ONKO TALOUDEN TODELLISUUS MUUTETTAVISSA?

Nyt tänään ilmestyneessä HäSa ma 5.3.2018. otsikossa mainittu kirjoitus on julkaistu. Kirjoitus, josta kerroin yhdessä demokratiaa koskevassa jutussa tässä blogissa.

Kirjoituksen ajatukset poikkeavat merkittävästi tämänhetkisestä talousopista. Siirtäisivät taloudellisesta toiminnasta syntyvää tulosta laajemmalle pohjalle ja tasaisempaan jakoon.

Arvostelen valtion tapaa hävittää omaisuuttaan eli kansan omaisuutta väärällä tavalla. Tavalla joka hyödyttää vain harvoja mutta aiheuttaa kaikille kulurasitusta lisää. Eli valtion varallisuutta valtion toimesta keskitetään polittisin ideologioin.

Valtion viinayhtiö Altiaa ollaan listauttamassa pörssiin ja sitä kautta myyntiin. Altian hallituksen puheenjohtaja oli aamutv:ssä tänään 5.3 kertomassa listautumisesta ja tulevista näkymistä. HÄNEEN PUHEENSA OLIVAT TÄYTTÄ PUPPUA ja kansan ymmärrystä halventavaa. Hän antoi ymmärtää, että vain pieni määrä yhtiön osakkeista saattaa päätyä ulkomaiseen omistukseen ja ulkolaiset eivät voi yhtiössä saada määräysvaltaa ja siirtää tuotantoa pois Suomesta.

KUN RIITTÄVÄ OMISTUS HALUAA TEHDÄ YHTIÖSSÄ MUUTOKSIA HE SEN TEKEVÄT KENENKÄÄN SITÄ ESTÄMÄTTÄ.

Vaikka kansa omistaisi alkuun merkittävän enemmistön, omistus voi siirtyä pikavauhtia ulkomaisiin käsiin riittävällä tajouksella tai oikeanlaisella huhulla. Ratkaisuna olisivat HäSa:ssa esittäni osinkoyhtiöt.

Se, että valtio on huono ja jarruttava omistaja on täyttä puppua. Eli ns. legendaa joka elää lian sitkeästi ja ruokitaan tahallisesti tiettyjen piirien taholta. Omaisuudestakin taistellessa totuus on eka uhri.

Kommentti artikkeliin “ONKO TALOUDEN TODELLISUUS MUUTETTAVISSA?”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Taloustietämystä ei vieläkään pidetä kansalaishyveenä. En tosin tiedä tämän hetken tilannetta koulumaailmassa. Kuinka paljon siellä tietopohjaa lisätään ja annetaanko omalle ajattelulle kunnollista ponnistusalustaa.

    Kansan riittävä asiantuntemus laittaisi talousgurut tarkistamaan väittämiään ja pysymään ainakin lähempänä totuutta. Talous on liian vapaa temmellyskenttä liian pienelle ryhmälle ja heidän ohjaukselleen.

    Nyt ovat piensijoittajat innostuneet osakkeisiin. Sanoisin myöhäsyntyisesti, kun nousu on jo pitkällä ja papereiden hinnat seuranneet nousun mukana ylöspäin. Muutamissa listautumisissa vanhat omistajat purkavat omistustaan. Siinä on yksi hälytyskello kilkattamassa. Yleensä tapahtuu niin että pienet ostavat kalliilla ja myyvät halvalla. Mutta kaikkihan pörssipelissä eivät voi voittaa. Häviäjät ovat hyvin tarpeellisia systeemille. Ilman heitä pörssipeli olisi niukkaa.

css.php