TÄMÄN PÄIVÄN ALKOHOLILAIN ÄÄNESTYKSEN LONKEROT?

Tämän päivän äänestys 15.12.2017 vahvisti käsitystä, että äänestyksen lopputulos on ennalta sovittu. Edustajia on sopivasti pois istunnosta ja äänestyksestä. Useinkin se näyttää olevan hyvin sopiva määrä lopputuloksen – siis oikean lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Olemmeko me äänestäjät, kansalaiset, teatteriyleisöä.

Eihän hallitusta voi vahingoittaa kesken vaalikauden. Sehän voisi seuraavien vaalien jälkeen kostautua.

Toivotavasti olen väärässä. Ihan demokratian vuoksi ja kansanvallan.

4 kommenttia artikkeliin “TÄMÄN PÄIVÄN ALKOHOLILAIN ÄÄNESTYKSEN LONKEROT?”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Samanlaiset tilanteet toistuvat luottamuslauseäänestyksissä. Välikysymykset tehdäänkin polittisen profiilin nostamiseksi. Näytelmässä on tarpeettoman paljon henkilöitä, turhaa valtion varojen tuhlausta. Sopiva määrä olisi 50, tai jos puhemieskin saisi äänestää 49, ettei tasapäisyyksiä syntyisi.

 2. Mä en siis ihan mitään ymmärrä, että onko järkeä vatvoa tuota viinalakia miksikään.

  No ensinnäkin kun kalja saisi olla 5,5% kun se nyt on 4,7% no tuo 0,8 % ero tekee sen että kun ennen piti ostaa mäyräkoira keppanaa( III kaljaa) päästäkseen känniin, niin nyt riittääkin jo 10 tölkkiä IV kaljaa ja samaan tulokseen päästään, tosin hieman kallimpaan hintaan.

  No mikä hyöty siitnä sitten saavutetaan, no ehkei sitten k¤seta niin paljon?

  Mutta siis kolmen tölkin takia hirmunen haloo, liuta kädenvääntöjä ja äänestyksiä, välikysymyksineen ynnä muine..

  Sitten sellainen juttu näistä limunaadiviinaksista.
  Siis kun nykyään ostat OY Alko AB sta, sixpackin lonkeroa, niin se maksaa saman verran kuin 1/2 litraa halpaa giniä.
  Mutta siinä sixpackissa onkin sitä giniä vain 2 desiä ja loppu on limunaatia

  Onks tossa ny mitään järkeä? Ei ainakaan ekonomisesti ajatellen!
  Tänäpäivänä, ei kannattaisi tuhlailla rahojaan joutaviin hankintoihin.

  Minä pidän limuviinan ostoa joutavana hankintana.

  Itse teen aina niin että, ostan alkosta sitä giniä, sen puolikkaan pullon ja sitten siitä viereisestä S-maitokaupasta 2pll 1,5 litran greippilimpparia tai vaikka couka-coulaa*) ja sekottelen niistä 3,5 litraa lonkeroa tai jos haluan vahvempaa, niin vähemmän..

  Tulee nääs paljon edullisemmaksi ja ei kai juomasekoituksen teko mitään rakettitiedettä ole, tai niin no onhan se monelle uusavuttomalle..

  *) ootteko muuten koskaan maistaneen miltä Ginin ja Coka-Colan sekoitus maistuu, on nääs ihan niin hyvää että menee kieli perimmäiseen perslaukkuun.

  Mutta noin tietenkin uusavuttomien ei pidä ryhtyä tekemään yhtään mitään itse vaan kannattaa aina ostaa kaikki valmiiksi tehtyinä, jopa keitetty vesikin, senhän kai uusavutonkin osaa lämmittää mikrossa?

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Kustannuksiahan yhteiskunta pelkää. Kait heillä siihen pelkoon on pitkäaikainen kokemus. Lookista tietenkin olisi,että kaikki saisivat juoda mitä haluavat, mutta kustantaisivat itse aiheuttamansa seuraukset sekä terveyteensä, että muihin menetyksiin.

  Tuo äänestystulos minulle aiheutti päänvaivaa, kun näyttää nämä äänestykset ennalta sovituilta. Kumma kyllä sama näyttää toistuvat ja hallitus pysyy voimissaan. Vaikka sillä ei enää äänestäjien tukea olekaan kuin perustamisaikanaan. Kait se meille välttää.

 4. kuningasjätkä sanoo:

