RIITTÄVÄN USEIN TOISTETTUNA SYNTYY TOTUUS, JOLLA ON SELVÄ TAVOITE.

Itsevaltaiset tai siihen asemaan pyrkivät käyttävät menetelmää ja lähes aina se tuottaa tulosta. Meilläkin menetelmä on käytössä, muttei juuri tuohon tarkoitukseen. Vahinkoa se kuitenkin aiheuttaa.

Talousviisaat toistelevat näitä vakiintuneita totuuksia ja pitävät ne hengissä ja vahvistavat niiden oikeellisuutta. Mutta miksi he niitä toistelevat? Enimmäkseen siksi, että he jo uskovat niiden viestin olevan totta. Tai he pelkäävät sitä yhteenoton lopputulosta, jos he yksinäisenä sutena yrittävät käydä laumaa vastaan. Ja menettävät arvonsa talousguruina. Tunnetustihan ihminen on laumaeläin ja haluaa olla enemmistön ja voittajan puolella itsesuojeluvaiston ohjaamana.

Ehkä tunnetuin toistettu totuus on:”Valtio on huono ja yhtiölle vahingollinen omistaja”. Tuota totuutta käytetään perusteluna valion omaisuuden myynneille. Tosiasiassa valtio on vakaa ja varakas omistaja, joka voi vakauttaa tarvittaessa kaatumisvaarassa olevan yrityksen ja pelastaa näin muut osakkaat.

Omistajahan ei yleensä halua eikä voikaan pilata yhtiötä. Ei yksikään sijoitustyyppi siihen pyri. Ei valtio eikä yksityinen sijoittajakaan.

Sensijaan yhtiön hallitus pystyy vahingoittamaan yhtiötä, kuten kävi Finnairin tapauksessa. Yhtiöstä syntyi huono kuva, juuri hallituksen päätöksien takia. Yhtiön hallituksen päätökset heikensivät henkilökunnan asennetta yhtiötä kohtaan.

Se varsinainen syy, miksi valtiota mollataan osakkaana, on tavoite saada valtion osakkeet myyntiin ja yhtiöt tuottamat hedelmät ns. parenpiin suihin. Siihen tavotteeseen saattaa olla pyrkimässä valtio-omisteisen yhtiön hallitus tai useat sen jäsenet, koska he yleensä ovat oikeistolaisia ja kokoomuksen jäseniä ollaksen jotain ns. piireissä. He järjestelevät omaisuuden uusjakoa, kuten aikanaan liikepankit KOP ja SYP. KOP taisi sortua aikanaan omaan näppäryyteensä.

Merkittävä seikka omistajanvahdokseen pyrkimisessä on millainen on maan hallitus. Onko se miehitetty samanmielisillä henkilöillä, kuten tällä hetkellä näyttää olevan. Se teatteri, joka nyt käydään Finnairin ympärillä tuoksahtaa vahvasti. Keskusta on tekemässä likaista työtä, emme vain vielä selvästi näe keiden hyväksi työ tapahtuu. Kokoomus saa katsoa vierestä ja kuitata polittisen voiton kotiin, kun aika joutuu. Eikä Finnair ole ainoa uhanalainen.

Ministeri Bernerin taustat pitää tutkia tarkoin. Mistä hän on kotoisin ja mitkä salaisimmatkin kytkökset ovat. Millainen on hänen polittinen aktiviteettinsa ollut aikaisemmin. Hän kun ei ole äänestäjien valitsema vaan Sipilän suosikki. Hän ei ole musta, vaan pimeä hevonen.

13 kommenttia artikkeliin “RIITTÄVÄN USEIN TOISTETTUNA SYNTYY TOTUUS, JOLLA ON SELVÄ TAVOITE.”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kuka muistaa nimityksen: ”Valcosorsa”. Viherpesu, valkopesu, musta valkoiseksi jne. Kaikki nämä ovat otsikon kanssa samaa sukua. Väärä väännetään oikeaksi. Asialla ovat usein politikot tai useimmiten politikot. Heillä tarve näille välineille on suuri. Puolueiden kannatuspiikit kun vaativat lyhytaikaisiakin ”totuuksia”

  Niin, valcosorsan lanseerasi Veikko Vennamo. Siinähän yhdistettiin kaksi tekijää, Valcon kuvaputkitehdas ja Kalevi Sorsa, merkittävä sos.dem vaikuttaja aikanaan.

