KALIFFIKSI KALIFFIN PAIKALLE

Ymmärrän erittäin hyvin kuinka tappio voi kirpaista älykästäkin ihmistä. Tuon tosiasian piilossa pitäminen voi olla ylivoimainen tehtävä. Jan Vapaavuori hävisi kok. puheenjohtajuuden ja putosi valtakunnan politiikasta. Mutta nyt hän johtaa maata pääkaupunkimme Helsingin pormestarina.

Vapaavuorella olisi paljonkin kykyjä, mutta ohjaako ikävä kokemus liikaa toimia. Eli kykyjen käyttöjärjestelmäässä on vakava häiriö.

Tulevien maakuntien keskuskaupungit Kokkolaa ja Kajaania lukuun ottamatta saivat kutsun vallankäytön suunnitelikongressiin. Toteutuko vanha laulu; pikkuherrat Helsinkiin ison herran luo.

Jos jokin luo vastakkainasettelua niin tällainen toiminta. Haja-asitusväestön on viimein ymmärrettävä tehtävänsä. Kehittää alueen keskuskaupunkia. Tämäkin toimi keskittää palvelut keskuksiin ja samaan tähtää sote ja maakuntamalli. Kaupunkitaajaman ulkopuolella alkaa välittömästi reservaatti.

Nyt on aukaistu se lipas, jonka kannen alla on pidetty etuoikeutettujen vatimukset.Keskustapuolue on ainuana pitänyt vähäväkisten asioita esillä, mutta sekin on ajautunut kokoomuksen kylkeen ja ideologisesti jopa ohi. Keskusta menettää kannatustaan kokoomukselle, koska on sama äänestää suoraan kokoomusta. Ministeri Bernerin loikkaus kokoomukseen auttaisi keskutan gallupkannatusta. Sipilänkin loikkaus voisi olla merkityksellinen keskutalle, mutta siellä on Orpo ensimmäisenä ehdolla uudeksi pääministeriksi. Sipilä jäisi pelkäksi rivijäseneksi.

Keskusta mätänee sisältäpäin. Ja antaa tilaa Vapaavuoren porskuttaa haluamallaan tavalla.

Monet maanviljelijät ovat kokoomuslaisia. Tietenkin on hienoa kuulua kerhoon, mutta saatuja hyötyjä siitä ei heille ole. Politiikkahan ei olekaan järkipeliä. Se on ideologiaa ja ennen kaikkea tunnetta.

6 kommenttia artikkeliin “KALIFFIKSI KALIFFIN PAIKALLE”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  MInisterit ovat saaneet uuden elekielen kommunikointivälineeksi ja erityisesti mielipiteensä ilmaisemiseen. Oliko jokunen konsultti käynyt antamassa oppia.

  Opposition puheenvuorojen aikana, välikysymyksessä VR:n pilkkomisesta ja kilpailun avaamisesta raideliikenteessä, ministeriaitiossa useat ministerit virnuilivat halveksivasta puhujan esittämille asioille. Kuvastaako kyseinen menettely hallituksen heikkoutta vai vahvuutta tai kenties hallituksen tasoa.

  ______________

  Eilisen HäSa sivulla A8 oli mielenkiintoinen kuva hybridikeskuksen avajaisista. Toisella katsomalla kuva alkoi elää omaa elämäänsä. Pääministeri näyttää erittäin tyytyväiselta istumapaikkaansa EU:n ulkoministeri Mogherinin vieressä. Presidentti Niinistö näyttää hakevan Mogherinin huomiota ohi pääministerin. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg katsoo vähän kateellisena tilannetta. Hybridikeskuksen tuleva johtaja on ainut, joka seuraa tilaisuutta asiallisen uteliaana etupenkissä.

  Istumapaikoilla on arveluttavan suuri merkitys tärkeissä neuvotteluissa. Ettei kukaan istuisi merkittävimmällä paikalla on keksitty ratkaisuksi pyöreä pöytä. Voi meitä!

  No, tämä on tällaista medialukutaidon harjoittelua ja pohdintaa, onko lehti halunnut viestiä jotain kuvan valinnalla.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Jan Vapaavuoren toiminta osoittaa millä menetelmällä yhteiskunta on hajoamassa, etujen ristiaallokossa. Kaikki, jotka kykenevät ajamaan omia etujaan ohi yhteiskunnan ja yhteisten etujen sen myös tekevät. Tavallisen kansan voima on ollut vakaassa yhteiskunnan rakenteessa. Erilaisten ryhmittymien ja jopa yritysten voimavarat (talous) ovat kasvaneet ja antavat mahdollisuuden ajaa etujaan toisten kustannuksella.

  Tilanne on vielä vaarallisenpi, mikäli apua löytää saman ideologian omaavalta hallinnolta, niinkuin Suomessa näyttää olevan.

  Joku kansanedustaja puhui sisäisestä turvallisuudesta, mutta se tuntuu kaukaiselle uhalle. Voimistuessaan tilanne saattaa olla kuitenkin vaarallinen niille, jotka ovat sellaisen tilanteen synnyttäneet toiminnallaan. Tuollaista kehitystä on vaikea havaita etujenmetsästyksen tuiskeessa. Ja nähdä oman asuinalueensa aidan takaa ja apartheid alueiltaan.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Ei tuo Vapaavuoren idea C21 kokouksesta niin omaperäinen olekaan. G20 on ollut esikuvana ja idean lähteenä. Rikkaat maat (G20) ja nyt kaupungit (C21)kokoontuvat omaan pilttuuseensa toteamaan kuinka hyviä ovat.

