PAISUVAT ORGANISAATIOT.

Organisaation merkittävin tehtävä on pysyä tärkeänä yhteiskunnan osana. Tuottaa sille asetetun tehtävän lisäksi olemassaolonsa merkitystä korostavaa aineistoa. Saada päättäjät vakuuttuneeksi lisähenkilöstön tarpeesta ja samaalla rahoituksen kasvattamisesta. Organisaatioilla on tietenkin työllisyysvaikutus ja sen purkaminen näyttäisi pahalle. Paras tilanne on kun porukka voi täydentää itseään kuten vapaamuurarit tai leijonat.

Valtio, kunnat ja myös seurakunnat voisivat säästää suuria summia käymällä läpi kaikki organisaatiot ja eritoten niiden rakenteet ja tarpeellisuuden.

Usein systeeminä on perustaa päällikön paikka ja sehän tarvitsee alaisia ja sitten väliportaan päällikkö ja sille myös henkilöstö. Kerran perustettua porukkaa on helppo lisätä. Varsinkin puolueen ylijäämäporukalla. Kaltaistensa parissa on mukavaa. Palvelus vaatii suorastaan vastapalvelusta. Niin homma hoituu ja paisuu. Systeemi on ihmismieleen sisäänrakennettu ominaisuus. Hiekkalaatikolta alkaen tuota kaavaa käytetään.

Kommentti artikkeliin “PAISUVAT ORGANISAATIOT.”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Yhteiskunnan ruokinnassa olevien määrä jatkuvasti kasvaa. Kaikki lainsäädäntö lisää menoja paisuttamalla organisatioita lisätehtävillä ja synnyttämällä uusia tehtäviä ja niille tekijöitä. Yhteiskunnalla on liian suuri pää sitä kannattavaan vartaloon nähden. Eli vapaaseen elikeinotoimintaan nähden. Kansalaisten tuottavaan aktiivisuuteen nähden.

    Uutisointikin ruokkaa käsitystä yhteiskunnan eteenpäinmenosta vain silloin kun hallinto saa uusia tehtäviä. Uutinen ei ole kun kansan oikea elinkeinoelämä vahvistuu. Uutinen on kun yritykset supistuvat vähentämällä henkilöstöään.

    Uutinen pitäisi olla kun Suomen kilpailukyky kohentuu hallintoa purkamalla ja jättämällä vastuuta enemmän ihmisten itsensä hoidettavaksi. Tasa-arvon toteuttaminen pelkän tasa-arvon vuoksi on lyhytnäköistä politikointia ja maksaa yhteiskunnalle tarpeettomasti. Olisi palattava tarveharkintaan. Niin että kansalaiset itse harkitsisivat tarpeensa. Kyllä kansalaiset, ainakin suomalaiset, siihen pystyisivät. Kaiken näköistä systeemiä on polittisen toiminnan johdosta käytettävissä niillekin jotka eivät niitä tarvitse. Mutta käyttävät ne päästäkseen helpommalla. Kaikki tuo nakertaa kansamme henkistä rakennetta.

css.php