  Väärät väittämät ovat nykyiselle USA:n presidentti Trumpille olleet jopa liikeidea. Hän on hakannut jopa epäonnistumisensa menestystarinaksi paljoilla toistoilla. Venäjän Putin on alansa mestari. Tosin venäläiset ovat alttiita tuollaisille totuuksille. Venäläisten luonne vaatii liiottelua ja sankaritarinoita.

  Meidän olisi hyvä pitää jalat realisessa maaperrässä ja tukeutua vain tosiasioihin.

  Kilpailutus on uusi hokema, jonka todellisuudesta ei ole useinkaan varmuutta. Aito kilpailu vapailla markkinoilla on useimmiten terveellä pohjalla ja pitää hintatason kurissa ja yritykset kehityksessä mukana. Mutta se vaatii aitoa suhdetta ostavaan kuluttajaan, JOKA TOIMII OMILLA RAHOILLAAN. JOS MAKSAJA ON JOKIN MUU KUIN PALVELUN TAI TUOTTEEN KULUTTAJA, HOMMA VÄÄRISTYY EIKÄ TUOTA TAVOITELTUA ETUA KELLEKKÄÄN. Tai ehkä hetkellisesti yrityksille. Jatkuva kilpailu lakkaa hetken kuluttua, yleensä ensimmäisen kilpailutuksen jälkeen. Silloin hintataso ja yrityksen kehitys kärsii. Tämän tosiasian myöntäminen näyttää olevan ainakin polittisesti mahdoton.

 2. Eero Heikkinen sanoo:

  Yksinkertainen tosijuttu, kuinka viesti vaikuttaa kohteeseensa. Korjasin valon- ja käytön vaurioittaman putken kannen lisäämällä siihen vahvikkeen ja laittamalla avausta helpottavaksi välineeksi reilun rivan.

  Rivan viesti paikalle tulleelle ammattilaiselle oli niin vahva, että hän yritti avata kannen vetämällä, kuten ripaa kuuluukin käyttää, vaikka hänellä oli kokemusta kuinka avaus tapahtuu. Vääntämällä jengoilla. Tapahtumasta syntyi syvällinen ymmärrys molemmille.

  Taitavasti asioita yhdistämällä ja syöttämällä jokin tuttu myönteinen lisuke saattelee vahingollisenkin asian vaikka lainsäädäntöön asti.

  Meille kaupataan monia asioita säästöinä, vaikka ne tosiasiassa tuottavat päinvastaisen tuloksen. Hanketta vetävälle puolueelle se on jopa hyvä ja jäsenille tuottava, mutta kansalle kallis.

  Polittiset lehmäkaupat viestivät myös väärin. Kansalaiset olettaavat, että on tehty hyvä ratkaisu, luottaen oman puolueensa oikeamielisyyteen. Callupkannatusten tavoittelu johtaa melkein poikkeuksetta harhaan. Puolueiden aika ja tarmo menee sen keksimiseen millä luvut saadaan nostetuksi edellisessä mittauksessa edellälä ovan puolueen. Ei siinä maan asiat paljon paina vaakakupissa.

  Kannatuslukujen perusteella puoluejohtajat varmistavat myös asemiaan seuraavaan puoluekokoukseen. Saa ihmetellä mihin väliin maan asiat mahtuvat.

 3. Eero Heikkinen sanoo:

  Saksan liittokansleri Angela Merkel lausui takavuosina tarkan arvion syyhyn mitä Euroopassa ja nyt meillä Turussa tahtui. Euroopassa tehtiin virhearvio maahanmuutosta. Arveltiin maahanmuuttajien olevan vain käymässä Euroopassa ja palaavan kotimaihinsa hankittuaan riittävän pääoman elämäänsä kotimaassa.

  Arvio oli täysin väärä. Maanmiehet vetävät uusia muuttajien. Lähtömaissa on hyvä tieto olosuhteista ja kohdemaan tarjoamista mahdollisuuksista. Nyt ei ole tultu perheittäin, vaan muuttajina on tietty ikäryhmä, lähtömaan aktiiviväestöstä.

