TILASTO ON TOIMINNASSA

Riippuu tekstin tuottajista lähtevätkö tilastot nousuun. Kansalaiset ovat kuitenkin kiinnostuneita meidän tavallisten kanssakansalaisten ajattelusta. Juuri sitähän blogit parhaimmillaan ovat. Keskustelua. Mielipiteiden julkistamista ja niiden vaihtokauppaa. Yhteiskunnan asioiden tarkkailua kunkin tarkkailijan tasolta ja katsontakulmasta seurattuna.

Luulisin, että yhteiskunnan päätökistä vastuussa olevat saavat ensikäden arvioita esillä olevista ja päätettäväksi tulevista asioista. Tai ainakin jälkikäteiskommentit. Tällä blogilla on ollut paljon hyviä kirjoittajia. Olen käynyt välillä tarkastuskierroksella katsomassa onko hiljaisuus pysyvää. Saa nyt nähdä viriääkö elämä.

Mainittakoon että vaikka näin nyt kirjoitankin, olen vain ollut kirjoittajana. Eikä tehtävänäni olla toimia agitaattorina blogin puolesta, vaan omasta mielenkiinnostani kirjoittelen.

7 kommenttia artikkeliin “TILASTO ON TOIMINNASSA”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kaupunkimme asioita läheltä seuranneiden kirjoitettuja tietopaketteja on ollut mielenkiintoista seurata ja joskus kommentoidakin ns. yleisillä näkemyksillä. Missä kirjoittajat nyt ovat vai ovatko lopettaneet ”julkisen toimintansa”, en tiedä. Voisi jopa ajatella, että asioista tietävillä olisi pieni velvollisuuskin julkaista ns. vapaassa välineessä näkemyksiään. Vapaassa, mutta vastuullisessa. Juuri tuota vastuuta tässä blogissa on ollut.

  On tietenkin selvää, että aika virtaa ja tavat muuttuvat ja sähköinen kirjapainokeksintö antaa mahdollisuuden nopeaan foorumin vaihtoon. Ja niinhän sen pitää ollakin. Liikutaan siellä missä valtavirta kulkee, parhaiden tehojen saavuttamiseksi. Kaikilla ei ole droneja millä pääsisi ylenpää tarkkailemaan joukkojen liikkeitä ja naapurien elämänmenoa. Putoaa kartalta.

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Miksiköhän kommentteja ei tule?

  Kungasjätkä aikansa haukkui kommentoineitaan, esti osaa kommentoimasta (esim minua) ja sitten vittuili jollei saanut mieleisijään kommentteja. Eipä tainnut tulla mieleen jotta syy saattaa olla pohjakirjoituksen aiheessa ja esitystavassa. Hyvä näin jotta lopetti täällä meuhkaamisen.

  Persut ovat kertoneet jotta Hämeen-Sanomat halusi lopettaa blokipalstan koska siitä oli tullut liian hyvä tietokanava persujen todellisille esityksille ja tavoitteille. Hä-Sa itsehän esittää ne Hanna-tädin satukertomuksina, mutta kun se lehdessä lukee niin totta se on, uskoo kansa!

  Vaalit yleensä ovat kirvoittaneet blokistit parhaaseen vauhtiin mutta nää pressa-vaalit ei ole vielä ainakaan mitään sumaa täällä aiheuttaneet. Itse olisin mieltä ja toivoisin niin monen kuin mahdollista äänestävän eka kierroksella muuta kuin Niinistöä. Ihan sama ketä, ei väliä. Myöskään nukkumaan ei pidä jäädä. Parhaana tuloksena pitäisin jos vaalit menisivät toiselle kierrokselle eli Niinistö ei saisi eka kierroksella 50% äänistä.
  Miksikö? Hän suhtautuu ylimielisesti valintaan, Kuopiossa jopa tokaisi jottei toista kierrosta tule. Kaiken lisäksi hän on huono presitetti, juurihan antoi mennä lain työttömien kyykyttämisestä läpi. Tätä on jo yli 120 tuhatta kansalaista vastustanut adressissa joten eduskunta joutuu asian eteen uudestaan. Toivottavasti adressi saa enemmän allekirjoituksia kuin Niinistön oma lista hänen ”koko kansan presitenttiydestään”. Niinistö on kokoomuksen presitentti jonka ovat ”vuorineuvokset” rahoittaneet ei koko kansan pressa. Taitavalla imagokoulutuksella ja suorastaan rahalla on hänestä tehty paljon suurempi kuin mitä todellisuudessa on. Jahkailu ja päättämättömyys on verhottu pohdiskeluun ja saatu sille positiivinen paino. Vaalivaimo ja nytten vaalivauva ovat tarkkaa laskelmointia ei mitään sattumaa. Satumaiseen rakkauteen avoiliitto ei perustu. Haluaahan nuorikko oleilla paljon poissa Mäntyniemestä, milloin kotonaan Espoossa, milloin Turussa.

