KÄÄNNETÄÄN AIHEESTA UUSI SIVU KEHITYSKESKUSTELUUN

Saksa ja Ranska haluavat olla EU:n johtovaltioita. Eli näiden maiden kehitys on johtajien mielestä hyväksi koko Unionille. Tässä ajattelussa on jotain samaa kuin oliko se ruotsalainen talousmies, jonka mielestä maaseudun asuttuna pitäminen jarruttaa koko maan kehitystä. Eli vain suuret väestökeskittymät ovat tehokkaita. Saksa ja RAnska täyttävät Euroopan mittasuhteissa ko vatimuksen. Näillä mailla on myös talouden resusseja imeä lisää väestöä ja voimavaroja.

Me Suomessa elämme reuna-alueilla ja olemme liiallisilla tasa-arvoisilla vaatimuksillamme kehityksen jarruna.

Kaupunkien kehitystä on aina auttanut maaseudun väestön muutto ns. kasvukeskuksiin. Muuttajat ovat vieneet vähäisetkin varansa hyödyttämään uuden paikkakuntansa taloutta ja saman verran köyhdyttäneet lähtöpaikkakuntaansa.

Taloudellisen kehittymisen yhtenä edellytyksenä pidetään väestön lisääntymistä. Väestön lisäyshän lisää vastaavasti kulutusta ja taloudellista kasvua ja ilmiö toteutuu vaikka kasvava väestö tukeutuisi yhteiskunnan apuun. Runsaanpi rahan liike auttaa yrityksiä kasvattamaan liikevaihtoaan ja tulostaan. Rahan alkuperällä ei ole merkitystä.

Ranskan Macronin tulee ilmeisesti ehdottamaan Unionille lisää talouden notkeutta, eli talouskuria voisi höllentää. Näin ehdottaa jo valmiiksi velkautuneen maan presidentti Macron. Takana on ajatus yhteisvastuusta, jolla saisi jaettua velat kuin kiintiöpakolaiset kullekin sopiva tai sopimaton määrä.

6 kommenttia artikkeliin “KÄÄNNETÄÄN AIHEESTA UUSI SIVU KEHITYSKESKUSTELUUN”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Macron on nyt pitänyt puheensa. Puhe oli uutisten mukaan ennakkotietoja rohkeanpi. Hänelle unioni on jo kuin liittovaltio. Hän näkee jo päiväunia presidenttiytensä laajenemisesta Ranskan rajojen ulkopuolelle. Ollakseen liittovaltio EU tarvitsee oman rahoituksen eli yhteisen EU-budjetin ja tietenkin verotusoikeuden suoraan kansalaisilta, ohi osavaltioiden vaikutuksen. Suunnitelma on sidoksissa yhteiseen rahaan, eli Euroon. Ruotsi ja Tanska ovat vanhoja valtioita omine rahayksikköineen. Heidän on helppo jäädä itsenäisiksi. Englanti omine Puntineen onkin liukenemassa omille teilleen, vapaille markkinoille.

  Macronia auttaa, että Merkkelin aika alkaa olla hiipumassa kannatusmenetyksen vuoksi. ”Merkkelin naama” alkaa olla liian tuttu Euroopassa, kuin Saksassakin. Valtahan ei ole ikuista ja uuden tulokkaan on se otettava kun tilaisuus on aukeamassa. Etulyöntiasemalla on merkitystä. Liittovaltiona EU:sta tulisi neljäs maailmanmahti. USA:n, Kiinan ja Venäjän jälkeen. Taloudessa EU olisi Venäjää huomattavasti edellä, mutta sotilaallisesti näistä neljästä kaikkein heikoin, jota Englanti erollaan vielä heikentää.

  Englanti on johtanut kansainyhteisöä, eikä se halua olla pelkkä rivijäsen liittovaltioksi muotoutuvassa Unionissa, varsinkaan Ranskan tai Saksan alamaisuudessa.

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Macron suunnittelee ovelasti Unionin verotuksen käynnistystä. Ensin kerättäisiin varainsiirtoverolla. Sehän koskisi hyvin vähän tavallista kansalaista. Tietyllä tavalla olisi rikkaiden maksettava vero. Sitähän voisi suorastaan kannattaa.

  Seuraavassa vaiheessa verolle joutuisivat kansalaiset joko suoraan tai osavaltion keräämänä, ilman valitusoikeutta eli kieltäytymistä kunniasta.

  Toinen lähituntumassa oleva vero on maakuntavero. Siihen kytkeytyy melkoinen organisaatio varoja nielemään.