  Turun tapahtumia viranomaiset ovat käsitelleet hyvin akateemisesti. Ongelma kohdataan varjonyrkkeilyn keinoin. Olemme liian suuren ongelman edessä. Todellisuutta kierretään kuin kissa kuumaa puuroa. Huomionarvoinen asia on, että tekijät ovat tavallista kansaa samoinkuin uhrit. Olisi mietittävä mitä se kertoo.

  Me emme tunne niiden maiden kulttuuria ja ajattelua eikä tapoja, joista meille tulee muuttajia. Eurooppalaiset tavat ovat todella ohut ja kehittymätön kuorrutus, jonka läpi pääsee helposti vaikuttamaan. Vuosituhantisia perinteitä on vaikea muuttaa.

 4. Eero Heikkinen sanoo:

  Sanotaan, että pikkulapsi tunnistaa liikenteessä katua ylittäessään vain toiselta suunnalta tulevan vaaran. Väitän ettei kehitystä tiettyjen asioiden suhteen tapahdu tulipa ikää kuinka paljon tahansa. Sekularismissa käy juuri näin kuin väitin. Sekularismin kannattajat katsovat vain yhtä uskontoa, eivätkä näe kuinka heidän vanavedessään saapuu useita täyttämään tyhjän tilan. Olisi parenpi, että he ylittäisivät vain yksisuuntaisia katuja, ihan turvallisuussyistä. Sekularismi ja uskonnonvapaus on hämmennetty samaksi puuroksi. Länsimaista tulee uskontojen sulatusuuni, emmekä tiedä milloin valtauskonto vaihtuu.

  Meillä Suomessa ja ehkä muissakin länsimaissa kirkkokin on sekulaarinen. Oppi on irroitettu organisaatiosta. Molemmat elävät omaa elämäänsä. Eikä kumpikaan voi kovin hyvin. Molemmat heikkenevät, mutta kirkko itse on huolestunut vain organisationsa rahoituksesta.

  Kautta historian vallankäyttäjät ovat tarvinneet uskontoa asemansa saavuttamiseksi, vakauttamiseksi ja lisäämiseksi sekä aluevaltauksiinsa. Yhteiskunnan rakenteet tarvitsevat pönkitystä. Kun uskonnon vaikutusta ajetaan alas, tilalle rakennetaan jotakin vastaavaa. Joskus se on kansallismielisyyttä. Meillä kulttuuria eri muodoissaan ja niiden tarvitsemia temppeleitä. Verkatehdas, tapahtumapuisto jne. Joku kannatteleva voima yhteiskunnassa täytyy olla, pelkkä arkinen elämä ja yhteiskunnan hallinnointi eivät riitä. Ideologiatkaan eivät kanna kauas.

  Kysytäänpä itseltämme, mitkä ovat osoittautuneet pitkäikäisimmiksi. Pantaisiko nämä pitkäikäiset keskinäiseen vertailuun elämänmyöteisyyttä mittapuuna käyttäen.

  Pitäisikö kulttuuri, vapaa-ajattelu, ateismi jne ottaa sekularismin piiriin. Irti valtiosta. Hurmostilaisuuksissa käyttäydytään kuin lahkokouksissa. Sanoma otetaan vastaan molemmat kädet pystyssä heiluen.

 5. Eero Heikkinen sanoo:

  Kyberturvallisuuden ja kypäräturvallisuuden väliin on jäänyt valtava aukkio. Siitä välistä lappaa Suomeen valtava määrä uhkatekijöitä, joita suojelupoliisi seuraa katseella. Turun tekijästä on annettu, ainakin maallikon mielestä merkittävä vihje. Suojeupoliisin päällikkö pyöritteli taitavasti sanoja, miksi vihje ei antanut aihetta jatkoon. Turvallisuutta tunnutaan tuottavan enemmän sanataiteella kuin oikeilla toimilla. Kaikkien pitäsi uskoa sivistynyttä esitystä ja hyväksyä tosiasiana, näissä muuttuneissa olosuhteissa, tällaiset tapahtumat.

  Valtiovallalla on varmasti tieto kuinka paljon maksavat turvallisuusorganisatioiden ylläpito ja kuinka paljon maksaa riskitekijöiden ylläpito, kun prosessit ovat näin hitaita, vuosia kestäviä. Hintalaskuri pyörimään kuin USA:n velkaantumisvalotaulu.

