SOTE ON SUOMALAISEN KORRUPTION KEHTO.

Tuohon väittämään ei tarvitsisi perusteluja esittää, asia on niin päivänselvä.

Haluaako pesänjakajiksi myös oppositiopuolueet, voisi olla tarkastelun kohteena.

Nyt tuo kehto toimii hallitustasolla, mutta tulee laajenemaan maakuntatasolle maakuntavaalien jälkeen. Tuohan oli väärä arvio. Se on jo kuntatasolla ja ennakoitujen maakuntien tasolla. Sillä siellä käy valtava kuhina, kuka sotella saa rahastaa.

Jos 18 maakunnan sijaan päädytään 5 alueeseen aiheuttaa se sen verran muutosta, että korruption kertasummat kasvavat päätettävien pottien kasvun mukana. Lepomäen esiintulo saattaa tähdätä juuri tuohon 5 alueeseen ja ketkä ovat tuon esiintulon takana ei vielä ole varmuutta. Siellähän voi olla vaikka puoluejohto. Demarien nousu ykköseksi kannatuskyselyssä sotkee ehkä pakkaa.

Politikassa on se outo piirre, että se asia mitä pidetään esillä on vain vipuvarsi varsinaiselle asialle. Kansalaiset huonosti politikkaa seuraavina kannattavat esillä pidettyä vipuvartta huomaamatta mihin asia kuitenkin johti.

Toistan edelleen vanhaa käsitystäni: Sote on valtava ja hirvittävän kallis virhe. Reetaakin huononpinäköinen sen huomaa. Tai niikuin RKP: puheenjohtaja totesi: Ilkosillaanhan siinä ollaan. Kuten kuninkaan vaatteista vanha satu kertoo. Myötäillen Lepomäen esilletuloa.

Kehdosta kasvu alkaa ja vahvistuu. Sote on juuri tyypillinen tapaus. Kun sitä ei ajoissa pysäytetty, siitä kääriytyi vyyhti ja on kova kynnys torpata kehitys.

Kommentointi on suljettu.

css.php