  Verojanhan meillä jo on:
  – kunnallisvero
  – valtion tulovero
  – kirkollisvero
  – sähkövero
  – autovero, auton hinnassa
  – auton käyttömaksu
  – polttoainevero
  – käyttövoimavero eli dieselvero
  – kiinteistövero
  – perintövero
  – osinkovero
  – pääomatulovero
  – varainsiirtovero eli entinen leimavero
  -ALV 24%, joka peritään myös monesta edellä olevasta verosta. Siinä se arvo lisääntyy, kun pannaan iso vero ja sille lasketaan arvonlisävero päälle.
  – tupakka ym. terveysverot
  – muut veronluontoiset maksut

  Ennenvanhaan oli sellainen kuin huvivero. Sen uudelleen käyttöönotto toisi valtavat verotulot yhteiskunnalla, kun suurin osa tiedotusvälineiden ohjelmistakin esittää pelkkää huvia. Esim urheilijoiden palkkiot ovat tavalliselle tulonsaajalle järkyttävän suuret. Vero kerättäisiin katsojilta maksukanavien yhteydessä ja pääsylippujen hinnoista. Aina kun aukaisisi television tai jonkin vastaanottimen rapsahtaisi avausmaksu ja aikaan perustuva käyttömaksu. Näin vero tulisi tasaamaan huippupalkkioita pallonpotkijoilta muun yhteiskunnan käyttöön ja ehkä normaali työkin alkaisi maistua palloilun sijaan. Näin vero kohdistuisi oikealle käyttäjäryhmälle eikä sivullisten tarvitseisi siihen osallistua. Tätä ideata ei sovi päästää Macronin tietoon. Huvivero muuttaisi koko Unionin luonteen. Unionista tulisi talousmahti.

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Ranskan Macron esittää EU:lle yhteistä puolustusta. Suomessakin ollaan asiasta innostuneita. Ranska on ydinasevaltio, joten mekin pääsisimme nauttimaan sen suomasta turvasta.

  Muuten, Raskakin käyttäytyi kuten Pohjois-Korea nyt, suorittaessaan ydinkokeita Mururoan etolleilla Tyynellä valtamerellä, lähivaltioiden vastalauseista huolimaatta. Australiakin esitti vastalauseita Ranskalle, ilman tulosta. Ranskan asenne johtui ehkä toisen maailmansodan traumoista, voimattomuudesta Saksan hyökkäystä vastaan. He halusivat aseen, jota Saksalla ei rauhansopimuksen myötä ollut mahdollisuutta hankkia.

  Historia on opettanut monellako maalla on kykyä puolustaa omalla armeijallaan. Saksa ja Suomi ovat osoittautuneet kyvykkäiksi, vaikka lopputulos oli mitä oli, toisessa maailmansodassa, jossa mekin olimme ”erillisinä” mukana. Ensin talvisodassa uhrina ja jatkosodassa osallisena.

  Muut suuret EU-maat, kuten Italia ja ehkä Puola sekä Espanja, ovat kansojen asenteiden vuoksi sotilaallisesti heikohkoja. Ranskalaisilla on tuollainen muukalaislegioona ajattelu. Vierastaistelijat hoitavat puolestamme. Kuten Normandian maihinnousu.

  Tämäntyyppisiä pohdiskeluja tulisi käydä läpi ennekuin yhteisiä hynttyitä, eli kalasnikoveja, suunnitellaan.
  Ettei muutamat valtiot ole sotilaallinen runko.

  Voiko ns. yhteistä puolustusta käyttää EU:n koossapitämiseen, sekin pitäisi pohtia.

 4. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  EU:ta pyritään jatkuvasti ns. kehittämään eli vetämään kansat yhä enenevässä määrin keskitetyn hallinnon alaisuuteen. Sama on pyrkimys kaikilla joilla on valtaa tai mahdollisuutta nousta istuimelle, muiden hallitsijaksi. Itsenäistymispyrkimykset ovat myrkkyä myös Euroopassa, vaikka luulemme olevamme vapaamielisiä, sekä erittäin sivistyneitä ja niin rauhanomaisia, että pakotamme asein rauhaan muita.

  Katalonia Espanjassa pyrkii itsenäiseksi, mutta eihän se käy. Espanjassa on ennekin ollut sisällissota. Saa nähdä kuinka asiat etenee. Emme siis ole kovinkaan paljon erilaisia kuin Irakilaiset tai turkkilaiset. Kurdit on vanha ylpeä kansa vailla itsenäisyyttä ja yhtenäistä isänmaata, yhtenäisellä alueella, mutta 4:ssä eri maassa.

  Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka Pohjoismaat ja Venäjä suhtautuisivat saamelaisten pyrkimykseen itsenäisestä valtiosta kalottialueella. Venäjän asenne on kyllä selvä, mutta miten Suomi, Ruotsi ja Norja suhtautuisivat. Oliso siinä EU-puolustukselle ensimmäinen tehtävä, vai riittäisivätkö nopean toiminnan joukot.

  Tuntuu sille, etteivät EU-kansaliset kanna huolta jatkuvasti hiipivästä muutoksesta keskittymisen suuntaan. Keskittämisen puuhamiehet eivät täysin ymmärrä mitä ovat tekemässä ja mihin lopussa kehitys voi johtaa. Nykyiset johtajat ovat vain puuhamiesten roolissa, varsinaiset ohjaajat ovat vielä pimennossa. Tai olemme itseohjautuvia. Ei ole ennen näkemätöntä, että syntynyttä tilannetta jokin yllätysnimi hyödyntää.

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meitä todella hallinnoidaan. Kontrolli ja kontrollin mahdollistavat välineet lisääntyvät jatkuvasti. Kaikki tapahtuu pikku hiljaa kuten aikaisemminkin olen huomannut. Lainsäädännöllä rajataan mihin kutakin kontrollimahdollisuutta saa käyttää. Mutta.

  Kun välineet ja menetelmät ovat kehittyneet ja olemassa, tarvitaan vain käyttötavan muutos ja olemme lähellä kontrollivaltiota. Kuka valvoo, pörrääkö meidän pihamme yläpuolella poliisien drone, vai naapurin tai muun uteliaan väline. Tarkkailtavaltahan ei kysytä lupaa tarkkailuun. Viranomaiset voivat päättää sen keskenään.

  Kasvavan väkivallan aikana on helppo perustella valvontaa. En vain ymmärrä miksi väkivallan kasvun syihin ei puututa. Nehän ovat näkökentässämme havaittavissa lähes päivittäin. Rauhattomuutta suojellaan sivistyneesti sivistysvaltiossa. Ei sovi pahasta puhua pahaa.

  Katalonian itsenäisyysäänestyksestä taisi tulla EU:n asenteen käyntikortti. EU on hiljaa tyyttyväinen Espanjan hallituksen menetelmiin. Siinä on Frankkomaisuutta.

  Kansojen välisestä yhteistyöstä eli talousyhteisöstä on tulossa ruoska.

 6. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kaikkinainen väkivalta lisääntyy sellaisella vauhdilla, ettei sitä ole nähty sitten maailmansodan ja meidän sisällisodan. Suomalaiset pelastajatkin tullaan varustamaan luotiliiveillä ja samoin luodin kestävillä kypärillä, joita vielä tämän vuosikymmenen alussa ei osattu kuvitellakaan sellaiseen tarvetta.

  EU:ta markkinoitiin rauhanjärjestönä. Nyt tästä ominaisuudesta ollaan hiiren hiljaa. Jäsenmaat ovat eri linjoilla monista asioista. Pieniä maita uhkaillaan tuomioistuimilla. Mihin katosi vapaa edistyksellinen länsimaisuus, siis oikeasti, ei korulauseena.

  Vapaasta talousyhteisöstä, itsenäisten, vapaaehtoisesti liittyneiden valtioiden yhteisöstä ei ole jäljellä muuta kuin haihtuva mielikuva. EU pitää kiinni jäsenistään kuin Espanja Kataloniasta. Kaikki kulminoituu vallankäyttöön. Vanhaa kainvälisesti hyväksyttyjä itsenäisyyden määrityksiä ei enää huomioida. Niitä olivat: oma kieli, yhtenäinen kansa, jolle voi muodostaa kansallisen käytännön rajan. Eli on oma alue. Katlonia täyttänee nämä ehdot ja on lisäksi kykenevä omaan hallintoon myös taloudellisesti.

  Espanja, eikä ennekaikkea EU, halua kenekään erovan ja itsenäistyvän, oikeastaan missään päin maailmaa esimerkinomaisesti. Kaikkinaista vallan kaventumista kammoksutaan, kun EU:kin viedään keskittymisen suuntaan. Saksa ja Ranska yhdessä ja viime kädessä hekin vielä tulevat mittelemään keskenään johtajuudesta.

css.php