  Blokistilla pitää olla jokin aihe mistä kirjoittaa, kuten täällä nyt esillä oleva kirjoitus Ojamäestä.
  Joillekin pelkkä kitjoittaminen näyttää riittävän, kun mitään asiaa ei näytä olevan. Saa siinä sitten ihmetellä miksi kukaan ei kommentoi!

 3. kuningasjätkä sanoo:

  Enhän mä näitä hommia vielä ole lopettanut. Mulla ei vaan ole mitään sellaista kiinnostavaa kirjoitettavaa tänne, josta hämäläiest napanöyhdän kaivajat jaksaisivat kiinnostua, siis muutkin kuin selkäänpuukottaja Strömberg.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Näyttää, että kaasujalka on toiminnassa. Ei olla vielä urheiluautojen vauhdissa, mutta kiihtyvyyshän on hyvä. Sanat sinkoilevat ja nehän ovat blogien suola ja sokeri.

  Se on totta, mitä Erkki totesi. Perussuomalaiset ovat olleet ahkeria kirjoittajia kaupungin asioista. He ovat tosin saaneet siitä paljon vastustusta, kun ovat rikkoneet polittisen Berliininmuurin. Muurin jonka takana oli hyvä laatia verkostoja ja viedä asioita haluamallaan tavalla. Kuten kansa sanoisi: ”Pässejä narusta.”

  Kirjoittajien pitäisi kuitenkin jatkaa yli tuon murrosvaiheen eli taistella kirjoittaminen ja asioiden julkituonti vakioksi eli maan tai ainakin Hämeenlinnan kaupungin tavaksi. Nythän on jo uuden ajan ensimmäinen ”sisäpolittinen” kommentti tuossa esillä, mistä Erkkikin jo mainitsi.

  Senverran olen HML:n asioista hajulla, että olisi remontin paikka. Nyt pitää löytää oikea sävellaji, mutta ei mitään Barokkiuruille sopivaa musiikkia. Vaan sellainen joka miellyttää kaiken lystin maksajia. Kaupungin talous kuntoon.

 5. Erkki Strömberg sanoo:

  Aamulla on kiva lukea kuinka paikallinen prawda julkituo ettei Ojamäelle kyetty antamaan huomautusta tämänkään päivän kaupungin hallituksessa.
  Koko episodi kertoo kuinka vähällä järjellä tätä kaupunkia johdetaan!

 6. Erkki Strömberg sanoo:

  Ja Brawda kertoo: Kaupunginhallitus antoikin vain yleisiä ohjeita. Huomautuksesta luopumisen syytä ei kerrottu? Kerrottiin jotta ohjeita voidaan antaa ja jos ei olla tyytyväisiä voidaan erottaa koko popula. Mutta onko shp- vatuusto-valtuutetun orjallisesti noudatettaman kaupungin hallituksen tai valtuuston antamia ohjeita? Ohjeethan voivat tulla myös äänestyspäätöksellä.
  Onko kaupungin hallitus tai valtuusto korkeammalla hiearkiassa kuin shp-valtuusto? Onko sillä esimiesoikeus ko tapauksessa?
  Hämeen-Sanomien uutisointi asiassa herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia, kukahan kertoisi totuuden?

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Maalaisjärjellä ajatellen voisi olettaa, että tultuaan valituksi jonkin populan päättävään elimeen, toimisi juuri sen populan hyväksi jonka asioista on päättämässä. Politiikassa näyttää olevan tapana toimia puolueen edun mukaisesti vaikka mielestäni olisi luonnollista noudattaa äänestäjiensä etua ensisijaisesti. Puhutaan edustuksellisesta demokratiasta. Mitä se sitten yleisessä käsityksessä tarkoittaakaan.

  On mielestäni järjen vastaista jättää järkeään käyttämättä ja toimia ohjuksen tavoin noudattaen puolueen määrittämää lentorataa. Johtuukohan juuri tuosta , että politiikkaan valikoituu juuri huonoimmin varustetut kansalaiset. Ainut vaadittu ominaisuus on taito venkuloida kokoustekniikalla ja asioiden joutavalla pyörittämisellä ja ns. politiikan säännöillä ja puoluekurilla.Politiikan itse keksimillään säännöillä.

  Oikeutta käydään epäolennaisista asioista. Josku oli vitsinä, että politikot pystyvät puhumaan pitkään ja kaikki keskusteluun osallistamaan kun kyseessä oli; saako koiran häntää typistää. Silloin hännän typistäminen oli joissain roduissa muotia. En enää varmaksi muista oliko se edes vitsi vai täyttä totta.

  Erotukseksi politikoista on keksitty termi VALTIOMIES. Onko se niin kuin arkkiatrin kohdalla, että niitä saa olla Suomessa vain yksi kerrallaan.

css.php