  Mitä suljetunpi kerho, sitä halutunpi on jäsenyys ja varsingin kun muutama jätettiin esimerkin omaisesti kerhon ulkopuolelle. Kerhosta voidaan pudottaa, mikäli ei sovi joukkoon, eli esittää omia mielipiteitä. Politiikassahan edellytetään ryhmäkuria ja se näyttää ulottuvan myös vapaamuotoiseen toimintaan, eli puoluekentän ulkopuolelle. Kokkola, Kajaani ja Marianhamina ovat oppimateriaalia mukaan kutsutuille, kuinka voi käydä.

  Maakuntamalli saisi sortua, jos se veisi mukanaan soten. Sote tulee suistamaan valtiontalouden tai vaihtoehtoisesti maakuntatalouden tai peräti terveydenhuollon nykyiseltä hyvältä tasoltaan.

  OP-pohjola on pystyttänyt vakuutustoimintansa yhteyteen sairaalan, jossa heidän vakuutusasiakkaansa hoidetaan. Antaa ihmisten hankkia ja käyttää vakuutusturvaa yksityisten terveystalojen kustannuksiin. Turhaan yhteiskunta puuttuu varakkaan väestön terveyspalveluihin, kun he itsekään eivät ole olleet sitä vailla. Sote onkin pelkästään lääkärifirmojen rahasammoksi tarkoitettu. Ja puoluekannatuksen kohentamiseen. Pienellä osalla kalliin soten rahoista saadaan nykyinen laadukas terveydenhuolto myös nopeammaksi ja sosiaaliset palvelut hyvään kuntoon.

  C21 kaupungit haluavat hoidettevakseen työllisyyspalvelut. Tuo esitys vaikuttaa pelkälle syötille. Kaupungeille jää verotusoikeus ja melkoinen budjetti vaikka maakunnat ja sote toteutuisivatkin. Kaupungit voivat jatkaa työllisyystoimia edelleenkin. Maakunta hoitaisi laajemmin alueen ihmisten etuja.

  Kaupungistuminenhan ei voi jatkua täältä ikuisuuteen. Muoti vaihtelee ja muidenkin alueiden edellykset paranevat, kun ihmisten ajattelu ja toimintamallit muuttuvat.

  Vapaavuoresta kuoriutui vallanhaluinen pikkupolitikko. Vai pelaavatko Orpo ja Vapaavuori yhteispeliä, kun Orpokin on niin hiljainen kannaotoissaan. Orpon taktiikkana on olla hissukseen ja antaa muiden ottaa politiikan virheet nimiinsä. Orpo on taitava hiljaisuuden retriitissään.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Uuden rauhannobelistin ICAN nimen yhteydessä komeilee outo merkki. Sympoli, jota käyttävät mitä erilaisimmat ja epämääräiset porukat, saatananpalvojista lähtien. Rauha saattaakin piillä aivan muualla kuin merkkiäkäyttävien yhteisöjen tykönä. Merkki kuvaa enemmän vihaa kuin rauhaa, yrittäen kätkeä vihan taka-alalle tuon merkin taakse.

  Kyyhky, oksa nokassaan, ei sitten kelvannut, kun se taitaa olla nooan ajoilta. Kyyhky toi viestin toivosta, tulevaisuudesta.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  ICANin käyttämä rauhamerkki on kovin alakulonen, suupielet lerpottavat velttoina alaspäin. Kuvaako se saavutuksia. ICANin toiminnan aikana ydinuhka on lisääntynyt, vaikka julistuksia on annettu.

  Pohjois-Korean sotilaallinen uhka lähialueillaan on voimas myös tavanomaisin asein, mutta ydinpelote on varsinainen vallan tae diktaattorille itselleen ja edustamalleen systeemille. Sisäinen raaka kuri pitää Pohjois-Korean kansalaiset aatteen takana ja voivat olla jopa ylpeitä tuhovoimastaan sekä uskovat heille syötettyyn uhkakuvaan.

  Pohjois-Korea on äärimmäisyys, mutta kaikkinainen politiikka perustuu samalle konseptille, niin meillä kuin muualla. Ideologiakin pyrkii kertomaan; pitäkää tästä aatteesta kiinni niin ymprillä oleva uhkakuva ei pääse teihin käsiksi. Joko sosialismi tai kapitalismi pysyy loitolla, kun uskotte meitä.

  Kyyhky voisi lentää kaikkien pelotteiden, aatteiden ja ideologioiden yläpuolella, valkoisena (väriä tunnustamattomana).

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Yksinkertainen kysymys. Miltä näyttää? Onko uskonnostamme luopuminen ajoittunut kasvavaan rauhattomuuteen Euroopassa? Tällaisia kysymyksiä kannattaa mielessään pohtia. Vastauksena voi saada tuntuman todellisuuden pohjavirtauksiin.

  Euroopan rakenteet rutisee. Vaikka niitä yritetään konstilla jos toisella kuroa yhteen.

css.php