PRESIDENTTIEHDOKKAIDEN HAASTATTELUT YLELLÄ JA MTV:SSÄ

Venäjä Venäjä Venäjä. Ala-arvoista, ala-arvoista, ala-arvoista. Molemmilla kanavilla. Haastattelijat esittävät itseänsä ja erinomaisuuttaan, ymmärtämätä mikä on erinomaisuutta. Eivät pyri saamaan äänestäjille tarvittavia näkemyksiä ehdokkaiden esittäminä. Suoranaista päälle huutamista toimittajien taholta. Tarttis vaihtaa toimittajat.

Mitta tuli täyteen kun katsoin MTV:n toimittajien suorittaman Huhtasaaren haastattelun.

Äänestäjänä kaipaisi oikeata asiallista tietoutta kunkin ehdokkaan ajatuksista. Kaikilla on rakentavia avauksia, jotka tulisivat palvelemaan valituksi tulevaa hänen tehtävässään Suomen eduksi.

Tuollaiset työhaastattelut maan korkeinpaan virkaan ovat ymmärryksen pohjanoteerauksia.

5 kommenttia artikkeliin “PRESIDENTTIEHDOKKAIDEN HAASTATTELUT YLELLÄ JA MTV:SSÄ”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Hyvinä aikoina levottomuudet olivat jossain, jossain kaukana, Vietnamissa, Etelä-Afrikassa. Nyt ne ovat kotinurkilla. Rauhattomuus on levinnyt syntyneitä yhteyksiä myöten. Olemme mukana erilaisissa kokoonpanoissa maapallon kaikissa kolkissa. Näin olemme me ja olosuhteemme tulleet tutuiksi niillekin, jotka eivät tämmöisestä maailmakolkasta mitään tienneet. Etenkin tuo liittovaltiomme imee levottomuutta joka ulottuu meille. Meidät samaistetaan. Meitä ei arvioida omana itsenämme. Tässä suhteessa presidentti olisi oikea henkilö tuomaan eroavaisuuksia Suomen ja muun maailman välille.

  Tapojen harmonisointi vie meidät osaksi suurta massaa ja tuo suuren massan harmit. Jonkun pitäisi nostaa meidät yksilöiksi.

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Tänpäivänen Hesari kertoo kuinka sotaisia mekin on oltu. Ruotsin osana on käyty tie kuinka monta sotaa.
  Ruotsi, Norja ja Tanska omaavat varsin sotaisan historian. Tapelleet paljon keskenään.
  Ruotsi ja Tanska ovat päätyneet peräti 11 kertaa ottamaan mittaa toisistaan, niissä kahinoissa on tullut paljon suomalaisiakin sotaleskiä.
  Nyky-suomalaiset tuntevat sotineensa vain pari kertaa neukkujen kanssa ja sitten sata vuotta sitten sotaa jota ei vieläkään osata nimetä.
  Varsin rauhatonta täällä on siis ollut ennen!

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Ihmiskunnan historia on todella sotainen. Niin meillä kuin muuallakin. Aikoinaan sodittiin naapureiden kanssa. Nyt matkataan jo kauemmas.

  Venäjää käy sotaa sodan uhalla. Länsimaat olivat toimettomia Krimin valtauksen yhteydessä ja sen jälkeen peläten sodan uhkaa. Venäjä voitti sodan sodan uhalla. Maailmanjärjestyksessä häviää aina heikonpi ja arenpi osapuoli. Historia on osoittanut vanhojen vääryyksien säilyvän niin kauan kuin väärintekijällä on voimaa esitettävänään. Suurilla mailla näyttää sitä lajia riittävän.

  Pelkästään politiikka ei pysty ratkaisemaan kun politiikka itsekin on pelkkää taistelua osallistujien omasta asemasta. Nämäkin käsillä olevat vaalit sen osoittavat .

 4. Erkki Strömberg sanoo:

  Tosiasiassa vaikkapa muinaiset roomalaiset kävivät todella kaukana sotimassa ja maita valloittamassa.
  Ruotsalaisetkin sotivat Euroopassa yhtäjaksoisesti 30 vuotta.
  Kun otetaan huomioon jotta hevonen olin tuolloin nopein kulkuneuvo maalla ja vedessä orjien soutama laiva jossa jonkinlaisen purjeen tapainen apuna suotuisalla tuulella on matkat pitkiä verrattuna kun nykyään voidaan liikkua ääntä nopeammin ilmassa, maallakin armeijakunnat vaivattomasti liikkuvat lähes 100 km tunnissa ja vedessäkin aika vauhtia.

  Sotia on käyty lähellä ja kaukaa ennen ja nyt.
  Pohjoismaissa sodittiin aikanaan ja sitten viisastuttiin, sama viisatuminen todennäköisimmin tapahtuu paikossa joissa nykyään käydään paljon sotia.
  Sodat loppuvat sotimalla.
  (Vrt mitä Linna laittoi alikersantti Rokan suuhun Tuntemattomassa)

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  On hattua nostettava vanhoille sotijille. Ei heitä ainakaan voi kadehtia. Kunto heillä täytyi olla hyvä ja varmaan pysyikin korkealla jos huolto pelasi ja ruokaa riitti. Oliko se aikansa ulkomaanmatkailu. Yhteistä nykyaikaan on tappaminen, vaikka välineet ovat aivan erilaiset. Nykysotijat välttyvät näkemästä aiheuttamiaan raakuuksia. Ohjukset tappavat kaukana sen lähettäjästä.

css.php