  No parin vuoden päästä on taas vaalit, sitten taas luvataan kahdeksan kaunista ja kymmenen hyvää ja vaalien jälkeen perutaan puheita ja alkaa taas leikkaukset sun muut mukavat. Ollaanhan me jo niihin totuttu.
  Oliko se niin vai muistelenko väärin, että muutama edellinen hallitus laski alkoholiveroja ja kiristi alkoholin saatavuutta.
  Eli viina muuttui tavallaan kielletyksi hedelmäksi jonka veroa kuitenkin laskettii, koska tietenkin tiesiväthän ne sen lain laatijat että jos jotain kiellät, se tulee halutuksi.
  Kun sitten jotain halutaan niin sitähän hommataan mahdollisimman paljon ja lopulta kävikin niin että myyntiluvut kasvoivat, samoin viinaverotulot , siitäkin huolimatta että alkoholiveroa oli alennettu.
  Nyt tää Hihhuli-Lestan johtama hallitus vapauttaa viinaksia ja anniskelua, mutta nostaa samalla veroa, jolloin hintakin nousee tietenkin, sehän on vakio tilanne.
  Mutta voipa olla että saatavuuden helpottumisesta johtuvan hetken huuman rauhoituttua, kun porukka tajuaa ettei ole mitään järkeä ostaa vedellä lantattua A-kaljaa kalliiseen hintaa kuin saman iloisen/kusettavan olotilan saa edelleenkin sillä tutulla keppanalla, jota täytyy juoda vai kaksi tölkillistä enemmän, mutta kun se maksaa vähemmän.. Silloin viimeistään myyntiluvut pienenevät ja verotulot pienenevät siinä samalla.

  Näkeehän tuon ilmiön jo just äsken toteutetun polttoaineveron korotuksen jälkeen ,. Bensan ja Diiselin hinnan piti nousta, mutta kun porukka rupesikin karsimaan turhia ajeluita, niin polttoainesta onkin ylitarjontaa ja hinta putoaa ja samalla putoaa myös verotuotto.. heh.

  Henk.kohtaisestikin, olen jo pitkään karsinut turhia kilometrejä, eli kulutan polttoaineita paljon vähemmän. Ja kun nuo tietkin ovat niin paskassa kunnossa, niin ei sekään juuri houkuttele ehdointahdoin turhilla ajoilla särkemään autoaan kuoppateillä.

  ************************

  Muistaakohan kukaan enää sitä aikaa kun vuonna 1969 keskiolut vapautui ruokakauppoihin? http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812228803356_uu.shtml
  Mä taisin olla silloin vielä maitopoikia (14vee)
  Mutta muistan mä jotain siitäkin , kun siitäkin asiasta väännettii niin puolesta kuin vastaan ja käytiin keskusteluja ja tehtiin mietintöjä, äänestettiin ja kokousteltiin. Eiköhän tuo lie Puska-Pekkakin ollut jo jossain valmistelukomiteassa puuhaamassa mieluummin kieltolakia, kuin että kalijaa saisi kaupasta ostaa samalla kun ostaa leipää, voita ja lenkkimakkaraa… Eihän se nyt mietenkään sellainen passannut, kansalaisethan alkoholisoituvat kun voi juopotella ilman kontrollia… Alkossa sentään juopottelua kyettiin valvomaan kun oli viinakorttikin käytössä.. https://fi.wikipedia.org/wiki/Viinakortti
  No tosin sekin poistui käytöstä jo seuraavan vuoden loppuun mennessä 1970 siis
  Sseuraavana vuonna mäkin olin jo 16 vee ja isokokoinen, mittaakin oli enemmän kuin aikamiehillä, joten ruvettiinkin käymään viikonloppuviinat alkosta suoraan eikä tissuteltu keppanaa ollenkaan, se kun ei kunnolla mennyt edes nuppiin vaikka kusettikin niin kovasti. Harvemmin multa kukaan papereita kyseli, kun ulkomuoto hämäsi niin hyvin.

  Nykynuorison alkoholisoitumisesta on turhaa kantaa huolta, siksi että kaljaa ja limuviinaa kohta saa kaupoista pikkisen vahvempana.
  Ei nuorisolla ole rahaa ostella kaupan juomia. Ne vetää kiljua, tekee itte tai ostaa jobbareilta. Mäkin tunsin Savonlinnassa yhden konnan joka teki kiljua ja möi sitä nuorisolle viikonloppuisin, jopa satoja litroja viikossa. Oli kahta laatua, punaista ja vihreää, pakattuna mehukattipurkkeihin. Punainen kilju oli sokerista ja superhiivasta tehtyä ja lantrattu sillä punaisella sekamehukattijuomalla ja vihreä kilju oli hieman terästetympää tuotetta siihen se saakelin konna sotki sekaan roskistenvierustoilla olevista lääkkeiden palautuslaatikoista kerättyjä kaikenmaailman mömmötapletteja..ja tietenkin sitä vihreää päärynämehujuomaa. Ja kauppa kävi kuin siimaa..

  Mutta kuopiolaisnuoret ne vasta oivan kikan keksivät millä pääsee kaatokänniin ja ihan pikkurahalla. Porukalla ostivat sinolia huoltsikalta ja hieman lantrasivat vedellä.
  Kaikkian sen tietää että sinolihan maistuu tosi pahalle, mutta nuoretpa vetivätkin sitä peräruiskeena, koskapa persauksissa ei ole makunystyröitä. Jotkut tyttölapset keksivät käyttää sinolissa kostutettuja tamppooneitakin..

  Niin että kyllä tää vahtiminen ja paapominen on aivan turhaa, jos porukat tahtovat päihtyä, olisi se niin että kyllä kansalaisella olisi oltava oikeus päihtyä, milloin tahansa missä tahansa ja millä aineilla tahansa, mutta vastatkoon sitten itse seurauksista jos tekee jotain väärin.

  Ettäpä tämmöisiä tänään.

css.php