  Valtion propagandakoneisto pyörii kaikissa tiedotusvälineissä suoltaen meille valmiita mielipiteitä tilanteesta. Asennemuokkaus on aktiivista. Uutiskuvia katsoessa televisiosta ja lehdistä saa käsityksen, että Suomessa asuu vain muutama satunnainen suomalainen. Ennen pitkää syntyy vastareaktio. Valtion uskottavuus kärsii ainakin pitkällä aikavälillä. Suomi on muuttunut. Ei meidän omien kansalaisten toimesta, vaan ulkopuolisten aiheuttamana. Olemme tässäkin asiassa EU:n ytimessä.

  Jossakin vaiheessa kansalaiset tulevat varustautumaan puolustaumiseen soveltuvilla välineillä. Eivät kansalaiset halua olla pelkästään uhreja. Syntyykö huumeiden rinnalle näiden välineiden katukauppaa. Mikäli tarve herää, tarjonta syntyy nopeasti vastaamaan kysyntään. Voimme ajanoloon päätyä Amerikan tasolle ja sen purkaminen vie aikaa, jos koskaan onnistuu.

 6. Eero Heikkinen sanoo:

  Turun tapahtumia edeltävänä torstai iltana 17.8. TV1 näytti isisistä dokumenttia. Siinä näytettiin aitoa kuvaa kurkunleikkaamiseen valmistautumisesta. Viilto jätettiin näyttämättä. Kaikille se ei ehkä ollut järkyttävää katsottavaa. Matkiiko tuo isisin käyttöön ottama tapa jotain rituaalia, asioista perillä olevat voisivat siitä jotain tietää. Millä vuosituhannella tuollainen järjestö elää ja kuinka laaja on sen kannattajakunta. Paljon muita kysymyksiä herää. Rahotuksesta, aseiden hankintalähteistä, muusta huollosta, viestintäkanavista. jne. jne. jne.

  Suuri osa ohjelmasta jäi katsomatta.

  Kertomatta jättäminenkin voi olla vääristävää viestintää. Torstai-illan ohjelman samankaltaisuutta perjantain tapahtumiin ei ole tietääkseni ollut esillä.

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Miksi meillä ja koko Euroopassa ammutaan kaupungeissa ja sarjatuliaseita kannetaan julkisesti ampumavalmiina. Asetan kysymyksen mistä tuollainen tarve meille näin nopeassa aikataulussa syntyi? Vastatkoon kukin mielessään.

  Yritän ainakin omalta osaltani tunkeutua ongelman juurille. Yhteiskuntamme päättäjät näyttävät hoitavan vain oireita. Ei varsinaista asian ydintä. Olemmeko menossa sellaista yhteiskuntaa kohti, jossa rajavalvonnan sijasta valvotaan asevoimin pitkin katuja. Ongelma on jo Euroopan rajojen sisäpuolella. Se ei ole pelkästään ulkoinen uhka.

  Nyt päättäjien pitää katsoa kymmenen-, viidenkymmenen- ja vielä sadankin vuoden päähän, niitä vaihtoehtoja, jotka nykysellä kehityksellä voivat toteutua. Sekä hyvät, että huonot ja tosi huonot vaihtoehdot. Nyt seurataan vain päivänpolttavia ongelmia. Takahuoneissa ja ajankohtaisohjelmissa”priorisoidaan”. Nämä ongelmathan eivät koske päättäjiä henkilökohtaisesti. Heidän koskemattomuutensa on turvattu.

  Oikeuslaitos on mitoitettu ja tarkoitettu suomalaisten asioiden käsittelyyn. Vuosien jutturuuhkat eivät ole sitä aitoa oikeusvaltiota. Lainsäädäntökin tarvitsee ”rajavalvontaa”, sitä suorittaa sekä poliisi, että oikeuslaitos. Eli milloin lain tarkoittaman rajan yli on menty. Nyt tuo valvonta on hämärtynyt. Joillakin osa-alueilla lain kunnioitus saattaa heiketä valvonnan puutteessa.

 8. Eero Heikkinen sanoo:

  Turun tapahtumien jälkipuinti paljastaa sen valtavan vihjemäärän, jota tutkivat viranomaiset joutuvat käsittelemään. Jo tuo 350 supon seurattavana olevaa on mahdoton tehtävä. Onnistumiset tekojen turjunnassa ovat nuilla luvuilla lähes sattumia.

