainen kehityskulku.

Silläkin on merkitystä, että me yhtenä luonnon osana tarkastelemme tapahtunutta olematta itse mitenkään tapahtumien ohjailijoita. Olemme vain jälitarkastelijoita. Etsintä jatkuu.

9 kommenttia artikkeliin “SAMA POHJALEVY”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Kyllä kai se niin on. Aluksi ihmisen alkiokin muistuttaa sammakkoa, sitten jossain vaiheessa sian porsasta. Sitämukaan kun kromosomeja muodostuu lisää ketjuun muoto muuttuu. Mutta ydenkin pykälän kun menee pieleen, niin voi syntyä ihan mikä vaan.

 2. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Aikoinaan kun ”jumalat” kloonasivat ihmistä maapallolle asustelemaan, niin jostainhan se pohjalevy piti ottaa, jolle sitten uudet ominaisuudet kasattiin.

  Mä olen ihmetellyt tuota raamatun tekstiä 1Moosen kirjaa Genesistä. Kun maapallollahan oli oli siis jossain vaiheessa, vain 4 ihmistä Aatami,Eeva, Kain ja Abel.

  Sitten Kain riitaantui jostain ihan vähäpätöisestä jutusta, eli kun Aapeli osas sytyttää uhrinotskinsa kuivista viljoista ja Kainin eläinten ruhoissa oli taasen liikaa verta sisällä, ettei ne oikein syttyneet kunnolla ja liekkö ollut märät puutkin mettämiehellä. Jokatapauksessa Kain sitten vihatuksissaan karkas veljeensä kiinni ja tappoi sen Aapelirukan, sitten nää ”jumalat ” häätivät Kainin pois kansansa parista. Ohtaan laitettiin vielä samanlainen merkki kuin Korbatsovillakin oli, ettei kukaan tekis Kainille pahojaan ennenkuin tuomio on täynnä. Sitten kohta, jossain piileskelypaikassaan Kain yhtyi vaimoonsa ja alkoi tekemään lisää kansaa ympärilleen .

  Siis mihin vaimoonsa, mistäs se nyt tuli noin niinkuin ykskaks, taivaaltako pudottivat?

  Vai oliko Kain pikkasen epäonnistunut kloonaus, ja vialliselle pohjalevylle tehty ja Kainin vaimo olikin sitä kansaa josta pohjalevy otettiin. Sitten aikain saatossa Kainin jälkeläisetkin alkoi risteytymään näiden kloonattujen kanssa ja siksipä kai meillä onkin niin riitaista väkeä keskuudessamme?

  Mene ja tiiä, mutta vioishan se olla niinnii …. -tai sitten toisinnii?

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Minua on aina ihmetyttänyt se mahdoton ylpeys, jolla olemme saavutuksiamme kehuskelleet. Tosiasiassa olemme ammentaneet kaiken valmiista. Energiat, raaka-aineet, öljyt, malmit. Se mitä olemme keksineet ovat käyttöönottomenetelmät. Nyt puhutaan pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta. Kuumeisesti etsitään kuinka sitä saataisiin kongretisoitua käytettävään muotoon tai edes todettua pitääkö teoria paikkansa. Jo sitä pimeyttä on, on se ollut jo kauan olemassa. Silloinkin kun me kivitimme saaliseläimiä ruoaksi.

  Tulee mieleen vanha asia. Aikoinaan kohistiin petroolisaabista, uutena keksintönä. Käyttökustannksiltaan halpa auto, saattoi olla silloin suomalaista valmistetta. Tosiasiassa keksintö oli vain veroton hylly, josta polttoaine otettiin. Bensiinistä ym perittiin veroja.

  Kun asioita kerrotaan tieteen nimissä, lakkaa arvostelu. Ei uskalleta esittää kysymyksiä ja asettaa tieteen tuloksia pohdittavaksi.

  Meillä on useinkin kadoksissa suhteellisuudentaju. Näemme pikkuisen nokkaamme pitemmälle. Tiede voisi hyötyä, jos myöntäisimme tosiasioita. Saattaisi vaikuttaa jopa tutkimusmenetelmiin, niitä parantavasti. Taipuuko viisaiden tutkijoiden mieli onkin visainen kysymys. Ihmismieli on yksi jäykimpiä elementtejä. Rautakankikin on taipuisampi.

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Jotenkin musta on alkanut tuntumaan että Hämäläiset ja varsinkin Hämeenlinnalaiset eivät näe edes nenäänsä pidemmälle, vaikka se nenä onkin siinä silmien alla, noin niinkuin yleensä.
  Hämäläiest, jotka joskus kauan (1918) sitten näkivät tulevaisuuteen, tai olivat näkevinään, ovat lannistettuja kaivelemaan pelkkää napaansa, josko siitä löytyisi jotain kierrätyskelpoista tai kenties syötävää?