  Turun tekijästä oli alkuvuonna annettu vihje oudosta käyttäytymisestä, mutta tutkijoiden mukaan radikalisoituminen oli tapahtunut vasta äskettäin. Vaikuttaa tutkijoiden maineen jälkipyykkäykselle. Mitä kaikkea meille kerrotaankaan.

 9. Eero Heikkinen sanoo:

  Etninen puhdistus. Toisinajattelijoiden vaino. Polittisten vastustajien eliminointi. Uskontojen väliset oppikiistat. Diktatuurin ylläpito. Mitä näitä syitä ja menetelmiä onkaan. Nämä kaikki tekijät riehuvat suuressa osassa lähialueitamme. Osapuolet yrittävät puhdistaa aluetaan toisistaan. Öljystä maksamillamme rahoilla rahoitetaan monia ongelma-alueita. Ilman rahoitusta moiset tapahtumat sammuisivat ajallaan.

  Irakissa on yhden uskonnon eri suuntien välinen selvittely. Syyriassa diktaattori haluaa pysyä vallassa.. Monissa maissa valta on vakiinnuttamista vailla. Israelin ja palestiinalaisten kiista on jatkunut jo monen sukupolven ajan. Jos muut kiistat pääsevät lähellekään samaa elinikää, saamme varautua jatkuvaan virtaan erilaisia etnisiä ryhmiä. Tuleeko heidän kinastelunsa jatkumaan meillä ja joudummeko niihin osapuoliksi, on ensiarvoisen tärkeä pohtia pikaisesti ja saattaa lopputulos käytännön ratkaisuksi.

  Asetan kysymyksen itse kunkin vastattavaksi: ”Olemmeko me länsimaiset ihmiset ylisivistyneitä hölmöjä?”

 10. Eero Heikkinen sanoo:

  Selailin paikallisessa maakuntalehdessä julkaistuja kirjoituksiani. Monet kirjoitusten otsikot sopisivat kertomaan viime päivien tapahtumien syistä.

  Hyvää tarkoittavat säännöt muuttuvat vastakohdikseen.
  Lännen päättäjien kuvat Iittalan naivistinäyttelyyn.
  Polittinen raha pitää yllä Lähi-idän jatkuvaa sotimista.
  Länsimaisen kulttuurin syvin olemus kateissa.
  Uskonnonvapauslaki ei toimi nimensä veroisesti.
  Moniarvoisuuden tavoittelu on silkkaa haaskausta.
  Eurooppa on ylisivistynyt hölmö, joka eksyy omaan sääntöviidakkoonsa.
  Vallan kammareista näkyy huonosti kaikkiin suuntiin.
  Islamin uhka tulisi ottaa todesta.
  Elämäntyylimme myöhäisilta.
  Meitä vedätetään mielikuvilla.

  Näiden otsikoiden alla olen esittänyt havaitsemaani länsimaista hölmöyttä elämän eri aloilta monen vuoden ajalla. Kommentoinut ns. hyvää tarkoittavia sääntöjä, samassa hengessä tehtyjä sopimuksia ja lakeja, jotka ovat kuitenkin kääntäneet meille selkänsä. Niiden laadinnassa katse on ollut omiin varpaisiin, mutta rinta on ollut rottingilla omasta erinomaisuudesta.

 11. Eero Heikkinen sanoo:

  Yksittäiset ihmiset haluavat jättää merkkejä toiminnastaa. Elämäkerralla halutaan viivyttää julkisuudessa oloa. Paitsi nuorella Aleksilla, joka hakee elämäkerrallaan uutta vauhtia suurenpiin- tai korkeanpiin tehtäviin.

  Yksittäisen ihmisen vaikutus päättyy aikanaan, olipa hän kuin tärkeä priha hyvänsä, viimeistään kun hautakivi siirretään hautapaikan uudelleenkäyttöönoton vuoksi syrjään.

  Kansakunta kuitenkin jatkaa olemassaoloaan. Sentähden kansakuntaa koskevat päätökset tulee olla tarkoin harkittuja. Jokaisen päätöksen kohdalla kauaskantoisuus pitäisi ymmärtää ja tiedostaa.