  Täytyypä todeta, että hämäläiset ovat nyk. niin munatonta sakkia, että oikein olis jos joku harjoituksissa ammuttu risteilyohjus tuhoaisi koko porukan tuhkaksi taivaiden tuuliin.

  Nääs jos yrität saada keskustelua, aktiivisesti jonkun hämäläisen kanssa aikaan, niin vuoden päästä he kuittaavat takaisin sanoen: Älkää viittikö pulista..me mietitään asiaa kyllä.

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Harkinta on aina hyväksi. Turkulaisetkin sitä harrastavat, funtsaavat. Ollaan Hämeessä nopeitakin. Saatiin melkein autocentteri pikavauhdilla, kovalla innostuksella. Kait se epäonnistuminen on vienyt varovaiseksi. Tosin niin on käynyt monelle hankkeelle ympäri Suomen. Miten se olikaan se Hartolan vesiosuuskunta?.

  Centterin oikeudenkäyntiä lehtien palstoilta seuraten on ihmetys ollut päällimmäinen tuntemus. Mitenkä huomattaville rahoittajille pitää ensin lähettää hurja tukku rahaa vakuudeksi, että he voisivat lähettää paljon rahaa hankkeelle takaisin. Kuulema jopa yleinen tapa. Kuulin tuosta tavasta kyllä ensimmäisen kerran. Nigerialaiskirjeissähän sitä on käytetty. Mutta että yritystoiminnassa, on se jotain uutta. Siellä Hartolan puolessa ei taideta olla vielä näin kehittyneitä yritysten pyörittämisessä.

  Hämäläisissä kuten muissakin on monenlaisia. Kullakin on omat kokemuksensa, varsinkin uutena tulokkaana saattaa havaita ennen tuntemattomia piirteitä. Tavat kun ovat eri puolilla Suomeakin erilaiset, vaikka samaa kansaa olemmikin.

 6. Joo kyllä mäkin olen sitä asiaa fundeerannut jo pitkään.
  Kun täällä Hartolassa kunnan päätäntäelimissä istuu persauksiaan kiillottamassa ja kokouspalkkioita kyttäämässä sellainen porukka, joista n. 90% on jonkinlaisen yrityksen pyörittäjiä.
  Ja kun ne hoitelee tätä kunnan taloutta miten sattuu, niin kuinkahan niiden omat firmat oikein toimiikaan.
  Sitten kun siihen samaan yhtälöön lasketaan vielä muutama muistinsa menettänyt virkamies ja laskentataidoton talousasioiden laskentaelin.
  Niin voidaan sanoa että siinä sitä k#siojan reunalla hoiperrellaan.

  Niinkuin nyt vaikka noin esimerkkinä muistamattomuudesta ja laskutaidottomuudesta. Tää taannoinen koulukauppa, kun virkamies laittoi koulun myyntiin huutokaupat.com sivuille.
  No kunnan alkuperäisissä suunnitelmissahan oli että koulu myydään mutta että 2 hehtaarin tontti vuokrataan sitten koulurakennusten ostajalle. Mutta sitäkös se virkamies muisti. Se lätkäsi koulun ja tontin samaan nippuun, josta sitten eräs Hattulalainen hotelliliikemies tarjosi sen verran että taispa jopa 5euroa tonttineliölle tulla hintaa ja rakennelmat ikäänkuin litkoina.
  Ja mitään siellei ole tapahtunut kauppojen jälkeen.
  Musta tuntuu vaan että tää liikemies oli bulvaani, joka kohta myy koulun tontteineen kovalla voitolla vaikkapa suurmoskeijan puuhastelijoille tms..

  Niin että jallallallaaaaaa-jallatijallaa , vaan.

 7. Ja tuo Itäisen Hartolan vesiosuuskunta juttu, sehän se varsinainen farssi olikin.
  Mä jo silloin kun niitä hommia rupesivat vääntämään, sanoin ettei tuosta hyvää seuraa, että konkka siitä tulee.Kun mitään laskelmia ei ollut ja jos jotain olikin, niin nekin sellaisi arveluita vaan että saattaa olla, että asiakkaita tulee taikka sitten ei.. Mutta mitäs ne mitää uskoneet, nauroivat vaan päin naamaa ja vetelivät putkistojaan sinne tänne ja pilasivat monet kaivot ja luonnonlähteet linjojen varrelta. Vaikka yhtään liittyjää ei ollut tiedossakaan vielä. Ei kaikkein vähiten siksi kun kukaan ei vielä tuolloin tiennyt kuinkapaljon pitää siitä liittymästä pulittaa.

  Sittemmät koukerot konkurssin ja kunnan takauksen erääntymisen jälkeen, naurattaa vielä pitkään ja monia.

  Kunta osti ensin runkolinjat konkurssipesältä 50 k€, sitten ne myytiin konkurssipesän raunioille entisten puuhatelijoiden perustamalle Koittitiimille takaisin 49 k€:llä ja sitten siihen samaan kauppaan sisällytettiin 200 k€n sopimus, että kunta saa jokaisesta uudesta liittyjästä 10k€ riihikuivaa rahaa seuraavien kymmenen vuoden aikana.

  Nyt on vaan niin hassusti että kun tää hiukka yli 50 talouden muodostama Koittitiimi ei toimi vesiosuuskunnan statuksella, eikä sillä ole vahvistettua toimialuettakaan, niin sepä ei enää voikaan uhkailemalla pakottaa alueen kiinteistöjä liittymään putkistoihinsa ja alkaa kiskomaan maksuja. Joten näyttääpä siltä että ei kovinkaan kummoista tunkua liittymiin ole?

  Mulla tuo kaivovesi mennyt sen verran ikävän makuiseksi, ettei edes koirakaan halua sitä juoda. Kiitos siitä kuuluu hartolan rakennusviranomaiselle joka ei valvonut runkoputkityömaita, käymällä kertaakaan työmaalla tarkastelemassa, mitä siellä touhuiltiin kun ojaa kaivettiin minne sattuu ja niihin hautailtiin mitä sattuu.(kuusen oksia ja kantojakin, n. 50 reilunkokoisesta kuusesta)
  Mä ottaisin kyllä mielelläni vaikka pelkän vesiliittymän, olen sitä pyydellytkin alkaen vuodesta 2001, kun silloin jo ensimäinen pelkkään vesijohtoon perustuva vesiosuuskunta perustettiin lähitienoolle. Silloin se yksittäisen putken veto oli kuulemma niin kallista puuhaa ettei siihen voinut liittyä. Tuolloin mulla oli vain sellainen ihan yleisen tien laidassa ollut kivikehäkaivo, josta aina kesällä loppui vesi. Sittemmin rakennutin uuden kaivon keskemmälle tonttia, siitä ei ole vesi loppunut koskaan, mutta se nyt on lähinnä ”kantovettä” (kuusenkatovettä) nykyään! Haluaisin siis ainakin vesiliittymän josta saisin raikasta vettä käyttööni, miksei se paskaputkikin, mutta onhan mulla umpisäiliö joka tyhjenee tankkiautollakin, mutta jos siitä pitää maksaa enemmän kuin koko kiinteistön arvo on, niin pitäkööt putkensa ja vetensä, mennään näillä niin kauan kuin henki pihisee.
  Kun ei tosiaankaan ole mitään halua alkaa ylivelkaantumaan, kun en pienillä (paljon alle virallisen suomessa hyväksytyn köyhyysrajan 1360 euroa/kk käteen) tuloillani kykene maksamaan velkoja. Eikä velanottoon ylivarojen voi kukaan eikä mikään lakikaan pakottaa!

  Kohtuullisena summana pitäisin jotakuinkin 3500 euroa. Koska vesijohtoon liittämisen seurauksena kiinteistön arvon väitetään nousevan, niinkuin se tekeekin kiinteistöverotusarvon nousuna, niin kuntahan saisi maksamallani ”kunnatorppari-taksvärkillä” minunkin kiinteistöstä enemmän taksvärkkiä (kiinteistövero)jota sitten aina vuosittain voidaan tarkistaa, jos ”virkatalon etu niin vaatii”… ja vaatiihan se..

  Onhan tämä nähty…

 8. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Mitekähän asiat olisivat jos ne aina ja joka kerta oikein hoidettaisiin. On nykymenossa hyväkin puolensa. On aiheita mistä kirjoittaa. Että kannattako havitellakaan muutosta. Eletään vain tähän malliin niin kaikki toimii entisellään, vakiintuneella tavalla ja ohjelmalla.

  Tosiasiahan on ettei raha mihinkään katoa, jos nyt ei piipahda paratiisiin ikäänkuin salaa. Väärinkäytöksehän saattavat vain lisätä rahan määrää ja kansantalous kukoistaa. Aina joku viisas keksii mistä menetettyjen resussien tilalle saadaan uutta ja verestä talouden voimaa, eli rahaa.

 9. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Sitä saakin ihmetellä kuinka tarkkaa ohjelmaa ihmisen kehittyminen ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana on . Tuota kehitystä ei ole perustettu raikäkorttiaikana. Silloin on ollut käytössä digiäkin edistyneempi ohjelma. Huomattavasti vielä keksimätöntä taydellistä keinoälyäkin parempi. Älykkyys ohjautuu oma-alotteisesti vai olisiko kauko-ohjauksessa jossain meidän häirintämahdollisuuksien ulottumattomissa.

  Nämä ovat kysymyksiä joita katsontakannat ohjaavat tai yleinen vallitseva mielipide. Tai vallitseva mielide vangitsee ajattelumme. Tunnetusti ihmisten rohkeus yltää vain yleisesti sallittuihin kannanottoihin.

  No, yleisen hyväksynnän turvissa on helpompi elellä.

css.php