  Edellisessä kommentissani esittämiä otsikoita ei pitäisi edes juolahtaa kenenkään mieleen. Polittiset päätökset tulee olla niin sopusoinnussa tulevaisuuden kanssa, ettei kielteistä kirjoitettavaa synny, nyt, eikä siellä tulevaisuudessa.

 12. Eero Heikkinen sanoo:

  Sisäpolitikka voi vaarantaa monen maan turvallisuuden ja saattaa myös oman kansansa tuhon partaalle. Vallassapysymisen keinot ovat moninaiset. Pohjois-Korean kehitys on jäänyt myös tässä suhteessa muusta maailmasta jälkeen.

  Nämä kommunismin perilliset eivät ole kehittyneet. Niillä on jäänyt luonnollinen kasvu, sekä taloudellinen, että henkinen pysähdyksiin. Mikään yhteiskuntajärjestys ei ole tae pysyä tasapainoisena kansakuntana. Ylivallan pyrkimykset sisältyvät myös kapitalistiseen yhteiskuntaan. Talouden keskittyminen harvojen käsiin on suuri ongelma. Tuollaisessa tilanteessa saattaa hallinnolle jäädä liian vähän toimintasektoria, joka puolestaan saattaa ajaa vinoutuneeseen toimintamalliin. Jos ei nyt ihan Pohjois-Korealaiseen tyyliin.

  Vallan ja kansan vallan sekä varallisuuden tasapaino olisi oltava näköpiirissä jokaisessa yhteiskunnassa. Myös demokratia voi ajaa vinoumaan huonosti toteutettuna.

  Pohjois-Korean rauhoittamiseen talouden pakotteita olisi asetettava Kiinalle ja Venäjälle. Epäilen näiden rajojen vuotavan YK:n päätöslauselmista huolimatta tai niiden suojassa. Jotkin muut lännelle ja ainakin Amerikalle vihamieliset maat saattavat avustaa tuollaista uhittelijaa.

  Kansalaiset voivat aloittaa Kiinan pakotteet poikotoimalla siellä valmistettuja tuotteita. Ja samalla tukea länsimaista tuotantoa ja myös omaamme.

 13. Eero Heikkinen sanoo:

  Antti Leinikka kirjoitti tämän päivän 30.8.17. maakuntalehden mielipidepalstalla Lapatossusta, aiheena sääntelyn purkaminen. Hyvä niin. Lapatossu pystytti tarpeettoman veräjän ja ryhtyi rahastamaan kulkijoita avausmaksulla. Tuo Lapatossu-tarina avasi myös muita ajatuksia yhteiskunnastamme.

  Lapatossu työskenteli tarpeettoman tehtävän parissa ja aiheutti kulkijoille ylimääräisiä kuluja. Nyky yhteiskunnassa ihmiset, varsinkin nuoret hakeutuvat tehtäviin, joita yhteiskunta ei varsinaisesti tarvitse. Ei ainakaan niin laajana joukkona kuin näille aloille suuntaudutaan. Ja näistä duuneista, kuten alan harjoittajat niitä nimittävät, maksetaan paremmin kuin oikeista töistä.

  Tämä on länsimainen ilmiö. Tiedotusvälineet, yle ym. haastattelevat ja pitävät näitä yksilöitä esillä ja kannustavina esimerkkeinä tuleville nuorille. Rahaa tulee paljon ja helposti. Yhteiskuntaa rakentavasta työstä maksetaan harkitun vähän tiukan naukumisen saattelemina ja vetoamalla kilpailukykyyn.

  Ajattelu on vinoutunut ja näyttää vain jatkavan vinoutumistaan. Eikä se tunnu ketään häiritsevän. Se on itsestäänselvyys. Eli se vain on niin. Hallitus ja politikot ovat tyytyväisiä kun raha vain liikkuu. He jopa jakavat valtion budjetista rahaa. Näiden alojen vetäjät halajavat jatkuvasti enemmän porukkaa alalle. Eivät politikot katso pitemmälle. Eivät he ymmärrä, että kaiken aikaa murennetaan länsimaista elämäntapaa. Sitten kun raja tulee vastaan, korjausliikkeet ovat auttamattomasti myöhässä. Näitä romahduksia on historiassa useita.

css.php